Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nevyloučení Pavla Novotného z ODS odkrývá Gleichschaltung společnosti

Velký vůdce ODS se symbolicky postaral o správný signál svým barones na všech úrovních společnosti. Od vyhlášení výsledků evropských voleb do osvobození Novotného …

… vládlo pár hodin příměří, kdy „barones“ na všech úrovních čekali na změnu či nezměnu postoje ODS, jak se mají chovat ke všem těm „dezolates“ v naší společnosti. Tak se stalo, že útočné články začaly pršet až den po osvobození vulgárního delikventa. Příznačné bylo, že se ani nedostal před posudkovou komisi a jeho opětné svatořečení přednesl syn politika Václava Bendy, sám celoživotní jenompolitik, Marek Benda, syn obdivovatele diktátora antikomunisty Pinocheta. Žádná náhoda.

Pokud se týče slova „Gleichschaltung“, často jej používal Václav havel, když definoval způsob vnitřní demoralizace a vládního umravňování nejednotného názoru v komunismu. Pokud zadáte výraz do vyhledavače, nenajdete jeho vysvětlení česky snadno. Jako by se nás netýkal. Pokud by totiž jeho vysvětlení trčelo na každém rohu, nemělo by patřičný kýžený účinek.

Co se týče výrazu „barones“, jde o historické označení oblíbenců kolem britského trůnu. Příkladně v souvislosti záhadné vraždy kardinála Thomase Becketa. Doporučuji film Becket s Peterem o’ Toolem a Richardem Burtonem v hlavních rolích. Pokud chcete chápat problém přesněji historicky pak začněte alespoň u časopisu Epocha. Barones jsou společníci panovníka, vůdce či diktátora, kterým není nutno dávat nějaké písemné rozkazy, ale stačí vysílat signály rozhořčení, rozčilení a pohoršení a barones se už postarají, aby o nich bylo u všem vládnoucího slyšet.

Osvobození Novotného je prostě velká morální prohra vlády. Spustí další vlnu nenávisti, kterou, jak sám Novotný naznačuje, ODS od něj a barones na všech úrovních nezbytně potřebují. Každý sní o nějaké kariéře, prostupu splečností na výšiny výjimečnosti. Na tom se dokola rodí noví a noví barones ve všech režimech světa. Někde na ně ovšem mají zákony a pak se to dá považovat za demokratické uspořádání věcí občanských.

V tomto kontetu i zde baron Trčálek útočně vyzývá „pana Hornera“ k nějakému veřejnému prohlášení o genocidě. V tom pan Horner nemá problém. Jsem proti každé genocidě nebo i jen zbytečného útlaku, který v genocidu může vyústit. Čtenář by čekal, že Trčálek ve svém článku dodrží kodex blogera a poukáže prostřednictvím odkazů, kde Horner vzývá Hamás a schvaluje terorismus. Nic takového v jeho článku nenajdete. Pokud páchá genocidu kdokoli, i Hamás na vlastních lidech, pak to Horner samozřejmě odmítá a odsuzuje. Pokud si Horner vybavuje, určitě psal víckrát proti Hamásu v zájmu palestinského lidu, lidí jako takových, kteří bohužel žijí v onom režimu a sdílejí všechna protivenství, která z toho vyplývají od narození. Mnozí se na jejich vzniku nijak nepodíleli a nechápou dědičnou kolektivní vinu, která tím na ně dopadá a pak bohužel stojí i za Hamásem. To není souhlas, ale vysvětlení logiky tamního úhlu pohledu, který je třeba vnímat a uznávat, pokud se chce opravdu jednat a vyjednávat mír.

Kontroverze se opět vyostřují na všech frontách svobodomyslnosti a frivolnosti. Například nedávný zdejší článek, podle mne skandální více diskuzí pod ním než samotným obsahem o problému souhlasu či nesouhlasu s migrací a současně s příslušností k rasismu nebo xenofobii. Zde se opačný tábor jino názorového vidění problému a příčin migrace potýká podle nich se stejným problémem jako dezoláti a proruští švábové, kterým je podsouvání formou buď – anebo. Jsi proti migraci, jsi rasista a tak dále dokola. Případně pro silnější nátury odkazuji článek v hlavním vydání iDnes, kde se diskutuje o nenávistných komentářích ohledně 4. místa naší černé spoluobčanky Manuel na právě skončeném ME v atletice v Římě. O tom všem rozhoduje současně a zcela vědomě ODS prostřednictvím postoje k instituci pragmatických barones, kteří konají a vedení má „čisté ruce“. Do parlamentních voleb nebude líp. Vypijeme si to s Fialou a všemožnými barones od Novotného po Trčálky až do hořkého konce.

Autor: Zdenek Horner | čtvrtek 13.6.2024 6:54 | karma článku: 29,26 | přečteno: 785x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Naprosto šokující fakta z vyšetřování střelby na UK

Jsem v podstatě již opatrný člověk, ale přiznám se, že dosud zveřejněná fakta z vyšetřování střelby na UK mě naprosto převálcovala a moje důvěru v policii, vnitro i vládu je na nule.

18.6.2024 v 4:49 | Karma: 34,67 | Přečteno: 2040x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Co říká výsledek voleb příčetnému člověku?

Nejsou důležitá prohlášení skalních fanoušků. Rozhodují hlasy mlčící většiny. A mlčící většina se nenechala definitivně zmasírovat nejúspěšnější a nejdokonalejší vládou od listopadové revoluce.

10.6.2024 v 15:52 | Karma: 34,78 | Přečteno: 1257x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Svoboda projevu ve starém Řecku

Málokdo si uvědomuje, jaké podmínky svoboda projevu potřebuje, jak se vyvíjela a co je s ní spojeno. Svoboda projevu je každý den ohrožena všude na světě.

4.6.2024 v 10:38 | Karma: 13,04 | Přečteno: 306x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Fauly v knize Prokletí impéria a ruská lež I.

Za vydáním knihy můžeme najít nakladatelství Books & Pipes (Brno), Pravý břeh institut Petra Fialy a finanční podporu IPPO – Institut pro pravicovou politiku.

3.6.2024 v 4:55 | Karma: 13,68 | Přečteno: 249x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Koordinátor strategické komunikace vlády Faltýn nezačal zrovna šťastně

Na iDnes si můžete poslechnout i shlédnout představu koordinátora vlády pro strategickou komunikaci, jak bude vykonávat své poslání. Představení jeho názorů nedopadlo šťastně. Odkopal se víc, než chtěl.

31.5.2024 v 22:20 | Karma: 30,17 | Přečteno: 734x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Brusel zveřejnil 10 kroků pro přijímání migrantů, z nichž se Česko nevyzuje

12. června 2024  18:34

Evropská komise zveřejnila harmonogram, který má zajistit, aby v jednotlivých členských státech EU...

Pravda o střelbě na fakultě. Unikátní rekonstrukce, vrah přišel ve 13:23

17. června 2024

Premium Pravda o střelbě na filozofické fakultě se vynořuje postupně a některé detaily jdou proti tvrzením,...

Evropu čeká vlna veder, dorazí i do Česka. Ve Španělsku čekají 45 stupňů

11. června 2024  15:34,  aktualizováno  15:49

Teploty v Evropě od víkendu výrazně vzrostou. Od pondělí do čtvrtka příštího týdne bude letní až...

Policie řešila na Václaváku podezřelé kufry, centrem nejezdily dvě linky metra

18. června 2024  13:53,  aktualizováno  14:57

Aktualizujeme V úterý odpoledne policie uzavřela část Václavského náměstí kvůli nálezu podezřelých zavazadel....

Farageovi kandidáti chválí Hitlera. Může za to prověřovací firma, čílí se lídr

18. června 2024  14:33

Kandidáti britské nacionalistické strany Reform UK vedené Nigelem Faragem čelí kontroverzím. Jeden...

Dodávka na pěší zóně srazila a usmrtila seniorku, zůstala zaklíněná pod autem

18. června 2024  14:19

Tragickou dopravní nehodu vyšetřovali dnes dopoledne olomoučtí policisté i hasiči na pěší zóně v...

Potyčka na ubytovně v Ústí skončila vraždou, podezřelého policie zadržela

17. června 2024  12:06,  aktualizováno  18.6 14:01

Policisté vyšetřují vraždu na ubytovně v Ústí nad Labem. V násilný trestný čin zřejmě vyústila...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 840
  • Celková karma 24,99
  • Průměrná čtenost 967x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik