Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Komunistické manýry v roce 2009

Tento dopis byl odeslán 20.10. zastupitelstvu městyse Kunvald jako reakce na jakési tajné vyvlastnění půdy mého dědy, kdy obec ani žádný jiný pověřený úřad s mým dědou nejednal, nikdo se ho na nic neptal, a pozemek mu byl jednoduše odebrán a vyměněn za církevní.

Vážený pane starosto a vážení členové zastupitelstva,

Rád bych touto formou vyjádřil radikální nesouhlas a velké zděšení nad poměry, chováním a především, nad zjevným porušováním zákona, nejen zastupitelstvem vašeho městyse, ale možná i dalšími orgány státní správy, ke kterému dle mého názoru došlo ve věci podivných machinací s pozemky pana Josefa Müllera, čp. 9, a církve.

Žádám Vás o vysvětlení této podivínské kauzy. Uznávám, že jsem prachobyčejný student a disponuji pouze částečným ústavněprávním vzděláním, ale přesto jsem si jist, že v této zemi, jako v každé jiné demokratické, nemůže být žádný svéprávný občan, ani ten nejobyčejnější, zbaven vlastnického práva ke konkrétní věci. Jednou z mála výjimek je tzv. vyvlastnění, které lze uplatnit pouze v případech krajních, kdy všechny ostatní zákonné mechanismy a snahy o domluvu mezi státem a vlastníkem byly marné, a dále pouze v případech, kdy je jasně definován tzv. veřejný zájem.

V případě pana Müllera nebyla zákonná litera naplněna ani nepatrně. Nejen, že vaše „transpolní magistrála“, nesplňuje zákonné podmínky k tomu, aby mohla být právně označena za veřejný zájem, ale navíc, a to dvakrát podtrhuji, úředníci ať obecní či jiní neměli chuť jednat s panem Müllerem a naopak disponovali nadmírou drzosti provést změny v katastru nemovitostí bez jeho souhlasu. Zajisté si všichni uvědomujete, o jak významný zásah do osobních svobod se jedná, a že takový čin, musí mít pro někoho v zastupitelstvu, nebo na pozemkovém úřadě, neméně závažné následky.

Těch minimálně nestandardních postupů v této kauze je daleko více. Tak tedy pan Müller , díky cestě vedoucí do nikam a táhnoucí se přes celé jeho pole, nevědomky přišel o část svého pozemku, čímž se mimo jiné zbylé pozemky znehodnotili, a jako kompenzace mu byly přiděleny pozemky církevní. Po zkušenostech, jak je zde porušován článek ústavy o nedotknutelnosti soukromého vlastnictví, raději ani nedomýšlím, zda alespoň církev je ve věci informována, nebo jestli si obec a pozemkový úřad škatulkují parcely dle chuti a své potřeby.

Rád bych se také dozvěděl, jak mohl pan Müller dostat církevní pozemek v době, kdy ještě stále neproběhlo státní vyrovnání s církví jako takovou, tudíž v době, kdy se s církevním majetkem, stále ještě nesmí manipulovat.

Víte, mě opravdu nezajímá, proč jste vybrali právě tuto variantu cesty k vašim stavebním parcelám, proč zrovna tu nejdelší, nejdražší a logicky neodůvodnitelnou variantu. Také mě nezajímá, jaké a čí podivné zájmy zde hájíte. Asi to ale nebudou zájmy ušlechtilé, když vše proběhlo potichu a tajně, dle mého vnitřního přesvědčení protizákonně.

Můj děda se rozhodl jednat s vámi prozatím v dobrém a stále tu žije naděje v urovnání těchto záležitostí. Přesto se tu již něco neomluvitelného stalo, a pokud se prokážou má tvrzení, nebo chcete-li obvinění, někdo za to bude muset nést odpovědnost.

Budu se těšit na vaše písemné vysvětlení. Pokud se mi dostane řádného objasnění, rád se vám za tento dopis, psaný možná v rozčilení a v afektu omluvím.

Zatím jsem ale pevně přesvědčen, že tu k porušení ústavy a všech morálních zásad došlo, jak na straně obce, která je novým vlastníkem pozemku, tak na straně pozemkového úřadu. Proto tedy žádám nápravu věci, omluvu příslušných odpovědných lidí a jejich rezignaci na svůj post, aby již dále nemohli škodit slušným lidem.

Nikdy by mě ani nenapadlo, že při oslavách dvaceti let od pádu zločineckého režimu, budu psát dopis, kde budu bránit rodinu od jakéhosi tajného vyvlastnění. Jsem velmi zklamán.

Doufám, že nebudu nucen sáhnout k dalším zákonným prostředkům, jak se domoci práva, které mi náleží. Nezbývá než Vám poděkovat za čas, který jste věnovali tomuto textu a konstatovat, že pokud nedostanu vaše písemné vyjádření ve lhůtě, kterou uznám za dostačující, a pokud se nezačnou věci ubírat spravedlivým směrem, kontaktuji media a nevylučuji soudní řízení.

Dopis je otevřený, tudíž bude zveřejněn.

 

 

Ondřej Müller

(autor je vnuk Josefa Müllera, student VŠE, finanční poradce)

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ondřej Kašák | středa 21.10.2009 14:05 | karma článku: 27,28 | přečteno: 2266x
  • Další články autora

Ondřej Kašák

10 paradoxů infantilní stávky odborů

Za nejdůležitější poselství této stručné úvahy považuji odsouzení mýtu, který jako by poslední dobou přímo visel ve vzduchu. Mýtus o tom, že Vám odborář, politik nebo stát zajistí lepší budoucnost. Není tomu tak!

15.6.2011 v 20:10 | Karma: 49,03 | Přečteno: 36450x | Diskuse| Politika

Ondřej Kašák

Rozpustit, vypustit a spláchnout za nimi

Po revoluci byli doslova podělaní strachy. I ten nejposlednější komunista z JZD byl zalezlý a držel ústa. Udavači se třásli, že si to s nimi okolí vyřídí. Rudí hlavouni počítali s vězením, ubozí přisluhovači režimu se báli o zaměstnání. Dopadlo to však pohádkově. Dobro zvítězilo a zlu bylo řečeno: „ Ty ty ty, koukej se polepšit.“, zkrátka, jak to už v pohádkách bývá.

28.2.2011 v 7:31 | Karma: 28,38 | Přečteno: 2552x | Diskuse| Politika

Ondřej Kašák

Boj o hrad: Švejnar vs. Schwarzenberg, smát se bude Fischer

Čeští zákonodárci to s přímou volbou prezidenta myslí asi opravdu vážně. Naznačuje to nepřehlédnutelná fronta a tlačenice u vrat Pražského hradu. Zatímco v minulých letech šlo vždy o souboj dvou relativně stejně politicky silných kandidátů, (Bobo třešnička jistě promine), nyní s připravovanou přímou volbou jako by se s potencionálními kandidáty roztrhl pytel.

14.2.2011 v 8:05 | Karma: 35,59 | Přečteno: 6383x | Diskuse| Politika

Ondřej Kašák

Komunismem zdegenerovaný národe český…

Přestaň si neustále stěžovat! Přestaň spílat nad hloupými politiky, kteří údajně mohou za tvá trápení! Přestaň spekulovat, proč má druhý něco více nežli ty! Nekřič, to je nespravedlnost! Raději zvedni svůj zadek a začni něco dělat.

24.1.2011 v 12:31 | Karma: 32,69 | Přečteno: 2416x | Diskuse| Společnost

Ondřej Kašák

Briefingy ČSSD, aneb školení obyčejného člověka

Zapnu Pc, naladím ČT24, ale zpráv se nedočkám. Místo „normálního“ programu sleduji komediální oranžovou propagandu. Zanadávám si do uslintaných bernardýnů, ale ze zvědavosti poslouchám Jana Mládka dál.

10.11.2010 v 17:35 | Karma: 37,90 | Přečteno: 2397x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

ANALÝZA: Smutný Den nezávislosti Izraele. Ve válce, opuštěn a rozhlodáván zevnitř

15. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli „Měli bychom to oslavit. Určitě půjdu na hřbitov s kyticí květin a každému padlému dám na hrob...

Česká stopa zatčených oligarchů vede nejspíš k luxusním bytům v Praze

15. května 2024

Premium Ukrajina by mohla poprvé usilovat o zablokování nemovitostí, které její občan vlastní v Praze. Jak...

„Podívejte, vychází Země!“ Fotografie z Apolla 8 změnila lidstvu pohled na svět

15. května 2024

Seriál Země jako nádherné a životem překypující umělecké dílo uprostřed nicoty. Přesně tak zachytili naši...

Kočka, Rittig a další. Projekt mapuje, kdo ukrývá peníze v dubajských bytech

14. května 2024  22:46

Mezinárodní investigativní projekt Dubai Unlocked zmapoval, jak se dubajské nemovitosti staly...

  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4268x
Liberálně-konzervativní člověk, politik, financial advisor, eurorealista, antienvironmentalista a z povahy rodinné antikomunista.