Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Act 90. Gradibus ad caelum - O ženách po cestách

... Tak nám to začíná, vždy když se to změní. Nějak, poprvé jednou, snad na chvíli. Nádech či jen závan vyšší síly, něco víc, něco jako křídla motýlí, které dejme tomu, že dotýkaj se Tě, hladí. A vlastně ani neví, jestli nevadí Ti to nebo vadí, však po chvíli řekneš si: Je to krásné a k šílenství to zas až tak moc nepřivádí. je to moment někdy předtím, kdo ví, možná, že také máš své vlastní vize, možná za to potom může láska anebo jen televize či jen mysl a vše je stejné, zprávy, písně Ty tam sedíš a Já jinde zatím zkysl, tím životem třeba, ale nějak v tom volném průběhu se to změní a zase Ať bylo či nebylo, jednou se to změnilo, tak jako když tedy předevčírem večer odjížděl jsem do práce a hned u dveří jsem u výtahu potkal Yvonu fajtovou, zprávařku, jejíž hlas každodenně zprávámi vyplňuje Radio Čas a vlastně mohu říct, že i když bydlíme tak nějak v tom jednom baráku, kde se to také pořád mění, že vzhledem k tomu věčnému stěhování, kdy lidí každý den překračují bytů, domů nových prahy, tak i jinak než kdysi vypadají vztahy, protože se zase neznáme a jinak je to pořád to samé, ale pozdravili jsme se, normálně a nevím co potom, nad čím třeba přemýšlela či co honilo se Jí hlavou, protože tam se dávno ví anebo dá se vydedukovat, při troše přemýšlení za ten čas, kdo asi s kým se potkal a řekne si možná, že to byl...že to byl ten koho jiní na základě jiné zprávy třeba sem tam někdy zdraví když napíši pár vět svý a pak dále jenom Zdravím Krále - Karel XIII. - Král Český Poslední. Protože tohle je to, co se chřipky jisté týče momentálné a základní všeobecné přesvědčení, vzhledem k tomu, že vlastně to nejsou žádné vtípky, tak vedoucí k uzdravení či jen chřipky odstranění.

Jenže piš ženě zadarmo o ženách jiných, když stejně Jí zajímá, tak jako jiné zajímá co dělá Král a co prožívá, když si tak jezdí zemi tou a dívá se či se nedívá i když jiný mu, že spamuje do politiky zazlívá, když dávno vše je jedna politika a také i té dosavadní politky se týká a to i přesto, že spíše zainteresováno je v tom poněkud více nežli mužů spíše dam. každopádně ve dvou o čem se chceš bavit, když se chceš bavit zcela otevřeně a na úrovni a především svobodně a bez nějakého násilí či strachu, když dá se říct můžu, že tak i Ty za ten život svůj kolem Tebe vidělas, potkalas a poznalas spoustu mužů, tedy když přijde anebo než přijde...možná něco více než jen...

Vždycky tak nějak zareaguji i na  základě některých nejapných  včerejších reakcí. Každého to  naštve když někdy do někoho,  nějak když neví to podstatné,  zaryje. Nevadí mi to tolik však,  když vím, že to touhletoou dobou  nenaštve pouze mne, ale i jiné,  protože či jak by řekl Ostravák...  Bo láska Pitcho!!!

Prostě stručeně, věcně a žádný  dlouhý ciráty kolem toho. Což by  ve vladivojnštině, protože z čistě  válečného hlediska a taktiky pro  možné věci příští mohlo znamenat  Bo Láv a něco...jelikož věřím  tomu, že na vladivojnštinu ještě  žádná bezpečnostní služba  nevymyslela nějaký dešifrovač  vzhledem k její nekonečné  originalitě. V době bojů či válek je  třeba brát vše a nejlépe jen to  nejlepší z toho nejlepšího,  zatímco pod zadnicemi věčně  sedících a kecajících politiků se v  podstatě hroutí židle nehledě k  tomu, že když se jeden ministr  nelíbí, tak se odvolá, ale  nevyhodí, jen se přesune do  jiného sektoru, což pro Zem a  jako Národ jako takový obvykle  zřejmě přínosem není, když se  prostě ta devastace nepovede  anebo už povadle v jiném oboru, tak je třeba začít někde jinde, prostě jako kdysi za dětsví, když jsme si hrávali na ŠKATULE ŠKATULE HEJBEJTE SE. Kdo by řekl, že se to stane čase něčím vážnějším a za ten čas pevným fenoménem, jelikož v politice zřejmě co by službě národu neexistuje odvolání či výpověď jako u jiných známých firem a neznámých firmiček v rámci ekonomické hospodárky, což si zastánci politiky zřejmě neuvědomují, ale pro mne za mne, je to jejich problém, protože na lodi při plavbě, když se něco mezi dejme tomu piráty nedaří, tak to chodí tak, že s dotyčným rušivým a nesoudržným elementem, který kazí partu, tak šup s nim přes palubu a ať si plave dál než pozná ten rozdíl co znamená politik a Král - Karel XIII. - Král Český Poslední.

Takže tak jako mně někdo může říci, ať nepspamuji, tak Já mohu zcela klidně říci,co je komu do Královských věcí, když ví akorát tak kulové o tom jak se dýchá a nedýchá, když třeba Karel XIII. - Král Český Poslední oslovit chce Královnu bajného Jericha  jelikož nějak tá cesta jeho vede kolem anebo, prostě tak nějak už to ten osud zařídil.

Ono totiž v tom světě, kdy se prostě když se chce, jak to bývá, kdy muž prostě klasicky a zcela typicky osloví ženu pokud možností tomu dovolí ať už se Jí to líbí nebo ne, protože se mu nějak líbí anebo je v tom či za tím skryto něco více a nemusí to být třeba zrovna nějaká ta extra zmalovaná a nafintěná krasavice, jen proto že v něčem časem vidí vyšší smysl a že dávno ty věci nejsou jenom tak i když občas objeví se na své fotce jako pestře zabarvený anděl nebo pták, tak když jsem jel ještě před tím domů po denní, tak jsem zrovna a možná náhodou či jen se mi zdálo, že sedl jsem si naproti jiné holky, přes chodbičku a tou cestou během těch dvou hodin jsem si říkal, zda zrovna to nebyla Gabriela, která také tenkrát psala, Ať zahrají pro někoho, kdo má rád a takové ty věci, ty zprávy, jež se dají přečíst pod mýma fotkama na osobním profilu Martin von Torr , které prostě nemažu, neupravuji vzhledem k tomu, že prostě je v tom dávno zainteresovaný jistý děj. Prostě ta tvář z fotek facebooku mi jen přišla povědomá, každopádně nakonec ta černovláska s tím červeným květem ve vlasech vystoupila někde v Olomouci a Já pokračoval dále do Ostravy.

Protože ono vlastně za ten ČAS, mne někdo tak jako Já sebe považuje za přítele, za lásku, za miláčka, za Krále či za Boha a za ten čas prostě jsem pro někoho ten přítel, miláček, Král, Bůh, Čaroděj anebo jen pro jistý případ pouhá záloha, protože ono láska postihne i lidi v tu chvíli nečekaně, když jsou zadaní. Tedy spíše holky, ženy, ale pořád je to vyšší a pak, protože si myslím, že daleko a docela dříve chápou, tak si to vezmou podle sebe. Rozhodnou se či se nějak vnitřně zařídí. Také on i ten svět či ten kruh se mezitím nějak správně vyvíjí, protože zase z nějakého toho jiného pohledu vznikají jiná, nová přátelství, protože třeba zrovna z jiných důvodů osloví Královnu Jericha nezbedná Princezna Lenka, která prostě tajé je zvykla spíše na to, že holky si více rozumí s holkama a vzhledem kk její citlivé povaze račí si vždy hleda někde útěchu anebo v tom mohou být skryté i jiné, nové, poznávací úmysly. Jenže ono jednou je to tak, když zjeví se zlatý Drak, tak ačkoli se to kolem slovy a úmysly dobrými či zlými hýří, není radno zahrávat si s povahou štíří, protože mládí sice ještě má ten dar vidět nějak hodně kupředu a neztrácet to něco...přesto jak tak jdou ty kroky a ubíhají roky, když muž je mužem po třicítce, tak žena také asi...i když někomu může připadat to jak pohádka, přitažená trochu za dlouhé zlaté vlasy a že v podstatě je to tak pro ní dobře, což ona sice ještě zcela hned neví, ale Královná jericha ji v tom ujistí, přeci jen je tím životem tak trochu nadhledová a řekne, ale někdy ho nemůžeš zase brát tak vážně a tak to chvíli trvá což Princeznino Já sice potěší a nakonec stejně jde spinkat s nějakým tím blaženým pocitem, tedy dokud zase druhý den na mou věru nedaří se Jí v ateliéru jak tak spěchá po jižních čechách či si řekne, zase je to na draka a pak si sedne chviličku, vytáhne kytaru či ladičku a někdo ji napíše ať raději místo toho vymyslí či napíše nějakou novou písničku. je to lepší, protože zase je to o tom boji svého Já, že zrovna Já chci malovat a nějak se mi to nedaří, a třeba vyzkoušet jiné věci, které by se podařily a to co nejde, zase přijde, když nejde zrovna to, co by člověk chtěl právě teď, jelikož to zase půjde jindy. Je to totiž o souladu a takké působení energiií...když si princezna lenka řekne, že Princové jsou na Draka, tak jako Sylvie, jenž přeje svému Princi...

A tak si říkám, že je-li Král pouhou zálohou, tak potom zase mají-li Jabloně nějaké své amanty, kteří jim říkají kolikrát z Lásky: Ty Můj poklade, Tebe bych nikda za nic nevyměnil, protože se cítí jako Králové nad svým pokladem, tak mi to přijde docela jako kdyby to byli Králové Jabloňoví.

A tak občas, protože i princezny sem mají svoje chmůry, pravda, jsou poněkud citlivější a více a proměnlivě náladovější tak jako Král, protože jsou to všechno elementy velice živé ať již vodní či ohnivé, jelikož tak nějak samo to ty jisté vhodné kruhy či rovné k rovným nějak svádí, nehledě k tomu, že Princezna Lenka je tak trochu, když jen přes Ní proletí slovo Štír, protože Ona je věčeně od narození zamilovaná do Štíra, protože ví, cítí, že tam tak nějak zcela přirozeně najde to potřebné pro její nitro, tak se tako zase všechno může změnit.

Ono totž když jde na vážné věci, jako je cit a proč si na sovbě páchat násilí, když tonení o tom, bychom si v tom kruhu ublížili a tak je lepší se někdy jistých věcí předem vzdát či jen jak se říká,přitom pomalém klusu Královského koně kopýtkem krok zpět.

Jenže není blbá, jak se o ženských říká, snad už jen proto, že prý chytrým patří svět, jen potřebuje přijít na některé věci, které, protože zase chce někdo jiný, takže ono v podstatě je i vcelku pojednou velmi polemické co je důležitější a zda vyčnívá politika nad pohádkou anebo pohádka nad politikou či skutečným děním, protože skutečné dění, když králem proudí energie, se odehrává od něj a v rámci lásky či snad navršení teřtího principu ještě v někom....někdy je toho prostě mnoho, kolikrát by se o tom namluvilo a jindy stačí jenom říct...nic míň a nic víc.

Dneska pátek, včera čtvrtek, v zemi narodil se krtek, co sem tam do tý země ryje, protože se mu nelíbí to dění v ní a navíc vlastně někoho ty mé zprávy baví, naopak nic zajímavého pro jiné to chytré hlavy.

Ono totiž pravda, sice mometálně pracuji na dráze ačkoli králi spíše slušelo by se něco jiného, přesto však co více může druhému jeden dát, než případnou radu, i když si než si Král začne žádat o své daně, Ať již Král či Bůh jelikož ve světě duchovna je to osoba tatáž o čemž hovoří spíše více ty divné věci někdy kolem nás a jindy prostě v nás, že i když si jiní řeknou: Copak si myslíš Králi, že v této době snad kradu? A prince zna zase: tak se mi mé milé dvorní dámy zdá, že ve svém krásném šńufáčku poci´tuji nějakou tu zradu a tak se musím míti spíše na zřetelu. Spíše přemýšlejte mezi sebou nad tím, co bude až nebudu Já, to vždy bude důležitější i když ono v tom nekonečnu a věčnu je to všelijaké, jako žena.

Jenže odjkaživa platí zákon nepsaný, že Co náleží Králi, to Královo jest a jen Bůh jak psáno hvězdami je, může se dotknout hvězd.

Každopádně do jisté chvíle vlastně, protože o noci magické či kdy více chtělo se mi  to po čem srdce či deše či jen nitro Krále žádá, tenkrát ovlivnily či vyšší síly poprvé se rozvlnily a od jisté chvíle říkám si, že možná kolikrát i Tys musela slýchat či jen číst nejapná slova, kteréžto kdo ví, co v Tobě způsobily od dvaceti asi a city či pocity Tvé otupily či tím letem světem vzpomínky na něco více umrtvily a pak se člověk octne v tísni a neví jak to říci, tak vloží to ve svvé písni, protože ví, že je něco víc to dění někde mezi světy před dejme tomu snad  jedenácti až třinácti léty kdy taky asi, když se něco stane potom člověka to vede a tak nějak potom náhodou či něčíím se zas chytí, žena i když nezdá se to, tak sem tam, protože to cítí občas najde si něco jak ve své myšlenkové, tak i té po nějaký ten čas internetové síti...vlastně vše je jen úhel pohledu v tom spojení od té doby, co dávno vnímám v sobě víly na základě vyší síly co v tom propojení jen dejme tomu, za ten čas nějako jsme pokročili snad nazávisle na sobě, kdo ví...to záleží však stjně nejhorší je na světě zřejmě klam...ale od jisté chvíle snad dá se říct že v říši myšlenek či očí klidně může se stát že Královna jericha si říká...či jen řekne, když časem stejně pro blaho někteří v rámci jiných věcí nákladně skupovati chtějí modré pilulky extáze o kterých snad někdy v příštích psaních, než naše ruce zase spočnou v dlaních...

...a že láska leze žaludkem i krkem

po nocích kdy v zduch víří

křídla motýlí či netopáři

spojují se hadi, štíři

tam kde lišky dávaj dobrou noc

či  torréro vyzívají k tanci

i opičky anebo kanci

čas do kůže a těla Tvého

vpisuje se v dějiny

svým pérem či kdysi brkem.

Láska je věc krásná

v světě, kdy každý každého pro něco nějak balí

a princezna si řekne : No tak ať, ale přísahala jsem jednou v noci

Svou vlastní věrnost Králi

a taky jistě z duše nemá ráda, když jeden druhého po ušiskách valí.

A tak raději, zatím, nežli ztratit svoji hlavu

z jistých důvodů nevím, zda lepší je vyhnouti se či přistoupiti k davu...

a tím končím další zprávu, jím smažený sýr s bramborem vařeným, uvařím si kávu a zas na dva dny tak asi či tři dny se do čech proletím...

takže zatím dík

a pěkný víkend přeje...

 

Autor: Martin Vontor | pátek 16.9.2011 12:38 | karma článku: 4,68 | přečteno: 479x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky jdou přes Česko. Komplikují dopravu, spláchly i festivalové Vary

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  17:47

Od jihozápadu do Česka dorazily bouřky. Spadlý strom zastavil vlaky u Chebu. Podle Správy železnic...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...