Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

0000000 Intro aneb Něco o hvězdách

Někdy jsem si říkal,jak je to s nebem a hlavně s hvězdami?Kolikrát jsem slyšel tu otáízku. Kolik je vlastně na zemi hvězd?Dokážete mi to říct,spočítat je? -Toe nedá odpověděl  by mi snad kdokoliv,krom astronomů,kteří je mají relativně spočítané.Ano,relativně,protože každou chvíli nějaká hvězda spadne či zhasne a občas se stane i to,že se zrod nové.Tudíž pokud bych se zeptal těch astronomů dvakrát po sobě a oni mi řekli,že pořád stejně.nemusela by to být pravda a tudíž bych jim nevěřil.Přemýšlel jsem a pospojoval si to s lidmi na této naši planetě,vždyť všichni jsem v podstatě spojení s vesmírem i když o tom kolikráte ani nevíme.Tak mne napadlo,že kolik je lidí,tolik je hvězd na nebi.Vždyť každý má svou hvězdu anebo když příjde láska,tak v nějakém tom romantickém opojení dva milující se lidé od pradávna hledají své hvězdy či planety a z toho vyvozuji věci s tím související.

Občas se ptám,jak je to vlastně s tou vemírnou božskou kreativitou a hvězdami,písněmi a vůbec,když vlastně strůjcem všeho je vlastě feeling či cítění.vlastně láska.

 

To vlastně láska je odpradávna strůjcem všeho krásného i toho smutného a tak se zabývám tím,jak je s těmi hvězdami a lidmi.

Proč o tom tak polemizuji,protože každý během toho života má svou vlastní hvězdu,která mu nějak svítí od narození a pak na něm záleží,zda mu jen tak svítí anebo září.Na nějakém tom základě veškerých fyzických a metafyzických zákonů co se ohně a zákonů hoření týče mi zcela příjde,když všechno je jen jakousi součástí jedne energie,že čím více se člověk snaží podporovat hoření,tím rychleji potom zhasne,vlastně vyhoří.

Je to asi stejné jako zákon kuychňského sporáku,kde se dá i regulovat síla plamene a případně vypnout či zastavit kohoutek.

V podstatě je to pořád jen jedna velká polemika o ŠTĚSTÍ,tak trochu již dva rokyhledám štěstí,ne své,to příjde samo,ale vše to,co s ním souvisí.

Samozřejmě v zájmu rovnováhy a tak mám-li myslet na svou hvězdu aby zazářila jednou,musejí zákonitě některé zhasnout.protože když jiné hvězdy zhasnou,tak lidem to ani nepříjde.Oni chtěji hvězdy a tak se začnou koukat na jiné,však co,hvězda jako hvězda.

No a potom tady máme to naše známé staré: Padá hvězda Miláčku,něco si přej. na Ostravě: Hele o! anebo Hele čum! mám-li to vyjádřit slušnou mluvou,ale chytrý a inteligentní člověk si dokáže jistě správně dosadit to spávný slovo,které nahradí to citoslovce podivu nějakým podstatným jménem.

Prostě hvězdy padají co svět světem stojí a každý si něco přeje a nic se neděje,jen do chvíle,než se dozví spojitost mezi sebou a oblohou,ale Já ctím zde ten starý dávno v lidech vepsaný zákon:

JAK NA NEBI,TAK I NA ZEMI.

Vlastně chtěl jsem jen říct,že i hvězdy nepadají jen tak bůhví jak zdarma a že za vším je nějaká ta síla či energie.

A tak našel jsem si Miláčka a věřím tomu,že i když Ona to nedává příliš často najevo,že i Ona je v nitru docela člověk se smyslem pro romantiku.I když spíše poněkud jiným,ale co bych to byl za chlapa,kdybych se v tom nesnažil vyznat a trochu ji nepotěšit,také slovy

Miláčku,koukej,padají hvězdy,máš nějaké přání?

A možná se lidem kolikráte nezdá,že plní se jim to,co si přeji ve chvíli,když padá hvězda,možná je to naopak.První se plní přání a pak padá hvězda a ta člověku,když si uvědomí všechny věci kolem a kolem,tak v něm vytvoří jistou radost anebo jen dojem,že to opravdu nějak funguje.

A tak jsem stvořil rubriku,protože jsem vlastně spojen se stvořitelem,protože jsem z elementem ohně spojený a oheň je tvůrcem či zdrojem ŽIVOTA NA ZEMI o tom jak všechno souvisí se vším.Vesmír,nebe,hvězdy a jisté lidské osudy či životy,kde bych to někdy chtěl všechno nějak popsat dá-li Bůh anebo Láska,když tak poslední dobou vnímám všechna ta poselství a všechny ty životy.

...to be continued

Autor: Martin Vontor | pondělí 16.8.2010 12:33 | karma článku: 5,40 | přečteno: 611x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ a jih Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  17:02

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Perfektní dudlík, který nekřiví zoubky: Který to je?
Perfektní dudlík, který nekřiví zoubky: Který to je?

Vybrali jsme 40 maminek malých chlapců a děvčátek starších 6 měsíců, které se svými dětmi testovaly jedinečné dudlíky MAM Perfect. Ty se vyznačují...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...