0004.Chudák holka,když se jí to v hlavě hemží brouky

Nastartoval jsem mozek a možná ani ne tak Já,jako spíše kafe mně nastartovalo mozek.Ale Ono po ránu,když se budím s čistou hlavou,cítím,že mám plno energie k žití.Chtěl jsem pokračovat včera,jenomže,když tak jeden stráví v těch tropických vedrech pracovně celý den na sluníčku tak to hrozí skoro úpalem a fakt je,že někdy si připadám co by,přehřatý motor staré ŠKODY 105 L. Už mně to sluníčko vypaluje díru do kokosu. vzpomněl jsem si na tu SMSku co mně zpočátku psala Eva,když jsme zpočátku spolu začali komunikovat,což paradoxně ve mně vyvolalo jisté pocity vzhledem k poslednímu dění.Vlastně ani ne tak mému dění,leč i to se týká mmně ačkoliv jakoby nepřímým způsobem.nesnáším nepřímost,tak jako Eva a hlavou se mně stále tak trochu honí text jedné písničky kterou nazpíval Kamil Střihavka s B.S.P.,vlastně jen její refrén: Kostel v dáli s pevnou vírou,jsme ovce nesmělý a přímý. Začalo mně to vadit,protože mně na ní záleží a mám jí rád a miluji ji za věci o kterých jiní či vlastně jiné ženy nemají ani tušení jen do té doby než sitady něco přečtou.Než si přečtou dění skutečný.To potom se svou vlastností ryzí se  mohou bavit otom,že všechno ví a všemu rozumí a do všeho strkat svůj nos. A když to není,tak potom ouha.Nechápu,proč někdo trpí syndromem STRKÁNÍ VLASTNÍHO NOSU DO CIZÍCH ZÁLEŽITOSTÍ a napadá mne,že by někdy medičtí laboranti namísto vakcíny proti prasečí chřipce či viru H1N1,měli vymyslet vakcínu proti tzv. TCHÝNÍMU JAZYKU,možná by se i dala udělat z té rostliny,co kolikráte má ty listy až ke stropu.Koneckonců,také se nestarám o to co se děje někde jinde v soukromí a když,tak jen aby to pomohlo.Kolikráte když jsem si dával panáka,tak jsem si řekl VEJDI A NEUŠKOĎ,vždyť vlastně je to lásky plný vztah,ke svému vlastnímu tělu.Dávno vím,že tělo představuje život a je to jako s tím rčením či citátem: ŽIVOT VÁM VRÁTÍ TO CO DO NĚJ KAŽDÝM OKAMŽIKEM DÁVÁTE,tak tedy cokoli jako host. Jde jen o jeden malilinkatý zanedbatelný detail v životě důležitý pro spokojené zdravím přístup a láska samotného k sobě.tedy proč mám někde strachy trnout jestli,a lítat po vakcínách,když vlastně nikdo nedokáže být schopen říct,co ta či a látka obshuje.Tak proč mám do sebe cpát nějaké ty jedy a chemie?Copak jsem nějakej feťák? Ono už tak kolikráte tím životem a tím horkem mně při rozhovoru EVA říká: ty seš Opilej? ty seš zhůlenej? nevzal sis něco? Ne,nevzal. Nevzal,ale věřím tomu jejímu pohledu,protože ono to tak kolikráte působí. Chtěl jsem ještě něco psát večer,aby se nepřetrho jisté vlákno,ale občas se něco děje co ty myšlenky mění.myšlenky mé a slova jež v ní vytvářejí krásno a dělají ji šťastnou.Mám rád když ji slyším jak je rozesmátá.poslední dobou však pořád řešíme něco,co spíše se způsobuje či je způsobeno díky druhým,neznalým kozorožího citu a pohledu a hlavně toho,,jak říká Ona. LÁSKY A MILOVÁNÍ.

Tak píši ráno brzy,

protože zničeho nic,

snad na základě úpalu,či jiné neviditelného konfliktu či jen něčeho,co prostě jen na základě nějakého komunikativního selhání či zpoždění jsem nějak vyvolal i Já,svou ,jindy bych to nenazval vinou,ale spíše příčinou.Příčina?...jen nečtené zprávy ačkoliv čtené,jenže ono vlastně dnes ráno,kdy ty její slzy,které po celou noc mne mrzí mně příjdou spíše co by selhání serveru facebook.

Totiž vlastně logicky,dostal jsem oznámení,že tam mám jednu zprávu,tedy svítila tam jednička,jenže ony tam byly dvě,což jsem nevěděl,ale zareagoval jsem tak nějak snad automaticky asi jako většina,prostě jedna zpráva,přečtu si ji a je vymalováno.

Jenomže Ona čekala něco jinýho a tak se stalo co se stalo,že to zase začlo jiskřit mezi rohy.Tedy mně to tak příjde a Ona jen,potvrdila mně to svýmy slovy až,až když se dostala do klidu či když jsem ji dostal do klidu Já.

Někdy je to práce,nad kterou mnozí mávnou rukou,ale mně to za to stojí a není to o tom,jak Ona o sobě tvrdí,že je náladová či se tak jeví,vždycky je to jen o slovech a komunikaci a snaze řešit problémy na dola miniatůrní úrovni,pro některé tak nezanedbatelné a navíc,když se to začne dotýkat mne.

Málokdo z lidí asi ví,že SVĚTY KOZOROHA A BERANA jsou hodně citlivé, proměnlivé a tam kde jiný by v KOZOROHU zanechal trápení na hodně delší dobu,snad beránčí pohotovost a rychlost to okáže vyřešit tak,že někdy se může zdát,že kozorožka si to ve svém nějakém přirozeném procesu ani nstihne zaregistrovat a že jde o velmi rychle znamení,co se týče uvažování nad věcma pragmatickýma.

Prostě tyto znamení dvě se dokonale doplňují anbiž by to věděly.Ony to ale ani nemusí vědět,protože to cítí,což je pro ně velmi důležité k tomu,aby z bravůrou zvládly všechno řešit během chvíle a nemusely přemýšlet.zbytečně přemýšlet nad tím ,nad čím jiní spekuluji hodiny,dny a někdy měsíce a roky či dokonce století.

Nikdo neví asi,co jak funguje dokonale jich niterná dotknutelnost,kterou mnozí nazývají náladovosti,ale ono jednosdušší je to vždy zaobalit nějakým tím slůvkem,než zase udělt to...

prostě mám rád,když eva se cítí býti klidná

miluji ji když slyším její slova něžná vlídná

tedy vlatně její hlas i její názory a postoje

než se něco stane a dostanem se do boje.

tedy takove té srdeční pře.

A navíc když do toho vstoupí domýšlivost cizí,

tak to štěstí ta láska to krásno a vzácno co je mezi náma když je jasno,tedy soulad v dorozumění náhle jak mávnutím proutkem zmizí.

Navzdory silnému kozorožímu égu,které když se rozhodně na základě citu,tak co jiným se zdá být dobrem či normálem anebo standartem,tady není.I od srdce nepřál bych nikomu v tuto chvíli státi proti kozorohu,protože tady je to vážně jakoby klidnění vylekaného tvora,tedy vylekané kozooroží karásné duše.Jejího nitra.

Ačkoli Ona hlavně myslí na milování,

a Já na ní jak chutná Ona její čárka

a vím,že ji to tší,protože je to pro ní prioritou.nejenom pro ní i pro mne,protože víme oba a shodli jsme se v tom,kde se opravdoá láska a spokojenost skrývá,to VZÁJEMNÉ ŠTĚSTÍ.

Nenechám si jej překazit nikým a také nenechám i to aby překaženo bylo někým jiným.Když někdo někde bokem za zády plácne něco,že MEZI JÍM A MNOU JE SNAD VÍCE NEŽ-LI MEZI MNOU A EVOU?

Když to není pravda:proč naše milé rozhovory a témata pojednou točí se stále kolem nějaké té Šárky.Tedy víme proč.protože eva má strach o Lásku o to co je,chce se ujistit a potřebuje to,Ona sice řekne jen CHCI,ale V TOM JEJÍM CHCI je vlastně už všechno,stejně jako v mém.

Sama mi říká:Vyprdni se na Liberec,Já jsem pro tebe nejlepší.

Neboj,dávno je vyprdnuto. odpovídám jí to,ale Ona,ještě asi nechce zcela tomu věřit.

A Já to vím,také to nosím v sobě,vlastně m nemusí říkat,ale je dobré to vědět,člověka to posouvá dál.

A zatím co Ona mezitím utíká z práce si koupit něco dobrýho na papinku,já píši dál s konstatováním:  A TAK PROSTĚ BĚŽÍ ČAS.

Dávno tam už není myšleno.Není proč.Umím to useknout hned i to co vlastně nikdy nebylo a o čem jenom Ona neví,jediným způsobem je ji to říct,ale největší jistotu ji dá,což vím je to že budeme spolu,protože jsme se d něčeho dali anebo to vzniklo jakkoli a muž přeci je od toho na tom světě,aby řešil jakoukoliv formou ženiny starosti,tedy pokud mu na ní záleží,což jedině Ona dokáže jaksepatří plně zhodnotit.

Třeba jen proto,že k věcem lásky a vztahu a vzájemnosti máme stejný přístup či jen chápání.

Navíc muž je od toho by bránil ženu či o ní usiloval,i když ona když chce dokáže to sama,ale imponuje jí to,myslím si.

Vždyť přece nikdo nemůže říct,to že mezi mnou a jím je více,než mezi Evou a mnou,když...

Když i Ona si přeje ať ten její je jak vítr,či si o tom nějak sní,tak jak o tom zpívá jedna písnička.

Koneckonců ma na to plný právo.

Začínám milovat na ní to její krásný: Já se z Tebe zblázním.

asi to má tak být,přeci v tom zbláznění do ní nepojedu sám.

...to be continued

 

 

Autor: Martin Vontor | středa 30.6.2010 9:35 | karma článku: 5,44 | přečteno: 848x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...