Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diky bohu za zenu s intuici, aneb: Jak jsem se vyhnul kulce na Bali

Ja osobne nemam rad zeme tretiho sveta uz proto, ze nemaji ani sajn co to znamena 'management'. Na indonesky ostrov Bali letaji moji australsti pratele protoze je z Australie 'relativne' blizko za rohem, t.j. 8 hodin letu. Je to pro ne exotika, pivo je tam slusne a pry se tam daji lacino koupit drogy. Neb na drogy jsem nikdy nebyl a alkohol ted uz take nepiji, tak o Bali moc nestojim. A navic kratkonohe cernovlasky nejsou muj typ. I pres tu exotiku mi cely ostrov pripada jako velka vesnice plna chudych lidi, kteri se vam porad snazi neco prodat. Musite mit zdejsiho ridice neb ridit sam tu neni radno. Nekdo mi rikal, ze indoneska vlada davala skutry vsem mladym muzum, kteri si nechali udelat vasektonomii. Ted kolem vas bzuci miliony dvou-taktnich skutru jako vykastrovani svabi. Vzduch se tu da krajet. Ja bych rad se nejradsi podival do Japonska a jel tim rychlovlakem, ktery leti jako splasena kulka od severu na jih a kdyz je minutu zpozden, vrati vam rychlovlakovy priplatek. Ale, to neni priorita me romanticke zeny.

Tuhle mi rekla, ze se na Bali jede a ze to ona plati. Ze se podivame na ty uzasne chramy, ryzova pole a vylezeme na sopku, do ktere se pry kdysi hazely panny, aby byla dobra sklizen (proto tu asi ted zadne panny uz nejsou). Ja ze bych se mohl podivat na tovarnu, kde delaji uzasny nabytek z bambusu, coz je moje rodinna tradice (truhlarina) a bambus mne fascinuje jeste od meho pobytu v Hong Kongu, kde je na i na nekolika set metrovych MRAKODRAPECH leseni z bambusu, ne z ocelovych trubek. Nicmene bambus neni nic jineho nez legalni trava. Na ten nejvetsi chram jsem se podivat nesel, neb v jakekoli nabozenstvi, kde se lide snazi uplatit Pana Boha, aby je nechal vyhrat loterii, neverim. Takze krome te sopky, na kterou rozhodne nepolezu, jsme uz videli vsechno - a to jsme tu teprve ctyri dni. Bambusovy nabytek byl uzasny. Dneska je den odpocinkovy, a proto pisi tenhle blog.

x          x          x

Nez jsme sem jeli, moje studentka Dani mne varovala, abych si daval pozor, ze Bali je nebezpecne. Pravda, jsou tu ruzni stiri, komari, pavouci (dnes jsem jednoho zaslap) a hadi. Ale smrtelne nebezpeci prislo z uplne jineho uhlu, nez jsem si myslel. Nicmene, co se mi pred par dny stalo, smrt na Bali by nebyla to nejhorsi, co by mne tady mohlo potkat...

x          x          x

Pred par dny jsem skoro ztratil svoji zenu...

x          x          x

Vstavali jsme o hodinu pozdeji a courala se. Rika, ze si potrebuje dosusit vlasy a ze ji to bude pet minut trvat. Jejich pet minut vim, ze v nejlepsim pripade bude mojich patnact. Povidam, ze jdu do hotelove restaurace a nez ona prijde, snidane bude na stole. To se ji libilo, take nerada ceka. Prijdu do restaurace, objednam snidani, snidani prinesou do patnacti minut, do moji se hned dam a jeji prikryji talirem.

Pul hodina v cudu, moje snidane je ve mne, zena nikde. Snim take snidani jeji. Dam si kavu a par ‚buchet‘ nadivanych s cekoladou a i nadale cekam. Zena porad nikde. Po 45-50 minutach se zvednu a vidim ji jak prichazi, cela bleda a zrejme v soku.

x          x          x

Co se stalo? Ptam se. Jak jsem si fenovala vlasy, nevsimla jsem si, ze hned pod drzakem bylo 1-2 milimetru uloupnute isolace na dratu pripojeneho do zasuvky. To vse jsem si vsimla az jsem dostala pecku do ruky kdyz do mne vletel proud a fen zacal horet. Ukazuje mi puchyr hned pod zapestim, a pokracuje. Svalila jsem se na koberec. Lezim tam v bolesti a soku a nevim co delat. Z fenu se kouri. Jeste ze jsem stala na koberci v loznici, mela na nohach sandaly s gumovou podrazkou a nebyla jsem v mokre koupelne, bosa. Sprcha tu nema zaclonu a i kdyz koupelna je velka, voda se na podlahu dostane, a vis, ze ty jsi jak kachna. Neco mi rikalo, abych z te koupelny odesla. Kdybych pouzivala fen a stala na mokre podlaze v koupelne, byla by v Panu. Ruku a pazi necitim ‚spravne‘. Pochopitelne, ze jsme volali management a doktora, ale - vec neni tak jednoducha jak se zda. Toto je Asie.

Pred deviti lety, mlada australanka, Miss Chapelle Corby (viz google) priletela na Bali a v jejim zavazadle co mela booggie-board (mensi ‚prkno‘ na surfovani) zabalenou v nepromokavem pouzdre se zipem na kterem samozrejme nebyl zamek, celnici nasli ctyr-kilovy balik marijuany. Ten byl zabaleny ve vacuumovem plastickem pytli.

Policie je tu kompletni Kocourkov, jsou totalne neschopni. Evidenci, t.j. otisky prstu z plastickeho pytle nevzali. Jeji otisky (po kterych pozdeji sli), na pytli nenasli, nicmene Miss Corby dostala dvacet let za pasovani marijuany kterou ji tam mohli nosici zavazadel v Australii klidne dat a nosici na Bali z nej vyndat. A proc by si holka vozila s sebou drogy „na Bali“ je jako vozit pivo do Plzne. Miss Corby ted jiz uz devet let sedi v Kerobokanu. Pankrac ci Bory je proti tomuhle peklu bez klimatizace, plne spiny, svinstva, komaru  a asijske luzy, uplna turisticka nocleharna. Jidlo si musite platit sam. Chudak Chapelle, jeste sedi.

Ted si predstavte, to scenario:  moje zena Marta je mrtva, zabita proudem z fenu. Ja sedim na snidani, vratim se do apartmanu a najdu ji tam na zemi studenou. Telefon co na Bali pouzivam ma ceskou simkartu kterou mi (coz jsem zjistil pozdeji) T-Mobi zrusil, jak jsem pozdeji poznal, nebot jsem jim 'neprispel' stovkou do kasy, o kterou mne rikali. Proc, nevim. Na karte jsem mel sest stovek. A beztak nevim kam volat o  pomoc. Kdyz manzelka je mrtva a manzel ji najde, policie nejprve podezriva jeho. ‚Absolutni dukaz‘ je milionova zivotni pojistka. Manzel je viny aniz by byl, a svoji nevinu musi on dokazat. Tohle neni Amerika ci Australie kde vinu musi dokazat policie a soud vam. Australskemu politikovi Brendanu Nelsonovi takhle v Australii zemrela zena. Vzala fen do sprchy. On to mel dobre, ze se to nestalo se to na Bali kde „onus“ dukazu zpociva na vas. Je to proto, ze zdejsi policie je k nicemu. Jsem si absolutne jisty, ze kdyby moje velice intuitivni zena tomuto nezabranila, i kdyz jsem se fenu nikdy nedotknul, s kvalitou policejni a forensicke vedy na Bali (a s jejich logikou), bych v nejlepsim pripade dostal dozivoti. Ani slavny americky kriminalni advokat Perry Mason by mne z toho nevysekal. Oni musi nekoho zavrit aby pripad byl vyresen.

 Hlavou mi probehly vsechny ty predpovedi moji matky, ktere se z vetsiny vyplnily. Jednou kdysi kdyz jsem se v mori skoro utopil a povidam mati jaky jsem mel strach, nebozka jakonicky prohlasila: „Nemusel jsi mit, synu.  Utopeni v tvem pripade nepripada vubec v uvahu, protoze ty beztak jednou umres na sibenici.“

To mi hned napadlo. Mel jsem namale. Intuice moji zeny mne zachranila. Nicmene, jak jsem se pozdeji dozvedel, na predpovedi sve matky-vedmy jsem porad jeste mohl vyzrat. Vec neni tak zase spatna nebot Bali je v tomto humani jako americky stat Utah. Kdyz jde o smrt, mate to to mezi kulkou a provazem. Nechaji vas vybrat. Vim, co bych si vybral teda kdybych nemel zenu s PhD v intuici.

_________________________________________________________________

http://www.amazon.com/WOMANS-INTUITION-NOVEL-PART-ebook/dp/B00ASJW8PS/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1357009341&sr=8-5&keywords=Marta+Sinclair

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Carl Sinclair | sobota 12.10.2013 3:38 | karma článku: 29,05 | přečteno: 4362x
  • Další články autora

Carl Sinclair

Proč bych stále chtěl být diktátorem v ČR?

Je to měsíc, co jsem četl o panu radním z Teplic. Nelíbilo se mu, že ženy bohatých přistěhovalců ze Středního východu, konkrétně z pouštního království Kuvajtu, skupují pozemky, kde se dá, aby na nich mohli budovat svá letní sídla. Kromě toho chtějí taky chodit zahalené v černých hábitech. Pan radní má pocit, že to není náš zvyk a že by ty dotyčné dámy zahalené po Teplicích chodit neměly.

7.10.2014 v 8:56 | Karma: 37,12 | Přečteno: 3711x | Diskuse| Politika

Carl Sinclair

Býk číslo čtyři

V Seville jsme už dva měsíce. Velká rozhodnutí v naší rodině dělám já. Jít na koridu, nebo-li býčí zápasy, jsem viděl jako nutnou životní zkušenost, kulturní povinnost. Nikdy jsem na na ní nebyl, ani moje žena. Brána číslo patnáct napsaná na našich dvou lístcích (jeden stál třicet šest euro) stojí naproti slavné čtvrti Triana a taky hospodě, kam rádi chodíme během přestávek mezi lekcemi španělštiny, asi šedesát metrů od mé školní židle.

3.10.2014 v 9:00 | Karma: 10,87 | Přečteno: 401x | Diskuse| Kultura

Carl Sinclair

Proč bych chtěl být diktátorem v ČR?

Protože diktatura je lepší (k vysvětlení viz můj blog z 10. ledna) a také protože na to mám: charakter, vizáž, vzdělání, zkušenosti i léta. Jak jistě víte, diktátorů jsou dva základní typy: 1) Diktátor tzv. “benevolentní“, se šedivými licousy a 2) Diktátor tzv. “nebenevolentní“, s černým fouskem. Obyčejně, když zkorumpovaná demokracie jako byla Weimarská republika (viz: http://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDmarsk%C3%A1_republika) padne, přijde diktátor č. 2. Tak to na tomhle světě funguje. Nicméně v dalších volbách, budete-li ještě mít tu možnost volit, zvolte mě. Jak to uděláte? Vezmete si propisovačku (aby se to nedalo vymazat) a na volebním lístku všechny přeškrtnete a napíšete tam moje jméno. A abyste věděli, do čeho lezete, tak jako každý správný Diktátor vám v kostce nastíním ty nejpodstatnější věci, kterými svou diktaturu začnu:

16.8.2014 v 9:00 | Karma: 34,63 | Přečteno: 4240x | Diskuse| Politika

Carl Sinclair

Nikdy se nepřepínej. Udržuj si rezervy

"ELVIS, OREL AMERICKÝ: Bajka skoro pravdivá" je příběhem všech, kteří hledají skrytý smysl života. Je to příběh o lásce a přátelství, jak dospět k moudrosti a jak se spojit s vlastní duší. Orel jménem Elvis, nám ukazuje, že lze přijmout nové myšlenky a nechat za sebou ty, které jsme přerostli. Kniha je napsaná v tradici "Racka Jonathana" pro nové tisíciletí. I když si někteří čtenáři myslí, že je to příběh Elvise Presleyho, krále Rock & Rollu, autor nás ujišťuje, že tomu tak není. Psal jenom o lidech, spirituálnim životě a nášem vztahu s orlem svobody, kterého máme každý z nás v srdci. _________________________________________________________________________________ ELVIS, OREL AMERICKÝ, Kapitola 15. Opět letěli jeden za druhým. Ike dal znamení a začali klesat. Elvis pozoroval Ika, jak nabírá rychlost, pomáhal si ocasem a předvedl salto. Udělal dvě hvězdy a při té třetí se nechal vynést výš, obrátil se, předvedl další přemet a potom následovala celá plejáda nejkrásnějších skluzů jaké kdy Elvis viděl. Po hodinách cvičení, jež bylo pro Elvise jako škola hrou, to vypadalo, jako byly oba přátelé spojeni dohromady.

25.7.2014 v 9:00 | Karma: 6,44 | Přečteno: 236x | Diskuse| Ona

Carl Sinclair

Systém nelze zlomit. Zlomí tebe.

"ELVIS, OREL AMERICKÝ: Bajka skoro pravdivá" je příběhem všech, kteří hledají skrytý smysl života. Je to příběh o lásce a přátelství, jak dospět k moudrosti a jak se spojit s vlastní duší. Orel jménem Elvis, nám ukazuje, že lze přijmout nové myšlenky a nechat za sebou ty, které jsme přerostli. Kniha je napsaná v tradici "Racka Jonathana" pro nové tisíciletí. I když si někteří čtenáři myslí, že je to příběh Elvise Presleyho, krále Rock & Rollu, autor nás ujišťuje, že tomu tak není. Psal jenom o lidech, spirituálnim životě a nášem vztahu s orlem svobody, kterého máme každý z nás v srdci. _______________________________________________________________ ELVIS, OREL AMERICKÝ, Kapitola 14. Letěli do žulového lomu a usadili se přímo veprostřed na jednom balvanu. Připomínalo jim to obrovský amfiteátr se stěnami do půlkruhu kolem nich. "Tohle místo má nejlepší akustiku na světě," řekl Ike. "Nemusíš si zničit hlasivky, když cvičíš." Zaklapal jemně zobákem. "Slyšíš?" poznamenal s uspokojením. Klapání se odráželo od stěny a vracelo se zpátky silnější, plnější a jasnější, jako v opeře. "Chvěje se to!" vykřikl Elvis překvapeně. "Zesiluje to energii," objasnoval Ike. "Musíš ale používat jenom spodní část svého hlasového ústrojí. Myslím tím průdušnice." Ike si sáhl na krk. "Jinak si totiž zničíš hlas."

18.7.2014 v 9:00 | Karma: 6,36 | Přečteno: 320x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Atentátník je na svůj čin hrdý. Obvinili ho z pokusu o vraždu, hrozí mu doživotí

16. května 2024  10:44,  aktualizováno  11:40

Slovenská policie obvinila jednasedmdesátiletého Juraje C. podezřelého ze středečního útoku na...

Čaputová a Pellegrini společně vyzvali ke zklidnění napětí ve společnosti

16. května 2024  11:40

Aktualizujeme Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová a předseda parlamentu Peter Pellegrini, který ji ve funkci...

Prezident Pavel jmenoval Ženíška ministrem. Je to osmá změna ve vládě

16. května 2024  6:05,  aktualizováno  11:33

Prezident Petr Pavel jmenoval ve čtvrtek Marka Ženíška z TOP 09 novým ministrem pro vědu, výzkum a...

S Ruskem podpoříme světovou spravedlnost, prohlásil Si po setkání s Putinem

16. května 2024  6:57,  aktualizováno  11:31

Čína je připravena posílit vztahy s Ruskem. Podle agentury AFP to řekl prezident Si Ťin-pching na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1044x
Jsem byvaly sr. inzenyr ktery pracoval na orbitalni stanici ve Washigtonu a Houstonu. Muj sef byl druhy astronaut z Apollo 13, Fred Haise. Pred tim jsem pracoval jako Projektovy manazer na mega projektech v USA a strednim vychode. Pozdeji jsem byl vysokoskolsky pedagog na trech Australskych universitach a VSE.

Seznam rubrik