Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Informační bitvu jsme léta s Rusy prohrávali, teď snad už vyhrajem

Bojovníci za svobodu slova se do krve budou přít, že vypínání ruských webů je zločin. A v 99% dodávají, že oni ty weby nikdy nečetli.

Oni asi ne. Jsou na to zjevně dost rozumní. A mají asi i štěstí, že nenarazili na nikoho, kdo ty weby pravidelně konzumoval. Já to štěstí neměl a v mém okolí se pár lidí s takto vymytými mozky vyskytlo. Jedná se povětšinou o lidi starší, často s vysokoškolským vzděláním, dokonce i takové, kterým se žilo za komunistů špatně.

"Tati, co ti schází?" tak se jednoho dne zeptala manželka mého spolužáka svého otce, "všechno máš, důchod máš vysoký, spokojené děti s rodinami, bydlíš ve vlastním, nikdy v životě jsi se neměl tak dobře. Tak proč to děláš?" Ten pán svůj důchodový věk netráví ničím jiným, než konzumací těchto webů a hlavně rozesíláním jejich obsahu, jak je to jen možné podle hesla - pošlete to dál (ten mail), než to smažou. Dá se o takovém jedinci říci, že je svéprávný?

Jiný člověk, s kterým jsem měl názorové rozpory v internetové oblasti, se toto rozhodl řešit tak, že mě půl roku zásoboval maily stejného obsahu. Nic nepomáhaly mé žádosti, aby toho nechal, že o to vůbec nestojím. Měl potřebu ta moudra prostě hlásat dál, a otravovat tak i toho, kdo neměl zájem. Když jsem to občas ve spamu otevřel, byl to hnus největší, který pro toho vymaštěnce byl náboženstvím.

Takovíto lidé nám tu pak zasévali sémě pochybností a rozeštvávali společnost. Záplava poloargumentů (vždy částečně pravda, aby to vypadalo věrohodně, doplněná naprostou lží, kterou je nutno vpašovat do vědomí lidí). Naprosto profesionální ideologická práce, která hodně lidí dostala.

Tuto fázi hybridní války s Ruskem jsme prohráli na celé čáře. Vzhledem k tomu, že jí podlehli i lidé na našich nejvyšších místech (prezident republiky), přes druhořadé politiky (Tomio Okamura) až po masu těch jednodušších duchem, kteří se už o to šíření starali sami, mohlo Rusko slavit první vítězství. A bohužel došlo k mylnému závěru, že je Evropa už rozklížena a zločin na Ukrajině mu projde. Ti lidé tak posloužili jako oni přísloveční užiteční idioti.

Pokud jste viděli televizní reportáž, jak zmasírovaná ruská žena odmítá byť jen pohlídnout na fotografie z Ukrajiny a pouze mumlá, že věří Putinovi, tak vidíte, jakou masáž mozku dokáže správná propaganda udělat. A to jsou přesně tyto weby.

Proti zákazu webů nejvíce vystupují ti, kteří, jak to tak pozoruji, těmto zprávám nepodlehnou. Tedy lidé chytřejší. A potom vyslovení kolaboranti. Ale ti lidé, co byli zasaženi, ti jsou už ztraceni. A jako společnost snad máme právo na sebeobranu, ne? A pokud zde nepřátelská mocnost je schopna obrátit naše vlastní lidi proti nám, tak je naprosto legitimní, že proti tomu něco podnikneme.

A zdůrazňuji - ty weby nešířily názory, ty šířily lži. Bylo to mnohokrát prokázáno. A to i včetně tolik diskutovaného Protiproudu nebo Pravého prostoru. Ty byly nebezpečnější o to, že míchaly seriózní články právě s tou propagandou. A o tom jsem již psal výše.

Zatrhnutí těch webů je tudíž legitimní obranou celé společnosti. Koneckonců weby s nacistickou tématikou také nesmějí existovat. Teoreticky ani s komunistickou, byť tu jsou. A tak nevidím důvod, proč by tu měly být weby s tématikou ruskou, když Rusko páchá úplně stejná zvěrstva, jako nacismus a komunismus. Nikdo mi nevymluví, že ten zákaz je špatně. Já těm webům nepodlehl, ale viděl jsem ty lidské trosky, co ano.

To bychom taky nemuseli zakazovat drogy. Každý má přeci právo se rozhodnout sám, co bude konzumovat.

Autor: Tomáš Flaška | pondělí 7.3.2022 14:44 | karma článku: 31,09 | přečteno: 713x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Na kole z Itálie přes Francii do Monaka a kolem moře jinudy zpět

Letos jsme se rozrostli na 6 účastníků. Tradičně za 8 dnů asi 700 km s převýšením necelých 8000 metrů a nové objevy, nové trasy a skvělá gastronomie.

19.6.2024 v 17:06 | Karma: 16,83 | Přečteno: 297x | Diskuse| Cestování

Tomáš Flaška

Fotbal, to je hnusná hra zvaná sport

Ale opravdu je to sport? A patří třeba na olympiádu? Co fair play? Jak se na něj dívám, čím dál tím více, jsem jen a jen znechucen.

18.6.2024 v 14:29 | Karma: 38,99 | Přečteno: 3402x | Diskuse| Sport

Tomáš Flaška

Nějak se nám tu rozmohl takový předvolební nešvar

Pamatujete? Po vyhraných volbách pohlavár tehdejší vítězné strany prohlásil: Naše předvolební sliby nebyly zasazeny do reálného ekonomického rámce.

17.6.2024 v 6:31 | Karma: 34,05 | Přečteno: 2189x | Diskuse| Politika

Tomáš Flaška

Atentát na Fica: jak to vlastně bylo?

Ochranka na záběrech z atentátu na mě působila tak trochu komunisticky. Takoví namachrovaní boucháci, co jen ukazují okolí nadřazenost.

6.6.2024 v 15:31 | Karma: 41,32 | Přečteno: 6761x | Diskuse| Společnost

Tomáš Flaška

FVE u nás doma - roční bilance

V květnu máme první výročí zprovoznění FVE (fotovoltaické elektrárny) u nás doma a je čas zrekapitulovat trochu ekonomii.

5.6.2024 v 5:52 | Karma: 33,34 | Přečteno: 4097x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Město duchů Kirjat Šmona. Ostřelovaný sever Izraele, o němž se nemluví

23. června 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Domy zničené raketami a dělostřeleckými granáty, žáci, kteří nemohou složit maturitu, požáry...

Rajchl má sponzory, kteří o darech nic nevědí. Pokud jdou vůbec dohledat

23. června 2024

Premium Strany a koalice musely tři dny před evropskými volbami zveřejnit na svých webových stránkách...

Prach bitvy opláchl v Suezu, jeho fotka stvrdila bleskový triumf Izraele

23. června 2024

Seriál Izraelský voják s tmavýma očima a zářivým úsměvem se stal ze dne na den hrdinou svého národa....

Egypt odebral licence 16 firmám kvůli pouti do Mekky, klienti měli běžná víza

22. června 2024  21:50

Egyptský premiér Mustafá Madbúlí v sobotu nařídil, aby bylo zbaveno licence šestnáct cestovních...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 1325
  • Celková karma 30,63
  • Průměrná čtenost 2999x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.