Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

mirek777

1. 3. 2011 18:51
Panu Hafušákovi2

Ty dvě třetiny života v komunismu Vás pane dost těžce poznamenaly. A co se týká Vašeho studia komunistické ideologie, tak jste zřejmě nedával ve škole moc pozor. Každému normálně myslícímu člověku bylo i tehdy jasné, co je to za zrůdnou nenávistnou a závistivou ideologii. O člověka v tomto směru nešlo nikdy nikomu. Ani flákačovi Marxovi, který za sebe nechával pracovat manželku a dceru, aby si sám v klidu spisoval své žblepty, ani teoretikovi Leninovi, natož masovému vrahu Stalinovi. Jste opravdu mimo čas a prostor, pane!!!

0 0
možnosti
K

kaktusak

28. 2. 2011 19:48
Pravičáci nejsou schopni argumentovat,

jejich polopravdám už málokdo věří, miliardy cpané do "svobodných" médií přicházejí vniveč, takže buržoazní režim rozpoutá, jak to má ve zvyku, otevřený teror, otevřenou buržoazní diktaturu. Svoboda a demokracie jdou stranou, potvrzuje se, že hlavní a vlastně jedinou ideou pravice jsou peníze - za každou cenu.

Historie ovšem učí, že komunisté se v těchto případech dokázali ubránit a nakonec zvítězili.

 

0 0
možnosti
E

eightman

28. 2. 2011 20:15
Re: Pravičáci nejsou schopni argumentovat,

DPH 25% na ně!;-)

0 0
možnosti
OM

ondra muller

28. 2. 2011 17:52
nejde o názory občana ale o názory strany!

vážím si všech slušných diskutujících a jejich názorů. Rád bych se tu ale vyjádřil, protože většina argumentů je naprosto lichých.

Často jsem obviněn, že pokud fandím rozpuštění KSČM, jsem také komunista, protože zakazování názorů, to už tu 40 let bylo. Ale milý přátelé, pokud jste to přehlédli v článku, tak tedy ještě jednou.

Opomíjíte rozdíl mezi občanem a politickou stranou. Zatímco občan je u nás svobodný a za názor ho nikdo nemůže ani nechce trestat, může si zpívat internacionálu a s chlapama vzpomínat na to krásné komunistické období, tak ale na druhé straně, pro vznik a fungování politických stran tu máme jasná pravidla a omezení. Já ty zákony nevymyslel, já nerozhodl, že komunistický režim je ze zákona označen za zločinecký. Já nerozhodl o zrušení DS!

Jediné, o co se snažím, je interpretovat svůj názor, že zákon platí pro všechny strany. A pokud byla demokraticky rozpuštěna DS, bylo by podle mě na hlavu postavené, kdyby KSČM fungovala. Žádám pouze vyjádření soudu, a přesto, že

0 0
možnosti
K

kaktusak

28. 2. 2011 19:50
Re: nejde o názory občana ale o názory strany!

Nejslušnější diskuse v podání pravice - diskuse pomocí represivního aparátu buržoazního režimu.;-D 

0 0
možnosti
C

Camino

28. 2. 2011 17:14
Opet jeden, co pichl do vosiho hnizda...

Nenechaji na Vas nitku dobro, pani Urb uz si brousi zuby a ostri hosi, vytahuji pionyrske satkyRv

0 0
možnosti
OM

ondra muller

28. 2. 2011 17:19
Re: Opet jeden, co pichl do vosiho hnizda...

je o o zvyku =) ... když jim to dělá dobře, jen houšť, rád píchám

0 0
možnosti

jrc

28. 2. 2011 13:01
Lze tě jen politovat!

Vzdělání, ani tituly nepomohou.

Moudrost ti dá život. Teprve pak budeš vážit každé své slovo, každou svou myšlenku.

Tvoje myšlenky nejsou demokratićké, ale téměř komunistické.

Chceš zakazovat a pranýřovat jiné názory, než jsou ty tvoje. Toho jsme si za komunistů užili dost!

Probuď se komunisto, již žijeme v demokracii!!!

0 0
možnosti
OM

ondra muller

28. 2. 2011 17:18
Re: Lze tě jen politovat!

Buď neumíte číst, nebo soudíte podle nadpisu! O jakém zakazování názorů tu mluvíte? Já o ničem takovém nepsal! Smýšlejte si jak chcete, zpívejte si v hospodě se soudruhy internacionálu, dělejte si co chcete, ale vše v souladu s demokratickou ústavou.

Mě jen přijde zvláštní,že pokud není zákonné vykřikovat nacistická hesla a byla rozpuštěna DS, tak vyžaduji pouze stejný metr na všechny, a KSČM tedy nemá v českém politickém systému co dělat.

0 0
možnosti
B

bofums

28. 2. 2011 10:23
Co s nimi ?

Zrušit nebo nechat- toť otázka !Četní komunisté v r.89 " pochopili dobu " a začali

se realizovat.Znám kom." na věčné časy "- dnes ředitelé, profesoři, vedoucí, atd.

Jiní zůstali " věrní". Obojí využívají své spoluobčany, nic jiného totiž neznají.

Nebylo by leoší, než je " rušit " ponechat je v izolaci ? To by ale novin.ztratili je-

dno z " čtivých "témat. Není lepší je pomíjet? Vyhnout se jim - jako šiř. moru ?

0 0
možnosti
OM

ondra muller

28. 2. 2011 17:23
Re: Co s nimi ?

úplně rozumím vašemu příspěvku.

Já chtěl článkem říci, že bychom neměli uvažovat způsobem, co je pro nás lepší, jestli zakázat, nebo ne. Tyto otázky jsou zbytečné! Pokud se ukáže a soud uzná, že lidé z KSČM svými výroky porušují ústavu, pak tu nemá taková strana být. A zákon se neptá, zda je to pro někoho lepší nebo ne...

0 0
možnosti
1K

1Martin K.

28. 2. 2011 10:16
Autor je jen hodný svazák novodobých bolševiků

Kryl na to tenkrát upozotňoval, že bolševik opouští loď a přelévá se přes OF z druhé strany zpátky do politiky. Už zase se zakazuje, dělají se různé seznamy a mladé kádry už koukám také vychoval.

"V císařství  se udělá  nová šlechta,  stará šlechta  se z části postíná nebo odstraní,  aby  se  znovu  renovoval  rod  této  šlechty  a  sešvagřil se s císařskou šlechtou. Vždycky tomu tak bylo a nastává to i v této zemi. To je můj názor. To znamená: nebudou tady žádné staré struktury, jsou tady dneska už  staronové  struktury  a  nedomnívám   se,  že  komunistická  strana  je nebezpečná. Právě staronové bolševické struktury - bolševickokapitalistické - se bojí komunistické strany. Dneska - jak to zní směšně - aby jim náhodou ty nakradené prachy nesebrala." 

Karel Kryl v roce 1992 na koncertě v Brně v rozhovoru pro Necenzurované Noviny (1992/ 30, ročník 2)

0 0
možnosti
OM

ondra muller

28. 2. 2011 17:34
Re: Autor je jen hodný svazák novodobých bolševiků

nerozumím vám.

Můj praděda nevolil komunisty ani ve 48, kdy jim podlehla velká část národa. On vždy tvrdil, že co slibují je krásné, ale nereálné. Sám zaplatil životem, když tajně po nocích mlel ve svém zaplombovaném mlýně, aby měli lidé na vesnici co jíst. Ale našel se nějakej bonzák.

Můj druhej praděda byl kulak, taky dlouho zavřenej, jeho syn, můj děda, nemohl studovat jen proto, že prostě nebyl pohodlný. Od mala mi vypravoval všechny ty hrůzy a absurdity, co se u nás děly když přijela tatrovka.

Dnes máme demokratickou ústavu, zákony označující minulý režim za zločinecký (já si je milej pane nevymyslel)... a pokud to není jen cár papíru, proč je tak špatné, když někdo řekne, myslím si, že komunisté jí porušují a jsem rád a doufám, že to soud prověří?

0 0
možnosti
N

Nero

28. 2. 2011 10:09
Je lépe držet vlky ve střeženém výběhu,ať tam vyjí

Jinak serozběhnou mezi novináři otupělé ovce a teprve bude to co chtějí

NERUŠIT-NECHAT VÝT!!!!!!!!!

0 0
možnosti
S

sajba

28. 2. 2011 9:33
KSČ-M

Souhlasím.Zakázat  ,ne za to co bylo,ale za to, co dělají teď.

0 0
možnosti
P

pesimistafurt

28. 2. 2011 9:27
Studente, je vidět, že 89 znáte tak z vlaku,

žádný komouš se tenkrát netřásl strachy. Ba naopak, ti neinformovanější co nejrychleji uháněli rozkrást co se dalo, tedy téměř vše. Ti pomalejší za spolurpáce s ODS vytvořili pravičákům (ne pravici) křoví a zdání demokracie.

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4268x
Liberálně-konzervativní člověk, politik, financial advisor, eurorealista, antienvironmentalista a z povahy rodinné antikomunista.