Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

2-3/12/2009 Australie: Surfers Paradise, to je mladych kalicu raj..

2. prosince Zastavka v Sufers Paradise probehla hlavne ze dvou duvodu. Jednak zjisit, co to je to "Schoolis", coz bylo provedeno vcera a jednak si jeste zaserfovat. V ktere jine casti Australie by clovek mel jit na surf nez ve meste tohoto jmena...

 Rano ovsem pres okenko z postele slysim, jak venku prsi, takze opravdu nikam nespecham. Bohuzel taktez zjistuji, ze venku je dneska neuveritelna zima, odhadem tak neco pod dvacet...kratasky a tricko sice staci, ale je to skoro uz tak tak na hrane. Po nekolika mesicich stravenych skoro kazdy den nad 25 C tohle je vazne zima. Trosku me bere sok, kdyz si predstavim, ze za par tydnu prijde teplotni sok jeste vetsi:(

Takze dnesni napad na serfovani rusim a muj surf vesim na surfarsky kolicek...

Po vietnamske snidani nastesti neprsi, ale kosa se tu stale drzi. Na zahrati si davam pochod po mistni plazi az tak dva kilacky jeste za Q1, coz je nejvetsi mrakodrap na svete, ktery byl postaven vyhradne za ucelem bydleni a taky snad nejvyssi budova na jizni polokouli. V nejakem snad predposlenim patre je sice vyhlidkova plosina, ale dneska ten vyhled opravdu za tech 20AUD nestoji, nebot je docela zamraceno a viditelnost nic moc...

no ale na pozdni odpoledne uz se to docela roztahlo, tak jsem si to qve jedna taky vyblejsknul....

Plaz je dneska vskutku slusne vylidnena, moc lidi sem dnesni kosa ale neprilakala. Par lidi, nebo mozna Anglicanu, se i ale pres tu zimu preci jenom koupe. Cestou nazpatek uz to beru po ulici a podari se mi ulovit jeden cesky kousek...

Kazdopadne prochazka po plazi je asi moje hlavni dnesni aktivita..den pak jeste naplnim internetem za dva dolace na hodku, mistnima obchodama zamerene na penezenky rozjarenych schoolis a na tvorbu jidla z donesenych ingredienci, stejne tak jako dopisovani posledni dni deniku, ktery jsem v posledni dobe znacne pro mou lenost flakal..

Vecer probehna akce hon na schoolis c.2. Chtel jsem zajit do nektereho z tech vyhlasenych klubiku. Nicmene pri stani ve fronte jsem zjistil, ze tu stoji vsichni v botech a kalhotech, coz opravdu nebyl muj pripad. Takze hlavne probehla takova poflakovacka po kalicim centru a ochutnavka australskeho lednacka, ktery se tu jmenuje Golden Gaytime, vcelku pochoutka...

Takhle to v noci frci na rajske hlavni...

Na rajske hlavni, tentokrat pres den: taky to tu docela frci...


3.prosince

Prestoze pocasi se dneska vratilo k normalu, nakonec jsem se rozhodl, ze pujdu serfovat az v Byron Bay, coz je dalsi sufarsky raj a momentalne bohuzel taktez i raj pocetnych australskych schoolis. Rano serfovat, brzo odpoledne presun do Byron Bay, no spis potrebuju stale relaxovat nez se za necim honit.

Rano tedy probehne precpani se vselijakyma zbytkama z mych zasob za ucelem jejich celkove likvidace a pak poflakovani po Sufres, stejne jako vcera. Zachazim si i trosku dal od more. Surfers je vubec zajimave mesto...more, pas mesta a mrakodrapu a pak jsou takove lagunky, na kterych mesto pokracuje povetsinou dosti honosnyma domkama.

Hlavni plaz v Surfers Paradise

Zadni cast surfers, vicemene uplne jine mesto....

Tesne pred odjezdem zvladam v mistnim supermarketu nakup obeda, pri jehoz odchodu se potkavam se dvema krasnyma Slovenkama, ktere tu studuji AJ. Bohuzel musim padit na bus, takze trosku smolik...no co se da delat.

Od hostelu jsem dovezen na autobusak, Greyhound stacil z Brisbane nabrat asi 15 min zpozdeni, ale panu v podkolenkach je to jedno a velmi pomalu si nas ze sveho papirku kontroluje. Nastesti nas neni mnoho, abysme nabrali zpozdeni jeste vetsi....Vyjezdem z mestecka Coolangata opoustim Queensland a nas autobus zajede na silnice statu New South Wales. Prestoze jsme se nepohnuli nejak vyznamne na vychod, pridavam si na hodinkach k soucasnemu casu jednu hodinku.

Autobus nakonec dojizdi do Byron Bay naprosto presne, tak asi ho ridil podkolenkovy pasak, kdyz tech 15 minut nejak smaznul...kousicek na to se objevuje na obzoru Mariel, ta, kterou jsem neopodstatnene oznacil v jednom z vietnamskych zapisku za cast cestujicich lezbicek. Trosku pojdeme po Byron Bay a zastavime se na dve v mistni hospudce, nez popojedem k jejim rodicum, kteri bydli mezi Byron Bay a Coolangata. Je to asi 25 min jizdy a u vchodu uz me vita pan s nejvetsim mrozem, co jsem kdy videl. Stejne jako ve Vietnamu, tak me vita s pivkem v ruce:) Vecer kecame, pojidame super dobry steak, vzpominame na Vietnam, popijime pivko, abych se asi v pul dvanacty dostal na pokoj.

Po mesici a kousek nespim v dormitory ale v normalnim pokoji s normalni perinou, pripominajici, ze jsem opravdu u nekoho doma:) Ojoj, to je luxus:))

Autor: Jan Kubanek | neděle 6.12.2009 19:10 | karma článku: 16,35 | přečteno: 1480x
  • Další články autora

Jan Kubanek

21-23/12/2009 UK: 1 den v Londyne a nakonec autobusem domu

Po nekonecnem letu a nekonecne dlouhe noci konecne dosedame vcelku na cas na Heathrow. Internet a letenka ukazovaly dosed na terminal cislo 1, ale nakonec se nas pilot rozhodl dosednout na T3:( Venku uz mrzne az prasti, i do Londyna dorazila kruta zima:)

31.12.2009 v 14:20 | Karma: 20,78 | Přečteno: 2562x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

18-20/12/2009 Australie: Posledni 3 dny v Sydney

18/12/2009 Australska pohoda Noc v nasi saunicce docela dost zla, mam dojem, ze jsem ani oka nezamhouril. No to vlastne ano, ale opravdu jsem toho moc nanaspal. Takze nastava presun na jiz vyzkouseny YHA Railway Square. Abych si byl jisty, ze nebudu provozovat indiani beh v plne polni po hostelech v Sydney, jdu radeji do YHA railway nejdrive bez batohu. Mam kliku a maji volno, nebo spis ani ne, protoze to vypada, ze se v poslednich dnech hodne cestovatelu stahlo ze Sydney na Vanoce domu. Rikal to i Afganec a i v YHA RS to nevypada opravdu zrovna precpane.

30.12.2009 v 9:59 | Karma: 16,87 | Přečteno: 1685x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

16-17/12/2009 Australie: Melbourne -> Sydney

16/12/2009 Ctyricitka v Melbourne Rano musim oproti ostatnim vstavat docela brzy, protoze vozidlo by melo stat uz pred devatou na parkovisti autopujcovny. Po trosku okruzni jizde po Melbourne nachazim moji slavnou Sydney road v Sydney a dojizdim do pujcovny. Cekal jsem, ze cesta pres Ocean road bude tak maximalne 600km, ale nakonec nam displej ukazuje lehce pres 900, vcelku dost. Chlapek v pujcovne auto tak lehce obejde, s vysledkem "all right", ten lehky bordylek a trosku pisku uvnitr je zrejme standardni znecisteni a ja muzu odjet tramvaji z5 k Vincentovi.

29.12.2009 v 11:37 | Karma: 17,80 | Přečteno: 1626x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

14-15/12/2009 Australie: On the (Ocean) Road I

14/12/2009 On the (Ocean) Road I: Auto mam domluveny na devatou, takze tak nejak primerene vstavam. Vzhledem k tomu, ze zamluvit auto bylo o 50AUD levnejsi mimo centrum Melbourne, tak frcim tramvaji nekam na sever mesta. Na zastavce se ptam typose, jestli jedu dobre, on rika ze jo, ale ze budu muset trosku popojit...

28.12.2009 v 9:55 | Karma: 15,90 | Přečteno: 1786x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

13/12/2009 Australie: v Melbourne II

Rano se moc nesnazim a tak vstavam docela pozde, preci jenom dve po sobe tak nejak nevyspale noci se na me podepsaly. Rano zacina obedem v nejakym cinskym bistru na Swanston street. Nejak se mi nechce nic moc delat, ale nakonec trosku prolitnu centrum a obchody v Melbourne, hlavne za ucelem se schovat pred dnesnim vedrem.

27.12.2009 v 8:21 | Karma: 17,31 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1101x
cestovatel, ktery momentalne docestoval:(