Filip Vracovský VIP

Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 
  • Počet článků 677
  • Celková karma 21,36
  • Průměrná čtenost 2123x

Seznam rubrik

Filip Vracovský

O nejrůznějších katastrofách,

které se stát můžou, a za které se stejně nakonec nestřílí. Lesk a bída všedních kuchařských dnů....

21.1.2018 v 19:59 | Karma: 17,55 | Přečteno: 322x | Diskuse| Osobní

Filip Vracovský

Proč se u nás snáz útočí na prezidenta ňadry než třeba zmrzlinovou bombou.

Také o dršťkách knížete Schwarzenberga a několik dalších zajímavostí okolo vaření pro nejrůznější hrdiny.

19.1.2018 v 8:10 | Karma: 18,87 | Přečteno: 449x | Diskuse| Společnost

Filip Vracovský

Je cosi prohnilého v Království kuchyňském?

Jak šel čas, kde se vzalo království šedé ekonomiky a jak ho EET nepotřelo. Jde to ̈Království ještě vyléčit?

14.1.2018 v 17:16 | Karma: 35,30 | Přečteno: 3612x | Diskuse| Společnost

Filip Vracovský

Zemanofobem snadno a rychle ?

Má nás po řadě fobií z posledních let zachvátit ještě panický strach z Miloše Zemana? Vyjde v takovém případě ještě někdy slunce?

10.1.2018 v 7:11 | Karma: 24,74 | Přečteno: 837x | Diskuse| Společnost

Filip Vracovský

Bio potraviny ano, nebo ne?

Utrácet peníze za kvalitní potraviny, nebo ne? Opravdu to stojí za to? A dá se v nich vůbec vyznat ?

8.1.2018 v 8:09 | Karma: 18,41 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Filip Vracovský

Blog o sprostých slovech a dobrém srdci.

O tom, že se to navzájem nemusí vylučovat, a taky pár slov o tom, proč si nepořizovat až moc pohodlné gauče.

7.1.2018 v 17:24 | Karma: 16,73 | Přečteno: 349x | Diskuse| Ostatní

Filip Vracovský

Rozdělená společnost ? Iluze, nebo fakt?

Zcela nekuchařské, mimořádné intermezzo. Není to tak zlý jak to vypadá, jen trochu bojujeme s nedoslýchavostí.

29.12.2017 v 7:51 | Karma: 20,82 | Přečteno: 473x | Diskuse| Politika

Filip Vracovský

Zcela nesváteční blog o svátcích v gastronomii

aneb proč mít takovou a ne makovou otvírací dobu. Nejsme přece méně lidmi než prodavačky. A stejně tak, pracujeme ve službách.

26.12.2017 v 16:42 | Karma: 21,07 | Přečteno: 520x | Diskuse| Společnost

Filip Vracovský

O sáňkování v bedně od masa

a o poděkování od spokojených hostů, i o tom, proč není dobré za každou cenu překvapovat své blízké.

20.12.2017 v 7:29 | Karma: 17,73 | Přečteno: 249x | Diskuse| Společnost

Filip Vracovský

O kouření v restauracích a hospodách....

i o tom, proč nám krom kouře nevoní ani násilná výchova, a k tomu pár osobních zkušeností šéfkuchaře a napraveného kuřáka.

17.12.2017 v 15:51 | Karma: 28,87 | Přečteno: 1177x | Diskuse| Společnost

Filip Vracovský

Velká cikánská svatba

a ještě větší "malé panáky" , pohledem sotva vyučeného a zdivočelého adepta, tohoto krásného řemesla.

10.12.2017 v 16:37 | Karma: 24,94 | Přečteno: 1411x | Diskuse| Ostatní

Filip Vracovský

Proměny v českých kuchyních

aneb oklikou zpátky ke kořenům. Rychlá cesta po hladině našeho gastrorybníčku pohledem jednoho z kaprů..

3.12.2017 v 17:15 | Karma: 20,62 | Přečteno: 600x | Diskuse| Kultura

Filip Vracovský

Začátky neumím...

a vždycky to tak bylo, aneb jednoduchý návod, jak se znemožnit hned první den u vysněného řemesla, snadno a rychle.

27.11.2017 v 17:30 | Karma: 24,18 | Přečteno: 641x | Diskuse| Osobní