MB

Máte v tom poněkud bor... nepořádek. Ostatně nejste sama, kdo míchá víru, církev, věřící a ne/existenci B/boha (a jeho definici) dohromady, což je jeden z důvodů, proč podobné diskuse nikam nevedou. Církví je celá řada, tudíž už Váš úvodní argument je silně zavádějící. Doporučil bych Vám o tématu trochu víc popřemýšlet a urovnat myšlenky, než sednete a napíšete hodně povrchní blog.

Osobně nesnáším římskokatolickou církev, která je pro mě symbolem pokrytectví a přetvářky. To mi ale nijak nebrání vážit si těch katolíků, které znám osobně a vidím, jak se snaží žít a konat, nebo např. chovat respekt ke kněžím, kteří byli za bolševika za svou víru a činnost pronásledováni a perzekuováni.

JK

J27a88n 41K91y82š15k76a

26. 5. 2024 18:16

Dovolte Milane, abych s vámi sdílel vysoké mínění ohledně vaší velkorysosti vůči katolickým věřícím. Děkuji.

Lidi nenávidí výjimečnost. Židy nenávidí pro vyvolení Hospodinem.

Křesťané bývali pěstováni v jakési výjimečnosti. Ale komunisti se poctivých křesťanů báli.

A současná společnost je ovládána lží, petrohradským trollingem a nenávistí. Lidé, kteří neví, co je správné, jsou snáze ovladatelní. Proto politici lžou!

PD

Lidi nesnáší, když se za výjimečne sám někdo povazuje

TT

Vysvětlení je jednoduché: slibovat zázraky je totéž jako slibovat vrácení peněz s vědomím, že vráceny nebudou. Říká se tomu podvod.

JV

J53a26n 40V90ě83r67n37ý

27. 5. 2024 10:52

Věřící jsou prostě nemocní lidé, a nemám proti nim skoro nic. Většina je schopných nějak fungovat ve společnosti, takže není důvod je nějak omezovat.

Ale Římskokatolickou církev jako organizaci, tu musí nenávidět každý znalý historie.

Obecně pak všechny církve jsou zavrženíhodné, protože zneužívají, obelhávají a podvádějí nemocné lidi.

JM

J53a75n 67M95a86r10e45k

27. 5. 2024 19:52

Tak já jsem křestansky věřící člověk, čili dle vás asi smrtelně nemocný. Za mého života v Česku jsem byl členem Církve bratrské. Překvapoje mně, že tu nařizujete nenávidět Římskokatolickou církev. Váš hloupý a arogantní názor mně převádí do času komunistů. Ti také, jako vy, určovali, koho nenávidět a koho milovat.

JK

Autorko, říká vám něco tortura, když někdo tehy nesouhlasl s bohem? Pálení čaroděnic. Si vše si museli poddaní vytrpět za staletí...atd.

Proč jsou ale dnes židé a křesťané nenáviděni, když většina Boha nepotřebuje?

  • Počet článků 1270
  • Celková karma 20,67
  • Průměrná čtenost 1114x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik