DR

Piráti však dle mého názoru doplatili ani ne tak na své „eurohujerství“, jako spíše na své účinkování ve vládní koalici.

Naprostý souhlas. Nacpali se kvůli korytům do vlády za každou cenu, byť je k tomu vůbec nikdo nenutil a navíc to jejich účinkování v ní v těch jejich uměle vytvořených funkcích je spíše k smíchu. O těch jejich směšných vnitrostranických referendech, ve kterých byly silní jak silnice, ale po kterých se nestalo vůbec nic, raději nemluvě.

Jinými slovy, dobře jim tak.

LH

Voliči vypráskali Kolaju a ted se dočtu že bude kandidát na eurokomisaře... to už je opravdu výsměch

PL

P70e74t96r 50L41o90r32e12n51c

10. 6. 2024 22:00

Pane Nožičko, díky za docela dobře sestavený věcný a "historický" souhrn. Člověk už tu a tam leccos z politiky zapomene a zde jsem si to mohl v souhlasném duchu s Vámi připomenout.

Mám jen drobnou připomínku k Vaší zmínce o Lipavském, jehož potenciálních pirátsko-svazáckých názorů jsem se zpočátku obával, ale myslím, že v tom zahraničním ministrování se nakonec našel, jakoby dospěl a že mu to docela dobře jde...

P.S. Stejně si dovolím malé rýpnutí - Váš článek jsem si rád přečetl, protože zde máte otevřenou diskuzi. Jinak, ač mě to někdy i mrzí, politické články bez otevřené diskuze nečtu, protože mi obecně připadá neslušné a zbabělé vykřiknout něco sporného z okna dolů na lidi na ulici a rychle okno zavřít a zmizet. U ryze osobních blogů to je něco jiného, tam u některých témat a u citlivých nebo velmi otevřených autorů mívám pro neotevření diskuze pochopení.

Dík.

TT

Chválit Lipavského vyžaduje v mých očích mít hroší kůži.

JN

Díky- přiznám se, že zrovna od Vás jsem pochvalu nečekal.

Foto

Souhlasím..ale pane kolego,dovolím si šťouravou poznámku..musely to být při psaní muka,pominout Pekarovou

Děkuju za to, že jste tentokrát diskusi otevřel. A upřímně gratuluju k tomu, že tentokrát jste se vyloženě negativního hodnocení nedočkal.

Foto

S titulkem článku lze v podstatě souhlasit.

Příliš se ale nepíše o debaklu sociálních demokratů. Ti neuspěli už před pěti lety, kdy získali jen 3,95% a skončili bez mandátu. Letos se jejich pád ještě prohloubil, když získali ubohých 1,86%. Kde jsou ty časy oranžových tsunami.

S jistou škodolibostí jsem zaznamenal, že Jiří Paroubek na čele subjektu s ukradenou značkou ČSSD získal skvělých 0,25% hlasů což zapadá do celé řady jeho posledních úspěchů. Už se těším na jeho nějaký příští blog, kdy bude opět všem radit, jak se co má nebo nemá dělat.

Pan Nožička se tentokrát vůbec nezmínil o jeho oblíbené TOP 09. Možná je to tím, že získali dva mandáty. Stejný výsledek získali i před pěti lety v koalici se STAN. TOP 09 tak na členství v koalici SPOLU vydělala nejvíce, samostatně by možná nezískala žádný mandát.

JN

K poslednímu odstavci: Bingo, pane Krausi. Článek je o největších poražených letošních eurovoleb, a mezi ty TOP 09 při zisku 2 mandátů logicky nepatří.

Nicméně s ohledem na to, že mezi českými voliči je určité procento "eurohujerů", tak věřím tomu, že při volbách do EP by se tam TOP 09 dostala, i kdyby kandidovala samostatně. Horší by to asi bylo při volbách do Poslanecké sněmovny.

MV

Souhlas. Vidím to podobně. Jen je škoda, že jste si neodpustil "ratlika". Podle mě zbytečné.

PK

Mám li být upřímný, tak mě velmi těší krach Rajchlova projektu. Z druhé strany jsem však zhnusen výsledkem jakési populistické party, jejímž jediným bodem programu bylo, že povolí Čechům, jezdit ve třicet let starých automobilech.

Musím říci, že mě tedy úspěch kšeftaře s raritními auty velmi překvapil. Z druhé strany u něj budu považovat za úspěch, pokud do EU parlamentu vůbec bude chodit. A když už, tak že tam neudělá ostudu.

MZ

Panu Turkovi zřejmě hodně pomohla ta neuvěřitelná debata s paní Nerudovou na Primě. Přikláním se k mnoha názorům které se tenkrát ozývaly, že Nerudová právě otevřela panu Turkovi dveře do EP.

  • Počet článků 1598
  • Celková karma 38,98
  • Průměrná čtenost 3237x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik