Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tak nám EU uzavře hranice a my máme být šťastni

I náš upřímný a poctivý pan premiér na to kývnul v rámci kolektivního rozhodnutí. Tak to bude určitě správně, tak to má být. Jenže je to trochu s křížkem po funuse. 

V momentě, kdy je Evropa v tom nejhorším a je světovým centrem nákazy koronavirem tak by se sem hrnul asi jen největší zoufalec. I Islámský stát zakázal svým teroristům vstup do Evropské unie, a to už je co říct. Uzavření vnější hranice EU mělo přijít za prvé dříve, mnohem dříve, a za druhé na hodně dlouho. Ale teď už jsme aspoň trochu ohleduplní ke svému okolí. Uzavřením hranice aspoň nebude Evropa rozsévat nákazu do jiných částí světa. Ve své dobrosrdečnosti tak starý kontinent jede ve starých kolejích, ale jednou na to bohužel dojede.

Paní ministryně sdělila živnostníkům, že se jim odkládá termín podání daňového přiznání a zaplacení daní. Poskočil jsem radostí. Já jsem totiž jeden z těch hodně mála, kdo nenechávají věci na poslední chvíli. Tak mám přiznání podané a daně zaplacené. Dlouhá léta již takto podporuji stát, že se neúčastním davového šílenství při podávání daňového přiznání na poslední chvíli a stát mé peníze vidí dříve, než by musel. Takže toto opatření se mě ani trochu netýká, přesto tu určitě uslyším od těch, co už žádné daňové přiznání podávat nemusí a ani žádné daně neplatí, že jsem hrozný, že jen kritizuji.

Sát se svým hospodařením vycucnul až skoro k nule. Únorový deficit rozpočtu byl nejvyšší od roku 1992, inflace atakovala skoro 4%. Stát na tom s financemi byl již tak uboze, že prodloužil lhůtu vracení daňových vratek pro podnikatelské subjekty. Jinými slovy bezúročná půjčka od svých občanů, ale stejně jen vytloukání klínu klínem, protože ty daně stejně, sice opožděně, ale vrátit stát bude muset.

A do toho přišel koronavirus. A je jedno co by do toho přišlo, jestli povodně, uragán, sucho, válka někde v Evropě, ropná krize …. stát najednou stojí jako nahý v trní. Rezervy žádné, protože finance jely na dřeň. Tak se nejdříve zruší udavačská účtenkovka. Upřímně řečeno, kolik se na odměnách vyplácelo? Stamilióny ročně? To nic neřeší, to je jen záminka, jak tuto odpudivou státně udavačskou záležitost sprovodit ze světa.

Tak jako další krok bylo zrušení dotací na jízdné studentům. To už je rozumnější. Jenom podotknu, že kdyby se minulý rok vůbec ty dotace nezaváděly, tak mohla být státní pokladna o několik miliard k tomuto krizovému okamžiku bohatší.

Denně se na nás valí zprávy, jak jsme totálně v akci. I armáda byla povolána na hranice. Chudáci tam slouží 12 hodin v jednom kuse. Média jsou toho plná. A jeden z prvních návrhů vlády je osekat finance armádě. Do úst si nevidí.

Pan premiér prohlásil, že jsme ve válce. Nevím jak to myslel. S chorobou? Nebo, že nám Čína nechce dodávat zdravotnické zboží? To je další veselé na celé věci. V době, kdy koronavirus jel naplno v Číně a u nás se ještě nic nedělo jsem kritizoval, že Číně nechceme poslat materiální pomoc. Domnívám se, že veškeré politické půtky mají jít tváří tvář nepříteli pro celé lidstvo stranou. Nakonec vláda ustoupila a pomoc poslala. Očekával bych tedy, že když je teď Čína z nejhoršího venku, že se podobně zachová i vůči Evropě. Pokud tak nedělá, tak jsou to jen arogantní egoisti, přesně v duchu největších komunistických tradic, a takové zemi opravdu není potřeba jakkoliv podlézat. Obzvláště když se dnes a denně ukazuje, že je to naopak kontraproduktivní. A nemá na tom vinu primátor Hřib, jak se tu snaží někteří příznivci této komunistické velmoci dokázat. Čím víc se jim leze do zadnice, tím jsou arogantnější a tím víc vámi pohrdají. A kdo toto ještě nezaznamenal, tak si nevidí na špičku nosu.

Vláda udělala drastická, ale rozumná opatření. Nebo mám snad radši napsat: premiér udělal drastická, ale rozumná opatření, abych pohladil jeho ego? Domnívám se, že by podobně postupovala každá vláda a je rozumné, že má podporu v opozici. Ale domnívám se též, že kdyby celou věc řídili odborníci v krizovém štábu a nikoliv politici, vlastně politik, ve strakovce, tak že by to celé mělo následky podstatně menší.

A až bude po všem a budou se sčítat škody, tak jedno pozitivum tu přeci jen vidím. Tentokrát se dozvíme, že za to může koronavirus a bude to pravda. Snad už neuslyšíme, že za celosvětovou krizi může Kalousek.

Autor: Tomáš Flaška | středa 18.3.2020 8:39 | karma článku: 21,30 | přečteno: 771x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

A není to s tím televizním poplatkem trochu málo?

Andrej Babiš už vyhlásil nelítostný boj zvyšování koncesionářského poplatku. Věrní v hnutí se předhánějí v tom, kdo bude údernější a voličská základna tleská.

30.6.2024 v 17:47 | Karma: 30,58 | Přečteno: 2593x | Diskuse| Média

Tomáš Flaška

Začala přístupová jednání s Ukrajinou o vstupu do EU

Sice to ještě nic neznamená, ale lepší zprávu svět tento měsíc asi nepřinesl. Představme si, co by se stalo, až Ukrajina opravdu vstoupí.

26.6.2024 v 3:46 | Karma: 31,15 | Přečteno: 2640x | Diskuse| Ekonomika

Tomáš Flaška

Na kole z Itálie přes Francii do Monaka a kolem moře jinudy zpět

Letos jsme se rozrostli na 6 účastníků. Tradičně za 8 dnů asi 700 km s převýšením necelých 8000 metrů a nové objevy, nové trasy a skvělá gastronomie.

19.6.2024 v 17:06 | Karma: 18,47 | Přečteno: 346x | Diskuse| Cestování

Tomáš Flaška

Fotbal, to je hnusná hra zvaná sport

Ale opravdu je to sport? A patří třeba na olympiádu? Co fair play? Jak se na něj dívám, čím dál tím více, jsem jen a jen znechucen.

18.6.2024 v 14:29 | Karma: 39,30 | Přečteno: 3549x | Diskuse| Sport

Tomáš Flaška

Nějak se nám tu rozmohl takový předvolební nešvar

Pamatujete? Po vyhraných volbách pohlavár tehdejší vítězné strany prohlásil: Naše předvolební sliby nebyly zasazeny do reálného ekonomického rámce.

17.6.2024 v 6:31 | Karma: 34,16 | Přečteno: 2224x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Muž skočil z okna kvůli výbušnině, policie evakuovala celý dům

2. července 2024  9:01

S vážnými zraněními skončil včera v nemocnici sedmačtyřicetiletý muž, který skočil z okna bytového...

Maďarský premiér Orbán je na Ukrajině. Poprvé od začátku války

2. července 2024  6:19,  aktualizováno  8:14

Maďarský premiér Viktor Orbán v úterý poprvé od vpádu ruských vojsk na Ukrajinu přicestoval do...

Před vrchním soudem stane žena obžalovaná z kuplířství, dostala osm let

2. července 2024  7:51

Olomoucký vrchní soud se zabývá odvoláním Aleny Czakóové z Třince, které ostravský soud uložil osm...

V Mexiku našli 19 mrtvých, zřejmě oběti krvavé války drogových kartelů

2. července 2024  7:04

Nejméně 19 mrtvých si vyžádal střet dvou drogových kartelů ve státě Chiapas na jihu Mexika....

Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA
Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA

S přicházejícím létem je nutné myslet na ochranu pokožky, zejména u dětí. Přihlaste se do testování a vyzkoušejte dětský opalovací krém Cool Kids...

  • Počet článků 1327
  • Celková karma 30,67
  • Průměrná čtenost 2999x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.