Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Sláva a čest státní zástupkyni Lence Bradáčové

Vážená paní státní zástupkyně Lenko Bradáčová, dovolte mi prosím, abych se Vám krátce představil tímto svým dopisem. Jsem studentem vysoké školy v Praze, v daný okamžik na výměnném pobytu v rámci programu Erasmus v Portugalsku. Přestože se nacházím mimo svou vlast, průběžně sleduji domácí zpravodajství po internetu a musím se Vám přiznat, že jeden článek, který jsem si přečetl dnes 17. března 2011 hned na několika portálech, mne velmi příjemně překvapil.

Jsem potěšen, že se ještě v dnešní době najdou státní zástupci, kteří berou své povolání natolik svědomitě, že ne ze stařecké demence (jste ročník 1973) ale z přesvědčení bojují za práva zločinců a zavrženíhodných individuí. Vaše odvolání v případu cikánských výrostků, kteří okradli, lynčovali a znásilnili (vše s prokázaným rasistickým podtextem) mladého bílého chlapce, který přežil jen díky tomu, že se doslova doplazil pro pomoc, k překvalifikování trestného činu vraždy ve stádiu pokusu na trestný čin loupeže, považuji za velmi svědomité a příkladné. Kéž by se více státních zástupců chovalo jako Vy!

Vážená paní státní zástupkyně, mrzí mne, že se nenacházím v České republice, dovolil bych si Vám zaslat květiny a děkovný lístek, ale omezím se tedy na pouhý dopis (který pro Vaši větší slávu vyvěsím i na blog deníky iDnes.cz). Tajně doufám, že pokud přepadnu, znásilním a surově zbiju nějakého cikána, budete mou státní zástupkyní a budete pro mne žádat „pouze“ podmínku za loupež.

Vím, že se Vaší odpovědi asi nedočkám, jste zajisté plně vytížená ochranou lotrů proti zájmům společnosti, kdyby však náhodou, přikládám svou korespondenční adresu v naději na pochopení, které v dané chvíli já ani mnozí mí známí a přátelé prostě nemáme.

 

S pozdravem a přáním mnoha podobných úspěchů v pracovním životě

Milan Perník

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Perník | pátek 18.3.2011 11:59 | karma článku: 37,82 | přečteno: 1965x
  • Další články autora

Milan Perník

Proč nemáme na kolejích konkurenci?

Už od dětství jsem byl fanoušek do veřejné přepravy osob a tato láska mi vydržela doteď. Díky tomu, že většinu života žiji po roce 1989 a mám slušnou práci, procestoval jsem už velkou část světa a jakýkoliv pohyb vlakem, letadlem (a někdy i autobusem) mi dělá takovéto příjemné blaho v okolí žaludku, co prožívají třeba fotbalisti, když se jim blíží vytoužený zápas. Nejsem žádný šotek – fanatický nadšenec – ale „když ji miluješ, není co řešit.“

7.7.2010 v 10:55 | Karma: 21,15 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Cestování

Milan Perník

Budeme se učit romsky?

Nedávno jsem na facebooku objevil skupinu, do které se začalo hlásit kupodivu hodně mých přátel: Jsem PRO, aby se romština vyučovala na školách jako volitelný předmět. To mi spolu s velmi cenzurovanou diskuzí na daných stránkách trošku vyrazilo dech a přečetl jsem si na internetových portálech některých deníků, že tento projekt je skutečně myšlen vážně a že naněj dokonce už mají vyhrazené peníze.

29.3.2010 v 10:41 | Karma: 28,37 | Přečteno: 1547x | Diskuse| Společnost

Milan Perník

Náhražky kolem nás

Ačkoliv se to tak může zdát, nemám v úmyslu mluvit o jídle, tedy spíš nemám v úmyslu mluvit JEN o jídle. Chci mluvit o tom, že z opravdovosti našich životů se raději upínáme na levnější, jednodušší a nenáročnější náhražky. Potraviny, kultura, politika, vzdělání, to vše je v čím dál větší míře naplněno náhražkami původních mnohaletých originálů. Ale proč tomu tak je? Proč vzdáváme boj o ideály? Proč jsme čím dál lenivější, demokratičtější, levicovější? Proč raději všem něco špatného než několika to lepší než průměrné?

6.3.2010 v 10:29 | Karma: 20,16 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Milan Perník

Bezdomovci a podobná chamraď

Oni ti chudáčci nemají kde hlavu složit! Ono jim je zima! Nebožáčci, pojďme je pozvat k sobě domů! Otevřeme jim dveře a pošleme dál. Dáme jim čajíček, sušenky, staré oblečení, postavíme útulek. Že oni k nám do azyláku nechtějí, protože se tam nesmí kouřit, chlastat, fetovat, dělat bordel a ostatní věci, co je tak baví? Tak změníme pravidla, protože i ožralej bezďák je člověk, přeci!

27.1.2010 v 9:40 | Karma: 37,20 | Přečteno: 2500x | Diskuse| Společnost

Milan Perník

Rasisti – já a ty

Včera jsem byl v souvislosti s mým článkem Zbytečné slzy nad Haiti osočen z toho,že jsem cynik, píši rádobychytře v bezpečí vlastního křesla a co mne nejvíce rozzuřilo, že jsem rasista. Vzhledem k neobyčejnému karmickému úspěchu, který moje mrzké ego vyloženě pohladil, rozhodl jsem se dnes napsat něco ještě méně líbivého. Kontroverze musí být. Zkusil jsem si něco o rasismu přečíst a po dlouhém filtrování zdrojů jsem zjistil, že rasista jsem. Rasista jsem já a drtivá většina z Vás.Ano, i Vy! Ať chceme nebo nechceme. A teď Vám to dokážu

15.1.2010 v 9:58 | Karma: 27,87 | Přečteno: 1665x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Bidenova administrativa má nový balík zbraní pro Izrael, vyjde na miliardu dolarů

15. května 2024  6:22

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena pokročila v přípravách balíku zbraní a munice pro...

Vláda má jednat o programu návratu části uprchlíků před válkou na Ukrajinu

15. května 2024  5:45

Program pomoci při návratu uprchlíků na Ukrajinu má na programu vláda. Platná podoba lex Ukrajina...

Ženě vybuchla ve vagině petarda, málem zemřela. Před soudem stane její manžel

15. května 2024  5:10

Před soud předstoupí Ukrajinec, který podle obžaloby loni v září v Kožlanech na Plzeňsku vážně...

ANALÝZA: Smutný Den nezávislosti Izraele. Ve válce, opuštěn a rozhlodáván zevnitř

15. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli „Měli bychom to oslavit. Určitě půjdu na hřbitov s kyticí květin a každému padlému dám na hrob...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2296x
Jsem celkem mladý student, který při studiu pracuje, původem z Prahy. Rád myslím nestádovitě a nebojím se svůj názor říct. A hlavně rád provokuji.

Seznam rubrik