Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Chraňme Rusy před nákazou Západu

Na videích budeme sledovat, jak na Ukrajině českým dobrovolníků Rusi uřezávají varlata nebo jak jsou v Luhansku zavření v kleci „odsuzováni“ k smrti, ale nepřestaneme ronit slzy za "práva" Rusů. Nedivme se, že Západem pohrdají.

Ukázkový případ sporu o "práva" Rusů vypukl uvnitř Evropské unie v souvislosti s návrhem na zastavení vydávání víz občanům Ruska. Proti odpíračům, Polsku, Česku, Pobaltí a Finsku se postavilo Německo, Francie spolu s Nizozemím prosazující volný pohyb Rusů po Unii. Směšný argument vnesl do debaty německý kancléř Olaf Scholz. Podle něj nejsou běžní Rusové za nic zodpovědní, je to prý „jen“ Putinova válka. To tvrdí bez ohledu na 80. procentní podporu války ze strany ruské veřejnosti a navzdory skutečnosti, že ruští vojáci bojují na Ukrajině dobrovolně. V logice Olafa Scholze asi střílí z kulometů a odpaluje rakety pouze samojediný Putin. Od začátku roku do prvního srpnového týdne překročilo hranice Unie 850 000 Rusů. Emigrantů byl jen zlomek, většina si přijela užívat vymožeností Západu. Je to paradoxní. Tvrdí, že u nich doma je vše lepší, trpaslíci větší a hodinky rychlejší, ale jak mohou, spěchají na jimi nenáviděný a prohnilý Západ.

Pobyt na území cizího státu však není lidské právo, lhostejno zda z důvodu dovolené nebo studia. Na strpění mají nárok pouze váleční uprchlíci či žadatelé o azyl. Proč Rusům tolerovat vyjížďky na gondole v Benátkách či cucání minerálky v Karlových Varech? Unie nemá jinou zbraň, než odepření luxusu, tak ji použijme. Rusové se v Evropě vysmívají nám, ukrajinským uprchlíkům i naší slabosti. Jsou také bezpečnostním rizikem. Agenti ruské GRU, traviči Anatolij Čepiga a Alexandr Miškin, kteří provedli útok novičokem na Sergeje Skripala, přijeli prý do Velké Británie obdivovat katedrálu v Salisbury. Kromě toho, nová ruská doktrína hovoří, že Rusové mají být chráněni všude kde se nacházejí. Takže pozor, aby nám Rusko nechtělo osvobodit Karlovy Vary.

Nejde jenom o turisty, ale také o studenty. Vzdělání je největší životní bohatství, cennější než vily, jachty, soukromé tryskáče a luxusní auta. Hmotné statky se Západ snaží postihnout sankcemi, ale vzdělání opomíjíme. Přitom jenom v Česku studuje 8000 Rusů, většina zadarmo, přesněji za naše daně. Sami si školíme své „ne přátele“ (tak nás označuje Rusko), hackery IT sítí, konstruktéry přesnějších naváděcích systémů k zasažení našich měst. Vysoké školy si však nechtějí vzdát tohoto zdroje příjmů. Co jedna dušička, to jisté inkaso od státu. A tak ruské studenty brání a farizejsky přitom šermují akademickými svobodami.

Námitka, že se jedná o kolektivní trest není relevantní. Čím jsou kolektivně vinni Ukrajinci, ztrácející životy, zdraví, majetek i budoucnost? Ostatně, většina Západem dosud přijatých sankcí má plošný dopad. Nebo nás snad trápí, co po ukončení dovozu černého uhlí do Unie budou dělat ruští horníci? Je nám to úplně jedno, i kdyby měli umřít hlady.  Osobně doufám, že naštváni ztrátou práce, vezmou násady od krumpáčů a zaútočí na Kreml.

K bezpodmínečné kapitulaci Ruska a jeho polepšování okupační správou jako v případě Německa a Japonska zřejmě nedojde. Jeho agresivita potrvá dlouhodobě. Proto je třeba znemožnit všem Rusům cestovat a pobývat na Západě. I za cenu jednostranných kroků části států Unie.

Skoro v každém městě a vesnici v Česku se nachází ruské imperiální svatyně. Mám na mysli sochy a pomníky, teritoriální značky připomínající „toto je naše“. Pes občurává své teritorium, Rusko tam umisťuje sochy a pomníky. Jsou opatřené symboly užívanými ruskými agresory při dnešním vraždění na Ukrajině. Nikde není vidět svastiky, ale všude jsou srpy a kladiva, tyto novodobé „haknkrajzy“. Lotyško přijalo zákon, že do konce roku odstraní všechny „památky“ oslavující sovětský režim. Estonská vláda má podobný plán. Před cestou do Narvy, kde byl demontován jeden takový „monument“, estonská premiérka Kaja Kallasová řekla: „Tank je vražedná zbraň, není to pomník. A tytéž tanky se v současnosti používají k zabíjení lidí v ulicích Ukrajiny“. Měli by si to uvědomit třeba ve Starovičkách, kde u dálnice na Břeclav na 30 kilometru stále straší tankové monstrum.

Neponechávejme rozhodování na podobných obecních mudrlantech jako ve Starovičkách a přijměme zákon, který povede k plošnému odstranění těchto svatyň. Ruská veteš je nebezpečná, může posloužit k vyvolání střetů a incidentů, být záminkou pro „osvobozování“.

Zbourání se dočkala věznice ve Spandau, kde byl do své smrti vězněn Rudolf Hess, demolice proběhla u rodného domu Adolfa Hitlera. Proč? Aby zde nebyla kultovní místa neonacistů. A my kultovní místa ruských fašistů necháváme bez povšimnutí.

Demontujme všechny „pomníky“, lidské ostatky přemístěme na centrální vojenské hřbitovy, tanky a sochy dejme do muzeí totality. A 9. květen ať Parlament vyhlásí dnem Odporu proti rušismu.

 

 

Autor: Vilém Barák | středa 7.9.2022 12:35 | karma článku: 25,46 | přečteno: 730x
  • Další články autora

Vilém Barák

Pro republikány Trump musí být prezidentem, i kdyby USA i svět měli zhynout

Názory Donalda Trumpa konvenující s míněním běžných Američanů, blokování pomoci Ukrajině kvůli intrikám jeho věrných, nutnost potupného škemrání Evropy za schválení pomoci, to vše vede k závěru, že na USA se již nedá spolehnout.

29.4.2024 v 10:46 | Karma: 12,68 | Přečteno: 280x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Vzýváním míru se přivolává válka

Andrej Babiš a Alena Schillerová jasně říkají, že jsou proti posilování obranyschopnosti Česka a přípravám na vojenské ohrožení, nesouhlasí s dodržení spojeneckých závazků ve výdajích na obranu nebo s vojenskou pomocí spojencům.

17.4.2024 v 16:56 | Karma: 38,87 | Přečteno: 2708x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Proč ANO nehlasovalo pro usnesení o bezpečnostních hrozbách

Poslanecká sněmovna 20. března 2024 schválila usnesení k bezpečnostním hrozbám pro Českou republiku. Hnutí ANO pro toto usnesení nehlasovalo.

10.4.2024 v 13:28 | Karma: 20,13 | Přečteno: 665x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Výzvy, aby Ukrajina jednala o míru jsou pobídkami ke kapitulaci

Během více než dvou let trvání války mezi Ruskem a Ukrajinou se objevují názory, že je nutné zastavit boje a uzavřít příměří, které by umožnilo zahájit jednání o míru. Na první pohled jde o dobrý plán, tak co tomu brání?

4.4.2024 v 17:00 | Karma: 27,19 | Přečteno: 839x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Nejsou „zemědělci“ jako zemědělci

Pěší demonstrace na Václavském náměstí sebou nese riziko, že se pár stovek účastníků vystaví posměchu. Když se stejný počet „demonstrantů“ posadí do traktorů, města včetně Prahy kolabují, účinek je o několik řádů vyšší.

25.3.2024 v 16:46 | Karma: 16,34 | Přečteno: 516x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

  • Počet článků 291
  • Celková karma 22,87
  • Průměrná čtenost 2227x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik