Foto

Viléme, já jsem (celoživotní) boomer jako 🐖 a veškerým technologickým novinkám se vyhýbám jak čert kříži. Obzvlášť když vím, že nás Velký Bratr sleduje. Kolega nedávno vyprávěl, jak se jen v nadsázce zmínil do telefonu, že by zeťáka, co jeho dceru bil, nejraději rozsekal a sprovodil ze světa. A hned mu začaly chodit reklamy na sekery, pily a drtiče odpadu.

Foto

To je hrůza. Asi se začnu učit znakovou řeč.

Jak sis užil sraz v Praze?

Ta charakteristika klasického boomera "který si na netu akorát tak koleduje o vybílení bankovních účtů" se vám moc povedla (prosím nebrat osobně). Já jsem kdysi zkoušel nějaký chatbot fikanou otázkou, jestli zná nějakou báseň od Václava Hraběte a on mi briskně až drze (ve stylu "to vím náhodou přesně") odpověděl, že "Prší prší, jen se leje".

Foto

Jo,jo Milane, ta charakteristika klasického boomera mne samotného, když jsem ji koncipoval, také pobavila. Jen teď nevím, jestli je to ode mě nehezká samochvála nebo pozitivní sebeironie.

Foto

Nereptej a poslouchej AI, ta ví nejlépe.

Vašek

Foto

Nevím, jestli poslouchat AI je dobrá rada

Foto

Víš, co mě dost děsí? Od té doby, co jsem v messengeru (v messengeru!) někomu napsala, že miluju hady, Fcb mi tam dennodenně cpe na zeď Reels s hady.

A co se týče mé osoby, tak AI napsala, že jsem matkou osmi dětí, z toho pěti provdaných.😀 Já mám na blogu uvedeno vyvdaných, s tímhle slovem se zřejmě umělotina nepopasovala.:-)

Foto

Mám, Šárko, stejnou zkušenost. Faktem však je, že to, co se mi cpe na Reels, se mi dost líbí. Není třeba to dál rozvádět

Foto

Ono to chce občas vymazat "kukiny". Tzn. odmítat je.

Jinak - aspoň se Vám otevřely ty správné obzory.

A vším, čím jsem byl, byl jsem rád.

Foto

Někdy to mažu, ale občas nějaké upozornění se mi trefí do vkusu

IB

Pokrok nezastavíme, snad bude prospěch převažovat.

Viléme, díky za blog.

Foto

vývoj bude stále pokračovať vpred a technológie sú už veľmi vyspelé, ide o to využívať ich v prospech nás všetkých...ale...každý vynález bol vždy aj zneužitý, aj keď to vynálezca pôvodne myslel dobre

Foto

Pokrok je nezbytný. AI dokáže věci, o kterých se nám nezdálo. Prý už dokáže napsat i román. V té souvislosti si vzpomenu na Stellu Zázvorkovou z filmu Pelíšky. Po vynálezu nerozbitného skla řekla: ..a skláři teď nebudou mít co žrát.

Tak to chodí, změna je život.

Foto

No jo, žijeme v době, kdy inteligenci nás blondýn válcuje mnohem vyšší level

Foto

Kdyby válcoval jen blondýny, už došlo i na profesory matematiky.

MK

Nějak tomu nerozumím. Kde vám to Google nabízí?

Já přijdu s Goolgle do styku jen když chci něco vyhledat a v tu chvíli mi obvykle nabídne to co hledám. Kde jsou nějaká doporučení? Co mi uniklo?

Foto

Když zadám, co chci vyhledat, tak mě Google také poslechne.

Naschvál jsem teď klikl a aniž bych Googlu cokoliv zadal mi sám o sobě nabízí např. Za litr benzínu platí jen korunu, Nedoručené balíky na prodej, Důchodci dostanou naposledy / zdroj Seznam Médium /, Zápach z tlamy u domácích mazlíčků /i receptar/ a tak bych mohl pokračovat. Proč mi Google nabízí téma pachu ze zvířecí tlamy nevím, ale nemusím vědět všechno

MP

🙂Tak to já to mám dobré. Google mi nabízí prakticky jenom fotbal. Ale v poslední době hlavně Spartu. A to nevím proč .

Foto

No, Miroslave, měl bys se zamyslet. Ty si myslíš, že fandíš Dukle a Google si myslí, že inklinuješ ke Spartě Zdravím tě