Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Je v zájmu ODS, aby byl Pavel Novotný jejím členem? V zájmu ANO nejspíš ano…

Kam až hodlá svými výroky klesnout řeporyjský starosta Pavel Novotný? A bude mu vedením ODS jeho hulvátské vystupování i nadále tolerováno?

Starosta Prahy-Řeporyje Pavel Novotný včera opět předvedl, že mu v zájmu zvýšení své vlastní popularity nedělá problém klesnout až na úplné dno. V rozhovoru, zveřejněném na Info.cz, totiž prohlásil, že „V zájmu České republiky je, aby Babiš prostě zmizel, umřel a aby Zeman taky umřel a odešel do věčných lovišť.“ Během dneška svá slova sice mírnil a prohlásil, že je myslel v nadsázce a smrt nikomu nepřeje (viz odkaz zde), ovšem v jeho případě může mít řada lidí oprávněné pochybnosti ohledně toho, zda tomu tak skutečně bylo…

Tento komunální politik, který kromě starosty pražské městské čtvrti chce být i poslancem a na letošním lednovém sjezdu ODS dokonce kandidoval na post místopředsedy strany, totiž obdobně „slušných“ výroků již pronesl v minulosti spoustu. Například na adresu bývalého policejního ředitele Stanislava Novotného prohlásil, že je vlastizrádce a měl by viset, totéž později řekl o poslanci KSČM Zdeňkovi Ondráčkovi, na adresu poslanců SPD Okamury a Volného pak prohlásil, že pokud je přežije, půjde pomočit jejich hroby, rád by pověsil i současného ruského ministra zahraničí Lavrova…

Jak takové výroky korelují s tím, že ODS je mnohými svými politiky a příznivci líčena jako strana vzdělaných a slušných lidí? Případně, jak si vysvětlit, že Pavlu Novotnému jsou čelními představiteli této strany takovéto primitivní a hyenistické projevy stále tolerovány, kdežto Václav Klaus mladší byl vloni z ODS vyloučen za svůj výrok, v němž přirovnal schvalování předpisů Evropské unie v českém parlamentu k rozhodování o složení židovských transportů do koncentračních táborů za druhé světové války? Byl to tehdy samozřejmě ze strany Václava Klause (dnes už předsedy hnutí Trikolora) rovněž výrok nevkusný, ovšem na rozdíl od řeporyjského starosty v něm nevyzýval k zabíjením svých politických oponentů ani kohokoliv jiného…

V ODS to navíc není v poslední době jediný případ, kdy někdo z jejích komunálních politiků vyslovil přání ohledně smrti současného českého prezidenta. Vloni napsal tehdejší radní za tuto stranu v Jesenici u Prahy Martin Lang na sociální síť, že „Zeman je druhý Hitler a je nutné ho podřezat jako svini.“ O poslancích, kteří zvedli ve Sněmovně ruku při schvalování zákona o zdanění církevních restitucí, pak napsal, že jsou „smradlavá prasata, která je nutno pozabíjet, aby nenakazili zbytek společnosti“ - viz odkaz zde. Tohoto politika nakonec ODS ze svých řad vyloučila, byť s tímto krokem napřed váhala. (Dle rozsudku pražského obvodního soudu se však Martin Lang ani něčím takovým trestného činu nedopustil…)

Už jsem mnohokrát nejenom zde na iDNES četl názory, že Pavel Novotný se jen řídí zásadou, že na hrubý pytel patří hrubá záplata. Případně, že na rozdíl od většiny členů současného vedení ODS má řeporyjský starosta pověstný tah na bránu a jen s pomocí takových politiků mají občanští demokraté šanci porazit ve volbách Babišovo ANO. Mně se ale nechce věřit tomu, že by naše společnost klesla až tak hluboko a pro většinu našich občanů by bylo přijatelné, aby se do vysoké politiky dostali hulváti či primitivové typu pana Novotného.

V parafrázi na Novotného výrok, že v zájmu České republiky je, aby Babiš se Zemanem zemřeli, bych se tedy já závěrem zeptal: je v zájmu ODS, aby lidé typu Pavla Novotného byli jejími členy či dokonce poslanci za tuto stranu? Členem ODS nejsem, ani tuto stranu nevolím a je čistě věcí jejího současného vedení, zda přešlapy, podobné tomu včerejšímu, bude „buřiči“ Novotnému i nadále tolerovat. Dovolím si zde však vyslovit můj názor, že pokud Petr Fiala a spol. usoudí, že Novotný své straně takovými projevy prospívá, největší prospěch z toho nejspíš bude mít Babišovo ANO…   

Autor: Josef Nožička | středa 9.9.2020 20:17 | karma článku: 45,99 | přečteno: 5456x
  • Další články autora

Josef Nožička

Ministr Rakušan okecá úplně všechno

Rozhovor Víta Rakušana pro MF Dnes a iDnes mě přesvědčil o tom, že tento politik je pomyslným přeborníkem v umění obhajovat neobhajitelné.

25.6.2024 v 10:40 | Karma: 44,44 | Přečteno: 4467x | Diskuse| Politika

Josef Nožička

Při pohledu na výsledky volebního průzkumu se nelze divit spěchu s korespondenční volbou

Důvod, proč politici z koalic Spolu či Piráti+STAN se schvalováním korespondenční volby tolik spěchali, byl nejspíš ryze účelový.

23.6.2024 v 18:15 | Karma: 39,51 | Přečteno: 1401x | Diskuse| Politika

Josef Nožička

Policejní zásah na Filozofické fakultě UK dle všeho precizní nebyl

Příbuzným obětí střelby na filozofické fakultě i vedení samotné Karlovy univerzity se nelze divit, když se nechtějí smířit s konstatováním ředitele GIBS, že zasahující policisté nespáchali trestný čin (což nikdo nezpochybňoval).

18.6.2024 v 9:00 | Karma: 38,62 | Přečteno: 3843x | Diskuse| Společnost

Josef Nožička

K primitivním narážkám na českou atletku Lurdes Gloria Manuel

Není poněkud trapné, když někteří lidé místo výborných výkonů nadějné české reprezentantky řeší její původ či barvu pleti?

14.6.2024 v 8:10 | Karma: 41,76 | Přečteno: 3823x | Diskuse| Sport

Josef Nožička

Debakl Pirátů, bída lidovců i SPD

Byť výsledky voleb do Evropského parlamentu již od samotného rána okomentovala řada mých kolegů blogerů, snad zdejší server nebude až tak moc zatížený, pokud tak učiním i já.

10.6.2024 v 18:12 | Karma: 35,26 | Přečteno: 1292x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

VIDEO: Výbuch poničil dům, je prakticky na odpis. Na vině může být fotovoltaika

25. června 2024  16:47,  aktualizováno  21:41

V Šonově na Náchodsku zasahovali hasiči u výbuchu v domě. „Pravděpodobná příčina výbuchu je...

Francouzi volí v prvním kole předčasných voleb, čeká se úspěch opozice

30. června 2024  7:49

Téměř 50 milionů Francouzů zapsaných na voličských seznamech bude dnes v prvním kole předčasných...

Lídr labouristů Keir Starmer míří podle průzkumů k premiérskému křeslu

30. června 2024  7:30

Šéf britských labrouristů Keir Starmer před nadcházejícími volbami 4. července, směřuje podle...

Americká rodina žádá od NASA odškodné, na její dům spadl vesmírný odpad

30. června 2024  7:22

Americká rodina ze státu Florida žádá odškodné 80.000 dolarů (zhruba 1,9 milionu korun) od...

S novým stavebním zákonem vejde v pondělí v platnost šest nových vyhlášek

30. června 2024  7:13

Současně s novým stavebním zákonem v pondělí nabude platnost šest nových prováděcích vyhlášek....

  • Počet článků 1600
  • Celková karma 39,58
  • Průměrná čtenost 3239x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik