Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Lepší Babiš estébák nežli Pavel lampasák

Andrej Babiš a Petr Pavel mají prý největší šanci býti zvoleni na úřad prezidenta. Možná se vynoří ještě další osoba, kterou jako králíka z klobouku vytáhne strana ODS.  

Nejsem nadšeným příznivcem Andreje Babiše, ke shora uvedené větě mne vede protest. Protest proti povýšenosti odpůrců hnutí ANO, zvláště pana Babiše. Z jejich projevů je cítit pohrdání lidmi z vesnice a malých měst, pohrdání těmi, kdo nedosáhli vyššího vzdělání, pohrdání starými lidmi, kterým se nežije dobře. Podle těchto „ynteligentů“ jen prostý malý český človíček může volit chlápka, který pobíral milionové dotace na své podnikání.

 

Dále jim vadí, že Babiš zadlužil Česko do daleké budoucnosti, podkopává demokracii, snaží se vést naší zemi k autokratickému systému typu Maďarska. Nejvíce jim vadí, že Andrej Babiš je populista, nemá žádný pevný názor a chová se podle toho, co si dolní lid přeje.

 

Aby si laskavé pomýlené občanstvo uvědomilo, že i na vesnici jsou bystří staří lidé, viděl jsem opravdu směšný přesně cílený rozhovor se starou čipernou babičkou, která na otázku, zda by volila Babiše odpověděla, že nikdy. Podprahové nabádání voličů ANO, aby se zachovali občansky zodpovědně, málokoho dojme, naopak se spíše zatvrdí.

 

Babišova strana se na rozdíl od ostatních dokáže dobře prodat. ODS ve své sebezahleděnosti jaksi zapomíná, že to byla právě ona, která právě takové „babiše“ stvořila, a dnes mu nemůže přijít na jméno. Pět stran se kvůli němu muselo dát dohromady, aby ho sesadila z trůnu. Ti, kteří si mysleli, že bez Babiše „bude líp“, se v reálu setkávají se stejnou neschopností, proti níž za minulé vlády protestovali.

 

Próteovská povaha pana Babiše dává záruku, že to v mezinárodní politice vždycky nějak skoulí a nebude dbát na názory svých protivníků vždy pevných ve svých morálních zásadách. Zářným případem tohoto stylu je například směšný epigon Václava Havla pan Miloš Vystrčil a celá ta parta poplašených válečných voluntaristů kolem premiéra Fialy.

 

Co můžeme očekávat od bývalého rozvědčíka Petra Pavla, kromě navýšení nákladů na zbrojení, další zbytečných zahraničních vojenských misí a vojenských přehlídek, nevím. O názory obyvatel se stejně jako současná vláda zajímat nebude. Pravda, jeho projevy, na rozdíl od husákovské českoslovenštiny Andreje Babiše, na níž jsem vyrůstal, budou znít čistě česky. Můžeme v nich očekávat ale pouze hujerovské fráze, podobně jako od projevů našeho premiéra Fialy. U Babiše se aspoň zasmějeme syslům a motýlům.

 

Přiznávám, že shora uvedené věty a názory jsou z mé strany protestem proti namyšlenosti všech těch majitelů pravdy a hlavně jejich naprostému nepochopení lidí žijících mimo jejich sociální bublinu, ať již to jsou frikulíni z Fóra 24, zatvrzení vyznavači liberalismu z Echo 24, nebo pravicoví novináři Respektu, případně týdeníku povrchních vzdělanců z magazínu pro novodobou honoraci, které čouhá sláma z bot, Reflexu.

 

Štvu proti těm, kteří na stránkách iDnes a jiných serverů ze všech stran kritizují a okopávají pana Babiše a jeho neuvědomělé voliče, kteří si podle nich mylně myslí, že za vlády hnutí ANO jim bylo líp a nyní s nataženýma rukama očekávají pomoc od státu, který na ně kálí. Právě oni, natruc hloupým výtkám nafoukaným vzdělanců, budou Babiše volit ze vzdoru.

 

Zkrátka, kdo se chce zmocnit na pět let vlády Hradu, musí načas sestoupit ze svého piedestalu, zakoupit si karavan, autobus nebo tak něco, objet Česko a poklonit se prostému lidu.

Generálovi Petru Pavlovi bych tank k zahájení volební kampaně nedoporučoval. (muzeum Lešany)

 

Autor: Jan Lněnička | neděle 10.7.2022 19:11 | karma článku: 32,64 | přečteno: 1032x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Teroristé na Jílovsku a užiteční idioti

Nejen v Praze na autobusáku, ale i ve středních Čechách zuří hybridní válka. Jílovští dobrovolní hasiči v dubnu a květnu zasahovali u šesti mimořádných událostí s prokazatelně ruskou stopou!

14.6.2024 v 17:29 | Karma: 32,50 | Přečteno: 860x | Diskuse| Politika

Jan Lněnička

Hovor s umělou inteligencí

Vypadl mi internet, přestala jít pevná linka, kterou doma máme proto, neboť signál je všude, jen naše končiny nějak míjí. Co dělat jiného, než volat inteligentní síť.

9.6.2024 v 19:12 | Karma: 15,97 | Přečteno: 325x | Diskuse| Osobní

Jan Lněnička

Další kroky ke třetí světové?

Namísto jednání a uklidnění - eskalace konfliktu. Silnější zapojení NATO je podle Orbána jako hašení požáru plamenometem. Napětí po celém světě sílí.

2.6.2024 v 16:19 | Karma: 30,48 | Přečteno: 833x | Diskuse| Politika

Jan Lněnička

Nový šéf strategické komunikace vlády přichází pozdě

„Všechno skutečné je rozumné a všechno rozumné je skutečné,“ tento Hegelův citát by se měl stát motem této „Kanceláře pro uvádění kroků vlády na pravou míru“.

26.5.2024 v 13:45 | Karma: 22,91 | Přečteno: 441x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Nejsem

„Ústavní soud zrušil zákonnou úpravu, která pro úřední změnu pohlaví trans lidí vyžadovala chirurgický zákrok, zahrnující sterilizaci a přeměnu pohlavních orgánů.“ Co teď?

21.5.2024 v 19:11 | Karma: 25,18 | Přečteno: 566x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Komentátor Schmarcz se po extempore se Šlachtou dočkal vyhazovu z televize

20. června 2024  18:42

Televizní stanice CNN Prima NEWS ukončila spolupráci s komentátorem Martinem Schmarczem. Ten se při...

Další Mikulášovy patálie. Bekovy asistenty platí Senát i resort školství

28. června 2024

Premium Nejen ministr školství Mikuláš Bek (STAN) umí využít maxima možného. Po nejdražším pronájmu...

Zákulisní dohoda o nominaci Leyenové štěpí Unii. Zuří i italská premiérka

28. června 2024

Premium Evropští lídři se ve čtvrtek sjížděli na dvoudenní summit v Bruselu s tím, že věci jsou dané....

Bouřky vytopily také část Olomouckého kraje, v pátek přijdou další

27. června 2024  17:56,  aktualizováno  22:39

Česko zasáhl v odpoledních hodinách pás bouřek. Další se pak ze západu postupně přesouval směrem na...

Biden a Trump jdou do boje. Střetnou se v první televizní debatě

27. června 2024

V pátek ve tři hodiny ráno Joe Biden a Donald Trump změří síly v první televizní debatě. Hodinu a...

  • Počet článků 395
  • Celková karma 27,52
  • Průměrná čtenost 1017x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik