Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Dron

23. 8. 2011 6:12
Podříznout hrdlo spoutanému řadovému představiteli režimu,

když tento režim bere celému národu svobodu, nutí děti lhát ve škole, zavírá do uranových dolů za odpor proti němu, dělá z majitelů půdy zločince, mučí je v kriminálech, okrade celý národ o všechny peníze ... tak takový čin je správý a dokládá, že daný "pachatel" má ve skutečnosti všech pět pohromadě a není kolaborantský zbabělec, jako 98% zbylých obyvatel. Tato země je vnitřně mizerná. Komunisti jsou v parlamentu, vláda krade a lidi maximálně jen brblají.

0 0
možnosti
P

Pavlovic

24. 8. 2011 10:03
Re: Podříznout hrdlo spoutanému řadovému představiteli režimu,

Na takový příspěvek se dá reagovat snad jen tím, že se převede na dnešní dobu. Takže vyzní asi následovně :

Odstranit čelní představitele režimu,

když tento režim bere celému národu svobodu, lže dětem ve škole, zavírá za odpor proti němu, dělá z poctivých pracujících žebráky, zločince vyvyšuje a pomáhá jim v rozkrádání státu, okrade celý národ o všechny peníze ... tak takový čin je správý a dokládá, že daný "pachatel" má ve skutečnosti všech pět pohromadě. Tato země je vnitřně mizerná. Zloději a podvodníci jsou v parlamentu, vláda krade.

Ještě bych snad dodal, že pod pojmem "pachatel" je převážně rekrutován z řad nepřizpůsobivé menšiny, která se nesmí jmenovat. Jsem zvědav, kdy místo trestů budou dostávat vyznamenání, neboť zlodějny a ostatní trestné činy provádějí výhradně pro zvýšení blahobytu a nebo ekonomického zajištění svých početných rodin.

Kdy pan Uhl nebo Kocáb příjde s návrhem, že vlastně bojují proti současné garnituře a kradou proto, aby poškodili současné zřízení?

0 0
možnosti
H

H216

22. 8. 2011 18:00
Úhel pohledu

Je smutné, že odsuzujete činy lidí, kteří se snažili vrátit této zemi svobodu. To, že pohraničníci v ČSSR zezadu stříleli na bezbranné civilisty, kteří se pokoušeli utéct přes hranice, to jaksi není na pořadu dne, ani nikoho příliš netrápí jak komunisté zatočili s tisíci živnostníky, zemědělci, prakticky s každým, kdo projevil trochu samostatnosti a odvahy, to opět nikoho příliš netrápí. Zato je zde spousta, kteří mají jasno v tom, že střílet bezbranné je vražda. Ale nezapomínejme, že se jednalo o válku, sice o válku studenou, už nešlo o válku mezi národy, ale o válku o svobodu. Onen četník kolaboroval, podobně jako sloužili a tím i kolaborovali četníci v době okupace, prostě sloužili režimu, jednou to byli fašisti, podruhé komunisti. Sloužili režimu, který věšel a vraždil lidi, občany, kteří se často neprojevili ničím jiným, než samostatným úsudkem či neochotou se podřídit. Vy sám jste kolaboroval, nemáte právo soudit, pomáhal jste režimu střílet do zad ty, kteří chtěli za svobodou.

2 0
možnosti
H

H216

22. 8. 2011 18:30
Re: Úhel pohledu

A dodám ještě. Dokud tento národ plně neodsoudí zločinecké působení komunistů a jejich přisluhovačů v ČSSR, neřekne jasně, že se jednalo o potlačení svobod, vraždění nevinných lidí, zavírání do žalářů těch, kteří se nehodili, devastaci morálky, zničení elity národa, tak tento národ nemá právo soudit činy těch, kteří se komunistickému režimu postavili. A tento odsudek by opravdu neměl zaznívat z úst těch, kteří komunistický režim využili ve svůj prospěch. To je smutné, čeká nás ještě mnoho let než se dokážeme podívat tímto viděním nejen na souseda, ale především na sebe. A obávám se, že jsme neudělali ještě ani první krok, ještě jsme se ani nezačali za svoje slabé či kolaburující či ještě horší chování stydět. Ze zdviženou hlavou má leckdo drzost odsuzovat emigranty a všechny, kteří alespoň demonstrovali svůj odpor a nechuť žít ve vylhaném a zločineckém státním zřízení.

0 0
možnosti
OF

otec Fouras

22. 8. 2011 17:49
Komu Mašínové pomohli?

Můžete mi ve stručnosti sdělit, komu Mašínové svým činem (vraždou spoutaného člověka) pomohli?

Byli by u vás za hrdiny, kdyby nikoho na svém útěku nezabili?

0 0
možnosti
KS

24862

22. 8. 2011 17:57
Re: Komu Mašínové pomohli?

Hrdinové jsou a nezáleží na tom jestli někoho zabili nebo ne. Svým hrdinstvím ukázali  těm lidem, kteří nechtěli komunismus to,že je tady aspoń pár statečných lidí,jež se nebojí jít s nima do boje. A to není málo.

0 0
možnosti
SO

odlaska

22. 8. 2011 15:18
Naprostý souhlas

Karma- podříznout hrdlo bezbranému a spoutanému člověku, to není odvaha, ale obyčejná vraždaR^

0 0
možnosti
KS

24862

22. 8. 2011 15:24
Re: Naprostý souhlas

A zavřít nebo dokonce popravit někoho např. za to,že má statek to je v pořádku?

0 0
možnosti
KS

24862

22. 8. 2011 15:01
komunisti...

Komunisti říkali a t ky tak činili,že když se kácí les lítají třísky. Ale do dneška nepochopili a  je to  vidět a  i na autorovi blogu,že třísky můžuo lítat i z nich. To nejste schopni(mám na mysli komunisty) do dneška přiznat kolik lidí jste zabili nebo jim zničili život. Mašínové bojovali proti zlu a já je za to obdivuju,děkuju jim a smekám před nima. Nějakého komunistického policajta mi líto vůbec není,protože on sám na 100 procent taky vyřvával o těch třískách,tak se holt sám tou třískou stal taky...

0 0
možnosti
OF

otec Fouras

22. 8. 2011 17:43
Re: komunisti...

Máte zvráceně pokroucené vidění světa !

Vy v Mašínech vidíte hrdiny, to o vás říká víc, než si možná uvědomujete.

Ano, komunisti zavraždili hodně lidí, a ti, co tyto vraždy vykonávali, ti, co posílalí lidi na šibenici, tyto lidi je třeba soudit a odsoudit. Stejně tak i Mašíny, kteří vraždili. Nelze jednou říct, že tamta vražda je odsouzeníhodná a jiná hodná obdivu.

0 0
možnosti
VDV

van de velwideeck

22. 8. 2011 13:51
Ja osobne si hrdinstvo predstavujem inak.

Trochu ma prekvapuje nemálo diskutérov, ktorí ich za hrdinov pokladajú.

Napadá ma jeden výrok : ,,Beda krajine ktorá nemá hrdinov, beda krajine, ktorá hrdinov potrebuje. (Brecht)

1 0
možnosti
SO

odlaska

22. 8. 2011 15:35
Re: Ja osobne si hrdinstvo predstavujem inak.

Taky to trochu nechápu a asi je něco špatně..

0 0
možnosti
OK

AREDAK

21. 8. 2011 21:00
Stačí

Stačí, aby byl člověk člověkem, a pokud je, tak pro něj vražda zůstane vraždou.

P.S.: Pokud znáte alespoň jeden odbojářský čin Mašínů, sdělte mi, prosím. Podpálené stohy můžete vynechat.

4 0
možnosti
DP

Daniel P.

22. 8. 2011 16:56
Re: Stačí

Na Vaši otázku: Mašíni se prostříleli do Západního Berlína, a poté v USA vstoupili do armády, aby mohli bojovat poti komunismu v uniformě. Což byl jediný "odbojářský čin", co měl v té době smysl, a tohle také považuju za ten hrdinský čin hodný ocenění. Akce partyzánů či odbojářů mají následující účel:

1. průzkum a shromažďování informací

2. diverze, vázání jednotek nepřítele a usnadnění postupu spřátelené armády

3. v některých případech propaganda - například atentát na Heydricha

Válka nebyla, tak Mašíni udělali to nelepší, co mohli - utekli a doufali, že se vrátí zpátky jako osvoboditelé v amerických uniformách. Což se jim bohužel nevyplnilo. A mimochodem, po cestě přes NDR se aspoň pokusili o to nashromáždit nějaké informace, pokud si dobře vzpomínám, jejich údaje pak byly hodnoceny jako prospěšné.

0 0
možnosti
PK

pavel kula

21. 8. 2011 18:46
Kovaný komunista jako vy si jich logicky vážit nemůže.

Já si zase nevážím lidí vašeho ražení. Jen jste mi potvrdil můj názor, že přesvědčený komunista je bezcharakterní člověk bez špetky cti v těle. Takový, jako RSDr Litoš.

1 0
možnosti
OK

obr Kolodej

21. 8. 2011 18:37
Nezlobte se pane Litosi,

ale usmrceni komunistickeho policajta v padesatych letech byl cin nesmirne statecny. Za to byl trest smrti.

Vy sam jste se na Britskych Listech priznal k tomu, ze jste  bývalý člen KSČ, pracovník oddělení propagandy a

agitace MV KSČ Praha, odborný asistent na VŠP (nomenklatura sekretariátu

ÚV KSČ), kde jste přednášel "teorii kultury".

Nezlobte se, ale v tom pripade by podle toho co pisete bylo i vase zastreleni narozdil od cinu bratri Masinu na miste. A vase cinnost v zemi pod vladou sovetskych okupantu by ve vsech ohledech splnovala naplneni trestneho cinu vlastizrady. Hlavne ze mate tu drzost kritizovat cestne lidi, kteri se proti vasi diktature dokazali postavit se zbrani v ruce. Rv

3 0
možnosti
PK

pavel kula

21. 8. 2011 18:46
Re: Nezlobte se pane Litosi,

R^R^R^

0 0
možnosti
J

jacarlos

21. 8. 2011 17:36
Proc se pan litoš dopouští demagogie???

Opravdu me fascinuje, jak nehistorici analyzuji historii a jeste se dopousteji demagogie jako pan Litos. Je normalni srovnavat cin silence Breivika, ktery strilel do mladych lidi na ostrove a nechal vyrobit bom,bu, kterou dopalil na civilnim miste s ciny skupiny bratru Masinu, kteri bojovali proti ozbrojene moci totalitniho statu!!??

To jsou vsichni kritici bratru Masinu tak slepi, nebo nechteji videt jasny boj narodne-osvobozenecky proti totalite a la Masinove (boj proti ozbrojenym slozkam statu) narozdil od cisteho terorismu, kdy jsou zamerem likvidovani civliste???

2 0
možnosti
MM

Muf007

22. 8. 2011 13:38
Re: Proc se pan litoš dopouští demagogie???

Původně komunistický propagandista zůstal tím čím byl. To je celé :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3589x
Autor (věk seniorský) dlouhodobě publikuje, je členem Syndikátu novinářů ČR. Měl to štěstí, že mu byla, přes složitou situaci na knižním trhu, vydána kniha kriminálních povídek. Žije v Praze, vychoval dvě děti, má dva vnuky. Je bezvěrec, ale víru plně respektuje. Zajímá se o dějiny První republiky, biblistiku a všechno, co ovlivňuje život této společnosti. Má rád zbraně, psy a svojí rodinu. Rád formuluje své názory psaným slovem.

Seznam rubrik