Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

23/11/2009 Australie: Hervey bay -> Rainbow beach

Rano musim vstavat zase jako do Kolbenky, protoze jsem se rozhodl jet autobusem uz v osm rano. Nastesti se tentokrat nemusim spolehat na tu mistni velmi frekventovanou mestskou dopravu, protoze me tam pry hodi minibus z hostelu.

  V 735 po me urgenci vyrazime. I autem to bylo na autobusak skoro 10 min, fakt dalka. Greyhound vyrazi na cas. Prekvapive tohle je asi prvni autobus, kde jsou batuzkari v mensine. Jede jich tu ze zacatku jenom par. Taktez zjistuju, ze ty bile podkolenky je soucast uniformy greyhoundskych ridicu.

Cestou opravdu nic moc k popsani, prijezd dle radu na desatou. Zajimavy jenom je, ze vlastne jedeme po silnici spojujici vychodni pobrezi od severu k jihu, ale na frekvenci aut to tu opravdu neni vubec znat. Jede jich tu jenom par.

V Rainbow beach je zastavka kousek od meho hostelu Frasers. Super, ze se nemusim nikam tahat. Ubytovavam se, ale hlavne taky caluju vylet, snad za 160. Kolik jsem zaplatil uz v Cairns si uz ani nepamatuji:) Nastesti tady docela pokrocili, berou kartu a dokonce ani nepozaduji nejake to navyseni, kvuli platbe kartou. No kazdopadne zase trosku pruvan na karte:)

Pri prichodu na hotel me pobavi mistni nabidka na delfinovy zajezd. Tak takhle vypada precenovani v australske praxi, z 10 rovnou na 20. Pekny marketingovy tahak!:) Trosku mi to pripomina ten ukrajinsky vtip o tech dvou manazerech a jejich diskuzi o kravate. Za koliks ji koupil? Za 20. No ty si ale blbej, vdyt tamhle ji maj za 50:)))

V Rainbow beach by mela byt nejaka 120m vysoka pisecna duna, kterou se mi ovsem bohuzel nedari najit. Tak pockam na odpoledni organizovanou prochazku, ktere by nas tam mela zavest. Nez to bude, jen se tak poflakuji na plazi, ve "meste" a v hostelu.

Od dvou zacina povinna TV seance, jak se na Frasers ostrove chovat a jak ridit vozidlo 4x4. Typos Luke, ktery nam to pousti, to trosku shazuje, ale me to prijde vcelku poucny, ani ne tak pro me, jako spis pro lidi, ktery se do prirody nedostanou. Pulka o nebezpecich na Fraser islandu, druha pulka o tom, jak na Fraser islandu ridit, protoze mistni ostrov je cely z pisku a stejne tak vypadaji mistni cesty. Cast byla venovana mistnim obyvatelum ostrova Fraser - divokym psum Dingo. Podle instruktazniho filmu to vypada na velke krveziznive selmy, tak se asi mame na co tesit:) Uz se nemuzu dockat, az se budu byt o zivot hlava nehlava...:)

Pak nasleduje jeho proslov, co muzeme a co nemuzeme, co mame a co nemame a podepisovani a procitani dalsich dulezitych dokumentu. No za ty penize se docela zodpovednosti maximalne vzdavaji, ale asi je to normalni. Vsechno taky podepisu, snad neupisuji dusi dablu. Jinak jsme rozdeleni do dvou skupin, je nas 22. Nase skupina se zatim sklada z 2 Kanadanu (Nelson a 2x Zach), ja a holandan Base, Anglicanka Michelle, 2 x dalsi Holandanky (Elise, dalsi uz nevim),1x 2 Nemky (Antonie, dalsi uz nevim) a jeste dalsi tri, kteri by se meli behem dne dostavit. Druha skupina je stejne tak holandska jako ta nase. Vubec ta pritomnost vsech tech holandanu je neskutecna, kde se vsichni berou, to nechapu. V misntim hostelu tvori mozna dobry tak 30%, v minulem to snad bylo mozna i 50%.

Po tom, co vsechno podepiseme, jdeme kdo chce s Lukem konecne na tu mistni dunu zvanou Carlo. Vylezt tam je docela do kopecka, ale stoji to za to. Pisecek krasne jemnounky, ale taky pekne rozpaleny. Luk nam ukazuje spravnou techniku hodu bumerangem. Je vypsanan odmena za hozeni a jeho chyceni v podobe pivka, ale nikomu se to nedari. Muj vysledek je jemne odreny malicek pri pokusu o chyceni rotujiciho bumerengu. No jeste ze mi ho bumerang nerozseknul, to bych si ty pristi dny asi moc neuzil.

Presunujici se duna Carlos. Kazdy rok o metr...

Zkousim to snad aspon 100 x, ale pivko je v nedohlednu. Navic je velky vitr, ktery ten bumerang vzdycky tak nejak nahodne nekam odnese. Jak to delali Aboridzinci, nevim... Par pokusu bylo tedy skorouspeny, ale chytit letici bumerang a neprijit pri tom o prsty je stejne narocny asi jako chytat mouchu.

Carlos:

Zkousim take sandbording. Jako jedinemu, tedy s Lukem, se mi podari sjet mistni dunu bez spadnuti ve stoje, takze pry dostanu za odmenu to slibobane pivko. No muj supersportoni talent se zase projevil, haha:)

Duhova plaz se to tu jmeneuje pry proto, ze tu maji ruznobarevny pisek. Jednotlive kovy pisek ruzne zbarvuji a opravdu tu ma nekolik barev, sice tedy ne ale v barve duhy:) Tak jestli je to jeho povidani pravda, netusim....

Pak jeste delame par fotek, kvuli nimz ale prijdeme o zapad slunce, protoze to Luke nejak spatne odhadnul. Nastesti ale i presto dostavam moje slibene pivko. Vecer poflakovacka po hostelu a na Rainbow beach, kde probiha nejaka zrejme dost neofiko party...

Zapad slunce u Duhove plaze:

Autor: Jan Kubanek | úterý 1.12.2009 14:29 | karma článku: 15,38 | přečteno: 849x
  • Další články autora

Jan Kubanek

21-23/12/2009 UK: 1 den v Londyne a nakonec autobusem domu

Po nekonecnem letu a nekonecne dlouhe noci konecne dosedame vcelku na cas na Heathrow. Internet a letenka ukazovaly dosed na terminal cislo 1, ale nakonec se nas pilot rozhodl dosednout na T3:( Venku uz mrzne az prasti, i do Londyna dorazila kruta zima:)

31.12.2009 v 14:20 | Karma: 20,78 | Přečteno: 2562x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

18-20/12/2009 Australie: Posledni 3 dny v Sydney

18/12/2009 Australska pohoda Noc v nasi saunicce docela dost zla, mam dojem, ze jsem ani oka nezamhouril. No to vlastne ano, ale opravdu jsem toho moc nanaspal. Takze nastava presun na jiz vyzkouseny YHA Railway Square. Abych si byl jisty, ze nebudu provozovat indiani beh v plne polni po hostelech v Sydney, jdu radeji do YHA railway nejdrive bez batohu. Mam kliku a maji volno, nebo spis ani ne, protoze to vypada, ze se v poslednich dnech hodne cestovatelu stahlo ze Sydney na Vanoce domu. Rikal to i Afganec a i v YHA RS to nevypada opravdu zrovna precpane.

30.12.2009 v 9:59 | Karma: 16,87 | Přečteno: 1685x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

16-17/12/2009 Australie: Melbourne -> Sydney

16/12/2009 Ctyricitka v Melbourne Rano musim oproti ostatnim vstavat docela brzy, protoze vozidlo by melo stat uz pred devatou na parkovisti autopujcovny. Po trosku okruzni jizde po Melbourne nachazim moji slavnou Sydney road v Sydney a dojizdim do pujcovny. Cekal jsem, ze cesta pres Ocean road bude tak maximalne 600km, ale nakonec nam displej ukazuje lehce pres 900, vcelku dost. Chlapek v pujcovne auto tak lehce obejde, s vysledkem "all right", ten lehky bordylek a trosku pisku uvnitr je zrejme standardni znecisteni a ja muzu odjet tramvaji z5 k Vincentovi.

29.12.2009 v 11:37 | Karma: 17,80 | Přečteno: 1626x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

14-15/12/2009 Australie: On the (Ocean) Road I

14/12/2009 On the (Ocean) Road I: Auto mam domluveny na devatou, takze tak nejak primerene vstavam. Vzhledem k tomu, ze zamluvit auto bylo o 50AUD levnejsi mimo centrum Melbourne, tak frcim tramvaji nekam na sever mesta. Na zastavce se ptam typose, jestli jedu dobre, on rika ze jo, ale ze budu muset trosku popojit...

28.12.2009 v 9:55 | Karma: 15,90 | Přečteno: 1786x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

13/12/2009 Australie: v Melbourne II

Rano se moc nesnazim a tak vstavam docela pozde, preci jenom dve po sobe tak nejak nevyspale noci se na me podepsaly. Rano zacina obedem v nejakym cinskym bistru na Swanston street. Nejak se mi nechce nic moc delat, ale nakonec trosku prolitnu centrum a obchody v Melbourne, hlavne za ucelem se schovat pred dnesnim vedrem.

27.12.2009 v 8:21 | Karma: 17,31 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1101x
cestovatel, ktery momentalne docestoval:(