Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

17/8/2009 Hong Kong III: Hongkongske duchodky

 Muj posledni den v HK zacal tradicne pozdnejsim vstavanim. No ale nebylo to zas az tak hrozny, asi v pul desaty uz jsem vyrazel ven z meho minipokojicku. Mel jsem namireno na Victoria peak, odkud by snad mel byt pekny vyhled na mesto. Po celou dobu v HK jsem to odkladal, protoze nebylo moc jasno, ale dneska uz jsem nemel na vybranou:) Prejel jsem na 2. stranu, nasel lanovku a zakoupil jsem si nesocialni listky na lanovku nahoru a z5 za 44 HKD:)

Lanovka vcelku supr, v nekterych castech je stoupani opravdu strme a kdyz clovek vyjede nahoru, citi ten vyskovy rozdil. Jak teplota tak vlhkost je tu nizsi, vcelku uz docela snesitelna i pro neustale se v HK poticiseho Evropana:) Na vrcholku je muzeum Madame Tusands, do ktereho jsem ale nesel. Nicmene u vchodu jsem si udelal dalsi fotku se slavnym Brucem:)

Ja a Bruce:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rovnez jsem tu nasel dalekohled, tak jsem to tu prohledal a udelal si par voyerskych fotek. Videt nebylo bohuzel nic, krome prazdnych bytu a bazenu:(

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co se tyce te vyhlidky, tak ta je fakt pekna. Je tu krasny vyhked na na HK uzinu a lze sledovat, jak lode jezdi sem a tam:). Musi se ovsem vystoupat nekolik eskalatoru, ale stoji to za to:) A taky jsem zjistil, ze tu maji mensi vrabce nez u nas:) Prejed mysi obrazek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No protoze nebyla moc extra dobra vyditelnost, tak jsem si vyfotil tuhle fotku (doslova):

Na Victoria kopecku jsem pobihal asi hodku a pak uz jsem se vydal na vystavu do hongkongskeho vystavniho centra, kde probihala nejaka jidelni expozice. Myslel jsem si, ze to bude neco jako v Praze, kde se predstavuji jednotlive restaurace, ale tady se predstavovali jen vyrobci:( No nebylo to tak spatny, jediny, a to docela zasadni problem byl, ze tu bylo neuveritelne narvano. Byl to posledni den vystavy a vsichni lokalove asi zkusene vedeli, ze se budou vsichni vyrobci snazit vyprazdnit jejich sklady, aby domu jeli s prazdnou a tak prodavali za minimalni ceny. Zaujalo me, ze tu bylo docela dost starych lidi, ktery jsem predtim v HK tolik nepotkaval. Vtipny bylo, ze tyhle stary lidi k nakupovani pouzivali v cz tak oblibene duchodky. I ten retrodesing byl vcelku obdobny:) By ty HK duchodci v CZ pri objizdeni nejlevnejsich prazskych jogurtu vcelku zapadli mezi mistni:)

Hongkongske duchodky:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakupni jidelni horecka:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moje velka vyhoda byla, ze jsem jednak uz z povzdali jsem videl, co ktery stanek nabizi k ochutnani, takze jsem se tam nemusel jako vetsina ostatnich protlacet a nakonec zjistit, ze je to nakonec nejaka blbost. Na druhou stranu moje velka nevyhoda byla, ze jsem vetsinu jidel neznal. Takze jsem treba ochutnal i morskou okurku, vec, ktera by urcite vyhrala cenu o nejhnusnejsi jidlo zajezdu a to s velkym predstihem pred kurecima paratkama. Ale ochutnal jsem i par vylozene super dobrot:)

Morska okurka. Vyherce ceny hnusota zajezdu po Cine:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No ochutnal jsem tam toho hodne (bylo to zadarmiko), az mi z toho bylo docela blbe. Vsechno to smichat dohromady byl docela vykon. Ale bral jsem to presne po cinsku, slany sladky napreskacku:)

Az jsem se najedl a malem z toho tedy poblinkal, vyrazil jse na druhou stranu uziny. No nemel jsem moc delat, tak jsem se zabavil nakupem pocitace. Nakonec ne ze jsem memu byvalemu zamestnavateli pomohl svym odchodem v dobe krize a snizenim mzdovych nakladu, ale dokonce jsem si od neho koupil i jeden z jeho nejnovejsich produktu:) V obchode jsem musel cekat, nez to nainstaluji a pak jeste skocit do jineho obchodu pro vetsi baterku, protoze tady ji nemeli:( Tak jsem se aspon na ten vecer zabavil. No obchod se mi jevil ze zacatku jako dosti vyhodny, ale az pozdeji jsem zjistl, ze mam jen omezenou zkusebni verzi MS Office. Tak jsem si musel nechat jit znova nainstalovat nejaky openoffice:( Kurna, co budu delat..... 

Vecer uz jsem si jen hral v mem minipokojicku s mym novym minipocitacickem:). Az jsem si vyhral, zasel jsem se jeste naposledy podivat na HK skyline a sel jsem spat...

HK Skyline:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cestou jsem si jeste vyfotil meho jidelniho zachrance na cestach. Kolik cestovatelu uz asi tenhle typek zachranil:) (Hodne lidi to nepriznava, ale co jsem se zatim bavil s lidma na ceste, stejne tam kazdy aspon jednou pri putovani po Cine zasel:)

)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Jan Kubanek | středa 26.8.2009 12:02 | karma článku: 14,79 | přečteno: 1410x
  • Další články autora

Jan Kubanek

21-23/12/2009 UK: 1 den v Londyne a nakonec autobusem domu

Po nekonecnem letu a nekonecne dlouhe noci konecne dosedame vcelku na cas na Heathrow. Internet a letenka ukazovaly dosed na terminal cislo 1, ale nakonec se nas pilot rozhodl dosednout na T3:( Venku uz mrzne az prasti, i do Londyna dorazila kruta zima:)

31.12.2009 v 14:20 | Karma: 20,78 | Přečteno: 2562x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

18-20/12/2009 Australie: Posledni 3 dny v Sydney

18/12/2009 Australska pohoda Noc v nasi saunicce docela dost zla, mam dojem, ze jsem ani oka nezamhouril. No to vlastne ano, ale opravdu jsem toho moc nanaspal. Takze nastava presun na jiz vyzkouseny YHA Railway Square. Abych si byl jisty, ze nebudu provozovat indiani beh v plne polni po hostelech v Sydney, jdu radeji do YHA railway nejdrive bez batohu. Mam kliku a maji volno, nebo spis ani ne, protoze to vypada, ze se v poslednich dnech hodne cestovatelu stahlo ze Sydney na Vanoce domu. Rikal to i Afganec a i v YHA RS to nevypada opravdu zrovna precpane.

30.12.2009 v 9:59 | Karma: 16,87 | Přečteno: 1685x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

16-17/12/2009 Australie: Melbourne -> Sydney

16/12/2009 Ctyricitka v Melbourne Rano musim oproti ostatnim vstavat docela brzy, protoze vozidlo by melo stat uz pred devatou na parkovisti autopujcovny. Po trosku okruzni jizde po Melbourne nachazim moji slavnou Sydney road v Sydney a dojizdim do pujcovny. Cekal jsem, ze cesta pres Ocean road bude tak maximalne 600km, ale nakonec nam displej ukazuje lehce pres 900, vcelku dost. Chlapek v pujcovne auto tak lehce obejde, s vysledkem "all right", ten lehky bordylek a trosku pisku uvnitr je zrejme standardni znecisteni a ja muzu odjet tramvaji z5 k Vincentovi.

29.12.2009 v 11:37 | Karma: 17,80 | Přečteno: 1626x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

14-15/12/2009 Australie: On the (Ocean) Road I

14/12/2009 On the (Ocean) Road I: Auto mam domluveny na devatou, takze tak nejak primerene vstavam. Vzhledem k tomu, ze zamluvit auto bylo o 50AUD levnejsi mimo centrum Melbourne, tak frcim tramvaji nekam na sever mesta. Na zastavce se ptam typose, jestli jedu dobre, on rika ze jo, ale ze budu muset trosku popojit...

28.12.2009 v 9:55 | Karma: 15,90 | Přečteno: 1786x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

13/12/2009 Australie: v Melbourne II

Rano se moc nesnazim a tak vstavam docela pozde, preci jenom dve po sobe tak nejak nevyspale noci se na me podepsaly. Rano zacina obedem v nejakym cinskym bistru na Swanston street. Nejak se mi nechce nic moc delat, ale nakonec trosku prolitnu centrum a obchody v Melbourne, hlavne za ucelem se schovat pred dnesnim vedrem.

27.12.2009 v 8:21 | Karma: 17,31 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1101x
cestovatel, ktery momentalne docestoval:(