Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Senzační odhalení. Lenin byl žid.

Poukazovat u tak negativní postavy světových dějin, jako byl V.I.Lenin, na židovské předky, je nehoráznost. Především vůči židům. Být žid je pro lidovky.cz asi stejný skandál, jako znásilnit pokojskou, nebo v mládí brát tvrdé drogy.  

Článek na včerejším zpravodajském serveru Lidových novin mi připadá jako jisté přičtení dalšího neodpustitelného poklesku k celému výčtu zločinů, připisovaných k dobru Leninovi, protože být žid patrně stále ještě znamená pro řadu našich spoluobčanů jasnou společenskou diskvalifikaci a žádá si náležité morální odsouzení. O to větší je to bomba, když se to na nějakou známou historickou celebritu provalí. Lenin byl masový vrah, terorista, anarchista, marxista, komunista, syfilitik a k tomu všemu ještě žid.

Nikdy mne osobně nenapadlo, abych rozlišoval lidi kolem sebe na židy a ne-židy. Navíc jsem také přesvědčen, že v české kotlině má židovská kultura své historicky dané místo a něčí židovský původ (prestože se jedná o někoho bůhví odkud z východu) by u nás nikoho příliš udivovat neměl. Ale udivuje. Onen článek je toho jasným důkazem. Nemluvě o tom, že řada našich spoluobčanů by židovské předky ve své rodové historii také objevila, pokud by ale hledala. Možná, že by si dokonce příslušní redaktoři mohli dát tu práci a prověřit podobným způsobem další známé historické osobnosti, alespoň tak pět generací dozadu. Návody na to jsou z poměrně nedávné evropské historie. Vzpomínám si na článek, který kdysi také prezentoval podobné převratné zjištění. Onen článek vyšel za protektorátu a nesl název „ Kolumbus byl žid a dobrodruh“. Mám dojem, že ho signoval osobně protektorátní ministr Emanuel Moravec. Že by se historie opakovala? Asi ne. To se jen stále do kola opakují stejné chyby.

Hlásím se v této souvisosti i k poslednímu publicistickému počinu pana Matějky, nazvaného „Ruce pryč od Izraele, Baracku Obamo“. Shodně s ním si myslím, že v historii světa a zvláště pak Evropy bylo útoků na židovský národ více než dost. Americký prezident v sobě nezapře muslimské geny a jeho prohlášení v jednom z posledních projevů jsou pro něj typická. On na to ale stejně dojede. Jak jinak, protože židé (a nejen ti přímo v Izraeli) si to nenechají líbit a dají mu to náležitě najevo. Prostředků mají nesporně dost. Jsou totiž velmi pracovití a schopní a díky tomu i solventní a samotný stát Izrael je mnohonásobně lepší a výkonnější, než řada jiných. Samozřejmě včetně toho našeho. Jsem přesvědčen, že pan Obama prezidentem již nikdy nebude. Může ale jít dělat poradce některému z palestinských vůdců. Pak bude palestinský problém velmi rychle vyřešen, protože Obama přece vždy dobře ví, jak na to. Tyto, v poslední době opět eskalující antižidovské tendence, by ale česká média podporovat neměla. Ani nepřímo prostřednictvím různých "senzačních odhalení". Nevyplácí se to.

Vzpomínám si v této souvislosti na jistá vážná upozorňování, že zdůrazňovat v médiích v různých, negativně vyznívajících souvislostech u někoho jeho romství, je v rozporu s tím, či oním. Jenže Romové jsou u nás privilegovaná a nedotknutelná kasta, kdežto židé? Ti byli vždycky v těchto končinách národem vyvoleným. Ke všemu nejhoršímu. Škoda slov.

Nechme židy a židovskou víru už konečně na pokoji. Jako Evropané to dlužíme své historii a hlavně židovskému národu.  V době, kdy Evropa stanula na břehu otevřeného konfliktu s islamizací, stojí židé (ti evropští i ti v ostatním světě) jednoznačně proti rozpínavosti islámu, na straně evropských zájmů, na straně evropských tradic a evropské kultury. Jsou totiž jejich neoddělitelnou součástí. Neútočme sami na sebe. V budoucnu nás nečeká nic dobrého.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Litoš | čtvrtek 26.5.2011 8:00 | karma článku: 16,44 | přečteno: 2166x
  • Další články autora

Petr Litoš

Ctirada Mašína si vážit nemohu.

Bratři Mašínové pro pád komunistického režimu neudělali prakticky nic. Stali se tehdy jen účinným nástrojem režimní propagandy. Rád bych se tímto příspěvkem přihlásil k té části veřejnosti, která v Mašínech hrdiny nevidí.

16.8.2011 v 8:00 | Karma: 48,19 | Přečteno: 15682x | Diskuse| Společnost

Petr Litoš

Pryč z Evropské unie. Dokud je ještě čas.

Pokud někdo založí politickou stranu či hnutí s prioritním programovým cílem vystoupení z EU, stanu se členem. Odejít z té neskutečně stupidní rádoby Unie bude to nejrozumnější, co můžeme udělat. Ale hlavně rychle.

8.8.2011 v 8:00 | Karma: 30,17 | Přečteno: 1825x | Diskuse| Politika

Petr Litoš

Boj o Evropu začíná.

Po krachu chiméry multikulturalizmu se Evropa konečně začíná starat o svoji budoucnost. Muslimové ale museli nejprve osobně dokázat, že to s invazí na náš kontinent myslí vážně. Francie začala být na poplach.

11.4.2011 v 8:00 | Karma: 24,27 | Přečteno: 1558x | Diskuse| Společnost

Petr Litoš

A zase ti sudetští Němci

K činnosti různých sudetoněmeckých landsmanšaftů a k problematice Benešových dekretů jsem se již mnohokrát vyjádřil a nechci se opakovat. Poslední článek pana Doležala mne ale docela nadzvedl. Myslím si zkrátka pravý opak.

6.4.2011 v 8:00 | Karma: 18,89 | Přečteno: 1606x | Diskuse| Společnost

Petr Litoš

Syn Reinharda Heydricha (si) chce opravit zámek Panenské Břežany.

Obec Panenské Břežany se snaží domluvit se synem Reinharda Heydricha na opravě zámku, ve kterém během války sídlila rodina zastupujícího říšského protektora. Je to vůbec možné? U nás ano.

25.3.2011 v 8:00 | Karma: 24,77 | Přečteno: 2033x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Ženě vybuchla ve vagině petarda, málem zemřela. Před soudem stane její manžel

15. května 2024  5:10

Před soud předstoupí Ukrajinec, který podle obžaloby loni v září v Kožlanech na Plzeňsku vážně...

ANALÝZA: Smutný Den nezávislosti Izraele. Ve válce, opuštěn a rozhlodáván zevnitř

15. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli „Měli bychom to oslavit. Určitě půjdu na hřbitov s kyticí květin a každému padlému dám na hrob...

Česká stopa zatčených oligarchů vede nejspíš k luxusním bytům v Praze

15. května 2024

Premium Ukrajina by mohla poprvé usilovat o zablokování nemovitostí, které její občan vlastní v Praze. Jak...

„Podívejte, vychází Země!“ Fotografie z Apolla 8 změnila lidstvu pohled na svět

15. května 2024

Seriál Země jako nádherné a životem překypující umělecké dílo uprostřed nicoty. Přesně tak zachytili naši...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3589x
Autor (věk seniorský) dlouhodobě publikuje, je členem Syndikátu novinářů ČR. Měl to štěstí, že mu byla, přes složitou situaci na knižním trhu, vydána kniha kriminálních povídek. Žije v Praze, vychoval dvě děti, má dva vnuky. Je bezvěrec, ale víru plně respektuje. Zajímá se o dějiny První republiky, biblistiku a všechno, co ovlivňuje život této společnosti. Má rád zbraně, psy a svojí rodinu. Rád formuluje své názory psaným slovem.

Seznam rubrik