Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Paroubek! - Stigma psychotiků?

Úvodem ze slovníku: Psychotik – kdo trpí psychózou. Psychóza  -  duševní úchylka (zpravidla u většího počtu lidí) hromadný duševní neklid nebo zaujetí, bludné myšlenky, značně nepřiměřené chování. Stigma – znak o něčem svědčící - nepochybně platí i pro voliče bez osobní zkušenosti, prskající třeba při jménu Paroubek.

Nástroj reformy státní správy k - snížení stavu administrativy - pooslán panu Paroubkovi po Sobotkovi v roce 2006 - Zlata Michurová VLP

Jsme před staronovými volbami a mnozí z obou stran dosud nemají jasno jak chápat smysl účasti v nich? Stačí se zamyslet jen nad částí naposto naivně stranících i nevybíravě urážlivých diskusních příspěvků k osobnostem a zkusit pochopit důvod k takovému jednání, což byh předpokládal i u pouhé morální facky. Když tedy Luboš Dvořák udeřil na veřejnosti, měl by povinně hned veřejně vysvětlit proč a předložit důkazy, pokud je má. Jinak stoupá podezření že jde o provokaci - lhostejno od koho.

Že budeme mít takovou vládu jakou si zvolíme je nabíledni, ale jaká jiná asi může také být když úspěch jedné strany neburcuje ostatní k práci a viditelně slabí budou beztrestně faulovat běžně jako ve sportu.

Je věcí osobních kvalit každého co pochopí jako důkaz a dál se o věc zajímá a co vnímá jako podraz-faul.Vajíčka na Paroubka, kameny na Topolánka i K.O. Sobotkovi a zápalné láhve jsou projevy slaboduchých siláků, nemají li být na místě a k veřejnému poučení dokazaelně odůvodněny.

Když dnes nemáme strach cokoliv našim politikům tolerovat a poslouchat řeči o tom, z koho viny jsme spěli a spějeme dál "k Řecku" je třeba je brát k odpovědnosti a chtít vidět jen dokumenty -  od koho - pro koho - a proti komu vypovídají. Žádná firma neúčtuje s takovou benevolencí jako naše vláda a bez předávacích protokolů nám vyrábí schodky. Patří sem i cíleně uvolněné a jinam zašantročené miliardy?

Kdo umí číst, z Usnesení vlády č.500 z 20.dubna 2009 o převedení 26,15mld korun MMF - jak uvádí Petr Mach plyne, že ani pan Kalousek na předvolebních setkáních nemluví o všem, nám všem pravdu. Nevadí mi, že se udělují i doktoráty za hubičku. Vadí mi osobně že následkem toho se na hrubých neznalostech i v základních ustanoveních správního řádu trapně zachytávají další šibalové jak mouchy na mucholapku. Vždy když jde o podpisy, je jedno kdo formulaci připravil třeba ministru Nečasovi, Němcovi  atd.,atd. Když i soudce připustí že znak (&) lze použít jako (a) a napsat tedy &sf&lt (rozuměj asfalt) je tím řečeno vše a nemusím zjišťovat kde studovali. Pan Nováček řekl na kameru k Diag Human: "To je moje KNOU, to je moje HOU a ani redaktor, prostě nikdo si toho nevšiml, tedy nereagoval. Zřejmě právě proto se dosud nepořizují pro účastníky záznamy z průběhů jednání, aby nebylo možné v klidu namítnout že je cíleně vedeno jinam  a strana je i soudem umlčována. I tak se málokdo smíří s podivností konstatování pana Rychetského, že:

"Ústavní soud má pravdu i když se mýlí".

To ukazuje že i zde není principiální zájem na základě vyjevených pochybností nechat otevřít jakoukoliv kauzu a tak špatnou práci rychlokvašených doktorů odstíhat a pomoci udělat v resortu pořádek. Není dobré když i takto je veřejnosti sdělováno, že ta paní se zavázanýma očima není jen z principu slepá, ale beztrestně i hluchá a blbá, což Miloš Zeman příkladně předvádí, jak lze s miliony ovládat policisty, státní zástupce i soudce a dokazuje že úplatek v řádu tisíců je žádankou o trest za korupci, ale v řádu milionů se pustí i miliardy jinam, když ne do Řecka.

Miroslav Macek gentlemansky hájil čest své ženy už tak pozdě, že musel vědět že není už v právu udeřit. Přesto tak učinil, protože pro něho jako obyčejného občana asi nebyly statisíce tak závratnou položkou. Přiznávám že i mne nemajetného přesto sympaticky motivoval svým článkem "A udeřil bych znovu" viz. Dnes - Tomáš Poláček. Nad jeho fotografií se samurajským mečem v jeho rukou, ale soudnému zatrne - magazín Dnes 23/06. Pan Nečas by měl tedy zřejmě více korigovat svá prohlášení o tom, kdo koho naváděl i inspiroval, tedy kdo si začal. Právě tyto poťouchlé nepřesnosti také z jeho úst mi  moc vadí.

Páni politici nám toho zamlčeli už dost, ale na jejich odměnách, ani jejich odpovědnosti za schodek to vidět není. Ani upozornění na úřední pochybení, ani poukaz na takto záměrné vtahování do dluhových pastí, jim nebrání dát souhlas k exekucím? Takto mohou "úředně", jak za svaté inkvizice likvidovat i pro stokoruny celé existence i s majetky, když ani "úřední" zavinění milionových ztrát viníky o funkci dál nepřipraví. Přitom v těchto i v komunálních volbách si lze s nimi také zahrát hru: " Nemyslíš- doplatíš!"

Mám-li problém, nesmí mi být bráněno ho řešit s tím, kdo je jeho původcem, nebo s tím kdo to má ze zákona udělat, tedy musí ho sám řešit a pokud vidím že to neumí, nebo nechce, veřejně mu to musím smět i vytknout. Nevěřím že právě toto byl případ pana Sobotky, nicméně vždy bych bránil každému zrychlenému projednávání a zvláště v takovéto věci za uzavřenými dveřmi a bez zveřejnění záznamu.

Žlutá nebo i červená karta těsně před volbami je lepší řešení a pomůže i zvýšit kulturu politiky daleko rozhodněji než rána. Mluvím z vlastní zkušenosti, ale současně tvrdím že kouzlo průzkumu bojem zas odkrývá podstatně rychleji nechutnost skrytých vazeb a přítelíčkování v úřadech, ani spravedlnost také nevyjímaje. Takto - ovšem opráněně interpelovaný politik si ještě může rozmyslet, zdali už neodstoupí.

S ničemy musí být možnost se měřit tváří v tvář. Nikomu nelze upřít právo nechat ničemně hrubé, asi také dokumentované provinění dát veřejně oznámkovat a kdykoliv, třeba i mimo kancelář ničemy smět pohnat i před spravedlnost. Důvodům k ráně panu Sobotkovi také nerozumím, rád bych se spolehl jen na nestrannost soudu a ještě raději bych slyšel konstatování že také takto, třeba na nevinném byla nastavena laťka i těm ostatním vychvalovaným, sebevědomě toužícím  jen po korýtku v parlamentu.

Pánové – siláci slova, máte tedy na to veřejně vystoupit a veřejně odůvodnit všechny příčiny své kritiky? (Toto jsem si formuloval dlouho před inzultací pana Sobotky a třebaže důvody stěžovatele ani podstatu zatím nezdůvodněných tvrzení z úst pana Nečase neznám – zaslouží si už oba červenou kartu.)

Cokoliv vyletí z úst i rukou jen ze zálohy i k volbbám, nestojí ani za to, aby jako důvodné bylo vyslyšeno.

Také dědům i babičkám už dřív radila třeba prodavačka, nebo ošetřující jak má volit a za to že jí pak nechávala mléko, rohlíky atd. Teď se k tomu mají snížit také nekompromisní vnoučata? Nebudou-li senioři ochotní podlehnout diktátu a nenechají-li si radit koho mají volit, pak na akci určovat dědovi i babičce, prostě těm kteří se o ně starali a podporovali, jim odkážeme odpovědět akcí:  „Ptej se a věz, že babičce ani dědovi se neradí. Věř,  že máš-li žít hůř, i oni uvidí neradi“.

Je odsouzeníhodné podlehnout a takto strašit či "nutit dědu i bábu“. Svědčí to o rozumové nezralosti a nedostatečnosti téměř dospělých lidí, stále častěji podporovaných rodiči i prarodiči a odkrývá to také morální kvality všech dosud skrytých rebelů, stále častěji už také bez pracovní perspektivy.

Každému co jeho jest - je nepochybně správná zásada a nebojme se ji uplatňovat v zásadních věcech.

To nás odlišuje od vandalů, kteří se také nepotřebují hlásit k projevům svého siláctví a takoví škůdci bez rozumu jsou použitelní proti komukoliv kdykoliv a v konečném důsledku pak třeba i proti sobě samotným.

Povinností informovaných vůči sobě samým i vůči voličům musí být nezatajovat zásadní skutečnosti.

    Zdá se že všichni lživí kandidáti pak už předem diskvalifikovali sami sebe na účast ve volebním klání.

    Nemračme se na sebe za chyby doložitelně uvedené na adresu našich favoritů a přejme si, aby nikdo voličům dokonce nebránil zveřejnit !doložitelné! informace o úplně všech osobách, které se ucházejí o posty veřejných činitelů. Bude-li to pro někoho i bolestné, měl by si uvědomit  že hříšný duchovní pastýř už není pastýřem, ale spíše pasákem svých oveček a k ostudě víry kterou hlásá, špiní i jeho samého.

    Když naše osobně prožité zkušenosti s představovanými lídry svědčí třeba o pravém opaku, jen slaboši mlčí. Volby jsou už poslední příležitostí jak tak vadným charakterům nahlas otevřeně a veřejně říci:

    „Člověče nemáš na to a ještě lžeš?“ – „Odstup dokud máš čas!“ – „Odstup - snad ještě potichu“!

    Rád bych to i takto fotkou vzkázal i ukázal všem soudným - vyjma těch zaslepeně „zarytých“ kritiků.

    Po panu Sobotkovi jsem poslal tehdy ještě premiérovi Paroubkovi bejkovec na ŠIBALy v úřadech.

    Pan Sobotka ho nepochybně předal a pan Paroubek okamžitě poděkoval už v roce 2006 – mohu doložit.

    Vězte tedy páni kritici, že: - Paroubek odpovídá – On jediný! -  Copak dělali a měli na starosti ti ostatní?

    Panu Paroubkovi – opět jedinému - já děkuji i za připomínky k návrhu nového způsobu levnějšího uspořádání voleb, referend a v podstatě i sociologických průzkumů. Podobné jako ve Sportce.

    Tím co následovalo po nástupu pana Topolánka jsem musel zas sám dokázat že nemluvím do větru, ani když už - pan premiér - Topolánek ani jednou nezareagoval k tématu vyřešení věci a právě inspiroán také panem Miroslavem Mackem jsem si mohl prověřit opakovaně každého, že kdo nezná, neví, neumí a ani na požádání nechtěl začít pracovat. Do poslanecké sněmovny se asi chodil vychrápat a stravovat. Dodnes!

    Má cenu ještě vysvětlovat s kolika lidmi se stěžovatel musí takto setkat a co všechno se musí stát, než napíše ministrovi i prezidentovi? To není o kverulantství žadatelů, to je o vyčkávací taktice Neandrtálců v kanceláích, kteří se dobře placeni možná baví i tím že si mohou dovolit nechávat lidi i před sebou rýt hubou v bahně a ikdyž je nechají vykrvácet jako při lovu mamutů, zas se jim nic nestane.

    Nereagoval pan Langer, Julínek, Nečas, Němec Igor i Pavel atd., atd. a zas měli odvahu kandidovat?

    Neměl čas ani Radek John ještě coby investigativní redaktor Novy a panem Schwarzebergem zmíněné jméno jejich experta na zdravotnictví ve mně budí představu otrlé pravdivosti výroku:

    „Hrobař vždy řešil všechno i za doktory, vždy když něčemu nerozuměli, anebo to ještě neuměli.“

    Závěrem konstatování i hodnocení pánům kandidátům napříč celým politickým spektrem:

    „Pánové, jak jste za nás opravdu vy bojovali, i to musí být vidět voličům už teď. Před vobami.

    Vám všem: -  Už ne zas za sliby – „Až po volbách“.

    Záhy budou další a ani tam si pak nejspíš už neškrtnete.

    Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

    Autor: Jiří Sámek | sobota 8.5.2010 22:01 | karma článku: 14,85 | přečteno: 1803x
    • Další články autora

    Jiří Sámek

    Tak já ti už zase mávám ty,ty,ty... ničemníku úředníku-politiku.

    Že na šibaly platí jedině šibačka, jsem pochopil už v roce 2006 díky jednomu z nich a pro změnu na postu premiéra mi bylo určeno to také zkusit dokázat. Stalo se a s povrchností v tisku běžnou pak byli čtenáři informováni o bezprecedentním napadení váženého občana. Občana váženého samým prezidentem a lidmi kolem něho kteří mu takto radí - jak se později ukázalo.

    15.6.2011 v 21:19 | Karma: 7,87 | Přečteno: 992x | Diskuse| Ostatní

    Jiří Sámek

    Šibačka - lék na ŠIBALy i jako politické homeopatikum.

    Šibačka - lék na ŠIBALy i jako homeopatikum, k potírání BSE ve správě věcí veřejných. „Musíte věřit všemu a zároveň nevěřit ničemu“ „ a vůbec to nejdůležitější na tom je to - v žádném případě to nesmíte poplést“. Ocenění hloubky této myšlenky ing.Jiřího Janči, když podstatu získávání svých zkušeností v léčitelské praxi popsal takto, nemusí každý pochopit napoprvé.

    28.4.2011 v 11:06 | Karma: 7,12 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Ostatní

    Jiří Sámek

    Rozpčtovou neodpovědností, egoismem execírek exekucemi k exitusům?

    Přesněji vyjádřeno: S vládami rozpočtové neodpovědnosti, absencí lidské empatie, přemírou egoismu execírek exekucemi, také POVL - Politicky i Odborně Vyšinutí Lumpenaparátníci sobě přivodí exitus.

    10.4.2011 v 8:16 | Karma: 12,40 | Přečteno: 595x | Diskuse| Ostatní

    Jiří Sámek

    Sazce chybí 100 milionů a stát nemá ani na úvěr dvě a půl miliady?

    Stát ochotně vynakládá na volby vždy nenávratně okolo miliardy korun, ale 2,5 miliardy na získání vlivu v účelově vytunelovaném podniku SAZKA nemá?

    16.3.2011 v 11:20 | Karma: 15,57 | Přečteno: 1368x | Diskuse| Ostatní

    Jiří Sámek

    Jeden kozel zahradníkem už nestačí? - Budou tedy dva?

    Nepředjímám tímto zlomyslně špatné následky podle mne nesprávné realizace výsledků voleb a nemíním tím snad čtenáře ani vybízet k navozování pocitu vždy zhrzených představ.

    2.6.2010 v 23:00 | Karma: 6,27 | Přečteno: 981x | Diskuse| Ostatní
    • Nejčtenější

    Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

    18. května 2024  12:02

    Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

    Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

    17. května 2024  14:16

    Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

    Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

    22. května 2024

    Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

    Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

    18. května 2024  17:57

    Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

    Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

    19. května 2024,  aktualizováno  22:16

    Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

    Na jednání ministrů NATO v Praze dorazí i Blinken. Bude jednat s Lipavským

    24. května 2024  18:06

    Americký ministr zahraničí Antony Blinken příští týden navštíví Českou republiku, informovala s...

    Novotný se omluvil Zemanovi za urážky a přání smrti. V dopise je zopakoval

    24. května 2024  18:03

    Řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS) zveřejnil dopis s omluvou bývalému prezidentovi Miloši...

    Sunak jde do ofenzivy, jiné eso nemá, říká komentátor k náhlým volbám v Británii

    24. května 2024

    Podcast Premiér Rishi Sunak překvapil Británii, když vyhlásil předčasné volby už na počátek července....

    KOMENTÁŘ: Mezi Francií a Německem. Proč na nich závisí budoucnost Evropy

    24. května 2024

    Premium Která ze dvou velmocí, Německo, nebo Francie, dnes po odchodu Velké Británie více ovládá Evropskou...

    Akční letáky
    Akční letáky

    Všechny akční letáky na jednom místě!

    • Počet článků 68
    • Celková karma 0
    • Průměrná čtenost 900x
    Když má člověk problém, se kterým nemůže hnout, měl by se umět z něho alespoň vychechtat (Cimrmanologové - a je pravdivý)
    Uznávám řešení která nikomu neubližují a jsou pokud možno produktem kolektivního rozumu, který zavazuje ke spolupráci.
    U samostatných vůdců společnosti požaduji chopnost řešit odpovědně problémy které nutně vyvstávají při jakékoliv činnosti a zvláště té jejich autoritativní. Stresovou úřední zátěží jsem byl vystaven i vlivu léku který zabíjel a jediný na tento stav žaluji.

    Seznam rubrik