Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Act 102. Gradus ad caelum -Insolvence aneb konec zlodějů v Čechách?

... Kupodivu je to zvláštní jak tak čtu pořád dokolečka o tom, kde všude schází peníze. Vlastně už to ani nemá cenu číst celé, protože pořád to je stejné a tak jen stačí ty titulky o tom, že Všeobecná Zdravotní Pojišťovná skuhrá, nemocnice jsou na prodej, protože nějak nevydělávají či jsou prodělečné respektive bych řekl jen vyždímané někým, Sázka je v háji, ale ne u Opavy nýbrž totálně někde jinde a že zase nějaký ten nový majitel se o ní uchází, což tedy potom nechápu vůbec pravidla inslolvence o které něco vím a tak podobně.

Vlastně ne, nedivím se. Pouze nechápu za ten čas jisté zcela pro každého pochopitelné věci, kteréžto jaksi jsou buďto chybou v systému anebo pouze tím, že prostě jisté obnosy jistých peněz na něco, byly pokaždé použité pro něco jiného. Jiné věci mne u toho ani nemohou napadnout a když už tímto rozumem docházím k jistému pochopení, tak pak už nechápu jen soudní a policejní instituce, že toto neprošetří pořádně a nezabývají se tím, což při jiných domněnkách vlastně lze také zcela plně pochopit, protože systém je tak neuvěřitelně propojený až jdou kolikrát z toho jiným hlavy kolem anebo jsme pouze slepí a nevidíme to, protože to vidět nechcema a tak děláme, že se nic neděje a že vše je v pořádku přesně tak, jak to má být.

Potom nechápu proč si vlastně každý na něco pořád stěžuje a každému se něco nelíbí, když v podstatě každému tento Kocourkov zcela plně vyhovuje.

Ne, nebaví mne se zabývat něčím, co je na výsost jasné a i když se klamně hovoří o tendencích jistých změn a snah něco zlepšit, tak ono aby se vše dalo tak jak mělo, tak by muselo přijdít zcela něco jiného, než pánové nahoře plánují, jelikož jim to tak plně vyhovuje a tak raději vždy se věnuji něčemu, co mi prostě přijde prospěšnější a učelovější i když možná o hodně těžší a tak...

Ne, nevypínám televizi, ale jen z novinky,cz  anebo aktualne.cz či z kdejakého jiného cz  odcházím na com.

U toho jako asi většina národa prostě snídám  kafe a nějaký ten zákusek k zakousnutí v  podobě chlébu s máslem a česnekem, případně  sýrem anebo něčím jiným, to podle toho jak kdy  a pak si jdu dát cigáro a pouštím si raději Radio  Čas , přeci jen nějaký ten čas se dá říct a věřím  tomu, že to není můj názor, že ty zprávy tam  jsou o něco lepší, informovanější a že vlastně  svým způsobem ti, jež tam za tím sedí, tak  trochu prostě pracují v tom královském duchu  od jisté dávné doby i když prostě sem tam  dojde k nějaké té změně v obsazení a to potom  těžko se dá vrátit zpátky to, co bylo dříve, ale  ono to asi tak se vším, jako když si chcete jít  koupit anebo se jenom podívat na svou  oblíbenou ulici na nějaké nové CD a místo nich  tam jsou už mobily a vedle další mobily a naproti  další mobily. Se vůbec divím, že prostě se těm  city neříká už jednotně Mobil-city.

Láska? o té mně se nějak psát moc nechce a  básně? No to už vůbec ne i když Naďa  Marková psala na facebooku, že kdyby žil  nějaký ten Básník Špína, co se zabývá toou  špinavou práci, že by poskládala nějakou tu  antiplitickou diverzaci a tak jsem tam pár těch  svých plytkých rýmů, jež občas přivodí  někomu rýmu, protože je to jen jistý přesun  mentality, přes dvacet let od totality, které  jiným zase v tom duchu přijdou třeba k obdivu  říkal, že jeden tu je, ale nějjak moc už  nebásní, jen tak plká, beránek, skrytý, zašitý v kůži vlka. protože téma lásky se zdá býti poněkud více napnutější než kdy jindy a mnozí nemaj zdání, že v citlivých duších, to způsobí nějakou chvilkovou pokleslost na duchu ne-li zklamání a to nemá být.

Obrázek viz. odkaz:

Agent STB Aleš Hušák s krycím jménem Krakonoš a trop manažer, jenž přivedl na buben loterijní společnost, se už dávno vyprofiloval v certifikovaného zmrda.

Jisté věci, které se tak dějí, to když Vladivojna La Chia , která jak bylo očividně policii zjištěno úspěšně provedla hudební dramaturgii v televizním poředu PROSTŘENO na TV PRIMA v němž tentokrát vaří pět ostravaček či dalších holek z Dark-city a z nějž jde hodně pochopit z ostravské mentality, což mne více baví než špárat se v tom černém těstě, koukat na to, co je o tom našem městě a věřím, že nekoukám na to sám a tak i když s ní ty debaty jsou též jako to je s vodou a ohněm, že prostě voda oheň hasí. Hasí, ale neuhasí, protože plamen, ten tvořivý element... Pravda, vodu sice ohřívá, ale ono někdy i voda si holt bude muset místo toho modrého prostě pustit ten kohoutek červený a ohřát se sama.

Vlastně mamka byla potěšená tím, že konečně pustili ústřední topení a že už nebude taková klemra v bytě, protože ono i když se říká, že LÁSKA HŘEJE, tak ostravák pořád bude říkat: JA, HŘEJE, ALE UHLÍ JE UHLÍ a LÁSKA? TA JE PROSTĚ SLEPÁ, JAK BY ŘEKL PEPA Z DEPA.

Očivlídně lze z tohoto článku vycítit jistou autorovou depresi, ktrou je prostě nějak vyventilovat navenek.

Snad jen proto, že Kosy zdraví Inženýra, jenž láskou koktá Ko Ko a div si gumou od podprdy nevystřelil oko, protože zřejmě nemají co kosit. Ono také je podzim a je po žních, tudíž je třeba v zemědělství poněkud šetřit a poopravovat mlátičky a jiné další nástroje, než Žoldáci Spravedlnosti se přidají do boje.

Protože snad pořád ještě za ten čas, než navštíví nás mráz a zrychovarných konvic stoupá pára anebo jen modrý dým od cigára a signálem jistým je třeba ...

... protože ono za ten čas, vlastně všechny nějak poslední dobou právě baví ušatřit peníze na svém zdraví a tak dále a kdo ví, kolik lidí za ten čas pracuje pro Krále a tak se sem tam, i když to vypadá, že nebavím se vůbec o zdraví, tak už jen proto, že Angínu po včerejšku dostal i Prezident Klaus a že vlastně součástí angíny je právě i ZÁNĚT, jenž je vlastně jen odrazem STRACHU, no bodejť by ne, když ptal jsem se jej včera nebo dneska, jak to mají poslanci oproti němu se zdaněním svých vlastních prachů a odpovědi se nedostalo, že VIDĚNÍ RUDĚ..tedy nevím ještě jestli stále tím zstaralým komunistickým pohledem anebo zlostí, což bych spíše řekl, že spousta lidí zcela obyčejných by mi přišlo dávno jako stádo dunícího skotu s řežavýma očima a ZANÍCENÉ MYŠLENÍ, což třeba už právě ve svém uvažování i Vladivojna La Chia když si tak při svých meditacích říká: No jestli, tak Já ho zabiju... a potom zavrtí hlavou a řekne si zcela osvíceně, Ježíš, Já jsem blbá, vždyť už bych potom z toho nic neměla. a tak to chodí v lidském uvažování a proto prostě had to motá aby zanícené myšlení si kdokoli sám odstranil ze života, když by se mělo říci MÉ MYŠLENKY JSOU MÍRUMILOVNÉ, KLIDNÉ A SOUSTŘEDĚNÉ. Jenomže ono by tak muselo být i v životě právě, aby bylo zdrávo. A těžko v době, když nad námi ční či vyskytuje se jistý element, který prostě vytváří právě ty jisté příčiny a ono což o to, lidé jsou jak se říká sto lidí, sto různých povah a tak se sem tam také někdo projeví či vyventiluje ze sebe anebo jak se říká, na chvíli pustí páru ven, že prostě někdy na něčem přeci jen bylo.

Což o to, ono kdyby byl král, tak by býti i mohlo, ale fakt je, že v tomto dejme tomu sedmiletém jistém boji o něco, jde také dát i jistou jistotu,mít tu jistotu, což o to, spousta lidí těch dejme tomu bojovně laděných možná doufá či spoléhá se, že v případě něčeho by je pak zachránil pouze Král, jež by jejích činění ocenil, což momentální stav věcí jaksi nedokáže zdá se zcela plně pochopiti, ale přesto sem tam odněkud přiletí zpráva, že se prohrává.

Každopádně, jelikož tuším že dnešním dnem co se té nedokončené dejme tomu třetí říše týče je i nějaké výročí uzavření jistých paktů a vzhledem k tomu, že vlastně dalo by se tak nějak říci, že v podstatě se historie opakuje i když pravda, poněkud jiným způsobem, jako že předtím BYLA NĚJAKÁ TA DOHODA MEZI NĚMECKEM, ITÁLII A JAPONSKEM jak o tom informovalo právě Radio Čas a ono mezi Vodou a Ohněm opět došlo k nějaké té neshodě, protože vše se zdá jako že oheň plave po vodě a tak v rámci jisté imperátorské tripartity vzhledem k tomu, že prostě český to nejde se domluvit bylo nutné hovořit tzv. hlasem krevním i odeslal jsem směrem k Lady Mussolini, kterážto je zřejmě nedílnou součástí KNH jistý vzkaz:

Stellecara,sulla base di alcunericerche scientificheerisultati chenonmolti cechiCecacapire comesembra

enon sodove si trovain queste personee in realtaassumere la nostraultima discussione,si vuoleestenderealcuni dei mieiamici letteratitra il pubbliconon solosollevareun certoha chiestouno dei lorofan, comeio sono tuo.Dato cheio sono proprio comehai utilizzato perqualcuno perqualcosa diancoranelle coseemperátorskýchaltroa chiederequalsiasi cosa,maal momento della confermada regolecerteedi tanto in tantomiinchinoper l'esenzione.Nonfanno beneatutti,cherisponde a questasfida unicaeallo stesso tempodell'ultima paginaimmediatamente,ma sarebbeinbuona e dovutaal fatto chesi puo effettivamenterisparmiare un po 'dei problemimolto diversi, tuttavia,che non e piuun mio problema.Onoin alcunepartite di hockeycome sapeteci sonouna serie di misuredisciplinaricon il tempodi lasciarela superficie del ghiaccio.Il vostroola vostra felicitasolo.Grazieper l'udito.

Kterýžto si adresátka v duchu okomentoval tím, že tedy sedí v šatně a sundává ze sebe pomalu chrániče a jeinou otázku i když přes možné výlevy případné o inzultaci sudího a pozdějších žádostí o zmírnění trestu a jestli to je do konce utkání anebo trest osobní či pětiminutovka anebo při případném gólu do vlastní sítě se opět smí vrátit zpět na tu bílou ledovou plochu...

Protože ono dnes v této době kdy se nic nevyplácí se ani uraziti štěstí nemusí vyplatit a to vzhledem k tomu, že je také hodně citlivé, stejně jako...jako to dívčí hokejové sdružení.

Ale ono v jisté hře nováčci potřebují pochopení a koneckonců jsme opět na začátku extraligy, takže spíše věřím, že do konce sezóny se to ještě vypiluje a vypracuje, aby to mohlo jít do brány borců....

Na další pokračování královského guláše vás zve Karel XIII. - Král Český Poslední

Autor: Martin Vontor | úterý 27.9.2011 23:13 | karma článku: 7,94 | přečteno: 1159x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ a jih Čech. Mohou být silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  17:02

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...