Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako politické homeopatikum.

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako homeopatikum, k potírání BSE ve správě věcí veřejných. „Musíte věřit všemu a zároveň nevěřit ničemu“ „ a vůbec to nejdůležitější na tom je to - v žádném případě to nesmíte poplést“. Ocenění hloubky této myšlenky ing.Jiřího Janči, když podstatu získávání svých zkušeností v léčitelské praxi popsal takto, nemusí každý pochopit napoprvé.

Soudím, že právě vztah ŠIBAL – šibačka je jedinečný a jeho správné pochopení zaručuje perspektivu realizacím všech potřebných  reforem u nás v budoucnu.

Lékem na korupci – doslova homeopatikem – se jeví být právě šibačka – šlahačka – mrskut – tedy pomlázka coby homeopatikum, schopné kdykoliv „mazat podobné podobným“ celý rok.

ŠIBAL a šibačka k sobě neoddělitelně patří jako pravda a lež a buďme si jisti že rozsah výskytu jednoho ve státní správě i samosprávě, podmiňuje přiměřenost aplikace druhého pro průběžné vyléčení administrativy od korupce, tedy její zatlačování do mezí nevýznamnosti - jako třeba u kůrovce.

Šílený Ignorant a Bezostyšně Arogantní Lumpenaparátník (ŠIBAL) je zvláštní druh lidí pevně  zakotvených v úřadech, druh osob s rozvinutou Bezbřehostí Sobeckosti Ega (BSE), osob které se svou bohorovností přímo odpovídají za přetíženost soudů i přeplněnost ordinací pacienty, u nichž je stanovení diagnózy oříškem i pro samotné specialisty, kterým tohle ani stokoruny nadělované ministrem Hegerem a suitou jeho poradců, potřeby pacientů nevyřeší, lékařům neulehčí.

Šibačka je řešením se všemi atributy užití homeopatika, dá se navíc pořídit hned za polovinu „Hegera“ a už svou podstatou nástroje lásky býka, je úctyhodným argumentem vzbuzujícím respekt každému kdo s ním vládne proti všem projevům úřední zhovadilosti, tedy léčí podstatu BSE.

Nezbavuje života. Jen k životu nekrvavě budí a vystačí každé rodině po několik generací. Šibačka jen s naší pomocí si bude moci vybojovat právo na účinné využívání i při obhajobě práva u rychlokvašek.

Není-li ještě čtenářům zřejmé o co jde? Upřesním:

Nástroj lásky býka vyléčí a od lumpáren odradí také každého ŠIBALa - nehodného úředníka. U těchto lidí je rozumné doporučit i sledování podílů vlivu na vznik podnětů k tragickým řešením.

Právě tito lidé s poradci a společnými „nedodělky“ zahlcují justici i celé zdravotnictví. Zde je také zdroj úspor za zbytečně předepisované léky při nejistých a neúplných diagnózách.

Jiná by hned asi byla situace, kdyby tito lidé s funkcemi a tituly odpovídali celou svou existencí za fatální chyby páchané na funkcích a dostávali vždy nejmíň dvakrát vyšší tresty. Takže ti co mají tituly 2 už 2x2, nebo dokonce 2x2x2 by dostávali už 6x vyšší pálku za své úřední kiksy.

Jsou-li sobě rovnými neodvolatelní, potom je řešením zvolit i mezi ně lidi, kteří by si chtěli právě s nimi na rovinu vyřídit vlastní účty také kryti imunitou, lidi kteří usilují o řešení přijatelné pro nás všechny. Všichni by pak také hlavně makali podle předpisů a moc, moc by se báli porušovat platné zákony.

Vláda zatím nepadla, náměstek primátora Thomy Podhola už zas mluvil v rozhlasu a o Vondrovi se už mlčí.

To že si Petr Podhola dovolil vytvářet dusno, jako zupák očkovat strach z nahrávání  a ještě se  schovávat za tvrzení, jak si sám hejtman Zimola přeje něco co nemělo oporu v zákoně asi není celá pravda, když Parlamentní listy ukazují na spolupachatelství bývalého hejtmana, který mi do rozhlasu přiznal že mne zná „zepředu i zezadu“. (Tím mne rozesmál, že jsem si řekl: A k tomu mi mohl i zatroubit jako slon. Zdá se že je zase před volbami a předvolební historku by to jenom oživilo.)

Sotva se pletu když tvrdím že tak naivnímu hazardu Petra Podholy by stranil jen hlupák a přestává mi být záhadou jak ŠIBAL - Podhola mohl i před očima opozice vystoupat až tak vysoko. Jistě vědomě sám ŠIBAL-Podhola pro mne také nehnul prstem už jako člen v Kontrolním výboru JčKú z doby Zahradníka, když se ukazuje že tam po něm ještě zůstalo dost dalších takových.

Pan poslanec VV Chaloupka také určoval co má se svým příjmem dělat jeho asistent, jako by byl nesvéprávným autistou. Opravdu mi zde uniká, který z nich by měl být víc nesvéprávný. Možná že ti s titulem koupeným k „blbé“ hlavě takto bezezbytku naplňují heslo: „Moudrost je draze zaplacená blbost“ a tak také v tom lze vidět pro státní kasu balík značných příjmů v budoucnosti.

Za těchto podmínek by se lidé snáze dovolali spravedlnosti už na základních stupních úřadů a oprávněně „šibnutý“, případně i s vedoucími by právě na základě rozhodnutí soudu skončili i jako úředníci. Soudy - garanti zákonnosti by pak nemohly zametat jejich průšvihy pod koberec.

Zažil jsem takového šibala už před deseti lety a to co je podle mne špatné vidím v tom, že ani po změně politické reprezentace není vůle jeho primární chybu i s důsledky a s těmi co ho kryli odstranit. Očekával jsem že alespoň zaznamenám vůli začít se „upřímně“ divit a všechny zmiňované křivdy dojdou odplaty a narovnání, avšak těžko skrývaný nezájem i neschopnost už signalizují něco hlubšího.

Má to snad také znamenat že provázanost politiky všech stran je tak zrůdná, že volič naivně spoléhající na elementární spravedlnost těžko hledá zásadovost i u odpočinutých, leč vyprázdněných čelných představitelů a jedinou odměnou za překonané starosti - prozatím - je každému vidina souhrnu projevů charakteristických pro únavový syndrom, nebo jinak celá symfonie psychosomatickýc - z duše na povrch těla jdoucích onemocnění? Teprve potom laik pochopí co ti znamená - mít ze šibala i jen osypky.

Vtom tedy spočívá i důkaz že ŠIBAL vpravo, jako ŠIBAL vlevo jedno jsou. A vedoucí to stále neví?

 

Velikonoční šibačka je nám příkladem symbolizujícím pomlazování – zmlazování, tedy probouzení k novému životu, k nástupu tvořivě plodivé aktivity všude v přírodě, stejně jako po dlouhé době slibů  a vyčkávání na vysněné „lepší příští“, které z žádné z reforem neplyne.

Po období klidu - spánku - se vše okolo nás probouzí k nové aktivitě a aby bylo zcela jisté že tomu tak má být jako každý rok, když správný hospodář obcházel své statky a podle starých obyčejů pomlazoval – probouzel také svá pole rituály ve víře že i tak si jistí úrodu.

Není to tedy jen vzrušující náklonnost k rozvernému aktu probouzení mládí do krásy proháněním  děvčat, mnohdy už s pachutí bolestivých vzpomínek.

Je otázkou, zdali i pro tyto vjemy na obou stranách není pomlázka - šibačka – šlahačka – mrskut, pro některé vyznavače hlavně prostředkem k realizaci také vlastních choutek.

Nelze přehlédnout, že lidem libujícím si ve vychutnávání takových příležitostí to nemusí stačit a všude kde by měli pomáhat, nejspíš člověka postrčí blíž k ještě větším problémům. Takové šibaly nechává klidnými když sami něco zanedbají, ale vyžadovat od nich splnění povinnosti stav napravit, to už je dokáže pořádně rozladit a ani pak nic neudělají a pokud udělají, dělají všechno aby se jen jim nic nestalo, i kdyby to žadatele mělo stát existenci.

Proto si naši samolibí úředníci mohou dovolovat vršit další fatální chyby na svá předešlá chybná rozhodnutí? Máme my za svoje peníze všem lumpenaparátníkům dokazovat i na co je jen podpis? Kde berou jistotu že žádný soud je nepotopí, podokud i soudci nepůjde o existenci, o život – ten jejich?

Jak to že k zahájení nápravy, dokonce evidentně – v rozporu se zákonem  - učiněného  chybného úředního rozhodnutí si dovolují sami jejich původci vyžadovat rozhodnutí soudu? Nebylo by odpovědnější výrokem soudu také sdělit i to, že zmíněný úředník na práci prostě nestačí?

Může to tedy znamenat, že kdejaký POVL (to není urážka ale zkratka charakterizující Politicky i Odborně Vyšinuté Lumpenaparátníky) tedy osoby sice s tituly, ale jinak osoby bez skrupulí veškeré zásady své studiem získané Kvalifikace Systematicky Imitující, Ignorující, ale i Inzultující Nedostatkem Dovedností i Lidskosti (osoby KSIIINDL) které svou neschopností obtěžují život lidem a způsobují přetíženost soudů, soudců i doktorů v ordinacích.

Na základě čeho tedy soudy a v rozporu se zákonem opět chrání ŠIBALy hlavně úřadech? Dovolila by si toto praktikovat kterákoliv ze stran při zkvalitnění dokumentace všech jednání u soudu?

Odpovím sám a snad jasně.

Nikdo by si to nedovolil, pokud ctí zákon stejně, jako se ho musí bát porušovat – hlavně v práci.

Tyhle „šílené“ myšlenky – jako důsledek - vyvstanou i  při vzpomínce na bizarní důvody, pro které lidé navazují, ale i ruší vztahy a neváhají ani pak zničit zázemí dětem také s pomocí úřadů. Tito šibalové šíří mezi sebou drby takovou rychlostí, že na názory dle litery zákona už ani nepotřebují mít čas.

Např.„On je hodný – ale je s ním nuda“, nemusí každý z nás pochopit a už vůbec ne ocenit. Pavel Dobeš to vyzpíval ještě lépe – „Nedivte se Majolenky když kluk se stane tátou …“ a  tak mne naladil zaregistrovat také takto bizarní dotaz: „Už jsi se někdy popral o samici? … ??.

Je to jistě tím, že nejsme všichni stejní a že: „Není na světě člověk ten aby se líbil … všem“. O to víc mne začalo zajímat, jak jsou sklony takových lidí identifikovány třeba u soudů a došel jsem k závěru, že ani tam takovým „Nevědomost hříchu nečiní“ a slušnost bývá ještě jen přítěží a hlavně, činí průběh jednání pro přísedící zvědavé jen na kuriozity, naprosto nezajímavým.

Asi proto se dál možnosti pořizování videozáznamů z takových masakrů morálky sabotují a kdo na tom trvá je považován i samolibými představiteli justice za vola. Co říci k tomu, že nižšímu soudu nic neříká nepořádek v dokumentech péče o děti, nebo i v tisku publikované důkazy o pškození zdraví? Každý představitel dalších stupňů vyžaduje audity auditů, aby se nepozorovaně doklepal do dalších voleb.

Zdá se tedy že i v tomto ohledu pro reformu v justici ani pan JUDr.Pospíšil nehoří a tedy nikoho z pohodlných kolem sebe i nadále také nemíní ohrozit a ani policie nekoná, když to státní zástupce nedovolí.

Dopadla by jinak řada jednání, včetně těch na kterých se i Jiří Kajínek cítil být předem zbytečný?

Je tedy načase, aby se dočkal každý ŠIBAL i ve vládě pana Nečase.

To že vláda i přes všechny skandály nepadla o něčem svědčí, ale i to může být dobře, je-li tím dán čas na očistu od všech, kteří by po dalších volbách v tomhle zase chtěli pokračovat.

Autor: Jiří Sámek | čtvrtek 28.4.2011 11:06 | karma článku: 7,12 | přečteno: 1084x
  • Další články autora

Jiří Sámek

Tak já ti už zase mávám ty,ty,ty... ničemníku úředníku-politiku.

Že na šibaly platí jedině šibačka, jsem pochopil už v roce 2006 díky jednomu z nich a pro změnu na postu premiéra mi bylo určeno to také zkusit dokázat. Stalo se a s povrchností v tisku běžnou pak byli čtenáři informováni o bezprecedentním napadení váženého občana. Občana váženého samým prezidentem a lidmi kolem něho kteří mu takto radí - jak se později ukázalo.

15.6.2011 v 21:19 | Karma: 7,87 | Přečteno: 992x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Rozpčtovou neodpovědností, egoismem execírek exekucemi k exitusům?

Přesněji vyjádřeno: S vládami rozpočtové neodpovědnosti, absencí lidské empatie, přemírou egoismu execírek exekucemi, také POVL - Politicky i Odborně Vyšinutí Lumpenaparátníci sobě přivodí exitus.

10.4.2011 v 8:16 | Karma: 12,40 | Přečteno: 595x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Sazce chybí 100 milionů a stát nemá ani na úvěr dvě a půl miliady?

Stát ochotně vynakládá na volby vždy nenávratně okolo miliardy korun, ale 2,5 miliardy na získání vlivu v účelově vytunelovaném podniku SAZKA nemá?

16.3.2011 v 11:20 | Karma: 15,57 | Přečteno: 1368x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Jeden kozel zahradníkem už nestačí? - Budou tedy dva?

Nepředjímám tímto zlomyslně špatné následky podle mne nesprávné realizace výsledků voleb a nemíním tím snad čtenáře ani vybízet k navozování pocitu vždy zhrzených představ.

2.6.2010 v 23:00 | Karma: 6,27 | Přečteno: 981x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

V rozhodujícím zápasu byl Nečas hned druhý a Paroubek předposlední?

Po těžkém předvolebním zápasu vyhrál odpočinutý pan Nečas a systematicky okopávaný pan Paroubek byl zas až „předposlední“. Prostě nic neobvyklého pod sluncem - jako v hokeji - volby skončily a i přihlížející si s ulehčením řekli: „Konečně zas víme na čem jsme“. Tak jak téměř polovina voličů bude mít radost, zbytek může být zklamán, ale chleba o dvou kůrkách si budeme dál platit bez rozdílu.

31.5.2010 v 13:14 | Karma: 7,22 | Přečteno: 1403x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Na trati z Ostravy do Třebechovic srazil vlak člověka, ten na místě zemřel

18. května 2024  19:18

Na železniční trati v Ostravě-Třebovicích srazil v sobotu večer vlak člověka, na místě zemřel. Jeho...

Uprchlíci z Ukrajiny v Česku čelili nenávisti a diskriminaci, oznámila organizace

18. května 2024  19:03

Nevládní organizace Amnesty International ve výroční zprávě za rok 2023 zkritizovala Českou...

Jihokorejci hledají způsob, jak se zbavit stresu. Soutěží v nicnedělání

18. května 2024  18:53

V Soulu se o víkendu sešlo přes sto lidí, aby v rámci soutěže, která si klade za cíl zpomalit...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  18:28

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 900x
Když má člověk problém, se kterým nemůže hnout, měl by se umět z něho alespoň vychechtat (Cimrmanologové - a je pravdivý)
Uznávám řešení která nikomu neubližují a jsou pokud možno produktem kolektivního rozumu, který zavazuje ke spolupráci.
U samostatných vůdců společnosti požaduji chopnost řešit odpovědně problémy které nutně vyvstávají při jakékoliv činnosti a zvláště té jejich autoritativní. Stresovou úřední zátěží jsem byl vystaven i vlivu léku který zabíjel a jediný na tento stav žaluji.

Seznam rubrik