Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

... a mají to zadarmo!!

Asi se taky přivážu ke komínu. A dostanu bydlení v centru Prahy za kačku. Odpadnou mi tak problémy s dojížděním do centra do školy a ušetřím dosti výrazně na kolejném… které je na kolejích 17. listopadu v těsné blízkosti squatu Milada poměrně vysoké.

Jojo, když jsem se minulý říjen stěhovala na trojskou kolej, věděla jsem o ní jen to, že je z 90 % obývaná „obávanými matfyzáky“ a že za sousedy budu mít squattery z Milady. Několik dní před mým slavným nástupem do nového bydlení navíc noviny plnila kauza zardoušených zvířat v pražské zoo, s kterými si „pohráli“ právě psi mých nových sousedů. Ti prý byli z Milady ihned po útocích odstraněni, ale skupinky mladých lidí, kolem nichž pobíhalo několik nebezpečně vyhlížejících hafanů, jsem tak jako tak potkávala od prvního dne.

Ano, byly tu snahy problémy se squatem řešit. Pokud mě paměť neklame, po jedné ze schůzek se zástupci koleje a okolních domů „Milaďáci“ slíbili, že „svůj“ dům odhluční. Na chodbách koleje se dokonce objevily výzvy na shromažďování PET lahví, které měly být hlavním „stavebním“ materiálem při odhlučňování.

Sliby chyby!

Dál jsme měli tu „čest“ být několikrát do týdne nedobrovolnými účastníky koncertů a jiných akcí, které ve vile probíhaly. Nepomohly ani opakované výzvy o zklidnění. A zkuste v takových podmínkách usnout nebo se učit.

Možná, že jsme se měli jen pověsit za prostěradla z oken a volat ministra Kocába, že dochází k porušování lidských práv. Možná, že by pak sehnal náhradní bydlení více než tisícovce nespokojených studentů… taky za korunu… a bylo by to stejně absurdní řešení jako přestěhovat squattery do centra města.

Jako kdyby se ministr Kocáb šklebil do obličeje všem lidem, kteří bydlí v azylových domech a po ubytovnách a sní o vlastním bydlení, všem těm, kdo dennodenně dřou, aby mohli platit nájem, popřípadě splácet hypotéku a v neposlední řadě i těm několika stovkám lidí, kteří přišli o střechu nad hlavou během nedávných povodní…

Proč pracovat, vydělávat, odklízet popovodňové škody? Vždyť se stačí jen pověsit „do průvanu“ a hlasitě křičet o „nacistické bezpečnostní agentuře a porušování lidských práv“, pokud vás u toho natočí několik televizních štábů a někdo dá echo na ministerstvo, tak se vsaďte, že do dvou dnů zadarmo bydlíte…

 

Autor: Lucie Štěrbová | sobota 4.7.2009 1:19 | karma článku: 31,33 | přečteno: 2077x
  • Další články autora

Lucie Štěrbová

Tak mě mami okradli!

„Dej si hlavně bacha na kabelku,“ vtloukala mi pravidelně do hlavy mamka. „Prosim tě,“ odfrkla jsem vždycky. Kdyby se mi do ní snad někdo pokusil dostat, tak to přeci hned poznám, a pak bude nebohý kapsář ještě rád, že nejsem zrovna dobrá v běhu a černý (a vůbec jakýkoli) pásek v karate mi zatím uniká.

28.9.2010 v 0:29 | Karma: 48,28 | Přečteno: 29306x | Diskuse| Osobní

Lucie Štěrbová

Na nízký tlak jedině Tachecí

Trpím na nízký tlak. Doktorka mi už několik let vyhrožuje tím, že mám sklony k „tichýmu omdlívání“. Vždycky říká, ať si dám občas kafe, nebo párkrát vyběhnu do schodů. Jenže já kafe nerada a na běhání jsem líná. Takže si radši párkrát do měsíce pouštím po sedmý večer Fakta na Primě,... protože projev a vystupování hlavní aktérky Barbory Tachecí mi tlak zvedne zaručeně vždycky.

28.1.2010 v 23:38 | Karma: 16,26 | Přečteno: 3116x | Diskuse| Média

Lucie Štěrbová

„A kdo zachrání velryby?!“

Při průchodu vestibulem metra na Florenci si připadám dost často jako lovná zvěř. Kdo má těmito místy párkrát do týdne cestu, určitě ví, o čem mluvím. Obratně se vyhnete slečně rozdávající letáky, svým nasupeným výrazem odradíte prodejce mobilních tarifů všeho druhu, aby vás ze zálohy přepadla jiná slečna nabízející „originální a 100% pravé francouzské parfémy za úžasnou zaváděcí cenu 199 korun“ - mimochodem, kdo k nim někdy čuchal, tak ví, že líp voní snad i Biolit. I tu zvládám setřást. Ale „grýnpísáci“ ... to je jiná liga a občas FAKT DOST neodbytná.

29.10.2009 v 23:47 | Karma: 21,55 | Přečteno: 1416x | Diskuse| Osobní

Lucie Štěrbová

Chcete (něco) provést?

Už jako malej prcek jsem obdivovala slečny průvodkyně na hradech. U pasu měly svazek klíčů, kterým by se nechala rozbít hlava nesympatického návštěvníka, bez zaškobrtnutí chrlily data, jména a názvy měst a znaly odpověď na každou otázku. Mám za sebou tři měsíce průvodcování po budově bývalého Federálního shromáždění – místo svazku klíčů jsem nafasovala magnetickou kartu (a tou hlavu nerozbijete), data a jména jsem první dny jejich učení div nekřičela hrůzou ze spaní a měla štěstí na návštěvníky, kteří ze mě dokázali udělat jedním přesně mířeným dotazem blbečka před celou skupinou – „Slečno, jestli jsem to dobře pochopil, tak tyto částečně předepnuté rámové příčle s parabolickými pásy představují zajímavou alternativu klasických příhradových vazníků, je to tak?“ „Eh?“

24.10.2009 v 16:00 | Karma: 13,83 | Přečteno: 1259x | Diskuse| Osobní

Lucie Štěrbová

Jsem hudební negramot a ignorant – byla jsem totiž na Kabátech!

Každý rok v polovině srpna řeším co koupit taťkovi k narozeninám. Z různých sprejů, vod po holení a kolínských by si mohl založit slušnou živnost, má jich totiž už plnou skříň. Oblečení má pod palcem mamka, čokoláda nebo láhev alka je poslední varianta pro chudáky bez fantazie. Letos to ale bylo o dost jednodušší – Kabát ohlásil „po čertech velkej koncert“ a mě napadlo, že by mohl taťka svoji sbírku cédéček podepřít „live zážitkem“ z koncertu.

14.9.2009 v 1:48 | Karma: 29,05 | Přečteno: 2241x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Spolupředsedové AfD vyzvali Bystroně, ať opustí předvolební kampaň

18. května 2024

Spolupředsedové německé pravicově populistické strany Alternativa pro Německo (AfD) Alice Weidelová...

Západ má strach z ruské porážky stejně jako z té ukrajinské, soudí Zelenskyj

18. května 2024  8:46

Sledujeme online Západ se bojí porážky Ruska stejně jako porážky Ukrajiny, což je absurdní. Řekl to v pátek...

Klimatičtí aktivisté ochromili letiště v Mnichově, vybrali si rušné svátky

18. května 2024  8:34

Letiště v Mnichově dočasně přerušilo provoz v důsledku protestu klimatických aktivistů z hnutí...

Kvůli nehodě kamionu je uzavřena D35 u Olomouce ve směru na Mohelnici

18. května 2024  7:39,  aktualizováno  7:45

Kvůli nehodě kamionu byla dnes časně ráno uzavřena dálnice D35 u Olomouce-Nemilan ve směru na...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5666x
Studentka, sportovní redaktorka, copywriter. Na moje články můžete narazit na webu BydlimeKvalitne.cz, na stránkách hokejové Sparty a Pirátů Chomutov.

Cestuju, čtu, sleduju filmy (kvalitní i nekvalitní), poslouchám muziku (spíše nekvalitní:) Snažím se skloubit školu a práci a nezbláznit se z toho :)