Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Sex-appeal

"Sex-appeal tvoří z padesáti procent to, co máte, a z padesáti procent to, o čem si ostatní myslí, že máte." Tato slova nejsou bohužel z mé hlavy. 

Motto "Kdo je ta, jež vystupuje z pouště jako sloup dýmu, ovanuta vůni kadidlovou z myrhy a z nejjemnějšího koření kupeckého?" (Píseň písní, Hledání lásky, Průvod lásky, 3.6)

"Sex-appeal tvoří z padesáti procent to, co máte, a z padesáti procent to, o čem si ostatní myslí, že máte." Tato slova nejsou bohužel z mé hlavy. Kdysi je vyslovila slavná italská herečka Sophia Lorenová. A od Italů bychom se mohli ledacos naučit. Jejich dlouhá historie hovoří za své. Platí i o jejich stylu v oblékání. Žádné sešlapané, zmazané boty, uválené kalhoty či neforemné šaty. Italové mají vkus. Italky umí nést své ženství, že jím uchvátily samotného Jana Wericha. Ten ve své knize Italské prázdniny velebí Italkám, zejména Římankám. "Kdo ví, čím to je, že mladé Římanky nedělají vůbec ostudu starým římským sochám? Ať je to podnebím nebo tradicí nebo čímkoli, dá se klidně říci, že umějí nosit, co k nim patří. A je-li pravda, že podle chůze poznáš bohyni, každá druhá by mohla mít chrámeček."

A o tom to je. Umí-li žena uchopit své ženství, muž toto pocítí. Ale která současná žena dokáže zacílit na to, co muži milují? Tipuji, že jich příliš mnoho není. A přitom upoutat muže nemusí být až tak těžké. Muži se raději distancují od vyumělkovaných žen, takových, které svou ženskost pojaly nesprávně. Plastickými operacemi, odsátým tukem z hýždí, stehen či břišních partií. Z těchto žen mají muži obavy, před nimi se povětšinou cítí nejistě. Muže táhne přirozenost. A k tomu lze přiřadit nekomplikovanost. Žádná přetvářka, jednoduše přijetí vlastního těla, vlastního věku. Protože muži jsou vesměs velmi citlivé bytosti, s nimiž je zapotřebí takto jednat. Jsou oproti ženám zranitelnější, proto mají pro ně sex-appeal ženy, které se nevrtají v jejich mužnosti a které nepohrdají tím, co je muži od přírody dáno.

Každá žena může být sexy. Muži milují ženy, ženy milují muže. A ne nadarmo se říká, že na každý hrnec se najde ta správná poklička. Sex s hubeninou by někteří muži přirovnali k jízdě na velocipédu, avšak ani boubelky se nemohou vždy setkat s mužovou přízní. Vkus mužů je však rozmanitý, a je-li si žena vědoma svého ženství, pak lze očekávat, že každá si přijde na své. A muži též. I když se to některým ženám může zdát nepravděpodobné, muži od ženy neočekávají dokonalost těla. Ale živočišnost ženy s nimi může významně zacloumat. Protože muži mají k živočišnosti velmi blízko, jsou to přece jen lovci a měli bychom jim tuto vlastnost uchovat.

Má-li mít žena sex-appeal a jím muže dráždit, mělo by pro ni platit, že na sobě nosí to, co sama chce, a vypadá, jak se jí chce. Ale platí zde jedno pravidlo. Vždy má být dokonale upravená. Tímto se nemíní, že na sebe navěší drahé šperky, o to tady opravdu nejde. Má-li být žena sexy a upravená, pak je svěží, čistá a voňavá. Dotknout se jejího těla přináší muži potěšení a vzrušení. Žena, jež správně vnímá, proč je ženou, miluje své tělo, i když nemusí být bezchybné, přesto je velmi důležitý pocit, že žena ctí sebe samu. A od tohoto pocitu je blízko k muži. Miluje-li žena sebe, své tělo, dokáže toto dát muži, protože on potřebuje být opečováván, být milován a sváděn. Uspokojený muž je pak schopen svou milou na svých rukou nosit. A to je velmi hezké, nemyslíte? Tak to má být, aby bylo na světě dobře všem...

 

Autor: Helena Vlachová | čtvrtek 16.1.2020 8:00 | karma článku: 19,23 | přečteno: 800x
  • Další články autora

Helena Vlachová

Proč žádná z volebních stran neřeší nevymahatelnost práva v ČR?

Už mám jaksi plné zuby, když slyším některé vrcholné politiky hlásání o tom, že jsou tu pro Českou republiku, že dělají vše pro český národ. Pro mě taková slova zní nacionalisticky, jako bychom se ocitli ve fašistickém Německu.

4.6.2024 v 14:52 | Karma: 17,92 | Přečteno: 500x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Soudcům bych nepřidala ani korunu

Jsem-li dobře v obraze, soudci požadují vyšší platy? Naskýtá se otázka, co je k tomu vede. Kdyby bylo na mně, nepřidala bych jim ani korunu.

29.5.2024 v 18:56 | Karma: 23,76 | Přečteno: 850x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

My jsme nosili tepláky na hraní venku

Považuji za velký přešlap vůči dress codu, když někdo chodí v teplácích do obchodu, když chodí žáci do školy v teplácích

28.5.2024 v 13:58 | Karma: 20,81 | Přečteno: 847x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Nenávist vůči církvi nechápu

Svým založením jsem velmi liberální. Spíš mě přitahuje svět duchovní. Zatím jsem nedokázala rozluštit, proč je tolik Čechů nenávistných vůči církvi...

26.5.2024 v 13:14 | Karma: 20,59 | Přečteno: 566x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Máme být tolerantní vůči emigrantům z 80. let?

Něco jiného bylo emigrovat v padesátých letech, případně šedesátých, ale mám jisté výhrady vůči těm, kteří opustili vlast v osmdesátkách.

22.5.2024 v 19:45 | Karma: 21,22 | Přečteno: 939x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

Při důlním neštěstí v Mexiku uvízlo v zemi 63 horníků. Našli je po 18 letech

13. června 2024  7:29

Mexické úřady ve středu informovaly, že se podařilo najít pozůstatky některých ze 63 horníků, kteří...

O víkendu se oteplí, přijdou ale srážky. Příští týden budou tropické teploty

13. června 2024  7:11

Chladnější vzduch proudící od severozápadu ovlivňuje ranní teploty, které mohou místy klesnout i...

Chtěl zabíjet černochy, aby vypukla rasová válka. Za komplice si vybral agenta FBI

13. června 2024  7:05

Muž z amerického státu Arizona byl obžalován z trestných činů týkajících se nelegálního obchodu se...

Hořící auta, vodní děla. V Argentině se protestuje kvůli úsporným opatřením

13. června 2024  6:39

Násilné protesty provázely středeční debatu v argentinském senátu o úsporných opatřeních, která...

Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?
Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?

Pokožka novorozenců a kojenců je tenká, zranitelná a má méně melaninu, což je pigment, který chrání pokožku před slunečním zářením. Kůže miminka je...

  • Počet článků 1269
  • Celková karma 21,46
  • Průměrná čtenost 1114x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik