Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč bych chtěl být diktátorem v ČR?

Protože diktatura je lepší (k vysvětlení viz můj blog z 10. ledna) a také protože na to mám: charakter, vizáž, vzdělání, zkušenosti i léta.                                                                     Jak jistě víte, diktátorů jsou dva základní typy:                         1) Diktátor tzv. “benevolentní“, se šedivými licousy a                 2) Diktátor tzv. “nebenevolentní“, s černým fouskem.   Obyčejně, když zkorumpovaná demokracie jako byla Weimarská republika (viz: http://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDmarsk%C3%A1_republika) padne, přijde diktátor č. 2. Tak to na tomhle světě funguje. Nicméně v dalších volbách, budete-li ještě mít tu možnost volit, zvolte mě. Jak to uděláte? Vezmete si propisovačku (aby se to nedalo vymazat) a na volebním lístku všechny přeškrtnete a napíšete tam moje jméno. A abyste věděli, do čeho lezete, tak jako každý správný Diktátor vám v kostce nastíním ty nejpodstatnější věci, kterými svou diktaturu začnu:

Mgr V. Urban

 

  1. Zruším všechny politické strany. Neb jak říká můj přítel Láďa Kříž: „Když se politická strana vyvede, tak je to klub jen pro vyvolené (jako britští Tory). No, a když se nevyvede, tak je to Mafie či banda lumpů, jak to říká moje tchýně. 
  2. Ekonomická síla země bude ve vzdělání a v inovaci. ČR totiž nemá žádné jiné bohatství než své lidi. Uran byl rozkraden již dávno a všichni v Ostravě ví (nejen Zdeněk Bakala), že kopat uhlí draze ve štolách se v globální ekonomice nevyplácí. Proto celý vzdělávací systém (nejen vysokoškolský) v ČR bude nasměrovaný k výtečnosti (excellence). Ten je naše záchrana. Přesně tak, jak je tomu v Singapuru, jehož politický a vzdělávací systém jsem studoval. Flákání na vysokých školách školách nebude. Co ale bude, je školné. Pokud nebudete mít výtečný prospěch a pak jste ochoten nastoupit na umístěnku, vysokoškolské vzdělání si budete platit. Průměrné a podprůměrné vysokoškoláky nechceme, těch už teď máme plno. Profesory, docenty, doktory a ve vedeních nejrůznějších podniků, které se řítí do záhuby. Protesty studentů-kverulantů obzvláště ty, co chtějí VŠ zdarma, budou rozehnány slzákem a pendreky. Lídrové budou vyhnáni do exilu - na Harvard, NYU Stern, Oxford a Cambridge - aby věděli, jak se má studovat, a aby jim všechno došlo. Docházka na přednášky, cvičení a semináře bude povinná. Opíjíš se, nechodíš do školy, nemusíš tam být vůbec. Tvé místo dostane student, který si bude učení vážit. Z mé vlastní zkušenosti cca 50% žáků na vysokou školu nepatří. To jsou ti učedníci, které p. Ministr Babiš potřebuje v průmyslu. Ti nejsou schopni kriticky myslet. Nechtějí se nic naučit, jen se schovávají v davu, testy opíšou a semestrální práce okopírují z internetu. Ale titul, ten chtějí. Titulománie za mé diktatury bude pasé. 
  3. Proto: Zruším cca 50% nynějších vysokých škol. Jsem toho názoru, že tato drastická akce vyzvedne kvalitu vzdělání již tím, že se zbaví těch plev (žáků i 'profesorů'), co se na třetím vzdělávacím stupni schovávají před životem. Každá vysoká škola bude muset mít svého vlastního 'patrona' v průmyslu. Teorie, které se nedají implementovat, se nebudou učit. Na ně je výzkumák. Matematika či statistika bude předpoklad, ne základní vysokoškolský předmět. Bez výtečného českého pravopisu se na vysokou školu (vš) nikdo nedostane.  http://www.denik.cz/z_domova/hanka-vysokych-skol-pro-milionu-cechu-je-moc.html
  4. Všichni Děkani a Rektoři bez podstatné zahraniční zkušenosti a ciziho jazyka budou odvoláni. Na jejich místa přijdou lidé “z venku“, vybraní v 'transparentním' konkursu. Vysoké školy se potřebují zbavit toho incestu, co na nich teď panuje, a hlavně potřebují kulturu výtečnosti (excellence). Začnu s VŠE, neb za velkou část té katastrofy, do které se ČR dostala, mohou ti její absolventi co byli u vesla, ale meli nedostatek etiky. Požádám Rektorku Machkovou, aby se uvolnila ze své pozice, abych ji mohl jmenovat velvyslankyní ve Francii. Prof. Machková je snad jediná o kom vim, která má v ČR “Chevalier dans l’Ordre des Palmes Academiques" (plus styky a respekt Francie), a toho bych chtěl využít k celostátnímu prospěchu. Na její místo bych rád nominoval (pokud by měl zájem) bývalého prezidenta Václava Klause. Jeho úkol bude jednoduchý: Udělejte z VŠE elitní jednotku ve vzdělávání, jako je ta 601. jednotka zvláštního nasazení v Prostějově. Z neefektivní ekonomiky, která je jako medicína 17-tého století (když vám bylo nejhůř, tak vám pustili žilou = tj. nyní ty stimulační balíčky), udělejte “School of Business and Entrepreneurship“ (tj vš podnikání). Profesoři budou experti z oboru/průmyslu či  výzkumu, a ne arogantní šlechta, 'pasovaná' Hradem.                                                             Viz:    http://www.klaus.cz/clanky/3367 
  5. Zjednoduším spád spravedlnosti. Aby nastala prosperita, ČR musí změnit kulturu. A proto, stejně jako je tomu v Singapuru (kde také nemají žádné jiné suroviny než lidi), nebudu trpět zlodějnu a korupci jakéhokoliv druhu. Tělesné tresty (corporal punishment jako v Singapuru), tj. “výplata“ na nahate pozadí ratanovou lajsnou 2x5x100 cm (pro mladistvé), bude okamžitá a pro pobavení a nápravu lidu, bude živě přenášena v televizí. Dabování filmů bude zakázáno. To proto, aby Češi (jako Holanďané) uspěli na globálním trhu, národ se musí naučit anglicky či německy nebo rusky.  
  6. Penze už dávno není. A po celosvětovém finančním, politickém a ekonomickém krachu (tj někdy cca mezi 8.8.14 a 8.8.18, nebo po rozpadu Ameriky a EU) ani nebude. Ten krach, co má přijít a co nás nemine, všechno na světě srovná tak, jak to má být. Pro Vaši informaci: to, co teď dostává většina národa (tj. penzisti a rodiče), jsou peníze, které si stát někde, Bůh ví kde, půjčuje a na dluh. Zamyslite se! Pokud muž dostává penzi 12 tisíc měsíčně a jeho žena 8 tisíc, tak mají zhruba čtvrt milionu korun roční čistý příjem. Trochu jsem to zaokrouhlil. Nicméně, při úroku 5% ten kapitál, který k tomu stát potřebuje, neboť z něho bere ty peníze, musí být pět milionů. Pokud tento kapitál nikde není, aby na důchodce vydělával, někdo ty peníze musí státu 'dát'. Proto mladí lidé nestojí o ty staré. Protože to jsou oni, kdo dává, a staří jsou ti, kdo bere. A to jsem ještě z bohatého kraje, protože pět procent úroku v t.zv. 'České' spořitelně není. Pokud dostanete někde 2,5% úroku, tak ten balík na dva důchodce musí být deset milionů!!!
  7. Volby a volební právo. Jako dříve v Anglii, kde absolventi Oxfordu a Cambridge měli dva volební hlasy, tak to bude také u nás: lidé vyučení nebo s maturitou budou mít půl volebního hlasu, lidé s Bc. hlas jeden, magistři dva hlasy a doktoři, docenti či profesoři dokonce hlasy tři. Z toho je jasné, že plebejci a lumpenproletariát (lidé bez matury a výučního listu) nebude mít hlas žádný. To samé bude platit s přídavky na děti - pokud po 8.8.18, Stát bude ještě schopen nějaké přidavky na děti platit. 
  8. Justice. Jídlo ve všech věznicích a v policejní vazbě bude čistě vegetariánské, nikdy se nebude servírovat žádné maso a ani žádný cukr. Všude tam bude panovat přísný zákaz kouření. Tudíž, pokud se vlastní blbostí dostanete do vazby a jste kuřák, bude dobré, když si necháte narůst dlouhé nehty, abyste měl co kousat. Nikde nenajdete ani vajgla. Ve vězení se bude hrát jen a jen klasická hudba, hlavně Mozart. Ta prý uklidňuje. Zavedu trest smrti za zvěrstvo, terorizmus či vraždu policisty ve službě. A nikdy se nevyhnu zodpovědnosti a rozhodnutí, zda smrt či doživotí, udělám sám. Jak už jsem napsal, popravy a tělesné tresty (corporal punishment) se budou vysílat naživo v celostátní televizi. Kriminalita v ČR přestane existovat a stane se historickým faktem. Češi přestanou být národem zlodějů. Změním kulturu národa, přesně tak, jak to udělal singapurský lídr Lee Kuan Yew. Kultura v ČR je první problém. Ekonomie je hned po ní (viz můj blog z 25. října). Čechům, jako Němcům, se bude moci věřit a lidé ve světě si jich budou vážit. 
  9. Bankovnictvi. Shledávám absolutne odporným, že v Česku kradou či okrádají instituce, které mají mandát na stvoření blahobytu národa. Šokuje mě, že jim to minulé vlády trpěly. Proto: Založím Státní banku, kde budou jen a jen ti nejlepší odborníci s charakterem a integritou. Vytlačím z domácího finančního trhu všechny ty, co praktikují bankovnictví jako dračky husího peří.  
  10. Katolická církev je nejstarší a zdaleka 'nejúspěšnější' (tj nejarogantnější) akciová společnost na světě, která se také tak podle toho chová. Její bankovní sytém je totalně prohnilý. Protože sám Papež František se už na tu korupci, šlendrijánství a svinstvo nemohl dívat, nařídil audit a nápravu, jak to udělám i já. Jako Diktátor, budu nesmírně ochotný Svatému otci v této ošajstlichové situaci pomoci. Majetek církvi nevrátím (má jej již dost) a, protože je to de facto akciovka (A/S), zdaním její příjmy.

Tak toto je moje prozatimní desatero, které jako benevolentní diktátor nastolím. Kultura, Bankovnictví, Školství a Kriminalita jsou první. Zdravotnictví, zemědělství, průmysl, atd - přijdou na řadu jako krok číslo 2.  Pak (v kroku třetím) přijde ten zbytek. Je toho dost.

Tak, teď už víte, o co jde. Až budou volby, a pokud se vám líbí, co jsem napsal, jak jsem řekl, vezměte si s sebou propisovačku (aby se to nedalo vymazat), nejlépe červenou, a přeškrtněte všechny ty, co na volebním lístku jsou, a napište tam jméno moje.

Děkuji Vám.

Carl Sinclair


____________________________________________________________________________________________________

PS Toto je můj poslední blog. Nevím, zda-li napořád či na čas. Uvidí se, jak dopadnou příští volby. Jestli to vyhraji já či můj protivník, tj ten maník s tím černým fouskem.

 

 

 

 

 

Autor: Carl Sinclair | sobota 16.8.2014 9:00 | karma článku: 34,63 | přečteno: 4240x
  • Další články autora

Carl Sinclair

Proč bych stále chtěl být diktátorem v ČR?

Je to měsíc, co jsem četl o panu radním z Teplic. Nelíbilo se mu, že ženy bohatých přistěhovalců ze Středního východu, konkrétně z pouštního království Kuvajtu, skupují pozemky, kde se dá, aby na nich mohli budovat svá letní sídla. Kromě toho chtějí taky chodit zahalené v černých hábitech. Pan radní má pocit, že to není náš zvyk a že by ty dotyčné dámy zahalené po Teplicích chodit neměly.

7.10.2014 v 8:56 | Karma: 37,12 | Přečteno: 3711x | Diskuse| Politika

Carl Sinclair

Býk číslo čtyři

V Seville jsme už dva měsíce. Velká rozhodnutí v naší rodině dělám já. Jít na koridu, nebo-li býčí zápasy, jsem viděl jako nutnou životní zkušenost, kulturní povinnost. Nikdy jsem na na ní nebyl, ani moje žena. Brána číslo patnáct napsaná na našich dvou lístcích (jeden stál třicet šest euro) stojí naproti slavné čtvrti Triana a taky hospodě, kam rádi chodíme během přestávek mezi lekcemi španělštiny, asi šedesát metrů od mé školní židle.

3.10.2014 v 9:00 | Karma: 10,87 | Přečteno: 401x | Diskuse| Kultura

Carl Sinclair

Nikdy se nepřepínej. Udržuj si rezervy

"ELVIS, OREL AMERICKÝ: Bajka skoro pravdivá" je příběhem všech, kteří hledají skrytý smysl života. Je to příběh o lásce a přátelství, jak dospět k moudrosti a jak se spojit s vlastní duší. Orel jménem Elvis, nám ukazuje, že lze přijmout nové myšlenky a nechat za sebou ty, které jsme přerostli. Kniha je napsaná v tradici "Racka Jonathana" pro nové tisíciletí. I když si někteří čtenáři myslí, že je to příběh Elvise Presleyho, krále Rock & Rollu, autor nás ujišťuje, že tomu tak není. Psal jenom o lidech, spirituálnim životě a nášem vztahu s orlem svobody, kterého máme každý z nás v srdci. _________________________________________________________________________________ ELVIS, OREL AMERICKÝ, Kapitola 15. Opět letěli jeden za druhým. Ike dal znamení a začali klesat. Elvis pozoroval Ika, jak nabírá rychlost, pomáhal si ocasem a předvedl salto. Udělal dvě hvězdy a při té třetí se nechal vynést výš, obrátil se, předvedl další přemet a potom následovala celá plejáda nejkrásnějších skluzů jaké kdy Elvis viděl. Po hodinách cvičení, jež bylo pro Elvise jako škola hrou, to vypadalo, jako byly oba přátelé spojeni dohromady.

25.7.2014 v 9:00 | Karma: 6,44 | Přečteno: 236x | Diskuse| Ona

Carl Sinclair

Systém nelze zlomit. Zlomí tebe.

"ELVIS, OREL AMERICKÝ: Bajka skoro pravdivá" je příběhem všech, kteří hledají skrytý smysl života. Je to příběh o lásce a přátelství, jak dospět k moudrosti a jak se spojit s vlastní duší. Orel jménem Elvis, nám ukazuje, že lze přijmout nové myšlenky a nechat za sebou ty, které jsme přerostli. Kniha je napsaná v tradici "Racka Jonathana" pro nové tisíciletí. I když si někteří čtenáři myslí, že je to příběh Elvise Presleyho, krále Rock & Rollu, autor nás ujišťuje, že tomu tak není. Psal jenom o lidech, spirituálnim životě a nášem vztahu s orlem svobody, kterého máme každý z nás v srdci. _______________________________________________________________ ELVIS, OREL AMERICKÝ, Kapitola 14. Letěli do žulového lomu a usadili se přímo veprostřed na jednom balvanu. Připomínalo jim to obrovský amfiteátr se stěnami do půlkruhu kolem nich. "Tohle místo má nejlepší akustiku na světě," řekl Ike. "Nemusíš si zničit hlasivky, když cvičíš." Zaklapal jemně zobákem. "Slyšíš?" poznamenal s uspokojením. Klapání se odráželo od stěny a vracelo se zpátky silnější, plnější a jasnější, jako v opeře. "Chvěje se to!" vykřikl Elvis překvapeně. "Zesiluje to energii," objasnoval Ike. "Musíš ale používat jenom spodní část svého hlasového ústrojí. Myslím tím průdušnice." Ike si sáhl na krk. "Jinak si totiž zničíš hlas."

18.7.2014 v 9:00 | Karma: 6,36 | Přečteno: 320x | Diskuse| Ostatní

Carl Sinclair

Chceš vyhrát Zlatého kanárka?

"ELVIS, OREL AMERICKÝ: Bajka skoro pravdivá" je příběhem všech, kteří hledají skrytý smysl života. Je to příběh o lásce a přátelství, jak dospět k moudrosti a jak se spojit s vlastní duší. Orel jménem Elvis, nám ukazuje, že lze přijmout nové myšlenky a nechat za sebou ty, které jsme přerostli. Kniha je napsaná v tradici "Racka Jonathana" pro nové tisíciletí. I když si někteří čtenáři myslí, že je to příběh Elvise Presleyho, krále Rock & Rollu, autor nás ujišťuje, že tomu tak není. Psal jenom o lidech, spirituálnim životě a nášem vztahu s orlem svobody, kterého máme každý z nás v srdci. _________________________________________________________________ ELVIS, OREL AMERICKÝ, Kapitola 13. Elvisovi chutnal jeho první losos daleko víc než cokoli předtím. Učil se, pozoroval Ika, jak stahuje kůži a vybírá největší kosti a páteř. Jedl pomalu, cítil čerstvé maso nařezané na malé plátky, vychutnával si každé sousto. Elvisovy chuťové buňky byly nasyceny neobvyklou strukturou šťavnaté lahůdky. Nedalo se to s ničím srovnat. Vzpomněl si, že maso na hamburgery, které připravovala Marie, chutnalo oproti tomu velmi nevýrazně. Na svět lidí, který opustil, myslel stále méně a méně. Joe, Marie, Veronika, jeho bratranci a sestřenice a dokonce i Golondrina, ti všichni byli daleko, nepatřili do jeho nového života nezatíženého mezilidskými vztahy a přísnými pravidly. Elvis si uvědomoval, že život ve světě orlů se mu líbí mnohem víc.

11.7.2014 v 9:00 | Karma: 4,91 | Přečteno: 124x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno 

Přímý přenos Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Na Chebsku vjel vlak do spadlého stromu a vykolejil, provoz na trati stojí

2. května 2024  18:56

Ve čtvrtek odpoledne najel osobní vlak u Skalné na Chebsku do spadlého stromu a částečně vykolejil....

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Omyl i zneužití. Poznat predátorské časopisy není vždy lehké, říká akademik

2. května 2024  18:48

Publikování v časopisech, které se tváří jako vědecké, může být jen omyl nebo i dlouhodobá snaha...

  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1044x
Jsem byvaly sr. inzenyr ktery pracoval na orbitalni stanici ve Washigtonu a Houstonu. Muj sef byl druhy astronaut z Apollo 13, Fred Haise. Pred tim jsem pracoval jako Projektovy manazer na mega projektech v USA a strednim vychode. Pozdeji jsem byl vysokoskolsky pedagog na trech Australskych universitach a VSE.

Seznam rubrik