Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Martina Svobodová

5. 1. 2010 19:16
Deník

Fakt jsem si zvykla, mohl bys v psaní pokravat klidně i z Prahy ;-)

0 0
možnosti
MM

captain cook

3. 1. 2010 5:21
dik za blog a fotky

jak uz jsem se zminil, bylo pro mne zajimave precist si zazitky soucasneho navstevnika z Ceska a videt Australii jeho ocima.

Diky za cas, ktery jsi psanim stravil, krasne fotky a zajimave postrehy. Take za to, ze jsi nam otevrel moznost napsat pod tvym blogem komentare.

V soucasne dobe tady pise o zivote v Australii jedna relativne velmi nova (docasna) rezidentka a ta neotevrela diskuzi pod svymi clanky. Mozna se boji, ze ji rejpalove budou schvalne kritizovat? Skoda.

Byl bych rad k jejim zajimavym postrehum take neco pripsal z hlediska dlouhodobeho usedlika.....nebo treba na jeji stiznost, ze k peceni vanocniho peciva nasla v Australii jen hladkou mouku ji poradil, ze na rozdil od USA hruba mouka (tzv. continental flour) je v Australii k mani.

Dnes jsem dokoncil poznamky pod tvymi zaverecnymi blogy, ktere jsem si precetl po navratu z vanocni cesty do Adelaide. Preji vsechno nejlepsi do 2010 a budouciho cestovani.

0 0
možnosti
MM

captain cook

3. 1. 2010 5:08
vanocni nakupy

"Vanoce se tu opravdu oproti Australii darkove berou velmi poctive. Vsichni nakupuji jako o zivot. Ne ze by se v Australii nenakupovalo, ale rozhodne to neni takovy shon, jako tady."

Jednak je Londyn vetsi nez Sydney a Melbourne a predevsim jeho mestske centrum je podstatne vetsi a vice populovane.

V Australii je nejvetsi shon pred vanocemi na 23.a 24.prosince....a pak nesmirny napor na obchody na tradicni "Boxing Day sales" cili "Svatostepanske vyprodeje" 26.prosince v Melbourne a Sydney. Lidi se staveji do fronty uz nekdy v 5 rano pred obchodnimi domy Myer a David Jones.

Jeden cas to bylo doslova o hubu. Predmety z nejvyhodnejsi "vyprodejove akce", s usetrenim stovek a nekdy i pres pres $1000, byly k mani jen pro ty prvni, kteri dorazili k pultum. Lide si pred vanocemi "zmapovali" obchody, aby vedeli kterou zkratkou se dostat ke kteremu oddeleni. Protoze doslo v tlacenici k urazum, obchody ted poradaji u techto atraktivnich predmetu "nahodne akce" kazdou hodinu.

0 0
možnosti
S

skub

3. 1. 2010 10:48
Re: vanocni nakupy

Diky:) Tak to musi byt vazne velka "legrace" takove nakupy:)

Honza

0 0
možnosti
L

levin

31. 12. 2009 20:12
Bylo to fajn...

hodně mě vzalo když MH v Sydney zmizela v temných vodách... to byla vaše první dlouhá cesta? 

0 0
možnosti
S

skub

1. 1. 2010 12:07
Re: Bylo to fajn...

jj, to me taky dost sejmulo, jsem mel vylozene spatny den pak:) ....zalezi co myslite jako "dlouha", ale nejdelsi jednoznacne byla...:-)...drive jenom spis takove dlouhodobejsi pobyty v zahranici s obcasnym cestovanim...

0 0
možnosti
JP

Hank1980

31. 12. 2009 17:39
dobrá cesta

R^

0 0
možnosti
S

skub

31. 12. 2009 16:55
Diky! & PF2010

:) Jeste jednou dik za ohlasy:)

Prekvapive se mi zda, ze v Asii cestovaly samy vice holky nez kluci, mozna nejsou takovy poseroutky:) Kluci vzdycky aspon ve dvou, ale holek, co jelo samo Vietnam nebo Kambodzu, jsem potkal opravdu spoustu:) V Australii uz je to bylo tak vyrovnany.

Pro EizoEizo: V Asii vetsina lidi jede z uspor a v Australii, pokud tam nekdo jede na dele (vic jak 2 mesice), tak pracuje. Australie je oproti Asii preci jenom podstatne drazsi a hlavne nabizi daleko vice moznosti, jak penize rozfofrovat. V Asii "je problem" utratit za cestovani vice jak $100 dolaru denne, kdezto v Autralii neni problem utratit i klidne $500 za ruzne zazitky:)

Pro Jonathan 33: Mist, kde jsem jeste nebyl, je stale spoustu:) Budu se muset poradit se sestrou MH, kam by chtela jet ona:)

0 0
možnosti
K

kevinbb

31. 12. 2009 15:05
Bylo docela

zabavne vas cist a tak jsme si precetli kazdy vas clanek a docela nas to pobavilo. Takze jsme sledovali vase cestovani od zacatku az do konce a drzeli jsme vam palce. A srovnavali jsme nase zazitky.

No nic, prejeme vam hodne stesti do toho Noveho roku 2010 a take vam drzime palce do budoucna.

KB

R^

0 0
možnosti
RG

eizoeizo

31. 12. 2009 14:58
Cestují takhle ženy často samy?

A do jakých zemí? A z jakých zemí jsou? A kolik jim asi tak obvykle bývá?

A na cestu si předem naspoří nebo si na cestě přivydělávají, třeba číšničením?

0 0
možnosti
MM

captain cook

3. 1. 2010 12:09
Re: Cestují takhle ženy často samy?

privydelavat si na ceste prilezitostnymi pracemi byval dobry zpusob jak cestovat kolem sveta. Se vzrustem nezamestnanosti v ruznych zapdnich zemich take ubylo legalnich moznosti si privydelat. Australie si to vzdycky kontrolovala a navstevnici na turistickem vizu museli pdepsat, ze nebudou hledat praci. Prace je v Australii hlavne sezonni jako cesani novoce a podobne.Vseobecne plati, ze lide pod 26 maji trochu snazsi podminky kdyz jde o ziskani pracovniho povoleni.

Na druhou stranu byvalo zvykem, ze spousty mladych Australanu proudily do Evropy, usadili se tradicne ve VB, nasli praci na par mesicu, sjezdili pak Evropu, zas par mesicu pracovali a pak smer na vychod pres Asii domu nebo naopak na zapad a domu pres USA/Kanadu. Holky pracovaly v Anglii casto jako sekretarky, urednice, zdravotni sestry nebo ucitelky (pokud mely potrebne kvalifikace). Kdo nemel kvalifikace nebo nesehnal dobra mista, bral mista cisniku, uklizecu apod.

0 0
možnosti
J3

jonathan 33

31. 12. 2009 14:54
Bylo to zajímavé,

také fotky se mi líbily.Kam příště?

0 0
možnosti
DL

D_L

31. 12. 2009 14:52
PF2010

Tak, a máme po legraci....:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1101x
cestovatel, ktery momentalne docestoval:(