Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Další kroky ke třetí světové?

Namísto jednání a uklidnění - eskalace konfliktu. Silnější zapojení NATO je podle Orbána jako hašení požáru plamenometem. Napětí po celém světě sílí.

Podle Charity Česká republika:

Na světě zuří v současnosti rekordní množství konfliktů a krizí od konce druhé světové války.

Izrael decimuje Palestince na území Gazy, konflikt je v Súdánu, Sýrii a Kongu. Krize může eskalovat i v Jemenu, Myanmaru nebo Nigeru. Podobně jako na Ukrajině se chystá převrat - euromajdan v Gruzii. Nám je neblíže válka na Ukrajině.

Generální tajemník NATO je pro použití západních zbraní na ruském území. Antony Blinken byl ve vyjádření opatrnější, v Moldavsku odpověděl větou hodnou chytré horákyně:

USA ani nepovzbudily ani neumožnily údery na ruské území. Zdůraznil nicméně, že Ukrajina „musí uskutečnit vlastní rozhodnutí o nejlepších způsobech, jakým bránit sama sebe. „Musíme zajistit, že mají vybavení, aby tak mohli učinit,“ uvedl.

Některé plátky mají ve svém titulu za to, že už je to hotové: „USA umožní údery na Rusko, Biden zmírnil zákaz,“ píše iDnes.

Kamarila odhodlaných: Británie, Nizozemsko, Finsko, Švédsko, Kanada, Česká republika, Polsko či pobaltské země daly Kyjevu souhlas, přidalo se i Německo. Napětí se stupňuje, válečná psychóza sílí.

Francouzský prezidenta Macron, je odhodlanější, než odhodlaní. Ten již na Ukrajinu plánuje poslat instruktory, kteří již tam patrně jsou, na zbraňové systémy. Doma se mu to hroutí, a tak si myslí, že po vyhrané válce bude zvolen, jako Margaret Thatcherová po válce o Falklandy.

Prezident Putin k této západní aktivitě podotkl, že zvláště malé státy mají hustě osídlené území. Je nabíledni koho tím myslel. Česká smečka vládních hujerů zřejmě zcela rezignovala na svou povinnost starat se o bezpečí svých obyvatel, sháněním munice pro Ukrajinu od pochybných obchodníků se smrtí se snaží zalíbit USA. Takto devotní snad nebyli vůči Sovětskému svazu ani komunisti! Ti se aspoň snažili zachovat jistý zbytek národní suverenity.

Blinken také podepsal s Lipavským „memorandum o spolupráci s agenturou Global Engagement Center (Stadep) v boji proti dezinformacím“. Podepsání smlouvy doprovodil Blinken kouzelnými slůvky, která by nevymyslel ani zdejší talent Karel Trčálek:

Dezinformace označil za „jed vstřikovaný do našich demokracií našimi nepřáteli.“

Ve 360% Terezie Tománkové na CNN Prima News, Putinovy páté kolony - jak se o zpravodajské stanici vyjádřil Zdeněk Šarapatka na Fóru 24, komentovali nové události kolem války na Ukrajině koordinátor strategické komunikace Foltýn společně s generálem Šedivým. Oba souhlasí s použitím zbraní na ruském území.

Foltýn nám předvedl jak má vypadat správný strakom: situace na Ukrajině je 1a, Ukrajinci chtějí bojovat. Generál Šedivý jeho slova musel poněkud korigovat. Ukrajinci jsou již po více než dvou letech války unaveni a noví rekruti se shání těžko.

Další Foltýnův fejk je prohlášení, že Česko na válce vydělává! Patrně zapomněl na balíčky sankcí proti Rusku, které poškozují především Evropu.

Podle Foltýna je dlouhodobé poskytování pomoci Ukrajině pro naši zemi pouhá láce. Pan generál Šedivý byl, vzhledem ke kondici naší ekonomiky, i k této otázce přece jen trochu zdrženlivější.

Strategická komunikace rovná se oblbování obyvatelstva přikrašlováním skutečnosti, zatímco dezinformace je všechno, co do tuto pohádkovou skutečnost kazí. Podle aktivistických médií jest to rovnou ruská propaganda.

Ano, jak jsem uvedl, válečná psychóza sílí. Na oběti civilního obyvatelstva se nehledí, Ukrajina nesmí podlehnout, nesmíme podlehnout mnichovanství, laciné floskule podporovatelů války se na nás valí ze všech stran.

Přes všechnu snahu propagandy bylo podle lednového průzkumu STEM 69 % Čechů pro ukončení války na Ukrajině i za cenu ztrát jejího území. Podpora ukrajinským uprchlíkům stále spíše převažuje. Podle téhož výzkumu se 56 % Čechů domnívá, že bychom měli být rozkročeni mezi Východem a Západem. Vláda tedy zcela nerespektuje vůli lidu, pokud někdo dělá opak, označí jej nálepkou populista.

https://www.stem.cz/cesi-nepolevuji-v-podpore-uprchliku-z-ukrajiny/

Z našich odpovědných míst nás ujišťují, že NATO silnější a přijde na pomoc, stále se odvolávají na článek 5. Vinou vlády se stáváme pěšáky v jejich hře. Konflikt tedy dál eskaluje, z Moskvy zaznívá bojovný pokřik:

Chce to atomový hřib v přímém přenosu, aby se nás zase začali bát.

Výhrůžka? Prý jen strašení, ujišťují nás experti. Tomu, že Putin napadne Ukrajinu, také málokdo věřil, jenže Putin je nepředvídatelný, můžeme jen doufat, že se kvůli harašení strategickými jadernými hlavicemi realisticky nenaplní úvodní slova naší hymny:

„Kde domov můj, kde domov můj?“

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-nato-je-podle-orbana-kazdym-tydnem-bliz-k-valce-s-ruskem-40474273

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa-blinken-ukrajina-valka-rusko-udery-zbrane-nato.A240530_103528_zahranicni_jhr

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/svet/zive-americky-ministr-zahranici-blinken-priletel-do-prahy-349748

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-chce-to-atomovy-hrib-v-primem-prenosu-aby-se-nas-zase-zacali-bat-zni-z-moskvy-40474200#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Autor: Jan Lněnička | neděle 2.6.2024 16:19 | karma článku: 30,40 | přečteno: 831x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Teroristé na Jílovsku a užiteční idioti

Nejen v Praze na autobusáku, ale i ve středních Čechách zuří hybridní válka. Jílovští dobrovolní hasiči v dubnu a květnu zasahovali u šesti mimořádných událostí s prokazatelně ruskou stopou!

14.6.2024 v 17:29 | Karma: 32,36 | Přečteno: 840x | Diskuse| Politika

Jan Lněnička

Hovor s umělou inteligencí

Vypadl mi internet, přestala jít pevná linka, kterou doma máme proto, neboť signál je všude, jen naše končiny nějak míjí. Co dělat jiného, než volat inteligentní síť.

9.6.2024 v 19:12 | Karma: 15,97 | Přečteno: 323x | Diskuse| Osobní

Jan Lněnička

Nový šéf strategické komunikace vlády přichází pozdě

„Všechno skutečné je rozumné a všechno rozumné je skutečné,“ tento Hegelův citát by se měl stát motem této „Kanceláře pro uvádění kroků vlády na pravou míru“.

26.5.2024 v 13:45 | Karma: 22,91 | Přečteno: 439x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Nejsem

„Ústavní soud zrušil zákonnou úpravu, která pro úřední změnu pohlaví trans lidí vyžadovala chirurgický zákrok, zahrnující sterilizaci a přeměnu pohlavních orgánů.“ Co teď?

21.5.2024 v 19:11 | Karma: 25,17 | Přečteno: 555x | Diskuse| Osobní

Jan Lněnička

Existuje trollí farma také na nádraží Krč?

Trollové jsou všude, vedeme hybridní válku. Můj příběh je o cestování a trollech. Cestuji rád vlakem, trať posázavském Pacifiku skýtá nádherné pohledy na kaňon Sázavy.

17.5.2024 v 15:23 | Karma: 21,42 | Přečteno: 693x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Brusel zveřejnil 10 kroků pro přijímání migrantů, z nichž se Česko nevyzuje

12. června 2024  18:34

Evropská komise zveřejnila harmonogram, který má zajistit, aby v jednotlivých členských státech EU...

Pravda o střelbě na fakultě. Unikátní rekonstrukce, vrah přišel ve 13:23

17. června 2024

Premium Pravda o střelbě na filozofické fakultě se vynořuje postupně a některé detaily jdou proti tvrzením,...

Evropu čeká vlna veder, dorazí i do Česka. Ve Španělsku čekají 45 stupňů

11. června 2024  15:34,  aktualizováno  15:49

Teploty v Evropě od víkendu výrazně vzrostou. Od pondělí do čtvrtka příštího týdne bude letní až...

Centrem Prahy nejezdí dvě ze tří linek metra, policie řeší odložené kufry

18. června 2024  13:53,  aktualizováno  14:03

V úterý odpoledne policie uzavřela část Václavského náměstí kvůli nálezu podezřelého zavazadla....

Potyčka na ubytovně v Ústí skončila vraždou, podezřelého policie zadržela

17. června 2024  12:06,  aktualizováno  18.6 14:01

Policisté vyšetřují vraždu na ubytovně v Ústí nad Labem. V násilný trestný čin zřejmě vyústila...

„Ficovi pomohlo, že sám bojoval.“ Lékař poprvé popsal dny po atentátu

18. června 2024  13:11,  aktualizováno  13:50

Rychlé zotavování slovenského premiéra Roberta Fica po atentátu v Handlové souviselo s tím, že...

Turisté na Gran Canarii mají po koupání. Úřady kvůli žralokům zavřely pláže

18. června 2024  13:18

Mnozí turisté teď na ostrově Gran Canaria musejí dát před plaváním v moři přednost jiné aktivitě....

  • Počet článků 395
  • Celková karma 28,00
  • Průměrná čtenost 1017x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik