Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Act 105. Gradus ad caelum - Když je všechno pod psa

...Dnešní den se poněkud spíše zabývám problémém ohledně poplatků za psy. " Proč se sere do něčeho, po čemu nic není?" ptá se  politický angažovaný jedinec před celým bardzo ladným kolektivem. " protože jsem král, zajímají mně lidi a zajímá mne především táto zem a hlavně život v ní a také a to především, zajímá mne moje krev a krev jiných. " protože krev je radost života a přijde mi, že čím více je politiky anebo je politika vdená takovýmto způsobem jakým vedená je, tak této rodosti z ní vyprachává. a věřím tomu, že... že kdyby se men dotyčná Královna či je-li jich povíceru kdokoli jiný zeptal, v co věřím vlastně či jaká je moje víra, tedy krom těch, jež dávno nastoupili jistou cestu uzdravování v tom Spojeném Království Smutku a Radosti jež panuje v zemi České, tak každý má svou krev a věřím tomu, že sebe má sám rád a záleží mu především na sobě samém. jelikož zcela rozumným způsobem mi z toho na základě vylučovacích zákonů vyplývá to, že ten kdo ne, tak je osel a idiot a navíc je sám proti sobě i když mi některý kolikrát tak hloubající a přemýšlející člověk řekne: Já nerozumím tomu o co kráčí... což potom hovoří za vše a nelze nic jiného dodat než : Dobré ráno a už konečně odhrněte si z očí žaluzie milí spáči.

...Již jednou jsem někde psal svůj názor o tom, co si myslím na téma POPLATKY ZA PSY, které někdy v nějaké době prostě zničehonic byly zavedené a od té doby si lidé se skloněnou hlavou tak nějak na to zvykli a přijali to za své a za to, že to tak má být, protože ono přece není normální chodit po ulici a je jedno zda v Ostravě či v Praze a stejně i když ty věci jsou a člověk kolikrát chodí kolem, tak stejně vídí všude kolikrát svět...

Spíše než tomu co tvrdí  politikové či jejich ctitelé a  zastánci věřím tomu, co je  tak nějak životem dané.  Dávno jsem se zbavil  jistých věcí o kterých jsem  přesvědčený, že prostě  již nepotřebuji či ty věci,  které mně nějak dostavali  tam, kde bych si to nepřál  či mně způsobují jisté  problémy jsem obrátil či  vrátil, podle toho co  dobré jest, prvotně pro  mne a po té snad i pro  společnost či jen těch pár  nějakých zastánců kteří  stejně nakonec dojdou k  tomu stejnému zjištění.

Psa nemám a ač mám psa  rád a chtěl bych,  momentálně si vzhledem  ke své insolventnosti  tento přepych nemohu  příliš dovolit a vlastně,  protože jsem psa a ne  jednoho měl, tak nevím  jestli ještě budu chtít mít  ačkoli proti němu nic  nemám a když, tak si sem  tam vystačím se psem  někoho jiného.

Jenomže ono taková  dlouhá doba bez psa také člověka ovlivní, protože když něco nemám, tak se o to nestarám a nezabývám se tím a když to mám na chvíli, tak v tu chvíli ani nepřemýšlím nad věcmi či tedy přesněji řečno povinnostmi ze zákona, abych něco dodržoval i když nějaký cynik může podotknout, že neznalost zákonů neomlouvá, ale k čemu znát zákony, když jeden týden jsou tak a ten druhý už zase jeinak a že to co platilo včera za týden neplatí a platí to, co neplatilo nikdy, protože ono hlavně důležité je, že se platí.

Tedy protože ono se říká, že rychlejší cesta je vždycky na okolo a že v dálce se člověk dozví více než doma vzhledem k tomu, že v zemi České stále vládné takový ten zvyk TOP SECRET či jak by řekl občan či psycholog anebo medik jenž by měl tento specifický jev nazvat tzv. TUTLAVOST.

ONO PROSTĚ NEPOCHOPÍM JISTOU VĚC, ŽE PROSTĚ NIKDY TO, CO JE ŠPATNÉ SE NEVARÁTÍ DO STAVU, KDY TO BYLO DOBRÉ.

Pravda, když to nejde, tak to nejde, co koneckonců může udělat Král bez svého úřadu, který má na všechno své lidi, kteří jsou do této sedmileté války zainteresování a třeba se chtějí dožít i delšího věku jehož nějkou součástí je práce či jakákoliv aktivita, kterou člověk dělá rád a těší jej to či má alespoň z toho dobrý a hřejivý pocit na duši a v těle, že tím pomohl nejenom sobě ale třeba i byl prospěšný jiným.

Vlastně mne k tomu přivedl jistý článek Přátelství je vůdce, skvělý pes dobrodružství pro všechny věkové kategorie -

Ystävyys on ykkönen, ihana koiraseikkailu kaikenikäisille

který je přiložen, ale přeložit se dá přes google translator pro případné zájemce.

Zdraví a pes...ono i v té KNIZE KNIH, kterou opět, ale tentokrát o něco jinak na svém profilu preferuje Matti Vuori je o psech vlastnostech něco psáno také právě dnes v těch souvisejících vlastnostech a tak mi přijde jako by to bylo takové psí téma dneska, protože ona i Vladivojna La Chia se pozastavila chvíli nad zvláštností jistého psího plemene se slovy: Bože co je to za zvláštního psa, a tak jsem se Jí to snažil jen nějak osvětlit, jak to asi ve skutečnosti se psy je.

Ono na základě toho veškerého zjišťování a studií, protože ono pravda, troch pro zaineteresované je poněkud na bednu či na palici to, brát v potaz svůj život vlastní a věci kolem ně, potom to spojení s přítomností a nakonec jisté spojení s minulým či předešlým příběhem, jež prostě píše ŽIVOT sám, tak jak to potom někdy pse objevilo ve sloganu jednoho filmu či spíše seriálu, ale pravda je, že pokud se jedná o věci trojí, tak ženy s tím obvykle problém nemají vzhledem k tomu, že dokáži někdy vcelku rychle, když se jim chce vládnout tři věci v jednom či najednou.

Pes- tedy zvíře jež kolikrát spíše slouží pro léčebný účinek vzhledem k tomu, že často je různými terapeuty preferována tzv. zvířecí léčba. Ono koneckonců také spousta aktivit jiných vede k tomu, že jisté organizace někdy rozhodnou či domluví a udělajínějakou návštěvu s těmi mazlíčky v jistých domech smutku, přesto si říkám, že i toto musí být někdy nálkadné a náročné a přitom každý má přeci jen jistý zájem na tom, aby se někde pomohlo nějak či zbyl dobrý pocit, tedy prostě různé charity či jak se tomu v té hvězdné brandži kolikrát říká benefice, kdy se projednou i umělci narozdil od politků a jiných obyvatel této země zřeknou svých odměn pro nějaké to dobro či pomoc.

Tedy napadlo mne se pozeptat někde jinde, prostě jak to je ve světě a třeba zrovna tam, jak mi to říkal při jedné diskuzi ostravský známý bluesmann Pepa Streichl , když říkal, že by to zde chtělo kousek toho Norska, Švédska či Finska, prostě toho skandinávského přístupu.

je zvláštní, že prostě to co chtějí lidé, tak u nás nejde, ale pravdou je, že koláče samy z nebe nepadají jenom tak a tak Nejde-li Mohamed k hoře musí jít  Hora k Mohamedovi a to i navzdory  všem gravitačním zákonům.

Jinými slovy prostě: Ellei Muhammadista vuoren mennä vuorelle Muhammad.

I oslovil jsem proto, že nerad něco konstatuji na zcela nepodložených a pevných faktech či základech, jak o tom hovoří tzv. Spoření s Liškou, tak jako obvykle to dělají právě politici toho ,do to prostě zná.

Pravda ono, možná z jistých doměnek se během dne na facebooku dalo vydedukovat jak to je a možná že i jistí oponenti mají svou pravdu, přesto ovšem jejích pravda nějak neladí s tím co se chce tady či co chcem my , jenž preferujeme spíše jinou formu systému a myšlení na základě jistého nejenom cítění, ale ono i po každé pohádce, kterou prostě lidé jaksi sledují v praxi se to stejně sem tam projeví, nehledě k tomu, že prostě ŠTĚSTÍ si také jde svou cestou  v té své vlně a vše co se neděje vzápětí, tak potom opět může končit ve výčitkách, ale ono vždycky je nejhorší být...

...Ono vždycky věřím, i když vím, že stejně někomu to co je pravda a co by asi měl a že by měl či mohl dojde tak do tří dnů ale i tří týdnů a ono pravdou je, že za ten čas se věci mění, mění se něco u mně, mění se podle mně pomalu a jistě a mění se už jen to, že si člověk jiný řekne, no jo, ale asi na tom něco bude, ale...ono pravda překopat něco není jen tak snadné, chápu, ale  ono láska..ta dává a nepřemýšlí, protože jinak by se někde tou myslí docílilo toho, že to nemusí být až tak psrávné, protože ono kolikrát a věřím, že člověk to zná, jakýkoliv, že si řekl za nějaký čas, kdybch to udělal čii udělala tak jak to, tak by to asi bylo lepší...tak proč to neuděláš už hned?

No protože mám potom blbý pocit anebo...

Nevím zda je čas ve válce na nějaké blbé pocity, když jde o životy , ono jak se říká, kdo zaváhá, tak přichází o život tedy především o svůj vlastní, stejně tak, jako lidé přicházejí znytečně o peníze kvůli něčemu, coo dávno buďto neplní svůj účel anebo prostě to není až tak zviditelněné, protože vše je řízeno spíše jako dvě trubky jedna sací a druhá...no prostě jako lux, což všichni víme co nám z luxu vychází a o čem kolikrát lidé hovoří, ne-li kříčí při svých stížnostech: A to jako nakonec budeme či máme žrát vzduch?

Na íc stejně jako když mi Raija Alatalo říkala, že když o ní budu psát jen dobře tak můžu a ono Já dávno věřím, že píšu jen dobře a ono to zlé prostě podle těch metafyzických zákonů se vždycky tím dobrem rozvíří a chvíli to trvá, než se v tom člověk zorientuje, tak to chodí, ale to je více rozebráno v té KNIZE KNIH, protože věřím, že dobro vítězí nakonec, ale také vím, že to co je dobré nemusí být dobrým pro jiné anakonec ale si říkám, že to pravé a škodlivé zlo stejně nakonec bude muset zákonitě samo od sebe buďto ustoupit či být utlačeno a tak jsem si řekl, když se tedy bavíš se seveřankama, tak se jich zeptej  a Jenita Juvonen-Hatara když jsem se jí zeptal na to zda je v její zemi normální, když tedy ČESKO kráčí směrem vyrovnat se evropskému trendu normální, jestli se platí či odvadějí poplatky za psy odpověděla:

Jenita Juvonen-Hatara - en ymmärtänyt ihan kysymystäsi?  tarkoititko että jos omistaa koiran ni joutuuko maksamaan enemmän asumisesta?? (Já nerozumím vaší otázce? Znamená to, že pokud jste vlastnil psa nibyli nuceni zaplatit více za bydlení?)

 

 

Martin von Torr-Ongelma on, että Tšekin tasavallassa on perustettu palkkiot koiraa jonkin aikaa. Hänellä on koira, joka on maksettava maksuja viranomaisille ja melko korkea tietystä hetkestä. se on erilainen eläin kotona, joten se ei. Siksi haluan takaisin, jos tämä on normaalia muualla maailmassa on välttämätöntä erityisesti Suomessa tai jos se on vain poikkeus Tšekin poliitikkojen ja parlamentin. juuri siinä mielessä (Problém je v tom, že Česká republika zavedla poplatky za psa na chvíli. Má psa, který má platit platby na vládní činitele a poměrně vysoké v daném okamžiku. Je to jiný zvíře doma, tak to není. To jedůvod, proč bych se chtěl vrátit, pokud je to normální, že zbytek světa je nezbytné, a to zejména ve Finsku, nebo když je to jen ve výjimečných českých politiků a parlamentu. jen v tom smyslu)

 

Jenita Juvonen-Hatara - ei meillä ole mitään sellaista täällä suomessa!! 

ei siitä tule mitään maksuja...siis täällä meillä  (nemáme nic tady ve Finsku! nestane se žádné poplatky ... A tak tu máme)

 

Martin von Torr-Saatan ajatella se on jotain sellaista, se haluaa ottaa käyttöön tsekit tässä maassa hieman Scandinavian hengen, kiitos hallituksen, koska se on kaikki ylihintainen, ja neljä kertaa enemmän kuin halusimme kysyä jos Tšekin poliitikot väittävät, että olemme mukaan Euroopan parametrit, onko muualla, tai vain pelkkä huijaus, ja niiden itsekkyys. Paljon kiitoksia vastauksestanne, olette auttaneet minua hyvin.
Toivotan kovasti mukava päivä Jenita (Možná, že je to něco, co se chce seznámit se Češi v této zemi, trochu skandinávský duch, díky vládě, protože to je všechno předražené, ačtyřikrát více, než jsme se chtěli zeptat, jestli českých politiků tvrdí, že jsme v souladu s parametry, či jinde, nebo jen jen podvod, a jejichsobectví. Velice vám děkuji za odpověď, můžete mi pomohla dobře.
Přeji moc hezký den Jenita)

Jenita Juvonen-Hatara - kovin ikävää......!! mukavaa päivää sinnekkin (Velmi smutné ......!! pěkný den tam u vás)

Martin von Torr-Se on hyvin surullista, sitä enemmän minulla on kunnia puhua niin kaunis nainen, enemmän ota  @}-}-- (Je to velmi smutné, tím víc jsem tu čest mluvit s ženou tak krásná,prosím, více @}-}--)

Jenita Juvonen-Hatara

... a tím dnes bych skončil, protože zase musím odjet do Pardubic, protože mám denní zítra a pokud se něco nezmění, tak bych zase mohl mít potom delší volno...takže zatímse s vámi loučím, S pozdravem...

Karel XIII. - Král Český Poslední

...to be continued...

 

Autor: Martin Vontor | čtvrtek 29.9.2011 19:20 | karma článku: 6,11 | přečteno: 699x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky jdou přes Česko. Komplikují dopravu, spláchly i festivalové Vary

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  17:47

Od jihozápadu do Česka dorazily bouřky. Spadlý strom zastavil vlaky u Chebu. Podle Správy železnic...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Domácí rychlé langoše
Domácí rychlé langoše

Ze surovin vypracujeme tužší těsto, které rozválíme na cca půl cm a vykrajíme věští kolečka (např. od sklenice).

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...