Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

28/8/2009 Hanojske zemetreseni: Necekane dusledky cinskeho pobytu

  Z Taiwanu jsem odjizdel malinko zklaman, protoze zadne mensi citelne zemetreseni se behem meho pobytu na Taiwanu nevyskytlo:( Ale nakonec jsem se preci jenom dockal, i kdyz v trosku jine forme...Kazdopadne tento prispevek je oproti vsem minulym vcelku netradicni, ale vzhledem k tomu, ze uz podobnou "cestovatelskou" zkusenost mam, rozhodl jsem se to sem do blogu take napsat. Zrejme jde o opravdu o dusledky z cestovani na zeny, ktere se zanechaji v domovine...No nejvic se urcite timto prispevkem pobavi ti, kteri me znaji a kteri poznali i MK...

 Jak jsem se zminil v mem prispevku z Hong Kongu, Vietnam byl naplanovan na procestovni s MK.

Kdo je MK?

S MK jsem se seznamil letos nekdy na prelomu brezna a dubna. Byla to mila usmevava slecna a tak jsme se spolu zacli stykat. Mou pritelkyni byla az do meho odjezdu na konci cervna a po celou dobu meho 2 mesicniho pobytu v Cine, v HK a na Taiwanu jsem spolu udrzovali takovou tu skoro kazdodenni "tutu nunu" emailovou konverzaci, "chybis mi" atp. Psala to MK, psal jsem to i ja...takze vsechno se zdalo byt v naprostem poradku, az tedy do jejiho prijezdu do Bangkoku.

Celou dobu mi MK psala, jak je velmi zaneprazdnena, ze si vydelava na ten "nas" Vietnam a ze pracuje od nevidim do nevidim. Zatimco ja jsem moje zpravy myslel jako CSSD v minulych volbach (uprimne) o uprimnosti MK bych dost pochyboval. Asi tyden pred jejim prijezdem me trosku zarazila jedna jeji navsteva koncertu, na ktery by ona sama nikdy nesla a jednak to, ze nektere me emaily zustaly neodpovezeny. Z jejich sahodlouhych emailu s pohadkami o tom, co dela a jak ji chybim, se staly jen emaily ciste organizacniho charakteru. No pojal jsem urcite podezreni (z predesle zkusenosti - 3 tydny pryc). No kazdopadne jsem se na prijezd MK i tak velmi tesil a snazil jsem se z mozku vytlacit mou paranoidni podezrivavost:)

No a jak to dopadlo?

S MK jsem se potkal na letisti a uz od prvni minuty mi prisla trosku divna. No nic, dlouho jsme se nevideli, tak snad je to tim...Cele cekani na prelet do Hanoje jsme prokecali, i kdyz konverzacni temata jsem vedl a udrzoval jen ja. Trosku me zarazilo, ze MK se me na nic nepta, nic ji nezajimalo. No trosku divny, divil jsem se...

Let do Hanoje normalka, az na to, ze jsme asi pul hodiny pred nastupem zjistili, ze jsme nedostali listky vedle sebe. MK to ale tak nejak nevadilo, zatimco me vcelku ano...nastesti bylo volno a tak jsem si sedl vedle ni. MK vetsinu letu spala.

V letadle byla docela zima, ja jen v tricku, kratasech a sandalech, zatimco MK v goracich, kalhotech a nejakem tricku s dlouhyma rukavama. Sveril jsem se MK, ze je tu kosa, nejak na to nereagovala. Asi za deset min si vytahla z batohu salu, jsem se tesil, ze se konecne trosku prikryju, ale ouha, salu nekolikrat prelozila a prikryla se jen ona:( Hmmm...

Na letisti vse probehlo k memu prekvapeni vcelku rychle, viza jsme dostali asi behem 20 min a mohli jsme jet. Nakonec jsem zali tago s nakym amikem za 9 dolaru, ten nas vyhodil rovnou pred hotelem, ktery jsem objednal – Hanoi Guest House, ale nakonec jsme skoncili v jinem hotelu, mozna i o trosku lepsim. Hanoi Boutique GH. Pokoj fakt krasny, cisto, klima, koupelna snad uplne nova. No parada, co vic si clovek muze prat, kdyz vidi po dvou mesicich "svou pritelkyni". Cena navic velmi prijatelna, jenom 16 USD za pokoj.

Meli jsme oba dva hlad, tak ze se pokusime sehnat neco k jidlu, no to se nejak nepodarilo, tak jsme nakoupili aspon nejakou vodu. Vratili jsme se na hotel a MK se sla umyt, ja pak taky. Zatimco ja jsem se natesene tesil na MK v posteli, MK byla dole na internetu. Myslel jsem si, ze ji to zabere par minut na to, aby napsala vsem, ze je ok. Ale nakonec prisla az za 3/4h (ze, by nejaky jeji salodlouhy email pro jeho neveho pritele?). MK se vratila a cekal jsem, ze pujde spat. Ale ne. Takze natesene lezim v posteli, ale MK oznamila, ze si jeste prepere ponozky (chudacek, prvni den a uz ma spinavy ponozticky). No tak ja tu tak lezim a MK si v koupelne, snad asi pul hodiny prepira jedny fusekle. Kurna, co tam dela...?

Nakonec vylezla, rekla ze je unavena (asi to prani a salodlouhy email) a sla spat. Po tom, co jsem z ni vymamil, ze se nejedna o nejaky cyklicky problem, jsem zacal vyslech. Na vsechny me dotazy odpovidala jen "ja nevim". Hm, konverzace jak ucitelky Kadrnozkove pri zkouseni "Horacka s Pazoutem" s vyslednou znamkou 5 nebo odpovidani petileteho ditete na otazku "kdo to udelal". Nic jsem se nedozvedel a sel jsem "spat" s tim, ze to necham na rano.

Rano jsem zacal znovu, MK se jen tupe usmivalo a odpovidalo stejne trapne jako vecer. Nakonec tak z ni neco absolutne neurciteho vypadlo, ale nic konkretniho. Se chudinka nedokazala vubec vymacknout a stale si opakovala to jeji "ja nevim" a pritrouble se usmivala......Celej den jsem byl dost na....a co vlastne jsem behem dne videl si ani moc nepamatuju, protoze muj mozek zamestnavala jina aktivita.

No vypadli jsme ven, chodili po Hanoji. U obeda znovu vyslech, vysledek stejny. U obeda se MK nejvic zajimala o to, jestli je led z mineralni vody nebo z normalni a jestli je salat dostatecne vegetariansky a pri tom se neustale tvarila, jako ze se nic nedeje. Jsem z ni fakt nemoch...

Celej den jsem ja s mapickou hledal cestu a MK, aby se neztratila, chodila vzdy o par kroku za mnou jak nejaky muj ocasek...prohlizeni veskerych pamatek zabralo MK nekolikanasobne vice casu nez me, az jsem u posledni pamatky odesel se uklidnit a osvezit dvema Bia Hoi (cepovane pivo, velmi prijatelne chuti a velmi prijatelne cenou, cca tretinka za bura).

Dali jsem si sraz u divadla vodnich loutek, MK snad prisla poprve na sraz vcas (zrejme se bala, ze se sama ztrati). Predstaveni super, jen MK se stale tvarila pritrouble, jako ze se nic nedeje...vecer jsem uz to s ni nemohl vydrzet, zasel jsem sam do Jazzbaru. MK nechtela jit, ze si koupila nejake ovoce a ze si ho spapa... Zapomnel jsem si na pokoji fotak, tak jsem se musel asi po 2 min od hotelu vracet. MK nepapala ovoce, ale uz sedela na netu a asi updatovala status na Facebooku. V jazz baru vsechno ok, hudba ok, pivko ok az na moji hlavu, ve ktere to trosku trestilo. Uf uf, to je naval...takovy stres tady mam. 

Vratil jsem se asi v ¼ na 12 na hotel, ze ji dam jeste sanci. MK ale stale sedela na netu a asi neustale updatovala nebo psala salodlouhy emaily....Dalsi vyslech jsem uz ani nezkousel.

Rano jsem sel sam na Mauzolemu podivat se na strycka Ho. U snidane jsem se jeste jednou cvicne preptal, ale vysledek stale za 5. Oznamil jsem, ze odjizdim. MK to nijak moc neznervoznilo, mozna lehce ji ten pritroubly usmev uvadl. No mozna se na to doma i nejak pripravovala, protoze s sebou mela fakt vse. Sbalil jsem si veci, popral hodne stesti, rekl bye bye, ona taky a nechal MK svemu osudu....a dalsi info o mem cestovani az 30/8/2009.

No muze se to zdat trosku jako pomsta MK, ale chtel jsem vysvetlit, proc v pristich dnech nebude MK v cestopise figurovat, protoze nekteri ji tady urcite cekali. Zaroven jsem si 100% jisty, ze tohle jednani jsem si ja od ni absolutne nezaslouzil avubec nerozumim tomu, proc tedy za mnou do Vietnamu jezdila (zrejme 100% storno poplatek)

Asi se jeste v dalsich prispevcich o MK zminim, ale rekl jsem si, ze bude lepsi pro tuto osobu nez inicial pouzit nejaky nomen omen. Tak jsem si vymyslel, ze bude v dalsich prispevcich vystupovat jako ZTP (Zvlastni Tvor Prijel).

Autor: Jan Kubanek | čtvrtek 3.9.2009 17:27 | karma článku: 13,53 | přečteno: 953x
  • Další články autora

Jan Kubanek

21-23/12/2009 UK: 1 den v Londyne a nakonec autobusem domu

Po nekonecnem letu a nekonecne dlouhe noci konecne dosedame vcelku na cas na Heathrow. Internet a letenka ukazovaly dosed na terminal cislo 1, ale nakonec se nas pilot rozhodl dosednout na T3:( Venku uz mrzne az prasti, i do Londyna dorazila kruta zima:)

31.12.2009 v 14:20 | Karma: 20,78 | Přečteno: 2562x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

18-20/12/2009 Australie: Posledni 3 dny v Sydney

18/12/2009 Australska pohoda Noc v nasi saunicce docela dost zla, mam dojem, ze jsem ani oka nezamhouril. No to vlastne ano, ale opravdu jsem toho moc nanaspal. Takze nastava presun na jiz vyzkouseny YHA Railway Square. Abych si byl jisty, ze nebudu provozovat indiani beh v plne polni po hostelech v Sydney, jdu radeji do YHA railway nejdrive bez batohu. Mam kliku a maji volno, nebo spis ani ne, protoze to vypada, ze se v poslednich dnech hodne cestovatelu stahlo ze Sydney na Vanoce domu. Rikal to i Afganec a i v YHA RS to nevypada opravdu zrovna precpane.

30.12.2009 v 9:59 | Karma: 16,87 | Přečteno: 1685x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

16-17/12/2009 Australie: Melbourne -> Sydney

16/12/2009 Ctyricitka v Melbourne Rano musim oproti ostatnim vstavat docela brzy, protoze vozidlo by melo stat uz pred devatou na parkovisti autopujcovny. Po trosku okruzni jizde po Melbourne nachazim moji slavnou Sydney road v Sydney a dojizdim do pujcovny. Cekal jsem, ze cesta pres Ocean road bude tak maximalne 600km, ale nakonec nam displej ukazuje lehce pres 900, vcelku dost. Chlapek v pujcovne auto tak lehce obejde, s vysledkem "all right", ten lehky bordylek a trosku pisku uvnitr je zrejme standardni znecisteni a ja muzu odjet tramvaji z5 k Vincentovi.

29.12.2009 v 11:37 | Karma: 17,80 | Přečteno: 1626x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

14-15/12/2009 Australie: On the (Ocean) Road I

14/12/2009 On the (Ocean) Road I: Auto mam domluveny na devatou, takze tak nejak primerene vstavam. Vzhledem k tomu, ze zamluvit auto bylo o 50AUD levnejsi mimo centrum Melbourne, tak frcim tramvaji nekam na sever mesta. Na zastavce se ptam typose, jestli jedu dobre, on rika ze jo, ale ze budu muset trosku popojit...

28.12.2009 v 9:55 | Karma: 15,90 | Přečteno: 1786x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

13/12/2009 Australie: v Melbourne II

Rano se moc nesnazim a tak vstavam docela pozde, preci jenom dve po sobe tak nejak nevyspale noci se na me podepsaly. Rano zacina obedem v nejakym cinskym bistru na Swanston street. Nejak se mi nechce nic moc delat, ale nakonec trosku prolitnu centrum a obchody v Melbourne, hlavne za ucelem se schovat pred dnesnim vedrem.

27.12.2009 v 8:21 | Karma: 17,31 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Česko má nejvíce malých varen pervitinu v Evropě, říká zpráva centrály

26. června 2024  6:35

Česko vede v počtu malých laboratoří na výrobu metamfetaminu v Evropě. Tento způsob produkce je...

Assange je volný. U amerického soudy přiznal vinu a míří do Austrálie

26. června 2024  2:15,  aktualizováno  6:08

Zakladatel WikiLeaks Julian Assange ve středu před americkým soudem na souostroví Severní Mariany...

Vláda schvaluje zvýšení měsíčního poplatku České televizi na 150 korun

26. června 2024  5:53

Zvýšení měsíčních poplatků veřejnoprávním médiím schvaluje ve středu vláda. Zatímco u České...

Poslanci budou jednat o vyšetřovací komisi ke střelbě na fakultě

26. června 2024  5:10

Návrh opozičního hnutí ANO na zřízení parlamentní vyšetřovací komise ke střelbě na Filozofické...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1101x
cestovatel, ktery momentalne docestoval:(