PJ

bože to je blábol, s panem Lněničkou by jste se měli vzít za ruce a odkráčet k zářným zítřkům. Ruská dobyvačné válka v Evropě byla milý pane a to hned dvakrát a obětí bylo pokaždé Polsko. Než se přístě pustíte do svých fabulací, tak se trochu dovzdělejte. A na Krymu nejde o Krym? A o co jde? Je vám známo, že u Krymu jsou obrovské zásoby zemního plynu? A že na Krymu jsou poslední suché doky, kde si Rusko může opravovat své válečné lodě, protože ty jejich jim shořely? Pane Hornere sice nevím, proč to děláte, ale jste obyčejný lhář.

ZH

Výrok, že: na Krymu nejde o Krym reklamujte prosím na úřadu vlády, až si pozorněji přečtete, co kdo říká.

JH

J78a62n 89H88r85u85š66k80a

3. 6. 2024 8:51

Nejsem profesor historie, ale neznám žádnou ruskou dobyvačnou válku v Evropě.

Zdroj: https://blog.idnes.cz/horner/fauly-v-knize-prokleti-imperia-a-ruska-lez-i.Bg24060065

Touha některých lidí se veřejně zesměšňovat je fascinující...chudák, Vaše rodina, která musí trpět tyhle bláboly...

Foto

Já si to dokonce přečetl. Je to zoufalá snaha najít tam jakýkoliv problém, protože kniha má něco společného s Petrem Fialovou. To už není slovíčkaření, to je skoro hledání špatných písmen.

A díky za tip na knihu.

JK

"neznám žádnou ruskou dobyvačnou válku v Evropě" ... já takovou válku znám, Rusové v ní vyrvali Němcům vedle jiných zemí i Československo jako svou kořist, kterou si potom přes čtyřicet let urputně hlídali.

ZH

Aha, druhá světová byla ruská dobyvačná válka, a kde jste tohle našel pane profesore?

Foto

Ne se vším souhlasím, ale v zásadě máte pravdu. Supi se slétnou krátce po probuzení v obvyklé sestavě.

JH

J81a26n 93H52r46u25š63k21a

3. 6. 2024 8:55

To, že někdo někoho neustále upozorňuje, napadá a konfrontuje s jeho lží a bludy, bude tím, že jsme supi...určitě to nemůže být tím, že autor je regulárně blázen, který přestal vnímat realitu a jen papouškuje Ruskou propagandu a ještě takto směšně...

Foto

No, těch faulů a nepravd je vašem blogu také hodně.

Foto

Souhlas, ale domnívám se, že za "zradikalizováním" pana Hornera je prostý fakt, že naše propaganda taky nepracuje v rukavičkách a čistou hru... Následkem čehož, skoro nikdo ani v tomto prostoru o ní nestojí. (Nečte) Může se tak stát, že spousta autorů nabude dojmu, že nic normálního nemá cenu psát....

JZ

Pravdou je, že i většina ruskojazyčných Ukrajinců z východu brání svoji zemi proti ruským agresorům.

JZ

Je dobře, že autor udělal reklamu skvělé knize. Na rozdíl od jiných, já ji četl. Jsou v ní docela zajímavé údaje. Tak kolem roku 2000 představoval vývoz surovin podíl na celkovém exportu 45%, nyní činí 66%. Naopak vývoz vyspělých technologií za stejnou dobu poklesl z 11% na 5%. Vynikající úspěchy Putinovy éry.

JZ

Rusko vedlo těch dobyvačných válek neurekom. Livonské války v 16. století. Dobytí Polska na konci 18. století. Výboje ve směru Sibiř od 16. století, v 19. století dobývání Kavkazu, po roce 1918 druhé dobytí Kavkazu, dobytí Ukrajiny, v roce 1939 vpád do Polska a posléze do Finska.

A určitě by se ještě něco našlo.

  • Počet článků 840
  • Celková karma 24,97
  • Průměrná čtenost 967x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik