Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

21-23/12/2009 UK: 1 den v Londyne a nakonec autobusem domu

 Po nekonecnem letu a nekonecne dlouhe noci konecne dosedame vcelku na cas na Heathrow. Internet a letenka ukazovaly dosed na terminal cislo 1, ale nakonec se nas pilot rozhodl dosednout na T3:( Venku uz mrzne az prasti, i do Londyna dorazila kruta zima:)

 

Cekani na kufry zdlouhave jak cekani na pad rezimu pred 89:) Snad uz na Heathrow nezacali stavkovat! Kadence jeden kufr za 10 vterin se mi zda opravdu nedostatecna...cekani na muj batoh zabere neuveritelnych 45 min od dosedu letadla. Nejdrive hezky vyjizdeji jeden po jednom s velkymi rozestupy zavazadla cestujicich v prvni a obchodni tride a pak az teprv pro tu nutnou pakaz cestujici v ekonimicke tride:) Navic protoze jsme v Singapore nektere cestujici vyhazovali, takze muj batoh byl asi nekde uplne vzadu...

Na hajzliku se prevlekam tak jako hodne cestujicich z kratasu do kalhot a nabaluji na sebe druhou mikinu, abych ten teplotni sok prezil pokud mozno do Vanoc bez nejakeho kasliku a teplutky, na kterou my muzi vetsinou casto umirame:)))

Navic ja mam to stesti, ze i pres tu ranni hodinku me sem prijel vyzvednout Tony a odvazi si me k sobe domu, kde mi jsou posleze pripraveny smazene luxusni vajicka s klobaskou, mnam mnam. Pribiha Alex, tak tu obstastnuji jednim plysovym klokankem "made in Australia" vzpinajici se hrde na svem telo, Buhvi, jestli to neni spise nahodou "made in China":)

Jo joj, v Londyne je zima:)

Chvili kecame, ja si delam hygienickou upravu po 24 hodinovem letu nez vyrazim do vanocne oddeneho Londyna. Namirim si to na Camdem market se spousto naprosto ulytleho obleceni, tak si taktez nejake ty modni doplnky kupuji a pak uz frcim na Oxford street probehnout misti kramecky, tedy spis megaobchodaky, dobehnout na Piccadelly a zpet. Nakup obleceni, kdo jeste kupuje obleceni v CZ pri tech natazenych cenach, nechapu. V Londyne je levneji a navic vyber:) Jinak v Londyne skutecne srumec, Vanoce se tu opravdu oproti Australii darkove berou velmi poctive. Vsichni nakupuji jako o zivot. Ne ze by se v Australii nenakupovalo, ale rozhodne to neni takovy shon, jako tady.

Oxford street:

Zima ovsem nevadi mistnimu ozivlemu reklamnimu poutaci na Oxford street:)

Vecer uz jen pokec s Tonym, Barou, Kamilou a neustale nekam behajici Alex a hlavne zjistovani, jak vlastne se na to me low cost letiste Luton, odkud leti Wizzair a u ktereho jsem mel zakoupenou letenku, autobusem dostat. Pri tisku rezervacky zjistuji jeden docela slusny problem. Nejaky trouba mi zakoupil letenku sice na 22, ale nikoliv na prosinec, ale na listopad. Ja jaj, kurna!

Ha, to je docela sok, sem to ale blb! Nepredpokladam, ze by mi v Lutonu rekli: "No pane Kubanek, kde jste? Uz tady na Vas mesic cekame!" haha. Hm, takze 75 liber za letenku vyhozeno do vzduchu, tentokrat tedy naproste a pouze neci blbosti:) Hlavne rychle hledam nejakou alternativu. Letenka minimalne za 7 klacku, tolik rozhodne nedam a mozna uz ani nemam:) Takze rychle nakup jizdenky na bus, vyjizdejici stejne jako Wizzair zitra v 11 ze stanice Victoria Coach. Kupuju si posledni misto ze trech autobusu, co odjizdeji! Jsem to ale klikar!

O tom unavenem stesti a blbcovi, asi na tom vazne neco bude! Ze by zapusobilo pohlazeni toho praseciho cumacku v Sydney? No nekdy se mu tedy musi trosku financne pomoci, ale kazdopadne to asi funguje. Rano jedu na Victoria coach station, 3 autobusy uplne plny a zajemcu by bylo mozna i na ctvrty. Rano totiz byl let spolecnosti Wizzair Londyn Luton-Praha zrusen. Hehe, "ten muj":) Kdybych byl byval tu letenku mel, asi tezko bych se pak do nejakeho autobusu pred Vanoci dostal. Tak nakonec mi ta listopadova letenka stesti prinesla:) Sice za prachy, ale co, aspon stihnu stedrovecerniho kaprika:)

Autobus naprosto OK, ani na cestu tunelem necekame dlouho. Novodobi emigranti za lepsim zivotem, kterych jede v buse tak 10, jsou taky ok a kdyby ne, tak je asi nase prisna stewardka Liduska srovna:) Do Prahy prijizdime presne na patou, vsichni krasne obleceny ve vystylizovanych perovkach a kulichem narazenym az po oci, na nadrazi po me nejaky bezdomovec zadoni drobny, nemam ani korunu....

Uz jsem nekolikrat byl dlouho pryc, ale tohle je navrat jiny, statny i smutny, protoze vim, ze mi konci jedno velikanske dobrodruzstvi. Kez by se mi nekdy zase postestilo takhle cestovat:) Pulrok plny neuveritelnych a krasnych zazitku, nezapomenutelne vzpominky, bankovni konto krvaci ale cisilka zustavaji dokonce lehce v cernem, co vic si prat:) A koho by to zajimalo, tak naklady na tuhle cestu byly ve vysi tak priblizne hodne tezce nabouraneho noveho Mercedesu:) haha:)

Na zaver dekuji vsem mym cestovatelum, zejmena pak JK za super pripravu Ciny, EL za pripravu Malajsie, OK za to ze priletel, ZTP za to, ze me nechala na pokoji a umoznila mi si uzit krasneho samocestovani ve Vietnamu a Kambodzi no a pak hlavne dekuji za legraci na ceste vsem osamelym samocestovatelkam, zejmena tem francouzskym, kterych bylo asi nejvic;) MH si zaslouzi obdiv za to, ze to se mnou tak dlouho vydrzela.

Dekuji vsem ctenarum, kteri se obcas uklikli a hodili mi zpravu, ze se prispevky libli, popripade za to, ze se uklikli dokonce az tak, ze se mi zvysovala obliba clanku. Nebylo to pro me vylozene dulezite, protoze jsem si chtel hlavne me vzpominky a zazitky uchovat, ale potesi to:)

Dekuji zaroven za vsechny rady, ktere mi byly prostrednictvim zprav a komentaru poskytnuty a za vsechny relevantni a doplnujici komentare {Kapitane Cooku, nebo rady o pijavicich:}

Hodne krasneho cestovani a peknych a prijemnych zazitku v roce 2010 preje

Jan Kubanek

Autor: Jan Kubanek | čtvrtek 31.12.2009 14:20 | karma článku: 20,78 | přečteno: 2562x
  • Další články autora

Jan Kubanek

18-20/12/2009 Australie: Posledni 3 dny v Sydney

18/12/2009 Australska pohoda Noc v nasi saunicce docela dost zla, mam dojem, ze jsem ani oka nezamhouril. No to vlastne ano, ale opravdu jsem toho moc nanaspal. Takze nastava presun na jiz vyzkouseny YHA Railway Square. Abych si byl jisty, ze nebudu provozovat indiani beh v plne polni po hostelech v Sydney, jdu radeji do YHA railway nejdrive bez batohu. Mam kliku a maji volno, nebo spis ani ne, protoze to vypada, ze se v poslednich dnech hodne cestovatelu stahlo ze Sydney na Vanoce domu. Rikal to i Afganec a i v YHA RS to nevypada opravdu zrovna precpane.

30.12.2009 v 9:59 | Karma: 16,87 | Přečteno: 1685x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

16-17/12/2009 Australie: Melbourne -> Sydney

16/12/2009 Ctyricitka v Melbourne Rano musim oproti ostatnim vstavat docela brzy, protoze vozidlo by melo stat uz pred devatou na parkovisti autopujcovny. Po trosku okruzni jizde po Melbourne nachazim moji slavnou Sydney road v Sydney a dojizdim do pujcovny. Cekal jsem, ze cesta pres Ocean road bude tak maximalne 600km, ale nakonec nam displej ukazuje lehce pres 900, vcelku dost. Chlapek v pujcovne auto tak lehce obejde, s vysledkem "all right", ten lehky bordylek a trosku pisku uvnitr je zrejme standardni znecisteni a ja muzu odjet tramvaji z5 k Vincentovi.

29.12.2009 v 11:37 | Karma: 17,80 | Přečteno: 1626x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

14-15/12/2009 Australie: On the (Ocean) Road I

14/12/2009 On the (Ocean) Road I: Auto mam domluveny na devatou, takze tak nejak primerene vstavam. Vzhledem k tomu, ze zamluvit auto bylo o 50AUD levnejsi mimo centrum Melbourne, tak frcim tramvaji nekam na sever mesta. Na zastavce se ptam typose, jestli jedu dobre, on rika ze jo, ale ze budu muset trosku popojit...

28.12.2009 v 9:55 | Karma: 15,90 | Přečteno: 1786x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

13/12/2009 Australie: v Melbourne II

Rano se moc nesnazim a tak vstavam docela pozde, preci jenom dve po sobe tak nejak nevyspale noci se na me podepsaly. Rano zacina obedem v nejakym cinskym bistru na Swanston street. Nejak se mi nechce nic moc delat, ale nakonec trosku prolitnu centrum a obchody v Melbourne, hlavne za ucelem se schovat pred dnesnim vedrem.

27.12.2009 v 8:21 | Karma: 17,31 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

12/12/2009 Australie: Melbourne

V noci prestupuji v mestecku Narradera, kde se stretavaji autobusy jedouci z Adelaide do Melbourne a z Canberry jedouci do Adelaide. Jediny, co si pred zastavkou asi ve dve rano pamatuji, ze venku jsem zahlidnul na ukazateli ukazujici 9C. Brrr, to je zima. Nechtelo se mi tomu moc verit, ale zastavka v Narradere me presvedcila, ze tomu tak skutecne asi bude, 2x brrr, fakt kosa.

26.12.2009 v 10:34 | Karma: 16,55 | Přečteno: 1270x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1101x
cestovatel, ktery momentalne docestoval:(