Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JU

Nejdříve poznámka k motivaci. Kdybych byl Bureš, pak bych říkal úplně cokoli, co mne dostane k moci. Všimněte si, jaký byl vývoj jeho majetku v době, kdy byl u vesla, vs. v době, kdy u vesla nebyl. Velmi poutavé, že? Co z toho plyne pro důvěryhodnost výroků takového člověka, to ponechám na zvážení čtenáře. Ale obecně mne nárůst nedůvěry ve společnosti velmi irituje, stejně jako záměrné poštvávání jedné části proti druhé, nazvěme to polarizací. Protože něco takového nás velmi oslabuje pro případ jakékoli těžké situace. Ať již jí bude další covid, povodně a la 2002 či nedejbože válka...

0 0
možnosti
VD

Stačí mě úvod. Ke genocide na Ukrajině nedochází, je to válka která má nejméně civilních obětí v pomeru s padlými vojáky. Potvrdil to i mezinárodní soud v Hagu. K porušování zenevskych konvencí a válečného práva dochází z obou stran. To jsou fakta.

1 5
možnosti
VB

Václav Dostál popírá genocidní charakter války na Ukrajině, vyzdvihuje, jak je málo civilních obětí. Vše se bude počítat po válce a nezvěstní se budou muset dát mezi mrtvé. Takže dnes uváděný počet civilních obětí je opravdu nicneříkající číslo. Jako by to ale měnilo něco, zda je 100 nebo 100 000 mrtvých v důsledku ruské agrese. Materiální škody Dostálovi nic neříkají.

V posledku aniž uvádí fakta uvádí, že konvence porušují obě strany, a to jsou prý fakta. Takže klasický ruský nihilismus, všichni jsou stejní, zlo a dobro nejde odlišit, takže Rusko je jako jiní.

Mažu.

4 0
možnosti

Pokud donutíme Ukrajinu vzdát se Putinovi, Fico a Orbán přivítají Putina jako sudetští Němci Hitlera a Babiš mu pošle pozvánku jako komunisti v roce 1968 Brežněvovi! Známe své Papenheimské!

4 0
možnosti
Foto

A vzýváním války se přivolává mír?

0 5
možnosti
VH

Putler a spol. si to evidentně myslí.

3 1
možnosti
Foto

Karma. Jen to porovnávání s rokem 1938 pokulhává. V září si nikdo neuměl představit, čeho bude Hilter/nacismus schopný. V jistém smyslu šlo pochopit, že:

- Versaillerská smlouva opravdu potřebuje revizi a ty nové státy po roce 1918 byly do značné míry umělé,

- stále hrozil mnohem více Stalin a jeho páté kolony. Tak se UK a F snažily využít Německo proti Stalinovi.

Dnes už víme mnohem více a vidíme situaci mnohem reálněji. Pokud Rusko "vyhraje", celý náš svět se postupně zhroutí (potrvá to dlouho, ani si toho hned envšimneme) a budeme už jen legračním skanzenem pro turisty ze Singapuru.

13 0
možnosti
VB

Putin si píše min. od 2008 svůj Mein Kampf, jen mu to stejně jako Adolfovi nikdo nevěřil. Dovolím si tvrdit, že od 2014 správně prorokuji, co se bude dít.

Po napadení Ukrajiny jsem v v roce 2014 a 2015 v Lidových novinách publikoval články "Spusťme novou železnou oponu", "Obětujeme trochu svého sádla?" a "Anexí Krymu skončila epocha lásky". To co vidíme, jsme si mohli ušetřit.

Zdroj: https://blog.idnes.cz/vilembarak/ja-jsem-to-v-roce-2014-rikal.Bg22030948

A vůbec mě to netěší.

12 0
možnosti
DR

Jéžiš, to jsou zase dedukce.

8 25
možnosti
Foto

Naprosto přesně a karma .

26 4
možnosti
JZ

Zasloužená karma

23 3
možnosti
Foto

Je snad překvapivé, že volí lokajský přístup někdo, kdo byl značnou část života lokajem?

25 3
možnosti
Foto

Překvapivé jistě ne, ale smutné.

13 0
možnosti
  • Počet článků 295
  • Celková karma 23,75
  • Průměrná čtenost 2243x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik