Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vývojové stupně hnutí ANO

Personální politika je něco, v co každá firma musí vkládat hodně. Špatně to ale chodí, pokud ve firmě nefungují standardní mechanismy práce, ale vše řídí Deus ex Machina.

Fáze 1 – Nadšení

To bylo osobností a výroků o novém hnutí, které jak kometa vtrhlo na naši politickou scénu a tvrdilo, že zatočí s korupcí. Sestřelením Petra Nečase byl v podstatě proveden státní převrat. Ale vzpomeňme si na známé tváře, které hnutí ANO chválily, podporovaly a v jeho barvách i pracovaly. Jmenuji např. Martina Komárka (bývalého novináře MF Dnes), Petra Teličku (bývalého vyjednávače našeho vstupu do EU), ministry Ivana Pilného, Roberta Pelikána, či Dana Ťoka. Ze sportovců jmenuji třeba žokeje Josefa Váňu, Ondřeje Synka, nebo Šárku Kašpárkovou. Zdroj.

Fáze 2 – Vystřízlivění

Po soft puči provedeném odstraněním Petra Nečase začalo hodně médií jít nové vládní garnituře na ruku. Projevuje se to v setrvalé vysoké podpoře této „firmy“. Na ty ostatní je vyvíjen setrvalý nátlak (např. ČT). Na ruku jí jdou bohužel hodně i policisté a státní zástupci (viz Čapí hnízdo, nebo otrava řeky Bečva, které nikdy nedospějí ke konci). A mnohé osobnosti si uvědomily, že se staly těmi pověstnými užitečnými idioty a hnutí ANO opouští.

Šárka Kašpárková k trestním aférám premiéra: „Pan premiér by se k těmto věcem měl postavit jako chlap, měl by je vysvětlit a vyřešit. A ne dělat takové kličky. Měl by k tomu zaujmout jasné stanovisko a ne se chovat tak, jak se chová. To není chování správného chlapa.“ 

Dokumentarista Steve Lichtag o protestech proti hnutí ANO: „Já je samozřejmě podporuji. Sice jsem kdysi opravdu panu Babišovi věřil, že všechno bude bezvadné a zalité sluncem, ale slunce se bohužel vytratilo. Já jsem sice na stránkách ANO stále uveden jako jejich podporovatel, ale musím říct, že jsem zklamaný.“ 

Exministr Ivan Pilný: „To, co mně vadí, je absence demokratické diskuse a výměny názorů na dlouhodobé a aktuální problémy, před kterými nestojí jen hnutí ANO, ale země, ve které žijeme.

Petr Vokřál, bývalý primátor Brna: „Opouštím hnutí ANO kvůli narůstajícímu politikaření a protože některé brněnské organizace jsou napojeny na podsvětí.

Bývalý vyjednávač přístupu do EU Petr Telička: „Dnešní ANO nemá s výkopem let 2013, 2014 už nic společného. Je vlečeno zájmy svého lídra a úzké vládnoucí kliky, které slouží stádo ovcí a kariéristů.

Hana Greplová, bývalá místopředsedkyně hnutí ANO ke svému odchodu: „Protože jsem pochopila, že se hnutí začíná ubírat proti smyslu Výzvy, na základě které jsem se v roce 2011 k hnutí dobrovolně přihlásila. Z původního záměru spojit schopné a slušné lidi, kteří společným úsilím přinesou změnu kultury do naší společnosti, se postupem času vyloupl krystalický obchodní projekt. Ten, který má zajistit dostatečnou moc při uplatňování osobních představ Andreje Babiše o fungování společnosti, nikoliv však představ členů hnutí, či dokonce občanů.

Současný ministr školství Robert Plaga: „V polovině roku 2020 mi bylo zrušeno členství v rámci ukončení činnosti brněnské organizace ANO, jíž jsem byl členem od roku 2013. Po návratu do stejné řeky (stoky) nikterak neprahnu.

A dalo by se pokračovat.
Zdroj a Zdroj.

Fáze 3 – Utajení

Dala by se charakterizovat otázkou: Kam zmizel Faltýnek?

Druhý muž ANO, stále předseda poslaneckého klubu. Ale zároveň člověk spojený s mnoha aférami. Pro připomenutí: deníček, kam si zaznamenával poznámky z mnoha obchodních jednání o rozdělování veřejných zakázek a dotací, a politického klíče dělení trafik v městských firmách v Praze i na Moravě. Dále lobování za firmu Kapsch v oblasti miliardového obchodu s mýtnými branami. Brněnská „Stoka“ kde jsou obžalováni lidé, které do ANO Faltýnek přivedl. Nebo také tajné jednání na Vyšehradě v době lockdownu, kde hodně lidí předpokládá (včetně mě), že šlo o provize z miliardových zakázek z důvodu covidu.

Za to všechno by v jiných stranách už skončil. Nikoliv v ANO. Ale aby to nevypadalo tak zle, tak byť zastává stále významnou pozici a je dvojka kandidátky jednoho kraje, tak na billboardech, v médiích … nikde se neobjevuje a nevystupuje. Je jaksi utajen. Zmizel z očí, má asi zmizet i z mysli. Vynoří se zase po volbách.

Tohle už spíše vypadá na to, že pan Jaroslav Faltýnek drží v ruce onu pověstnou složku na svého nejvyššího. A tím by se kruh uzavřel. S čím kdo zachází, tím také schází.

Autor: Tomáš Flaška | pátek 24.9.2021 7:10 | karma článku: 42,91 | přečteno: 5268x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Začala přístupová jednání s Ukrajinou o vstupu do EU

Sice to ještě nic neznamená, ale lepší zprávu svět tento měsíc asi nepřinesl. Představme si, co by se stalo, až Ukrajina opravdu vstoupí.

26.6.2024 v 3:46 | Karma: 15,93 | Přečteno: 411x | Diskuse| Ekonomika

Tomáš Flaška

Na kole z Itálie přes Francii do Monaka a kolem moře jinudy zpět

Letos jsme se rozrostli na 6 účastníků. Tradičně za 8 dnů asi 700 km s převýšením necelých 8000 metrů a nové objevy, nové trasy a skvělá gastronomie.

19.6.2024 v 17:06 | Karma: 17,13 | Přečteno: 322x | Diskuse| Cestování

Tomáš Flaška

Fotbal, to je hnusná hra zvaná sport

Ale opravdu je to sport? A patří třeba na olympiádu? Co fair play? Jak se na něj dívám, čím dál tím více, jsem jen a jen znechucen.

18.6.2024 v 14:29 | Karma: 39,22 | Přečteno: 3483x | Diskuse| Sport

Tomáš Flaška

Nějak se nám tu rozmohl takový předvolební nešvar

Pamatujete? Po vyhraných volbách pohlavár tehdejší vítězné strany prohlásil: Naše předvolební sliby nebyly zasazeny do reálného ekonomického rámce.

17.6.2024 v 6:31 | Karma: 34,10 | Přečteno: 2214x | Diskuse| Politika

Tomáš Flaška

Atentát na Fica: jak to vlastně bylo?

Ochranka na záběrech z atentátu na mě působila tak trochu komunisticky. Takoví namachrovaní boucháci, co jen ukazují okolí nadřazenost.

6.6.2024 v 15:31 | Karma: 41,34 | Přečteno: 6764x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Za obtěžování a pokus o vraždu školačky si muž odsedí šestnáct let vězení

26. června 2024  10:18

Krajský soud v Brně poslal obžalovaného Františka Oláha do vězení na šestnáct let. Uznal ho vinným,...

Pavel přivítal prezidenta Pellegriniho. Začíná smiřování špiček sousedních zemí

26. června 2024  6:45,  aktualizováno  10:15

Nový slovenský prezident Petr Pellegrini přijel do Prahy na první zahraniční návštěvu. Na Pražském...

Lékaři bez hranic oplakávají smrt kolegy v Gaze. Byl terorista, tvrdí Izrael

26. června 2024  10:14

Úterní izraelský útok v Pásmu Gazy nepřežil fyzioterapeut Lékařů bez hranic (MSF), který byl zrovna...

Muž zkolaboval při slavení výhry v singapurském kasinu, zvěsti o smrti popřeli

26. června 2024  10:06

V singapurském kasinu Marina Bay Sands zkolaboval jeden z hráčů, který zrovna oslavoval svou výhru....

  • Počet článků 1326
  • Celková karma 30,03
  • Průměrná čtenost 2998x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.