Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

4.Dopis L. : O bytostech pohádkových

Přeji hezké ráno Drahá L., nerad bych zde oslovoval a tímto se také omlouvám za jisté malé zmatení všem Luciím,Lauram,Ludmilam,Lenkám,těm pravým,protože mohou být i fiktivní jako celý tento na oko chladný internetový svět,kdy každý si to všechno prožívá tak nějak ve svém klidu a tichu ať již ve stavu osamoceném,svobodném,vdaném,ženatém,prostě jakýmkoliv.Ale to L. osobně se jich netýká ačkoliv i ony si mohou sem tam něco ve svých vlastních představách navodit. Je jen jedna L. vlastně svým způsobem jedinečná ať to chtěla či nechtěla,prostě je anebo byla.Možná kdysi i Ona byla čin někde v jejím nitru,v její duši se skrývá víla.Pohádková bytost.

Vlastně je to drahá L.,ale ještě zde nebudu dávat Tvé jméno i když ono,lidé jsou chytří a některým to dojde,komu to vlastně píšu a komu to patří a proč,ale přesto,že i Ty sama bys to chtěla jinak,možná víc,ale proto,že teba také se Ti spousta věcí nemusí líbit,nech mne prosím,ještě chvíli si hrát.

A ti,kterým to nedochází,tak se to časem dozví zase třeba formou rozhovorů od někoho jiného.

Vím co Tě zajímá a píšu to Tobě.Možná se ptáš proč?Vlastně ani nevím,prostě to tak přišlo,sešli jsme se v proudu jistých událostí a věcí nesmrtelně vážných.Tak nesmrtelně,jako je láska sama.Jenomže právě s tou láskou je to kolikrát všelijaké.

Možná jsou věci,které máš ráda a které Ti i jako jiným po chvíli budou vadit,protože vždycky je to o náladě a vlastnmě o všem.V podstatě jen o tom jestli je zájem.

Jsem muž,ale to jistě víš dávno už.Jsem ten,který Ti hlavu vyčistí od všech nesmyslných iluzí,ale na straně druhé pokud chceš Ty sama,tak si své představy vytvoříš sama.Nikdo jiý to nemůže ovlivnit,protože je to pouze Tvá hlava stejně tak,jako ta moje.Musí se brát také v potaz,že to ovlivní spoustu dalších lidí či domácností,tak jako po dva roky.Ale je to jen ŽIVOT,sám jsem ŽIVOT a ten ČAS,o kterém se mi někdo zmínil ve svém e-mailu,že nakonec záleží pouze na tom,kdo komu věnuje či jak zachází se s tím časem a také,dodal bych ráchě s touto energií lásky.

Pravdou je,že spousta věcí se dá dočíst v různých knihách,časopisech,tisku a pak třeba navštívíš či poznáš někoho zajímavého,kteý v jistých věcech,Ti řekne něco více či jen obohatí Tvé myšlení popřípadě Tě inspiruje k jiným věcem.Tak jako,že ses dala třeba na jisté aktivity typu: Chceš žít jako Já? a podobně.Aktivitě se meze nekladou,pokud víš někde uvnitř sebe,že je to ani ne tak pro zisk,ale spíše pro nějaké to dobro.Opět je to jen o tom,že prostě existuje jisté kouzlo a jisté energie a jde jen o to s jakým úmyslem člověk jde do jakého podniku.Tím nemám na mysli restaurace a pohostinství.

Ono naše planeta je vůbec jedno velké pohostinství,jen lidi se kolikráte chovají jako by jim snad všechno patřilo a všechno mohli.Zcela bez respektu.Zákonitě musely na svět přijít vyšší síly a mocností,a tys ať jsi chtěla či nechtěla,stala ses jejich součástí.nešlze se na to koukat zlýma očima,prostě to přišlo a třeba jsi měla štěstí.

Ale takové,na které se nedá zapomenout,protože to ŠTĚSTÍ je spojeno s láskou,city a životem a je stálé a trvalé.

Možná jen jsem ten jistý podíl na něčem co se ve TVé jisté životní etapě,kdy jsis musela přehodnostit v jisté chvíli celý život a chvíli jsi nevěděla co máš dělat.Bála ses,asi jako každý kdo neví v tu chvíli.
Jistě v dnešní škále možností toho člověk ví hodně,může se svěřit do rukou jistým odborníkům,ale přesto nemá tu jistotu a je vyděšešný když je sám.Nikdo mu nepomůže,protože jej nikdo nechápe přesně tak,ani ne jak by si to přál,ale jak by to doopravdy potřeboval.

Tedy v duchu jsi potom nebyla sama,byli jsme spolu ačkoli třeba v jistou chvíli ležel vedle Tebe někdo jiný,jenže nelze ovlivnit něco co je mocnější,tedy spojení ducha a mysli.jak říkáš či jak jsi to nazvala ZVUKOVÁ RYCHLOST a je logické,že když prostě se to ztratí,tak nechceš o to přijít.proč? protože víš,sama víš,že jde o něco více co tě hluboce buďto naplňuje anebo Ti pomáhá.

Jde o Tvůj pocit a potom víš,že na Tebe někdo myslí,dává Ti to pocit jistého vnitřního klidu,bezpečí,ale zároveň se v Tobě mísí všechny ty jiné,třeba uschované,zamrzlé,jinýma situacema či lidmi zničené anebo dávno zapomenuté touhy a přání a sny.

Nečekej nic nádherného,jsem či předtavuji ŽIVOT,mohu to o sobě prohlásit a s tím vlastně celou škálu věcí,které se o ŽIVOTU říkají.

Také jsem zcela obyčejný muž,kterého jeho život a jiní lidé dostali tam kde je i On sám někdy svým přičiněním či blbostí.

Dělám věci,které se ženě líbí a které má ráda,ale také dělámvěci,které žena třeba nedokáže či nechce trpět a nelíbí se jí to,ale vím,že vše je k něčemu.

Víš co se týče víl.KAŽDÝ MÁ V SOBĚ UKRYTOU NĚJAKOU TU BYTOST Z MLÁDÍ ČI DĚTSTVÍ.

Člověka ovlivňuje to co se mu tvrdí,pokud si to ponechá a také to vlastně dále utvrzuje jeho chování a jednání.

Evě tajké prý říkali,že je jak princezna a že by potřebovala spíše nějakého maharádžu.sama mi to říkala a přesto,že mi také říkala či přála si: Ať její slova nikde nedávám.,púrotože měla k tomu důvod nějaký svůj osobní i jiný,tak stejně i když třeba mne za to nenávidí či poprávu ji to štve anebo se jí to nelíbí a tím,třeba jsme se odcizili či...kdo ví.Ono vždycky je to tady ČAS,který olivňuje další děj.I Ty si třeba řekneš: Já ho musím vidět.Potom Ti do toho příjde něco Tvého životního tak to odložíš,řekneš si:nechám to na večer až se vrátíma nebo: Hned po vystoupení se mrknu. Anebo nakonec ,protože jsis jistě také zvykla řekneš,no mohla bych,chci,ale počkám do rána co bude dál.Možná něco dál bude možn ne,nevím,jen vím,že ještě více věcí se děje mezitím.

Vlastně tím,že jsem nadnesl některé lidi do výše pohádkových bytostí a dovedly si hrát se jim vrátilo něco ..stal se zázrak,rotože pohádkové bytosti mohou kouzlit.Lidé ne,ti dělají jen triky.Ale hlavně jim to zachranilo zdraví a vrátilo je to zpět do života....

A nebylo by toho kdyby v podstatě nedošlo ke spojení veškeré vesmírné kreativity.Tedy hlavě touhy kohokoliv i Tvé.Protože kdysi jsi měla také své touhy,dneska Ti to ani nepříjde možná,ale tenkráte sis také přála,prostě udělat písničku,která by tě vynesla tam kde chceš a pak třeba někdo Ti jí vymyslel,ale potom sis třeba sma za sebe přála svou vlastní,pak je to jednodušší,pravda,když se jednou dostaneš tam,ale mne spíše pořád zajímají ty touhy a tebe...asi jako spousta dalších nyní spíše můj pohled na věci finanční a přístup k nim a pak zase budeš dedukovat jesli si vymýšlím či nikoliv.

Na vymýšlení nemám náladu,navíc nyní více energie spíše věnuji sobě,potřebuji se vyléčit a znáš to,když je ti skutečně ouvej,že nemyslíš na nikoho,vnímáš ale spíše se koncentruješ na vsé věci osobn tedy své Já a hlavně klid.Myšlenky a podobně.Jo říkám si,protože včera jsem měl chirurgický zásah i když se to příčí tomu co bylo,ale záleží mi na mně a někdy je to třeba.Kdybych si to uměl sešít sám,tak nepotřebuji navštívit chirurgii,ale beru to spíše jako službu,ne jako to,že bych se bez toho obešel.měl jsem na výběr,ale spíše jsem potřboval využít to,abych ještě vypadal nějak k světu,jen pro svou vlastní jistotu.

Dnes je mi odstatně lépe,ale včera večer jsem měl ještě horečku,ale to asi bývá,navíc ty potvory ve městě netopili a tak,možná jsi to cítila,prostě zimnice a drkotání zubama.Možná i když vím že ano.Protože vnímám Tvé pocity a Tvé stavy,tak jako ty mé,jen si možná říkáš proč to tak je...protože jsou dva spojené životy a ovlivňují se nezávislé na sobě nějak ,ale nevím kde je čeho více,spíše mi to někdy příjde takové střídavé.

Vzal jsem si tedy antibiotikum proti případné infekci,protože se to tak dává.Mám to na týden,ale včer přesto jsem si udělal čaj bylinný,konkrétně na krevní tlak s panákem slivovice a lžíci leního medu,na prohřátí a šel pod deku.Říkal jsem si,že prostě MÉ TĚLO SE UZDRAVUJE A RÁNO SE BUDÍM SVĚŽÍ A VITALNĚJŠÍ.MÁM SE RÁD A JSEM SE SEBOU SPOKOJENÝ A.SNADNO A LEHCE SE UZDRAVUJI A.... a ještě něco,teď ,i to vypadlo.Jo,že IMUNITA MÉHO TĚLA JE SILNĚJŠÍ NEŽ VEŠKERÉ NEMOCI A NÁKAZY CELÉHO SVĚTA,ŽE JE SILNĚJŠÍ A SILNĚJŠÍ.Ono víš zase si musíš někdy dle sebe udělat či vytvořit tui  nejstručnější definici ani podvědomí nesmíš zanést něčím obsáhlým,pokud chceš výsledky rychle.Prostě jak se to v muzice říká: V JEDNODUCHOSTI JE..o neřekl bych krása,ale spíše ta SÍLA.

Někdy hrubá a jindy křehká jako víla.

Jinak dnes ráno se mám docela lépe nežli včera už,už to tolik nebolí,jen jsem po ránu trochu oteklý třeba jako Tvá víčka asi,to jen tak pro představu Tvou,protože Ty více chápeš co to po ránu pro ženu znamená,mně ale nepomůžou pytlíky zeleného čaaje na oči,ale nenech se tím unášet.

Mám se docela dobře,ráno jsem matce sundal záclony a probírali jsem...co jiného nežli peníze.

Jsem spokojen,relativně...a asi pojedu do Hornbachu.Mamina tam něco chce,ale to je vždcky když jsou peníze.

Promiň,nejsem sice sklerotický,ale víš,někdy mívám prostě chvíle,kdy po ránu nedokáži a po jisté nehodě být třeba lásky plný a romantický i když vím,že sem tam se Ti prohnou kolena a sam kolikrát,když to tak vnímáš íkáš: Ty ani nevíš,co to pro ženu znamená.

Možná nevíma možná vím.jenomže pro každou ženu něco jiného,a to vím taky.

No nic,přeji Ti touto internetovou SKYEXPRESS POŠTOU DOBRÉ RÁNO,já si budu muset přehodnotit jak naložit s tím mým patnáctitisícovým ziskem,vlastně už jen menší polovinou.protože matce jsem spolnil přání a vlastně i sobě,že si vyplatí kreditku,kterou stejně otevřela tenkráte kvůli mně,že je nakoupeno,lednička zase nezeje prázdnotou a něco ještě zbylo,ale trentokrát už třeba vážně přemýšlet či myslet i na ty tzv.zadní vrátka....prostě zkrátka.

Autor: Martin Vontor | neděle 12.9.2010 8:31 | karma článku: 5,62 | přečteno: 627x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

Francouzské brambory se slaninou - jednoduchý recept v 6 krocích
Francouzské brambory se slaninou - jednoduchý recept v 6 krocích

Francouzské brambory jsou skvělé především proto, že vše máte nakrájené a promíchané za 20 minut. Pak stačí nasázet do pekáčku a za hodinku obědváte.

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...