Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

cara al sol

28. 5. 2011 13:51
On to byl mezi bolševiky samý Žid

Zejména na nejvyšších postech. Myslím, že to jsou informace jako každé jiné.

0 0
možnosti

Viki007

28. 5. 2011 15:29
Re: On to byl mezi bolševiky samý Žid

Oni byli pro jistotu ve všech stranách, snad vyjma kadetů.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

26. 5. 2011 19:01
Ono to je důležitá informace

A to kvůli jeho geopolitické orientaci, jako každý Žid byl tehdy bezdomovcem, tedy internacionalistou. Tedy to vysvětluje, proč nebyl ruským nacionalistou.

0 0
možnosti

Vlad IV

26. 5. 2011 18:51
Eliasar ben Uliach?

Adoptovaný do rodiny jeho tety, provdané Uljanovové?

Tak ten pochopitelně Židem byl......!!

0 0
možnosti

il1948

27. 5. 2011 11:27
Re: Eliasar ben Uliach?

Zase nám cituješ Der Sturmer ??

0 0
možnosti

gagábuška

26. 5. 2011 12:41
souhlas

souhlaím, taky jsem moc nepochopil smysl téhle informace v LN. Spíš mi to dokonce přišlo jako podprahová informace: Lenin = zlý pán a vrah = žid = všichni židi jsou zlí a špatní, pozor na ně.

:-(:-(:-(

0 0
možnosti

David a Goliáš

26. 5. 2011 12:54
Antisemitské Lidovky?

To asi sotva. Zkuste se zamyslet nad tím, jestli ten článek nebyl míněný spíš jako kritika všeobecně rozbujelého antisemitsmu v SSSR ve třicátých letech minulého století, kde si ani všemocný Stalin nedovolil ruskému národu sdělit, že milovaný vůdce revoluce byl Žid...

0 0
možnosti

David a Goliáš

26. 5. 2011 11:55
Senzační odhalení. Einstein byl Žid!

Podle toho, co jste napsal, by Vám podobný titulek vůbec nevadil... Spíš Vás zlobí, že nějaký článek potenciálně narušuje výhradně pozitivní způsob informování o Židech, jak je nepsaným pravidlem mainstreamových médií v ČR.

Já se necítím ani být ve střetu s muslimskou civilizací, ani být jakkoliv zodpovědný za někdejší pronásledování Židů v Evropě. To pro mě představuje historickou událost (stejnou jako třeba husitské války), která dnešním Židům rozhodně nedává žádné právo pěstovat v lidech kult kolektivní viny a zajišťovat si tím naprostou nekritizovatelnost i v případech, kdy izraelské jednotky útočí na palestinské civilisty bílým fosforem apod. Stejně tak odmítám Vaše vývody o tom, že Izrael stojí na naší straně v NAŠEM konfliktu s islámem. Ve skutečnosti se jedná o židovsko-arabský spor o palestinské území, do něhož je Evropa k mé pramalé radosti pouze zatahována.

1 0
možnosti

il1948

26. 5. 2011 13:04
Re: Senzační odhalení. Einstein byl Žid!

Ten článok je o niečom úplne inom, totižto otitulkovať článok spôsobom "LENIN BOL ŽID" - senzačné odhalenie, je niečo pričom hlavne staršia generácia a aj všetci slušný ľudia,  zrejme počuje trávu rásť. No ale prečo by si  si nekopol že áno ?

0 0
možnosti

rito

26. 5. 2011 11:05
Nejen to,

dokonce zakládajícím členem Al-Lajdá;-D.

0 0
možnosti

Lesní sběř

26. 5. 2011 9:37
Jako Evropané...

...nedlužíme nikomu nic. Dejtež pokoj s tou kolektivní vinou a dědičným hříchem, to je nesmyslný abrahamitský koncept a v evropském kulturním rámci nemá co dělat. ;-)

-

Mě by spíš překvapilo, vzhledem k penetraci Židů v předválečném Rusku, kdyby Lenin (a každý druhý bolševik) NEMĚL židovské předky. Ono se už dost dlouho proslýchá, že ty vůbec největší bestie v řadách rudých komisařů měly zpravidla pozoruhodně neruská křestní jména nebo příjmení.

0 0
možnosti

Michal007

26. 5. 2011 9:16
Zajímavý pohled na problematiku

přinesl Roman Joch v článku http://joch.blog.idnes.cz/c/146621/Zidobolsevici-Klerofasiste.html :

Pouze židovské a křesťanské náboženství znají koncept Mesiáše. Po odpadnutí od víry leckdo ztratí svou ortodoxní víru, ale ponechá si koncept Mesiáše, s kterým se nějakým způsobem ztotožní. A tento koncept je základem komunismu i nacismu. Marx, Trockij, Kameněv, Zinovjev, Radek, Slánský – to byli všechno Židé, ale nikoli už židé. Byli to Židé, kteří odpadli od židovské víry svých předků, přestali být židy, začali se domnívat, že Mesiášem jsou oni, a proto se stali komunisty. Stalin – Josif Džugašvili – byl předtím, než se stal komunistou, křesťanským bohoslovcem.

Stejně tak není náhodou, že Hitler byl odpadlíkem od katolického křesťanství, jako není náhodou, že někteří nacisté byli syny protestantských pastorů. 

Pěkně to řekl i Jan Werich: Největším neštěstím pro chlapa je chtít spasit svět z pozice síly. 

0 0
možnosti

Jarcho

26. 5. 2011 8:42
V pozadí asi není antisemitismus.

Ten povyk kolem židovského dědečka V. I. Uljanova není podle mne motivován antisemitismem. Jde spíše o snahu svalit vinu za socialistickou revoluci a vznik Sovětského svazu na někoho jiného:

"za bolševickou revoluci nemohou Slované a vznik SSSR není hříchem Rusů - všechno to spáchali Židi s Lotyši za německé peníze."

Kdyby se tam našel dědeček jiné národnosti (třeba Tatar nebo Maďar), byl by kolem toho asi povyk stejný. Možná i větší.

0 0
možnosti

Brutvann

26. 5. 2011 8:41
Myslím, že můžete být klidný....

LN to myslí jako poklonu , jakože i geniální  padouch musí mít aspoň něco ze Žida, aby byl geniální.....))) Ale  není  to žádná novinka,  spolu s původními židovskými jmény velké většiny  bolševických komisařů bývá  uváděn i tento fakt již dávno.:-)[>-]

0 0
možnosti

il1948

26. 5. 2011 13:06
Re: Myslím, že můžete být klidný....

no a ???

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3589x
Autor (věk seniorský) dlouhodobě publikuje, je členem Syndikátu novinářů ČR. Měl to štěstí, že mu byla, přes složitou situaci na knižním trhu, vydána kniha kriminálních povídek. Žije v Praze, vychoval dvě děti, má dva vnuky. Je bezvěrec, ale víru plně respektuje. Zajímá se o dějiny První republiky, biblistiku a všechno, co ovlivňuje život této společnosti. Má rád zbraně, psy a svojí rodinu. Rád formuluje své názory psaným slovem.

Seznam rubrik