Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M. Šimánková

27. 1. 2010 22:37
Upřímně...

Ve většině s Vámi souhlasím, ale ten konec jste trochu přehnal. Na měsíc na ubytovnu nebo do azyláku? A dál? Zpět do svého bytu, který Vám mezitím někdo drží a platí.... Dnešní padesátníci to mají těžké v tom, že dříve měli na práci právo a nebyli nuceni se o sebe starat, aby v těch padesáti ještě něco zvládli. Každopádně je hezké, že mají nárok na delší podporu, ale na pracáku jim nikdo neporadí, takže jsou dost mimo. Vidím to u svého otce.

0 0
možnosti
MW

Hegemon

27. 1. 2010 19:21
Trošku

jednobarevné. Neházejte vše do jednoho , nikdy nevíte jak rychle můžete spadnout uplně na dno. Jinak píšete o odpovědnosti, ta ale v ČR moc není. Kdyby ano, stěží máme takové politiky. Obávám se , že platí že lidé mají poilitiky jaké si zaslouží.

0 0
možnosti
SO

odlaska

27. 1. 2010 15:48
Karma

Moc pěkně napsáno, mluvíte mi z duše...R^

0 0
možnosti
JC

taťulda

27. 1. 2010 15:22
je to o stavu společnosti...

včera jsem viděl ve zprávách, jak brněnská rodina bivakuje v odstaveném škode forman či co to bylo za plechovku. Kolemjdoucí vůbec nezaregistrují, že je auto plné lidí, kteří tam polosedí, pololeží.

V Polsku umrzlo cca 220 lidí, u nás desetina, v Neměcku zhruba stejně... Vztah či zodpovědnost potřebným je dána vyspělostí (a samozřejmě ekonomickkou silou) společnosti. To, že ty chudáky hážeme do jednoho pytle je ostuda. Zvířata handikapovaného jedince zlikvidují, lidé mu zase nepomohou. Jaký je v tom rozdíl?!!!

0 0
možnosti

ladronax žíhaný

28. 1. 2010 0:26
Re: je to o stavu společnosti...

to bylo v Kolíně

0 0
možnosti
HP

Fordána

27. 1. 2010 12:14
Líbí

se mi jak a co jste napsal. Myslím si, že na místních úřadech na sociálním odboru, by mohl být člověk, který těm co se chtějí dostat zpět, by poradil a pomohl.

Nemyslím tím nacpat do nich to co do nepřispůsobivých. Ale poradit brigádu, nebo jak získat potřebné doklady, či potvrzení. Ale ten člověk musí sám chtít a něco pro to i udělat.

0 0
možnosti
RH

retkini

27. 1. 2010 16:54
Re: Líbí

poslední větu do kamene vytesatR^

0 0
možnosti
H

Hmmhator

27. 1. 2010 12:05
To je tu zas vykriku...

0 0
možnosti
BH

BoboHml

27. 1. 2010 11:49
Je u nás cca 100 tisíc bezdomovců

mezi nima je cca 20 až 40% duševně nemocných.

Pokud si myslíte,že je snadné dosáhnout nějaké dávky tak se pletete.Spousta z nich nemá platné doklady a pokud nejsou v místě posledního bydliště,tak jinde se udělat nedají.Někteří z nich mají dokonce nárok na invalidní důchod nebo i starobní.

Ne každý má nějaké zázemí.Pokud si myslíte,že je to strašně jednoduché se z toho dostat nebo se do toho nedostat,tak se pletete.Jsou mezi nimi nejen bývalí vězni,ale i spousta propuštěných dospělích dětí z dětského domova,které nemají zázemí.Já sám jsem bývalý bezdomovec,měl jsem štěstí,že můj bývalý zaměstnavatel mi pomáhal.netušíte co se stane s psychikou člověka,když příjde o rodinu,děti,když nedej bože příjde k tomu i o práci.Každý případ je individuální.O bezdomovectví je spousta internetových stránek,či stránky primáře Bohnic,který rozepisuje příčiny apod.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

27. 1. 2010 11:51
Re: Je u nás cca 100 tisíc bezdomovců

http://www.ksrdciklic.estranky.cz/stranka/bezdomovci

0 0
možnosti
MB

buxus

27. 1. 2010 11:17
Myslím si že tahle diskuse je typická pro

.. každý složitější problém. Jedna strana tvrdí, že mezi bezdomovci jsou lidé, kteří se do této situace dostali vlastním zaviněním, strana druhá, že jsou mezi nimi lidi, kteří se tam ocitli nešťastnou shodou okolností a nemají možnost se dostat zpět do normálního života. Samozřejmě, že obě strany mají pravdu a proto s tím větším zaujetím se hádají. Řešení - a určitě ne jednoduché - by bylo nastavení resocializačního systému, který by těmto lidem dával šanci - v prvé řadě dát si do pořádku doklady (důležité pro důchod, zdravotní pojištění, zaměstnání, atd.), najít si práci, poskytnout ubytování, poskytnout i psychologickou pomoc, atd. A o ty, kdo tuto šanci nebudou chtít využít, se už dále nestarat.

0 0
možnosti
MD

milan.tadaes

27. 1. 2010 11:19
Re: Myslím si že tahle diskuse je typická pro

Přesně tak a ne hystericky plakat, když mrzne a jindy je nechat být.R^

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

27. 1. 2010 11:03
Koho více žereš,Hitlera nebo Klause ?

;-D Já bych řekl, že oba .Na Hitlelrovi určitě obdivuješ sociální politiku 3.říše, jako

 Heider.Ale co obdivuješ na Klasovi ?:-P

0 0
možnosti
MD

milan.tadaes

27. 1. 2010 11:07
Re: Koho více žereš,Hitlera nebo Klause ?

dezo-conka: neznáme se, jste za nějákým nickem, bez jména, bez fotky. jakým právem mi tykáte? to je velmi jednoduchý psychologický tah, jak si dodat jistotu.

Hitler byl masový vrah, to musíme brát jako historický fakt a nerelativizovat ho. Hodnotit Klause za jeho života je komplikované a jako nepolitolog si to ani netroufnu.

Žádnou modlu nemám, zkouším přemýšlet sám.

0 0
možnosti
MR

Martina 77

27. 1. 2010 10:55
na podobno unotu..

Vždy, když ve zprávách slyším, že to a to bylo koupeno/postaveno za pomocí dotací z Evropské Unie, tak mě napadá, kde se vy peníze vlastně vzaly? Česká republika je v Evropské unii; takže existuje jakýsi společný hrnec, do kterého každý členský stát něco přihodí a pak si z něj zase vezme (resp. dostane dotaci) ??? Nebo kde se ty peníze berou? Asi se jen tak někde nevylíhly ....?

0 0
možnosti
MD

milan.tadaes

27. 1. 2010 10:59
Re: na podobno unotu..

přesně tak, ale máme najednou pocit, že jde z cizího, takže je to vlastně moc fajn:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2296x
Jsem celkem mladý student, který při studiu pracuje, původem z Prahy. Rád myslím nestádovitě a nebojím se svůj názor říct. A hlavně rád provokuji.

Seznam rubrik