Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč bych stále chtěl být diktátorem v ČR?

Je to měsíc, co jsem četl o panu radním z Teplic. Nelíbilo se mu, že ženy bohatých přistěhovalců ze Středního východu, konkrétně z pouštního království Kuvajtu, skupují pozemky, kde se dá, aby na nich mohli budovat svá letní sídla. Kromě toho chtějí taky chodit zahalené v černých hábitech. Pan radní má pocit, že to není náš zvyk a že by ty dotyčné dámy zahalené po Teplicích chodit neměly.

V jejich pouštním království Kuvajtu (a taky ve dvou sousedních královstvích) jsem kdysi pracoval a jsem obeznámený se situací obou stran. Překvapilo mě tedy, že se proti tomu hned nějaká radní dáma ohradila. Tvrdí, že je to v pořádku. Že ony ty dámy z Kuvajtu jen pokračují ve své tisícileté tradici a bránit jim v tom by bylo podobné jako chtít, aby se Češce přestalo říkat Marie Nováková a začalo se jí říkat Marie Novak.

Toto je problém české demokracie. Každý se s každým hádá a nikam to nevede. Dva Češi si odporují a zahalená Kuvajťanka je díky tomu ve výhodě. Proto, budu-li zvolen, zruším všechny partaje a rozhodnutí, spolu se svými radními, budu dělat jen a jen já. Když se mnou radní nebude souhlasit, půjde z radnice. Já se sám se sebou nehádám.

Myslíte, že kdyby se někdo z vás chtěl přestěhovat do horkého království Kuvajtského, že by vám tam prodali pozemek a nechali vás pokračovat v tisícileté české tradici? Že byste tam mohli třeba vařit dvanáctistupňové pivo? Ani náhodou.

Na trvalý pobyt jejich úřady nemají ani víza. Ujišťuji vás, že v Kuvajtu musíte šlapat lajnu. Stejně tak by ji v Teplicích měly šlapat ony dámy, které chtějí chodit zahalené. Teda pokud nejsou obézní a ošklivé. V tom případě bych zahalení naopak doporučoval.

Chci být diktátor ČR. Toto se musí změnit.

V Americe byla kdysi dlouholetá tradice, že z Afriky se sem přiváželi otroci. Plantážníci si je kupovali, aby jim otročili na bavlněných plantážích, sloužili zadarmo doma a starali se o jejich děti. Pak přišel jeden advokát jménem Abraham Lincoln. Když se pan Lincoln stal hlavním americkým radním, otrokářům jejich byznys zatrhl.

Myslel si, že je to špatné. Lidé nemají být otroci. Následovala občanská válka mezi lety 1861 a 1865. Nebylo to tedy hned tak jednoduché. Hodně lidí při změně té dlouholeté tradice zemřelo. To samé v Rusku o několik desítiletí později. Při velkých sociálních změnách obyčejně teče krev.

Když americké letectvo přistálo na Středním východě, jeden moudrý padesátník s velkou hvězdou na výložkách přikázal pilotce jednoho tryskového bombarďáku, aby pod vojenskou lodičkou, jaké americké pilotky běžně nosí, měla taky šátek.

Tím, že šátek nenosila a ukazovala své krásné vlasy, urážela tisícileté tradice domácích. Ten blbec byl přesně jeden z těch arogantních padesátníků. Seděl si na vedení. Sedí si na něm i v Teplicích?

Chci být diktátor ČR. Toto se musí změnit.

Absolutní většina těch imigrantů, kteří na shnilých a zamořních plaveb neschopných bárkách, připlují do Austrálie, hned jak se usuší, začnou přemýšlet o tom, jak nastolit takový život a takový životní systém, který opustili v zemi, ze které přišli. Nejsou schopni opustit starou kulturu, která je v nich zakořeněná a nedá se jen tak vytrhat. V Austrálii chtějí nastolit šaríu.

Momentálně jsem v Seville na intenzivním kurzu španělštiny, kterou jsem kdysi ovládal. Kurz mi nejde ani zdaleka tak, jak jsem si myslel, takže holedbat se, jak mluvím španělsky a čtu Cervantese v originále, rozhodně nemohu. Cizí jazyk se člověk musí učit v mladí. 

Včera jsme byli se ženou v hospodě, kde se mladí schází, aby tam mluvili španělsky nebo anglicky. Už jsou to tři roky, co vláda vydala zákon, že na vysoké škole nemůžete odpromovat bez státnice z angličtiny. Nás, kteří jsme se snažili mluvit španělsky, bylo v hospodě asi pět. Zbytek hospody mluvil anglicky.

Každý den výuky, čtyři hodiny denně, mě stál sto euro. Moje žena je šprtka, takže chodila o třídu výš. Nikdy jsme já ani nikdo z mých sedmi spolužáků nevynechali vyučování. Nikdo nikdy nepřišel pozdě. Nejen proto, že to bylo předplacené. Všichni jsme tam byli, abychom se něco naučili.

Dostal jsem jakýsi certifikát, ale nemůžu si ho připnout pod své jméno. Ne jako na české vysoké škole, kde polovina žáků na přednášce chybí a vzdělání neplatí ze své kapsy. Nebolí je to. Vůbec jim nejde o znalost, jen o titul.

Proto chci být diktátor ČR. Toto se musí změnit. Vzdělání bude pro znalost, ne pro titul.

Mám dojem, že nikdo v podstatě neví, jak si na tom Česko finančně stojí. Každý z nás dostává měsíční výpis z platební karty. Kde je výpis pro celou naší zemí? Kdo ho má? Kdo si ty peníze půjčuje? Kdo mu je dává a hlavně proč? Co s tím budoucí vláda míní dělat?

Proto chci být diktátor ČR.

Okamžitě nastolím celostátní audit a otisknu pravdivé výsledky. Hned napíšu Mému Národu, co s tím míním dělat. Ujišťují vás, že s tím rozhodně něco dělat budu. Hned po volbách!

Jako diktátor začnu s VŠE.

Čtu v novinách, že někdo navrhuje, aby se na Fakultě národního hospodářství zavřely čtyři specializované obory. Udělal bych pererestrojku celé VŠE a podle nového ohodnocení a nových požadavků průmyslu bych celou VŠE předělal na Školu podnikání.

ČR potřebuje podnikatele, ne zaměstnance, kteří hledají teplé fleky. Perestrojka na VŠE by byla okamžitá. Z Fakulty národního hospodářství bych udělal Fakultu podnikání. Všechny podprůměrné fakulty bych zavřel.

Zřídil bych VŠE TV studio, odkud by se každou neděli v deset ráno vysílal program Mému národu. Nejchytřejší hlavy by tam debatovaly o tom, co nás pálí, kam jdeme a co budeme dělat. Byl by to program, kde by se bez jakýchkoli serepetiček a strachu mému národu říkala Pravda. Mohlo by se to jmenovat VŠE na rovinu.

Moje kvalifikovaná žena, doktorka Marta Sinclair, světoznámý expert v intuici, která kdysi trénovala ‘intuiční navigaci za ztížených podmínek’ speciální agenty britské zpravodajské služby MI-14, by byla pod mým diktátem ministryní školství a kultury a moderátorkou onoho programu. Ministerstev by bylo jen pár - ministerstvo mojí ženy, jak jsem již uvedl v minulém blogu, by bylo hlavní.

Co Čech, to blbec. Formuji si názory na základě faktů, které jsem měl v době formulace k dispozici. Pokud se fakta změní, změním také názor. Tak funguji. Před čtyřmi lety jsem četl článek pana Plachého, jehož názor jsem sdílel.

Lidská blbost nezáleží na titulu, ale na vzdělání. A toho v Česku opravdu moc není. Našel jsem na internetu definici blbce a přeložil ji z angličtiny. Je to asi takhle: "Někdo, kdo není schopen se učit."

Možná snad i po-učit. To Čechům padne. Nedovedou kriticky myslet, poslouchat ani ocenit názor druhého. Nedovedou se po-učit. Někomu něco vysvětlujete a hned vidíte, že si jen připravuje odpověď na váš argument.

Jediné, co chce, je přesvědčit vás, že to tak není, že je to tak, jak si myslí on. To se mi stalo před měsícem s jednou moji šestadvacetiletou příbuznou. Češi vše vědí nejlépe.

Jo a pro ty, kteří mě chtějí napadnout, že takoví nejsou všichni Češi, mohu jim říci, že i to vím.

Abych nezapomněl, Ministerstvo zdravotnictví povede můj přítel, zkušený lékař MUDr. Béďa "Fritz" Bautze, pravnuk slavného štábního vojenského lékaře Bautzeho, který před sto lety pronesl nesmrtelná slova v sedmé kapitole Haškova Švejka: "Die ganze tschechische Volk das ist eine Simulantenbande."

Líbí se vám, co a jak jsem napsal? Až budou volby, vezměte si s sebou k urnám propisku (aby se to nedalo vymazat). Nejlépe červenou.

Přeškrtněte všechna jména, která na volebním lístku jsou.

Napište tam jméno moje.

S úctou

Carl Sinclair

Autor: Carl Sinclair | úterý 7.10.2014 8:56 | karma článku: 37,12 | přečteno: 3711x
  • Další články autora

Carl Sinclair

Býk číslo čtyři

V Seville jsme už dva měsíce. Velká rozhodnutí v naší rodině dělám já. Jít na koridu, nebo-li býčí zápasy, jsem viděl jako nutnou životní zkušenost, kulturní povinnost. Nikdy jsem na na ní nebyl, ani moje žena. Brána číslo patnáct napsaná na našich dvou lístcích (jeden stál třicet šest euro) stojí naproti slavné čtvrti Triana a taky hospodě, kam rádi chodíme během přestávek mezi lekcemi španělštiny, asi šedesát metrů od mé školní židle.

3.10.2014 v 9:00 | Karma: 10,87 | Přečteno: 401x | Diskuse| Kultura

Carl Sinclair

Proč bych chtěl být diktátorem v ČR?

Protože diktatura je lepší (k vysvětlení viz můj blog z 10. ledna) a také protože na to mám: charakter, vizáž, vzdělání, zkušenosti i léta. Jak jistě víte, diktátorů jsou dva základní typy: 1) Diktátor tzv. “benevolentní“, se šedivými licousy a 2) Diktátor tzv. “nebenevolentní“, s černým fouskem. Obyčejně, když zkorumpovaná demokracie jako byla Weimarská republika (viz: http://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDmarsk%C3%A1_republika) padne, přijde diktátor č. 2. Tak to na tomhle světě funguje. Nicméně v dalších volbách, budete-li ještě mít tu možnost volit, zvolte mě. Jak to uděláte? Vezmete si propisovačku (aby se to nedalo vymazat) a na volebním lístku všechny přeškrtnete a napíšete tam moje jméno. A abyste věděli, do čeho lezete, tak jako každý správný Diktátor vám v kostce nastíním ty nejpodstatnější věci, kterými svou diktaturu začnu:

16.8.2014 v 9:00 | Karma: 34,63 | Přečteno: 4240x | Diskuse| Politika

Carl Sinclair

Nikdy se nepřepínej. Udržuj si rezervy

"ELVIS, OREL AMERICKÝ: Bajka skoro pravdivá" je příběhem všech, kteří hledají skrytý smysl života. Je to příběh o lásce a přátelství, jak dospět k moudrosti a jak se spojit s vlastní duší. Orel jménem Elvis, nám ukazuje, že lze přijmout nové myšlenky a nechat za sebou ty, které jsme přerostli. Kniha je napsaná v tradici "Racka Jonathana" pro nové tisíciletí. I když si někteří čtenáři myslí, že je to příběh Elvise Presleyho, krále Rock & Rollu, autor nás ujišťuje, že tomu tak není. Psal jenom o lidech, spirituálnim životě a nášem vztahu s orlem svobody, kterého máme každý z nás v srdci. _________________________________________________________________________________ ELVIS, OREL AMERICKÝ, Kapitola 15. Opět letěli jeden za druhým. Ike dal znamení a začali klesat. Elvis pozoroval Ika, jak nabírá rychlost, pomáhal si ocasem a předvedl salto. Udělal dvě hvězdy a při té třetí se nechal vynést výš, obrátil se, předvedl další přemet a potom následovala celá plejáda nejkrásnějších skluzů jaké kdy Elvis viděl. Po hodinách cvičení, jež bylo pro Elvise jako škola hrou, to vypadalo, jako byly oba přátelé spojeni dohromady.

25.7.2014 v 9:00 | Karma: 6,44 | Přečteno: 236x | Diskuse| Ona

Carl Sinclair

Systém nelze zlomit. Zlomí tebe.

"ELVIS, OREL AMERICKÝ: Bajka skoro pravdivá" je příběhem všech, kteří hledají skrytý smysl života. Je to příběh o lásce a přátelství, jak dospět k moudrosti a jak se spojit s vlastní duší. Orel jménem Elvis, nám ukazuje, že lze přijmout nové myšlenky a nechat za sebou ty, které jsme přerostli. Kniha je napsaná v tradici "Racka Jonathana" pro nové tisíciletí. I když si někteří čtenáři myslí, že je to příběh Elvise Presleyho, krále Rock & Rollu, autor nás ujišťuje, že tomu tak není. Psal jenom o lidech, spirituálnim životě a nášem vztahu s orlem svobody, kterého máme každý z nás v srdci. _______________________________________________________________ ELVIS, OREL AMERICKÝ, Kapitola 14. Letěli do žulového lomu a usadili se přímo veprostřed na jednom balvanu. Připomínalo jim to obrovský amfiteátr se stěnami do půlkruhu kolem nich. "Tohle místo má nejlepší akustiku na světě," řekl Ike. "Nemusíš si zničit hlasivky, když cvičíš." Zaklapal jemně zobákem. "Slyšíš?" poznamenal s uspokojením. Klapání se odráželo od stěny a vracelo se zpátky silnější, plnější a jasnější, jako v opeře. "Chvěje se to!" vykřikl Elvis překvapeně. "Zesiluje to energii," objasnoval Ike. "Musíš ale používat jenom spodní část svého hlasového ústrojí. Myslím tím průdušnice." Ike si sáhl na krk. "Jinak si totiž zničíš hlas."

18.7.2014 v 9:00 | Karma: 6,36 | Přečteno: 320x | Diskuse| Ostatní

Carl Sinclair

Chceš vyhrát Zlatého kanárka?

"ELVIS, OREL AMERICKÝ: Bajka skoro pravdivá" je příběhem všech, kteří hledají skrytý smysl života. Je to příběh o lásce a přátelství, jak dospět k moudrosti a jak se spojit s vlastní duší. Orel jménem Elvis, nám ukazuje, že lze přijmout nové myšlenky a nechat za sebou ty, které jsme přerostli. Kniha je napsaná v tradici "Racka Jonathana" pro nové tisíciletí. I když si někteří čtenáři myslí, že je to příběh Elvise Presleyho, krále Rock & Rollu, autor nás ujišťuje, že tomu tak není. Psal jenom o lidech, spirituálnim životě a nášem vztahu s orlem svobody, kterého máme každý z nás v srdci. _________________________________________________________________ ELVIS, OREL AMERICKÝ, Kapitola 13. Elvisovi chutnal jeho první losos daleko víc než cokoli předtím. Učil se, pozoroval Ika, jak stahuje kůži a vybírá největší kosti a páteř. Jedl pomalu, cítil čerstvé maso nařezané na malé plátky, vychutnával si každé sousto. Elvisovy chuťové buňky byly nasyceny neobvyklou strukturou šťavnaté lahůdky. Nedalo se to s ničím srovnat. Vzpomněl si, že maso na hamburgery, které připravovala Marie, chutnalo oproti tomu velmi nevýrazně. Na svět lidí, který opustil, myslel stále méně a méně. Joe, Marie, Veronika, jeho bratranci a sestřenice a dokonce i Golondrina, ti všichni byli daleko, nepatřili do jeho nového života nezatíženého mezilidskými vztahy a přísnými pravidly. Elvis si uvědomoval, že život ve světě orlů se mu líbí mnohem víc.

11.7.2014 v 9:00 | Karma: 4,91 | Přečteno: 124x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1044x
Jsem byvaly sr. inzenyr ktery pracoval na orbitalni stanici ve Washigtonu a Houstonu. Muj sef byl druhy astronaut z Apollo 13, Fred Haise. Pred tim jsem pracoval jako Projektovy manazer na mega projektech v USA a strednim vychode. Pozdeji jsem byl vysokoskolsky pedagog na trech Australskych universitach a VSE.

Seznam rubrik