Ukázka politické (ne)kultury

Rakouský spolkový kancléř Sebastian Kurz odstoupil pár týdnů poté, co bylo vysloveno podezření o jeho úplatkářství. Údajně si v jednom z deníků platil cinknuté průzkumy veřejného mínění.

Nutno poznamenat, že se k odstoupení až tak moc neměl, ale až když koaliční partner – Zelení – pohrozil, že bude společně s opozicí hlasovat pro vyslovení nedůvěry vládě, tak si zabalil svých pět švestek a odešel.

U nás premiéra už léta policie vyšetřuje kvůli dotačnímu podvodu v hodnotě desítek milionů a nikam neodchází. Nějaké cinknuté články v médiích si kupovat nemusí, když jsou ta média jeho.

Jeho koaliční partner (partneři) – ČSSD (a KSČM) žádné vyslovení nedůvěry vládě nikdy nepodpořili. Dodejme - a po zásluze tudíž už v té sněmovně nejsou.

Premiér tvrdí, že když by měl být v opozici, tak s politikou končí. Teď už je to jinak. Imunita se hodí. Ale pokud se do vyšetřování jeho kolečka peněz, které odešly z české banky a vrátily se do české banky (jak sám tvrdí) vloží policie Francie, nebo dokonce USA, tak mu asi imunita moc nepomůže. Leda by nikdy v životě už nevytáhl paty z ČR, podobně jako Viktor Kožený z Baham. Monika bude muset létat k moři sama.

Hejtman zlínského kraje Radim Holiš byl poslední na kandidátce ANO a voliči ho vykroužkovali do Poslanecké sněmovny. To ho tak rozhodilo, že se mandátu vzdá. Prý nebude kumulovat funkce. Proboha a proč se tedy na tu kandidátku nechal zapsat???

Autor: Tomáš Flaška | úterý 12.10.2021 3:57 | karma článku: 39,42 | přečteno: 5634x