Premium

Získejte všechny články
jen za 49  Kč / 1. měsíc

Proč žádná z volebních stran neřeší nevymahatelnost práva v ČR?

Už mám jaksi plné zuby, když slyším některé vrcholné politiky hlásání o tom, že jsou tu pro Českou republiku, že dělají vše pro český národ. Pro mě taková slova zní nacionalisticky, jako bychom se ocitli ve fašistickém Německu.

Je hrozné a nemístné slyšet z úst některých parlamentních stran, jak jsou tu pro Českou republiku, jak jim je český národ nade vše, jak bychom měli věnovat peníze českým občanům a podobné fráze. Pro mě vyznívají jednoznačně nacionalisticky, jako bych slyšela novodobého Hitlera. Je smutné, že se někteří Češi nepoučili z historie a nechají se zmanipulovat frázemi o češství. Takto učinili někteří Němci, když podlehli laciným frázím svého vůdce Adolfa Hitlera. Jako by se historie měla stále opakovat.

Jako občanka této země bych řešila nevymahatelnost práva v zemi. Jak je možné, že slušný člověk nemá nikde zastání, jak je možné, že se zohledňují recidivisté, kriminálníci a jejich rodiny? Jeden policista mi sám řekl, jakou má dnešní policie práci s tím, aby někoho obvinila, byť se může jednat o přestupek. Potvrdil mi, že jako člověk, jenž dodržuje zákonné normy, má tento v České republice smůlu. Myslím si, že jsem měla možnost se o tomto přesvědčit, dovolím si tvrdit, že slušný člověk v ČR musí akceptovat chování lidí, jež jsou na štíru se zákonem. Kam se může člověk bez záznamu v trestním rejstříku obrátit? Není nikým ochráněn, policie nepomůže, soudy nepracují, nikdo nekontroluje jejich výkonnost, zda soudce přijde do práce, či ne, asi neřeší nikdo. Jediný, kdo je v této zemi chráněn, je recidivista, někdo s bohatým trestním rejstříkem, takový se může domáhat svých lidských práv na rozdíl od slušného občana. Kriminálník se rychle orientuje v trestním právu, možná je mazanější a protřelejší než leckterý policista.

Jestliže se máte dobře, máte slušnou životní úroveň, stáváte se cílem závistivců. A těch je v naší zemi přehršel. Takoví mohou vůči vám vymýšlet nejrozličnější protivenství, úskalí, např. vám rozřežou pneumatiky u auta, nebo vám trvale poškozují poštovní schránku, něco vám něco zcizí, polijí vám chemikálií vstupní dveře do bytu, ve výčtu bych mohla pokračovat. Nic se jim nestane, policie nikdy nikoho nevypátrá. A když se závistivec dostaví na vaše pracoviště, kde vás zle pomluví, opět se mu nic nestane. Je to s prominutím „hajzlík“ a ten má v naší zemi veškerá práva.

Mně osobně nevadí žádní migranti, proč by měli, jsou to lidé jako já. Mně velmi vadí, co se stalo s vymahatelností práva v České republice. Zloději, ať již v malém, či velkém, tu postižitelní nejsou. Ani nikdo, kdo vám trvale škodí. Můžete mít svědky, ale ti jsou k ničemu. Jediný, kdo má v naší zemi práva, je asociál, sociopat, někdo, kdo nedokáže žít, aniž by škodil, takový jest tolerován.

Nabyla jsem názoru, že nevymahatelnost práva v ČR je žádoucí, protože podíváme-li se na aktivity politicky vrcholných jedinců, nelze se divit. Najdou se mezi nimi tací, jež zneužívají EU k financování svých podezřelých podnikatelských aktivit, zločincům je dávána amnestie, i když jde o vrahy, viz. Kájínek, z něhož média učinila celebritu...Právo v této zemi neříká mnohým vůbec nic, zato oháněním se slovy o migrantech může manipulativní politik nahnat body ve volebních preferencích...Toť je mé vnímání situace v naší zemi, jež po roce 1989 otevřela dveře všem, kteří rádi porušují zákon, neb vědí, že se jim tu nic nestane.

Autor: Helena Vlachová | úterý 4.6.2024 14:52 | karma článku: 17,92 | přečteno: 522x
  • Další články autora

Helena Vlachová

O české závisti

Už jsem o tom psala. O lidské závisti, jež velmi kvete v českých vodách. Řekla bych, že se jí tu daří jako rakovině. Napadne orgán a jede. Za tím vším vidím postkomunistický syndrom.

26.7.2024 v 12:40 | Karma: 14,48 | Přečteno: 450x | Diskuse | Ostatní

Helena Vlachová

O neobyčejných lidech

Škoda, že se na sociálních sítích i médiích objevují lidé, kteří se rádi prezentují trapností a ubohostí svého života. Jako příklad lze uvést bezduchost influencerky Agáty Hanychové. Ale o ní psát nechci

21.7.2024 v 8:31 | Karma: 21,08 | Přečteno: 714x | Diskuse | Ostatní

Helena Vlachová

Člověk by se neměl vzdávat

Ve svém předchozím blogu jsem psala o své zkušenosti se státním úředníkem. I když tento na nejnižší pozici, choval se jako mocipán, přesto bychom neměli jeho rozhodnutí brát jako konečné

11.7.2024 v 15:47 | Karma: 12,54 | Přečteno: 470x | Diskuse | Ostatní

Helena Vlachová

Někteří státní úředníci by měli přijít o místo

Kdo z nás rád chodí na úřady, tipuji, že nikdo. Státních úředníků se rozrostlo, aniž by něco pro naši ekonomiku produkovali. Jediné, co jsou někteří z nich vyprodukovat, je neochota, arogance, jednání z pozice síly.

10.7.2024 v 13:05 | Karma: 20,61 | Přečteno: 828x | Diskuse | Ostatní

Helena Vlachová

Stále tu panují postbolševické praktiky

Už nejsem mladá, něco pamatuji, proto se mohu vyjádřit k tomu, co se v současnosti v naší zemi odehrává. Dnešní blog bude o školství, v němž lze najít nekvalifikované učitele.

28.6.2024 v 16:08 | Karma: 23,96 | Přečteno: 961x | Diskuse | Ostatní
  • Nejčtenější

Novinky na iDNES Premium: Každý den rozdáváme bazény za 100 tisíc Kč

15. července 2024,  aktualizováno  22.7 8:34

Léto je v plném proudu, teploty pravidelně stoupají nad 30 stupňů a schladit se ve vodě je jistě...

Můj syn Xavier zemřel, říká Musk o transgender dceři. A chce zničit „virus woke“

24. července 2024  11:37

Miliardář Elon Musk tvrdí, že byl podveden, když dovolil svému synovi stát se transgender ženou. V...

IT problémy způsobily kolaps bank i letišť. V Evropě i jinde ve světě

19. července 2024  9:25,  aktualizováno  22:33

Řadu zemí v pátek zasáhly problémy s počítačovými systémy. Letiště kvůli výpadku čelila potížím s...

Sto tun obilí za hodinu. Na Hané mají výjimečný kombajn, jeden z patnácti na světě

22. července 2024  14:31

Až sto tun obilí dokáže za hodinu sklidit nový kombajn CR11 firmy New Holland, který vyjel do...

VIDEO: Kapitán výletní lodi v Řecku spláchl vlnou turisty na pláži. Vyšetřují ho

23. července 2024  9:29

Nevyžádané dobrodružství na jinak poklidné dovolené zažili v sobotu turisté na pláži Agios Stefanos...

Zahájení na lodích a v kapkách deště. Olympiádu zažehli Riner a Pérecová

26. července 2024  18:35,  aktualizováno  27.7

Zahájení, které nemá obdoby. Poprvé v historii se slavnostní ceremoniál přesunul mimo stadion....

Rozvojové země se topí v rekordních dluzích, odnášejí to nejchudší, říká studie

27. července 2024

Většina států po celém světě dlouhodobě bojuje s vysokými dluhy. V případě rozvojových států ale...

Pověst jejich zmrzliny překročila hranice. Vsadili na řemeslnou výrobu

27. července 2024

Za tři dekády se z malé cukrárny na konci světa stalo zmrzlinářské impérium Adria Gold. Vyrábí...

Prsty už slábnou, hlásí Petr Janda. Na pódiu chce ale zůstat až do konce

27. července 2024

Letošní červencová party na zahradě Petra Jandy se nesla v havajském duchu. A její nejzářivější...

  • Počet článků 1276
  • Celková karma 19,16
  • Průměrná čtenost 1112x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik