Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Začnou v září občanské nepokoje?

Přijdou složenky za energie a nový rozpis záloh. Pro mnohé nemilé překvapení, energetické firmy mají žně, občané se děsí. Otázka je, kolik toho ještě vydržíme, než pohár naší trpělivosti přeteče?

Všechno se zdražuje, tak to prostě je, odevzdaně hlásá reklama na nějaké slevy. Rozhodně to není reklama na slevy energií. Všechny možné excesy moc omlouvá slovy: tak to prostě je. Absurdita levné výroby energie a nesouměrně navýšené ceny nákupů pro odběratele je alarmující. Jalová snaha vlády s tím něco udělat nefunguje. Poškodilo by to trh, říkají odborníci.

 

Ceny mimo jiné určuje i pokračující válka na Ukrajině. Odvetná opatření za sankce proti Rusku přinášejí nejistotu dodávek plynu do EU, cena stoupá. Mír v nedohlednu. Američtí generálové žádají Bidena, aby navýšil dodávky zbraní pro Ukrajinu, již prý vidí Rusko na kolenou. U generálů se to dá pochopit, ale u politiků? Zelenského politická doktrína: namísto jednání a záchrany mnoha životů a hmotných statků se bude bojovat do posledního Ukrajince. Naše čacká vláda, která není stále schopná postavit se bankám a polostátnímu podniku, tomu tleská, stejně jako socializmem vychovaná loajální intelektuální elita, a tak zbrojí se a zbrojí a… zdražuje. Dolní lid nadává. Tak to prostě je.

 

Vzhledem k tomu, že se pro mnoho lidí příliš od dob socialismu nic moc nezměnilo, a nyní se naopak ještě zhoršuje, shora uvedené názory nemusejí šířit jen ruští trollové, jak je nám propagandou předkládáno. Zajímavé, že si ti, kteří se nazývají demokraté, myslí, že všichni musí smýšlet jako jedna masa. Mýlí se, existují i jiné názory, v pátečním pořadu Čro „Jak to vidí“ se mikrobiolog Václav Hořejší identifikuje s politikou Maďarska a stejně jako papež František se staví za zastavení válečných zvěrstev na Ukrajině a rozšiřování spolku NATO směrem na Východ. Pomalu skomírající imperiální mocnosti kolem sebe kopou jak kobyla, která mele z posledního.

 

Byli jsme podřízeni Moskvě, nyní jsme podřízeni USA, jež ztrácí vliv na dění ve světě, též jsme podřízeni EU, leč státy EU na západ od nás jsou politice rozdmychávání válečného konfliktu přece jen zdrženlivější, zároveň se také obávají reakce svých občanů na zvyšování cen, proto se jim snaží pomáhat. Však jsou také českými médii a uvědomělými militantními jedinci za tyto postoje náležitě kritizovány.

 

Naše vláda si myslí, že vydržíme všechno, to si nemyslel ani Husák, v rámci svých možností se snažil zlepšovat životní úroveň, leč marně. Dnešní vláda nedělá ani to, možná nevydrží, bude nahrazena pouze lepší nebo horší vládní garniturou, systém zůstane stejný. Sarkasticky mohu napsat, že jediné, co se od reálného socialismu změnilo, je, že obyčejná sodovka se jmenuje soda – stream, ale vláda zůstává stále v rukou finančně a politicky spřízněného bratrstva, jen se to čemu se dříve říkalo socialismus, se nyní nazývá demokracie – hlavní je vládnout a mít z toho prospěch. Dokud bude mít vláda ekonomické obtíže občanů na co svalit: podívejte, tamhle za naši svobodu umírají Ukrajinci, a vy si stěžujete na …dosaďte si podle svého, troufám si při všem zlém, co se na nás posledních pár let valí, tvrdit, že občanské nepokoje zatím nezačnou.

 

Pokrok oproti bývalému režimu je, že za své názory nepůjdu sedět na Ruzyni, jsem tomu rád, na druhou stranu je nutné si uvědomit, že slova již dnes nemají takovou váhu, jako tomu bylo kdysi, ale stejně jako kdysi od uvědomělých komunistů hrozila za kritiku socialismu denunciace, nyní se od zapálených příznivců kapitalismu a potencionálních válečných stratégů na gauči dozvím, že má touha po míru je ruské trollení, a kvůli touze po spravedlivějším uspořádání světa budu nazván fanatickým komunistou, zde příliš velká změna není.

 

Tak to prostě je...

PS. V době psaní blogu dvakrát vypnul proud. Mám to brát jako výstrahu? Včera se mi zdálo, že kvůli nedostatku proudu byla po celém Václaváku tma, svítil jen Primark. Dnes už není třeba nikoho zavírat, stačí se mu dostat do hlavy a vypnout dodávky elektrické energie!

"To, že jsi paranoik, neznamená, že po tobě nejdou" Woody Allen

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/ukrajina-rusko-valka-usa-biden-balicek-pomoci-dolary-zbrane-vozidla_2208201038_voj

https://www.mujrozhlas.cz/jak-vidi/imunolog-vaclav-horejsi-covid-uz-muzeme-brat-jako-jina-onemocneni-povinne-ockovani-neni

Autor: Jan Lněnička | sobota 20.8.2022 17:25 | karma článku: 34,57 | přečteno: 1074x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Teroristé na Jílovsku a užiteční idioti

Nejen v Praze na autobusáku, ale i ve středních Čechách zuří hybridní válka. Jílovští dobrovolní hasiči v dubnu a květnu zasahovali u šesti mimořádných událostí s prokazatelně ruskou stopou!

14.6.2024 v 17:29 | Karma: 32,50 | Přečteno: 860x | Diskuse| Politika

Jan Lněnička

Hovor s umělou inteligencí

Vypadl mi internet, přestala jít pevná linka, kterou doma máme proto, neboť signál je všude, jen naše končiny nějak míjí. Co dělat jiného, než volat inteligentní síť.

9.6.2024 v 19:12 | Karma: 15,97 | Přečteno: 325x | Diskuse| Osobní

Jan Lněnička

Další kroky ke třetí světové?

Namísto jednání a uklidnění - eskalace konfliktu. Silnější zapojení NATO je podle Orbána jako hašení požáru plamenometem. Napětí po celém světě sílí.

2.6.2024 v 16:19 | Karma: 30,48 | Přečteno: 833x | Diskuse| Politika

Jan Lněnička

Nový šéf strategické komunikace vlády přichází pozdě

„Všechno skutečné je rozumné a všechno rozumné je skutečné,“ tento Hegelův citát by se měl stát motem této „Kanceláře pro uvádění kroků vlády na pravou míru“.

26.5.2024 v 13:45 | Karma: 22,91 | Přečteno: 441x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Nejsem

„Ústavní soud zrušil zákonnou úpravu, která pro úřední změnu pohlaví trans lidí vyžadovala chirurgický zákrok, zahrnující sterilizaci a přeměnu pohlavních orgánů.“ Co teď?

21.5.2024 v 19:11 | Karma: 25,18 | Přečteno: 566x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Komentátor Schmarcz se po extempore se Šlachtou dočkal vyhazovu z televize

20. června 2024  18:42

Televizní stanice CNN Prima NEWS ukončila spolupráci s komentátorem Martinem Schmarczem. Ten se při...

Další Mikulášovy patálie. Bekovy asistenty platí Senát i resort školství

28. června 2024

Premium Nejen ministr školství Mikuláš Bek (STAN) umí využít maxima možného. Po nejdražším pronájmu...

Zákulisní dohoda o nominaci Leyenové štěpí Unii. Zuří i italská premiérka

28. června 2024

Premium Evropští lídři se ve čtvrtek sjížděli na dvoudenní summit v Bruselu s tím, že věci jsou dané....

Bouřky vytopily také část Olomouckého kraje, v pátek přijdou další

27. června 2024  17:56,  aktualizováno  22:39

Česko zasáhl v odpoledních hodinách pás bouřek. Další se pak ze západu postupně přesouval směrem na...

Biden a Trump jdou do boje. Střetnou se v první televizní debatě

27. června 2024

V pátek ve tři hodiny ráno Joe Biden a Donald Trump změří síly v první televizní debatě. Hodinu a...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 395
  • Celková karma 27,52
  • Průměrná čtenost 1017x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik