Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pančelka

3. 2. 2011 12:30
Bože

Fajn, takže vždycky někoho zvolíme a on se nám ukáže během těch čtyř let politicky nezodpovědný, co politicky......zodpovědnost jako taková a to jakákoli jinde. založ si vlastní stranu občane a prachy si na to někde sežeň, protože propagace něco stojí,že....takže to asi pro každého nebude ale ten plamen v tom článku možná tímhle směrem míří. Dále, všude korupce ,nikde nic nevysoudíme, ale mohli bychom, pokud se trochu zmůžem platit vyšší daně, třeba i vyšší zdravotní, aby se to mohlo jetšě líp zašantročit. .....škoda slov, na tak špatný článek.Rv

0 0
možnosti

carolusI

26. 1. 2011 1:59
Tenhle blábol

mi připomíná svazácké agitky jen s opačným znaménkem. Komunismem zdegenerovali pouze někteří a ti by zdegenerovali v každém režimu. A to že v povědomí lidí  podnikatel = zloděj není chyba zdegennerovaného národa jak si hošík myslí. Je to chyba nepoctivých podnikatelů. Podnikatelů, kteří něco skutečně tvoří, platí svým dělníkům poctivé mzdy a neokrádají stát je totiž jako šafránu. Mnohem víc je pohých veksláků se státními penězi. To se to panečku podniká, když zákony podporují naprosto nemravné kšefty.

A další blud je, že každý občan by měl být politikem. Proč? To právě komunisti po nás chtěli, aby se každý povině zapojil do budování komunismu. Tak teď se zase musíme zapojit a budovat kapitalismus!!!  Já jen chci, aby mě stát neodíral víc než je nutné. A aby mě neobtěžoval víc než je nutné. A aby s mými penězi zacházel uvážlivě a nerozhazoval je za pitomosti.

0 0
možnosti

carolusI

26. 1. 2011 2:16
Re: Tenhle blábol

Ještě doporučuji poskechnout si píseň Karla  Kryla  o naší "demokracii" .

http://www.youtube.com/watch?v=W0Mydquf9S8

Myslím, že to vyjádřil přesně.

0 0
možnosti

kladivo a srp, naroste ti hrb

25. 1. 2011 0:59
Ne všichni, autore! Ne všichni.

:-)Važte slova, když mluvíte o celém národu.

Já ten bolševicko-komunistický režim zažil na vlastní kůži a necítím se být nijak degenerovaným.

0 0
možnosti

wiki5

25. 1. 2011 6:13
Re: Ne všichni, autore! Ne všichni.

tak proc se ozyvate... potrefena huso

0 0
možnosti

Clara Shot

24. 1. 2011 22:23
Stačí se porozhlédnout zde na blogu a v diskuzích..

a hned má člověk představu, jak my, Češi, vlastně uvažujeme. Jen by mě zajímalo, do jaké míry je to stále ještě způsobeno komunismem. Spíše se obávám, že je to jeden z našich národních charakterových znaků..

0 0
možnosti

tenistka

24. 1. 2011 22:23
Komunismem zdegenerovaný národe český..

Nemyslím, že se všichni lidé nechali zblbnout 40 ti lety komunistické vlády. Je ale povzbudivé, že  Ondřej takto smýšlí i když  nechutný  bolševický  system musí znát jen z vyprávění. Demokracie se narovná  až  vymřou  ti, co na takovéto články prskají svoje  komunistické  názory. Velmi souhlasím , že  všechen marast /zanedbanost staveb, rozkradené banky, korupce atd/ je  pozůstatkem  minulé doby. 20 let  na nápravu je velmi krátká doba a bohatých lidí vlastním přičiněním je zde opravdu  ještě moc málo.

0 0
možnosti

echo.3

24. 1. 2011 20:59
Denege...dene...dege...degene...

..."degenerovaný" národ, to asi nebude ten správný výraz, mladý muži!

Morálně narušený, morálně pokleslý nebo pokřivený, to ano.

Titul článku je extrém, souhlasím s Vámi v úvodním odstavci. Jinak příliš mnoho slov.

Mimochodem, pamatuji si Vaši "ódu" na našeho presidenta a od té doby beru Vaše projevy názorů s jistou rezervou.

       :o)

0 0
možnosti

ondra muller

24. 1. 2011 21:41
Re: Denege...dene...dege...degene...

degenerovaný, neboli kvalitativně ponížený versus vaše pokleslý a pokřivený... no, když to chcete řešit a rozebírat, jak libo.

Mě spíš překvapuje, že při tak zásadním tématu řešíte milimetrovou sílu nadpisu. Neurazte se, ale myslím, že jste nic nepochopil.

0 0
možnosti

hafusak2

24. 1. 2011 20:10
Drahý študentíku,

snažíte se sice fest vystupovat jako "někdo, komu to politicky správně myslí", případně být ještě uvědomělejší nežli jen uvědomělý. O minulém režimu nevíte nic, nezažil jste ho na vlastní kůži a zprávy o něm /jak je z Vašho blogu vidět/ jsou naprosto zkreslené. Píšete o 40-ti letech morální devastace, ale jaksi Vám uniká, že od plyšáku dnes už máme více než polovinu stejné doby za sebou a morální devastace společnosti je mnohem horší. Čím to je? Výmluva na minulý režim by byla směšná. Snažte se správně pojmenovat jevy dnešní doby: máte je kolem sebe. Snažte se vytvořit použitelnou vizi do budoucna /to už dá dost práce/. Ten bývalá režim už nechte. Neznáte ho a jestli se jen chcete připojit k ostatním "statečným kopačům do mrtvol", teď, když už o nic nejde, tím se úcta nezíská. Zamyslete se nad tím.

0 0
možnosti

ondra muller

24. 1. 2011 21:13
Re: Drahý degeneráte,

na zdraví a počtu členů mé rodiny se komunismus podepsal takovým způsobem, že váš příspěvek považuji za nehoráznou drzost. O vaši úctu tedy rozhodně nestojím, nechte si ji třeba pro Husáka!

Já si vážím kvalitních nesouhlasných příspěvků, přimějí totiž k sebereflexi. Ale tyhle degenerátský kecy, o tom co jsem zažil, co vím a nevím, kdo jsem, co mám a co nemám psát, dehonestace oslovením (dál jste v autor-info asi nedočetl), to vše vás degraduje na pozici těch tisíců hospodských a web-diskusních chytráků, o kterých je tento článek. Není proto divu, že jste zakejhal!

0 0
možnosti

kaktusak

24. 1. 2011 18:09
Co čekat od dnešního režimu založeného na lži a krádeži?

Degeneraci způsobil buržoazní systém za posledních 20 let. Pro lidi je velmi demotivující a demoralizující poznání, že se v současnosti nevyplácí poctivá práce a dodržování pravidel. Začít tedy krást taky? Nebo zlodějům přát výsledky jejich "práce"?

Ano, je to chyba vaše a těch pochybných teorií, co do vás hustí (a přitom vám zatajili, že levice neusiluje o rovnostářství), vy jste špatně volili, nechali jste se zmanipulovat, způsobili jste mj. i zadlužení. 

Je potřebná zásadní změna. A komunisti v praxi dokázali, že je i možná. Skutečnou svobodu a demokracii pro poctivé pracující přinese teprve socialismus. O tuto změnu budeme s veškerým nasazením usilovat.

0 0
možnosti

ExPat

24. 1. 2011 20:22
Re: Co čekat od dnešního režimu založeného na lži a krádeži?

Usilujte priteli, neskodilo by vsak pri tom usilovani obcas pouzit to sede mezi usima.

Napriklad je pitomost prohlasovat ze "je velmi demotivující a demoralizující poznání, že se v současnosti nevyplácí poctivá práce a dodržování pravidel", a stejnym dechem propagovat socialismus ktery se vetsina z nas velmi dobre pamatuje.

A tudiz jedine co se Vam dari je delat ze sebe hlupaka.

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

24. 1. 2011 15:43
hezké zamyšlení

nebudu ho hodnotit, cupovat ani vylepšovat.....jen pochválím, za to, že mezi ty komanče zjevně nepatříte.....kéž by časem tohle % v populace trochu významněji povyrostlo;-)R^

0 0
možnosti

PeTaX

24. 1. 2011 15:17
Trošku jste s těmi vývody skončil v polovině,

ale nebudu Vás nijak dehonestovat.

V jádru máte pravdu v tom, že žádný přerozdělovací mechanismus nevytvoří spravedlivou společnost, žádné progresivní daně nevytvoří spravedlnost. Jen prohloubí emotivní propast mezi úspěšnými a neúspěšnými a mezi ně vsadí vrstvu, která o tom rozhoduje a přerozděluje hodnoty podle svého uvážení - a jiných vlivů.

V jádru souhlasím s Vámi, že bohatí mají odpovědnost za své chudé spoluobčany. Ale ne tak, že jim nějaká silová moc (stát) odebere jejich statky a rozdá je neschopným, nebo líným, ale tak, že budou mít sociální cítění v sobě a slabým budou moci (a chtít) pomoci.

0 0
možnosti

PeTaX

24. 1. 2011 15:18
Re: Trošku jste s těmi vývody skončil v polovině, pokračován

Myslím, že něco podobného dělal Baťa, Kolben, nebo třeba Hlávka...

Je třeba z hlav lidí vymazat hlavně třídní boj. Třídy jsou marxistický theorém apriorní nenávisti. Ke všemu, všem, a nakonec hlavně k sobě.

Bohatí se mají starat o své slabší spoluobčany ne proto, že je k tomu zákony nutí, ale protože jsou to (často) slušní lidé a obtížně snášejí bídu jiných lidí.

Jinými slovy: když mě státní, daňová, či jiná moc nutí být solidární, budu se bránit všemi prostředky. Když se mohu rozhodovat, jak se svým bohatstvím budu nakládat, nejspíše přebytečné prostředky uvolním na něco, co mi připadá lidské.

Někdo možná postaví kostel, jiný možná zřídí špitál, jiný možná dělníkům postaví baráky, školky a školy. Ale má ve svém svědomí, co se svými prostředky udělal užitečného, moudrého, humánního, či jiného.

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4268x
Liberálně-konzervativní člověk, politik, financial advisor, eurorealista, antienvironmentalista a z povahy rodinné antikomunista.