Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tvůj politik má známý hlas

Nova udělala chybu, když místo -Tvoje tvář má známý hlas- nedala -Tvůj politik má známý hlas-. Tak se bohužel nedozvíme jak by předseda ODS prof. Petr Fiala zvládl rapperský hit Miloše Zemana -Víte, co je to pussy-?

Je po prázdninách a už tu máme na Nově další řadu hojně sledované reality show Tvoje tvář má známý hlas. Těm z vás, co se zásadně na televizi nedívají /maximálně na ČT 2 a Arte/ , vysvětlím, že soutěžícími jsou většinou známí zpěváci a muzikáloví herci-, kteří mají napodobit české i světové pěvecké hvězdy. Každý ze soutěžících si vylosuje z osudí jednu známou osobnost, kterou v příštím týdnu napodobí. K dokonalé přeměně jim zejména pomohou špičkoví maskéři. Ti jsou schopni třeba přetvořit Karla Gotta v Lucii Bílou nebo obávaného hororrappera s uměleckým jménem Řezník v křehkou Édith Piaf. Každý soutěžící má ještě k dispozici odborníky na zpěv, herectví a tanec.

Kdo čekal, že se na Nově pokusí o nějakou inovaci této již trochu provařené show, musel být zklamán. Copak jsou známými osobnostmi jen naši zpěváci a herci? Sledovat zpěváka napodobujícího jiného zpěváka je navíc už otravné. Mnohem významnějšími osobnostmi jsou přece naši politici. Mnozí z nich dostali od občanů mnohonásobně více hlasů než naše rádoby celebrity z show byznysu. Třeba  největší superstar Miloš Zeman bezmála tři miliony – o tom se mohlo Karlovi Gottovi jen zdát i v letech jeho největší slávy.

I politici mají své velké hity a né že néé. Některé z nich se dokonce dostaly do světových hitparád. Hitem přece nemusí být jen písnička, i když i na tomto poli se někteří naši politici vyznamenali. Dnes už polozapomenutá Vlasta Parkanová ,známá i pod přezdívkou „Zpívající pudřenka“, prorazila s remakem -Dobrý den majore Gagarine, tak jsme se konečně dočkali. Tento evergreen Gustava Broma zpívající Parkanová předělala na :Dobrý den,radare, tak jsme se konečně dočkali.V podstatě remakem je i nezapomenutelná pěvecká interpretace české národní hymny Kde domov můj v podání Karla Schwarzenberga. S přimhouřením oka lze mezi pěvecké výkony zařadit i rapperský hit Miloše Zemana s názvem „Víte, co je to pussy?“ U politiků pod pojem -hit- se musí zahrnout i pantomima, umění slova a hlavně čin. Čin je přece přesně to, co od politika očekává prostý fanoušek. Jako vždy o několik koňských délek nad ostatními politiky vyhrává Václav Klaus st. Jeho megahit -Chilské pero- ,jež dosáhlo po celém světě několik milionů shlédnutí na youtube, se dokonce dostalo i do top ten americké hitparády.

Krátce řečeno, televizi Nova nic nebránilo, aby místo páté řady omšelé reality show Tvoje tvář má známý hlas, vyrukovala s inovací Tvůj politik má známý hlas. Soutěž by probíhala tak, že by si osm soutěžících politiků  vylosovalo, koho budou příští týden zpodobňovat a jaký jeho hit předvedou. Mohou vzniknout nečekané kombinace. Maskéři zvládnou jakoukoliv proměnu. Pěvecké duo Václav Klaus a Václav Klaus junior by si mohli vylosovat kantátu z tvůrčí dílny Karla Schwarzenberga – „Mé heslo budiž kníže, kníže má k lidu blíže“. Ještě drsnější souhrou náhod by bylo, kdyby slavný interpret hitu -Chilské pero-, si vylosoval Davida Ratha a jeho velký hit -Mám, krabici s vínem mám-. Bývalý hitmaker Jiří Paroubek by si mohl vytočit dnes již málo známého exministra Martina Kocourka a jeho šlágr -Odkloněné miliony-. Některé hity našich politiků lze zařadit do oblasti umělecké gymnastiky. Nejznámější je pódiová skladba uměleckých gymnastů Bohuslava Sobotky a Miloše Zemana, ve které cvičebním náčiním je francouzská hůl. Jak by její provedení vypadalo, kdyby si ji vylosovala dvojice Andrej Babiš a Miroslav Poche? Do výběru napodobovaných politických interpretů by nesměl chybět ani bizár. Svého času obletěl celý svět hit Martina Konvičky, který dorazil na Staroměstské náměstí na velbloudu převlečený za beduína. Kdyby si ho vylosoval předseda ODS prof. politologie Petr Fiala, gentleman zásadně mluvící akademickou spisovnou češtinou, jistě by celý národ dychtivě sledoval, jak by Martina /nikoliv na bílém koni, ale na velbloudu/ zvládl.

Jak říkám, televize Nova propásla svou velkou příležitost. Nám divákům nezbývá, než nějak protrpět právě probíhající pátou řadu „Tváře“. Škoda.

Autor: Vilém Ravek | úterý 11.9.2018 15:15 | karma článku: 9,92 | přečteno: 446x
  • Další články autora

Vilém Ravek

Prosím potvrďte, že nejste robot

Zase jsem byl vyzván, abych potvrdil, že nejsem robot. Prolezl jsem, ale s odřenými zády. Kdo ví, jak dopadnu příště.

20.6.2024 v 19:53 | Karma: 24,38 | Přečteno: 458x | Diskuse| Ostatní

Vilém Ravek

Podle umělé inteligence volím Kateřinu Konečnou, rybařím a pravidelně chodím do kostela

Ve virtuálním prostoru jsem úplně někdo jiný a to až tolik, že bych si nejraději dal pár facek. Co si vlastně o mě ta umělá inteligence myslí?

15.6.2024 v 15:16 | Karma: 20,61 | Přečteno: 448x | Diskuse| Společnost

Vilém Ravek

České učitelky, letos opravdu nejezděte k Jaderskému moři!

Už od dob první republiky se traduje, že každou letní sezónu sežere žralok českou učitelku. Od letoška to prý bude ještě větší adrenalin. Paní učitelky, nejezděte k Jaderskému moři. Ještě si to dobře rozmyslete.

21.5.2024 v 21:12 | Karma: 32,34 | Přečteno: 5798x | Diskuse| Ostatní

Vilém Ravek

Človíčci, zlatíčka moje, máte rádi zdrobněliny?

Kdo po přečtení, „nejprve rozkrojím chlebíček, pak namažu máslíčko, přidám šunčičku a k tomu kafíčko“, je schopen další četby, nechť vstoupí dále.

18.5.2024 v 18:08 | Karma: 36,63 | Přečteno: 2292x | Diskuse| Ostatní

Vilém Ravek

Krátké milostné utrpení mladého ragbisty

Ragby je hra barbarů hraná gentlemany, vysvětloval ji. Zeptala se ho, jak se takové gentlemanství projevuje. Třeba tak, že po zápase jdou oba soupeřící celky na společnou večeři. Říká se tomu třetí poločas, odpověděl.

10.5.2024 v 9:21 | Karma: 15,29 | Přečteno: 343x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Násilník, který také zabíjel v Kyjích, byl nepříčetný. Policie případ odložila

26. června 2024  11:17

Policie odložila případ muže, který v lednu zabil muže u Kyjského rybníka a napadl další lidí v...

Nejen drahý byt. Bek Senátu účtuje za kancelář v Brně dvakrát víc než kolegové

26. června 2024  10:57

Ministr školství a senátor Mikuláš Bek (STAN) si nechává proplácet nadměrně drahou senátorskou...

Čína opět krouží kolem Tchaj-wanu. Do akce zapojila loďstvo i stíhačky

26. června 2024  10:56

Podle tchajwanského ministerstva obrany prováděla čínská armáda ve středu další bojové hlídky v...

Za obtěžování a pokus o vraždu školačky si muž odsedí šestnáct let vězení

26. června 2024  10:18,  aktualizováno  10:43

Krajský soud v Brně poslal obžalovaného Františka Oláha do vězení na šestnáct let. Uznal ho vinným,...

Získejte spousty produktů ZDARMA, sledujte instagram @emimino.cz
Získejte spousty produktů ZDARMA, sledujte instagram @emimino.cz

Pravidelné soutěže najdete také na našich sociálních sítích, především instagramu a facebooku.

  • Počet článků 290
  • Celková karma 25,64
  • Průměrná čtenost 1564x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik