Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Teroristé na Jílovsku a užiteční idioti

Nejen v Praze na autobusáku, ale i ve středních Čechách zuří hybridní válka. Jílovští dobrovolní hasiči v dubnu a květnu zasahovali u šesti mimořádných událostí s prokazatelně ruskou stopou!

Vítr z Kremlu u volnil plechy na střeše domu v Davli. S dýchací technikou museli hasiči zasahovat u požáru palet v Jílovém u Prahy. Na čarodějnice Rusové shodili strom na příjezdovou cestu na Žampach, a to ještě nebyl konec! Hasiči zjistili, že o něco dál v příkrém svahu přesekali kořeny u vzrostlého dubu. 1. května spadl strom na střechu chaty. Poslední zásah hasičů byl u požáru polního porostu u Jílového.

Zdá se, že ruské podvratné živly se činí více, než skupina bratří Mašínů za celou dobu své existence. Je nutné dávat pozor, co se děje kolem nás. Jako veterán studené války vím z hodin politického školení mužstva, že přisedne-li si ke mně nenápadný pán a bude vyzvídat, kolik máme vrtulníků, že mi za to zaplatí pivo, nesmím nic říkat, neboť bych se dopustil vlastizrady. Jsou takovými informacemi obdařeni dnešní mladí?

Nejen Jílovsko, ale i Polsko je cílem ruské zpravodajské služby (GRU). Stačí prý 15 tisíc euro a najatý palič založí požár:

Ze zjištění státního zastupitelství ve Vratislavi vyplynulo, že na příkaz GRU rekruti zapálili restauraci v Gdyni, sklad palet v Markách u Varšavy nebo se pokusili zapálit továrnu na barvy a stavební materiály v Gdaňsku.

Na rozdíl od ne-požáru na autobusáku na Klíčově je závažnější požár v polské zbrojovce společnosti Mesko, to dává smysl, že by to mohla být práce Ruska. Na ten náš hledí některá ruská košťata s pochybnostmi, proč by prý něco podobného Rusové dělali? Podobně se vyjádřil i bezpečnostní poradce Andor Šándor, mnohými označován za ruského trolla, z toho důvodu si myslíme, že toto vyjádření by nemělo být bráno v potaz a pan Šándor, by si měl své dojmy nechat pro sebe, neboť podrývají autoritu státu!!!

O podobných jasně proruských úvahách hovořil ve čtvrtek na CNN Prima News šéf strategické komunikace buldozer Otakar Foltýn společně s vojenským analytikem Jiřím Vojáčkem. Otakar Foltýn jasně řekl, že pokud předseda vlády a ministr vnitra Rakušan označil, prokazatelnou ruskou stopu při pokusu o požár na Klíčově, je to tak „vyfutrované“, že tomu musíme všichni věřit!!!

Vzhledem k důvěryhodnosti vlády ve společnosti je to však problém. Jenže to je právě cílem takových útoků: zasít zmatek, znejistit lidi, vyvolat strach, podrývat důvěru v již tak nedůvěryhodnou vládu. Vláda musí vykřičet do světa, že za tím stojí Rusové!!!

Vzpomeňme Vrbětice! Celý svět byl s námi, jen prezident Zeman závěrům vyšetřovací komise pořád nevěří, ale Zeman je stejný případ jako shora uvedený Šándor, také on by se měl zdržet svých jasně proruských narativů.

Pravda je jen jedna a tu má u sebe komandér strategické komunikace Otakar Foltýn:

„Rusko Česko označilo za nepřítele, aniž by to my chtěli, my jsme se nikdy nechtěli dostat do pozice nepřítele Ruska. Rusko Českou republiku samo aktivně označilo za nepřítele. My jsme nikdy nepasovali za nepřítele Ruska, bohužel s tím musíme žít. Rozhodně to nemáme dělat tím, že za to může naše zahraniční politika. Naopak sebevědomá zahraniční politika a členství v NATO je to, co Rusko odstraší od toho, aby to nedělalo ještě horší,“ jasné ano a jasné ne, jedině takové signály mohou přesvědčit společnost o správnosti naší politiky.

Přiznávám, že mi chvíli vyjádření pana Foltýna připadalo nelogické, připomnělo mi to školku: když jsem se odtud onehdá vrátil domů poškrábaný od Mirka Pojera, tak se mě maminka ptala proč? Jestli jsem mu něco udělal? Řekl jsem: „Nic, jen jsem na něj plivl.“ Dobře si uvědomuji si, že takové přirovnání není správné, že měl bych se takových vyjádření ve veřejném prostoru zdržet!!!

Právě taková záludná vnuknutí a pochybnosti o hodnověrnosti závěrů bezpečnostních složek jsou cílem ruské propagandy. Nenechme se tím mýlit, pro naši bezpečnost je určitě lepší - jak v rozhovoru pravil Otakar Foltýn:

„Když si spousta užitečných idiotů myslí, že Foltýn vyskočí i z konzervy na žrádlo.“

Hodlám si právě otevřít vepřové ve vlastní šťávě a mám trochu strach…

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-cizinec-se-pokusil-o-zharsky-utok-40475739

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-za-15-tisic-eur-zalozi-pozar-vlna-ruskych-sabotazi-v-polsku-je-bezprecedentni-rika-analytik-40474342

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/polsko-zbrojovka-tovarna-vybuch.A240610_131913_zahranicni_jhr

https://cnn.iprima.cz/porady/360deg/13062024-otakar-foltyn-jiri-vojacek

Autor: Jan Lněnička | pátek 14.6.2024 17:29 | karma článku: 32,36 | přečteno: 840x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Hovor s umělou inteligencí

Vypadl mi internet, přestala jít pevná linka, kterou doma máme proto, neboť signál je všude, jen naše končiny nějak míjí. Co dělat jiného, než volat inteligentní síť.

9.6.2024 v 19:12 | Karma: 15,97 | Přečteno: 323x | Diskuse| Osobní

Jan Lněnička

Další kroky ke třetí světové?

Namísto jednání a uklidnění - eskalace konfliktu. Silnější zapojení NATO je podle Orbána jako hašení požáru plamenometem. Napětí po celém světě sílí.

2.6.2024 v 16:19 | Karma: 30,40 | Přečteno: 831x | Diskuse| Politika

Jan Lněnička

Nový šéf strategické komunikace vlády přichází pozdě

„Všechno skutečné je rozumné a všechno rozumné je skutečné,“ tento Hegelův citát by se měl stát motem této „Kanceláře pro uvádění kroků vlády na pravou míru“.

26.5.2024 v 13:45 | Karma: 22,91 | Přečteno: 439x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Nejsem

„Ústavní soud zrušil zákonnou úpravu, která pro úřední změnu pohlaví trans lidí vyžadovala chirurgický zákrok, zahrnující sterilizaci a přeměnu pohlavních orgánů.“ Co teď?

21.5.2024 v 19:11 | Karma: 25,17 | Přečteno: 555x | Diskuse| Osobní

Jan Lněnička

Existuje trollí farma také na nádraží Krč?

Trollové jsou všude, vedeme hybridní válku. Můj příběh je o cestování a trollech. Cestuji rád vlakem, trať posázavském Pacifiku skýtá nádherné pohledy na kaňon Sázavy.

17.5.2024 v 15:23 | Karma: 21,42 | Přečteno: 693x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Brusel zveřejnil 10 kroků pro přijímání migrantů, z nichž se Česko nevyzuje

12. června 2024  18:34

Evropská komise zveřejnila harmonogram, který má zajistit, aby v jednotlivých členských státech EU...

Pravda o střelbě na fakultě. Unikátní rekonstrukce, vrah přišel ve 13:23

17. června 2024

Premium Pravda o střelbě na filozofické fakultě se vynořuje postupně a některé detaily jdou proti tvrzením,...

Evropu čeká vlna veder, dorazí i do Česka. Ve Španělsku čekají 45 stupňů

11. června 2024  15:34,  aktualizováno  15:49

Teploty v Evropě od víkendu výrazně vzrostou. Od pondělí do čtvrtka příštího týdne bude letní až...

Kvůli zavazadlu policie uzavřela část Václavského náměstí, nejedou metra A a B

18. června 2024  13:53,  aktualizováno  13:56

V úterý odpoledne policie uzavřela část Václavského náměstí kvůli nálezu podezřelého zavazadla....

„Ficovi pomohlo, že sám bojoval.“ Lékař poprvé popsal dny po atentátu

18. června 2024  13:11,  aktualizováno  13:50

Rychlé zotavování slovenského premiéra Roberta Fica po atentátu v Handlové souviselo s tím, že...

Turisté na Gran Canarii mají po koupání. Úřady kvůli žralokům zavřely pláže

18. června 2024  13:18

Mnozí turisté teď na ostrově Gran Canaria musejí dát před plaváním v moři přednost jiné aktivitě....

Pod dvacetitunovým jeřábem se utrhla krajnice. Hrozilo, že se převrátí na chatu

18. června 2024  13:13

Dvacetitunový jeřáb vyprošťovali v pondělí hasiči na okraji města Jeseník. Nejenže se kolos...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 395
  • Celková karma 28,00
  • Průměrná čtenost 1017x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik