Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

6.dopis L.:O lásce a pantoflích

Přeji Ti hezký den a také ráno milá Lucianno,i když je již skoro poledne. Vlastně protože především máš ráda asi jako každá žena svůj vnitřní osobní klid a je více nežli jisté,že díky mně jej sem tam postrádáš.Víš takový ten pravý klid?který Ti v podstatě skončil pouze tím,že nás dva něco spojilo dohromady.Něco víc,co tě nenechá klidnou i když navenek se můžeš tvářit,že o nic nejde,ale uvnitř sebe sama moc dobře víš,že tomu tak není.je to jak říkáš či jen Ti hlavou proběhlo,že máš kvůli mně zcela rozhozený pantofel.Tedy co to je vlatsně ten pantofel či jaký účel mají pantofle jak v životě,tak i ve vztahu a vůbec,když je to tak,že se pantofle spojí s láskou.leč věřím tomu,že v podstatě nejsi jedinou,která je či se cítí nervozně. Víš osobní věci a navíc ty,které jsou spojené s láskou,vždycky někoho nějak chytí a navíc jedná-li se o věci životní a myšlenky či to na co myslíš,tak věř že těch,který se nějak začtou,tak jistě během dnetaké je třeba napadne na chvíli myšlenka co s ním je.Tedy se mnou.I když si třeba říkají jestli to není jen nějaký ten pouhý blaf anebo jestli je tomu skutečně tak.Ty víš,že je tomu skutečnbě tak,tedy stoprocentně z devadesátí procent je to skutečnost.nemám v úmyslu si před nikým na něco hrát.nikdy jsem takový nebyl a jak to často říkám,dávno jsem si zvkl na to,že si lidé o mně myslí,že jsem třeba jen naivní debil. ne nejsečm,protože vím,že nikdy nic nekončí a všechno běží dál.Jakkoliv. Jsem jen čas či čaroděj a pravda,někdy řeči či pravda u srdce či jiných částí těla zabolí,ale Ty víš,že vlastně když spolu hovoříme tak nějak v duchu a vnímáš svý stavy těla,že to co Ti hlava nebere,Ti pomáhá právě tam kde je to třeba.je to všechno o opacích a ne o tom,jak si to člověk maluje.Snažím se sice lidem strhat pásky z očí,ale jen na nich záleží zda to opchopí.Zda vůbec to chtějí pochopit a příjmout ty věci nové.A taky jde i o čas a ten prostě nerad marním nějakým tím čekáním.ne,že bych nechtěl,ale vím,že to není dobré a že to spíše škodí.

Schází Ti  k tvému klidu něco konkrétního.Ty až budeš číst mé řádky,budeš mít klid,protože budeš vědět,že jsem v pořádku.Trochu jsi jej pravda,mohla mít i dříve.Stačilo mi jen pro tebe včera napsat,tak jak se to dělá,když dva spolu mluví normálně,tak jak je to životem běžné.I když mohl jsem Ti to napsat,ale to víš,je toho vážně dosti na starosti či spíše když jeden neví co lastně dělat dřív a tak se nediv,že některé informace prostě mi vypadnou z hlavy.Však o co vlastně jde,jenom o nějaké to zdraví.

Musel jsem ráno na kontrolu stehů a tak je mi líto,že sis třeba zvykla,že ráno obdržíš vzkaz,to aby jeden pořád visel na internetu.

Ale zvláštní je ta konkrétnost.jediná věc,kterou každý chce,každý jí rád vidí,ale když lidi jsou spolu,tak díky nedostaku konkrétností se časem ti dva nenávidí.proč si to neumějí dát a konkrétně si povídat:Opravdu je to jistý handicap mezi mužem a ženou anebo je to jen o umění se přizpůsobit tom,co protějšek dejme tomu vyžaduje,ke své spokojenosti či vlastně k vzájemné spokojenosti,tak aby prostě každej byl ready.A není to a je to  jak chyba žen tak i mužů,vždycky je to jen a jen o přístupu a o tom,komu kdo a jak věnuje svůj čas ČI ČEMU.

Mrzí mne to zpoždění,ale říkám si...

INTERNET A VŮBEC CELÝ TEN MŮJ PŘÍBĚH ČI TO PSANÍ,KTERÉ SRDCE ROZEHŘÍVÁ JINÝM SLZY DO OČÍ TŘEBA VHÁNÍ MÁ ŠÍLENĚ VELKOU CENU,ne však každý si to dokáže uvědomit.Ty sama čekáš,protože vlastně jsi zvědavá,protože jen třeba nevíš,cítíš,vnímáš,ale nevíš co dál,či jak se ujistit...a taky o co tady vlastně kráčí.naučit lidi pracovat se svou vlastní životní energií a to za jakoukoliv cenu.jsme dávno někde jinde,tedy ne fyzicky ale v jiné sféře vnímání a chápaní sebe sama a stejně musíme brát v potaz i ty věci které jsou kolem nás.

Třeba to ničí city,ale je to prostě tak,že ZA SEDM DLOUHÝCH LET,SE PROMĚNÍME V LED..jak zpíváš.je to prostě o něčem co se děje a bue se dít.někou to třeba práci nedá,protože je ledový či chladný jako psí čumák od narození a jindy se to holt bude muset naučit,protože pokud chce být zdravý a znáš to..když se jedná o život či o to,jak žít,tak často city musejí stranou.

Další věcí nezbytnou k životu jsou právě zlaťáky,chechtáky,peníze prostě.4lověk by je myslím ani nepotřeboval,kdyby spoustu věcí nemusel,kdyby věm nevyvolávaly strach.Strach o to,jestli má na zaplacení toho a tam toho.jestli má na benzín,aby se dostal tam kde potřebuje,jestli má na to co chce a když to chce či potřebuje,tak často prstě se snaží najít si cestu jak a kde k tomu přijít.někdo má ty možnosti či to štěstí nestarat se,vyzná se v tom,kdy a kam a jak sáhnout pro dotaci tam či onam.jsou lidé,kterým to pálí a jsou i takoví ti obyčejní,nevědomí,nevzdělaní,prostě z jiného pohledu nějak malí.Ale každej jsme takový byl,než nás tam kde jsme nějak život dopravil.

Nyní jsme spíše doma,pokud opravdu někam nemusíme a ty jistě také poslední bou spíše,když máš jít někde zpívat,tak jdeš takl nějak z musu.tedy myslím si to či to cítím,to je jedno.Spíše věřím,že tomu tak nějak je,protože máš dávno svý jiný představy o kráse v hlavě.ve svý vlastí hlavě.A hlava je součástí toho celého pocitového soukolí co se týče právě zdraví.

břicho,žaludek a střeva a vůbec celý tělo tak nějak souvisí se životem.jenže od jisté chvíle se mnou coby osobou,jež ŽIVOT A TO DĚNÍ PŘEDSTAVUJE,není to tak,že vlastně se všechno týká toho života Tvého samotného,je to prostě jiný...nevytvářej si v hlavě chimérya věř,že budeš uvolněnější a snad i chytřejší.

věříš-li mně,pak věříš životu.

něco chceš,něco chci Já,za chvíli něco přestaneš chtít anebo taky Já?...Já ne..Já dávno mám ve všem jasno a jisto.bereš mne třeba jako člověka a možná se na to koukáš nějak tak: Co si ten člověk vymýšlí, co chce,co žádá a proč bych to měla dělat? Dyť ho ani neznám a tak podobně.někteří lidé občas zariskují,aby mne poznali a po chvíli se to jeví tak,jakoby ze svého světa mne vyhnali.není to můj problém,je to pouze jejich nevědomí,že neví co a koho od sebe odhání a že vlastně si tím spíše k sobě nepřízeň osudu nakloní.Oni to poznají časem a tak s tím si hlavu nedělám.Já jen čekám a to čekání o ktzerém se říká,že často bývá snad HORŠÍ NEŽLI SMRT...je to možné,ale i tu jsem už párkrát přečkal.

Tedy můžeš si myslet,že jsem drzý a troufalý,můžeš si to pospojovat s těmi Tvými písněmi,na kterých je vlastně ta druhá půle toho tajemného...ale jsou věci,které se prostě tak musejí stát.

Pro štěstí,pro radost..snad aby nakonec nežilo se ve výčitkách a podobně.

Jsou věci které Tě trápí a nedají Ti spát,usneš či probudíš se,dyž vstávám Já,pokud na Tebe myslím..vyspíš se,když Tě nechám tak anebo když nechceš...nevím.Ale i s Evou vím,že jednou to bylo tak,když bylo to velký cíění,že prostě řekl jsem jí,že ji probudím a když jsem jí psal,tak jsem cítil,že již bude vzhůru a že pouze čeká na to,jestli opravdu jí napíšu anebo se na to vykašlu.Každý to v sobě tak nějak má.Ale může se třeba i tak cítit Martina-sestřenka..Nevím kdy na koho budu moci muset myslet jen proto,že sem tam nějakou botu zase udělá a bude potřebovat zachránit život či zdraví.

Klidně si to můžeš či můžete spojit se Supermanem a Lois...jen prostě nelítám a přitom svým způsobem ano.Lidé neví,co je to život či dotek anděla.Zanjí to z film,u či seriálů,ale ve skutečnosti tam je to jen o fikci a ději.

Některé filmy jsou ale vážně vypovídající více o skutečnostech těchto stavů,ale je jich málo.Možná proto,že by se moc lidí na to asi nedívalo.

Leč jak se to říká? o tom peří?...anebo o jiných..Jo,že vše co se třpytí nemusí být pravé zlato a proto mm odedávna raději věci zcela obyčejné.spíše všední .Víš takové ty černé,třeba jako uhlí.Ono takové uhlí,když se zatopí tak ti někdy poslouží dalko více než kus zlata.

Vím,zatím nic o pantoflích..ale...ono teď to nechám tak...jen Ti chci říct,že svým způsobem jeden takovýto dopis je něco jako vytsoupení.tedy ta příprava a to všechno kolem.

Nebýt internetu..nevíme o sobě.nevíme o sobě více.nebýt internetu,nešly by informace rychle.nebýt internetu,nečekala bys tak dlouho.kyby nebyl internet,ve skutečnosti by to s tebou více pohlo.

Nikdo nikdy by Ti to neřekl...to jen Srdce mohlo ;o)

dvacatého jdu vyndávat stehy...a pak napíšu asi něco konkrétního...zase na chvíli i když vím,že čekáš na to kdy se spirála času roztočí..věř,na idnes to nejde tak,jak by si člověk či anděl představoval anebo jen přál.

Písně patří opravdu lidem,aby si uvědomili,že třeba nemají lítat příáliš nízko a tak podobně..ačkoliv jsem hudby tvář a vím,že můj osud a nejen můj se odvíjí od toho co kdo nazpívá či pskládá...jedno kdy..Já jen že se ldié ovlivňují navzájem aniž by to tušili či chtěli tušit...tak mi sem tam poskládej něco hezkýho..spíše s pozitivním dopadem..zkus se také sem tam přenést přes veškerá Tvá dosavadní omezení...když kolikráte přemýšlíš na tím,jak je to s tou zlomenou půlkou...a přitom je to tak prosté,tak jednoduché...že někdy člověk ani neví,že stačí jen říct...

Víš jak,láska se třeba ztrácí,vlastně lidi si ji ztratí sami,ale život? ten nezastavíš...prostě je něco co nejde.

tedy ne jenom Ty,ale když na věc příjde tak nikdo.

Vlastně jsem jen čas či jeho duch..a čas ten běží nějak dál i Já mám a nemám svůj čas a pořád jsou věci,kterým spí a raději bych se či jinak věnoval...ale ...

....a dokážeš si ty vůbec představit,jak rád bych si také konečně lehl jednou a měl klid?

a nemusel tady ty všechny věci psát,jen proto,že myšnka na mne z lásky nedá někomu klidně spát?

...hezký mezičas přejí :o)

Autor: Martin Vontor | pondělí 13.9.2010 13:21 | karma článku: 0 | přečteno: 704x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...