17/8/2009 Hong Kong III: Hongkongske duchodky

 Muj posledni den v HK zacal tradicne pozdnejsim vstavanim. No ale nebylo to zas az tak hrozny, asi v pul desaty uz jsem vyrazel ven z meho minipokojicku. Mel jsem namireno na Victoria peak, odkud by snad mel byt pekny vyhled na mesto. Po celou dobu v HK jsem to odkladal, protoze nebylo moc jasno, ale dneska uz jsem nemel na vybranou:) Prejel jsem na 2. stranu, nasel lanovku a zakoupil jsem si nesocialni listky na lanovku nahoru a z5 za 44 HKD:)

Lanovka vcelku supr, v nekterych castech je stoupani opravdu strme a kdyz clovek vyjede nahoru, citi ten vyskovy rozdil. Jak teplota tak vlhkost je tu nizsi, vcelku uz docela snesitelna i pro neustale se v HK poticiseho Evropana:) Na vrcholku je muzeum Madame Tusands, do ktereho jsem ale nesel. Nicmene u vchodu jsem si udelal dalsi fotku se slavnym Brucem:)

Ja a Bruce:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rovnez jsem tu nasel dalekohled, tak jsem to tu prohledal a udelal si par voyerskych fotek. Videt nebylo bohuzel nic, krome prazdnych bytu a bazenu:(

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co se tyce te vyhlidky, tak ta je fakt pekna. Je tu krasny vyhked na na HK uzinu a lze sledovat, jak lode jezdi sem a tam:). Musi se ovsem vystoupat nekolik eskalatoru, ale stoji to za to:) A taky jsem zjistil, ze tu maji mensi vrabce nez u nas:) Prejed mysi obrazek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No protoze nebyla moc extra dobra vyditelnost, tak jsem si vyfotil tuhle fotku (doslova):

Na Victoria kopecku jsem pobihal asi hodku a pak uz jsem se vydal na vystavu do hongkongskeho vystavniho centra, kde probihala nejaka jidelni expozice. Myslel jsem si, ze to bude neco jako v Praze, kde se predstavuji jednotlive restaurace, ale tady se predstavovali jen vyrobci:( No nebylo to tak spatny, jediny, a to docela zasadni problem byl, ze tu bylo neuveritelne narvano. Byl to posledni den vystavy a vsichni lokalove asi zkusene vedeli, ze se budou vsichni vyrobci snazit vyprazdnit jejich sklady, aby domu jeli s prazdnou a tak prodavali za minimalni ceny. Zaujalo me, ze tu bylo docela dost starych lidi, ktery jsem predtim v HK tolik nepotkaval. Vtipny bylo, ze tyhle stary lidi k nakupovani pouzivali v cz tak oblibene duchodky. I ten retrodesing byl vcelku obdobny:) By ty HK duchodci v CZ pri objizdeni nejlevnejsich prazskych jogurtu vcelku zapadli mezi mistni:)

Hongkongske duchodky:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakupni jidelni horecka:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moje velka vyhoda byla, ze jsem jednak uz z povzdali jsem videl, co ktery stanek nabizi k ochutnani, takze jsem se tam nemusel jako vetsina ostatnich protlacet a nakonec zjistit, ze je to nakonec nejaka blbost. Na druhou stranu moje velka nevyhoda byla, ze jsem vetsinu jidel neznal. Takze jsem treba ochutnal i morskou okurku, vec, ktera by urcite vyhrala cenu o nejhnusnejsi jidlo zajezdu a to s velkym predstihem pred kurecima paratkama. Ale ochutnal jsem i par vylozene super dobrot:)

Morska okurka. Vyherce ceny hnusota zajezdu po Cine:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No ochutnal jsem tam toho hodne (bylo to zadarmiko), az mi z toho bylo docela blbe. Vsechno to smichat dohromady byl docela vykon. Ale bral jsem to presne po cinsku, slany sladky napreskacku:)

Az jsem se najedl a malem z toho tedy poblinkal, vyrazil jse na druhou stranu uziny. No nemel jsem moc delat, tak jsem se zabavil nakupem pocitace. Nakonec ne ze jsem memu byvalemu zamestnavateli pomohl svym odchodem v dobe krize a snizenim mzdovych nakladu, ale dokonce jsem si od neho koupil i jeden z jeho nejnovejsich produktu:) V obchode jsem musel cekat, nez to nainstaluji a pak jeste skocit do jineho obchodu pro vetsi baterku, protoze tady ji nemeli:( Tak jsem se aspon na ten vecer zabavil. No obchod se mi jevil ze zacatku jako dosti vyhodny, ale az pozdeji jsem zjistl, ze mam jen omezenou zkusebni verzi MS Office. Tak jsem si musel nechat jit znova nainstalovat nejaky openoffice:( Kurna, co budu delat..... 

Vecer uz jsem si jen hral v mem minipokojicku s mym novym minipocitacickem:). Az jsem si vyhral, zasel jsem se jeste naposledy podivat na HK skyline a sel jsem spat...

HK Skyline:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cestou jsem si jeste vyfotil meho jidelniho zachrance na cestach. Kolik cestovatelu uz asi tenhle typek zachranil:) (Hodne lidi to nepriznava, ale co jsem se zatim bavil s lidma na ceste, stejne tam kazdy aspon jednou pri putovani po Cine zasel:)

)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Jan Kubanek | středa 26.8.2009 12:02 | karma článku: 14,79 | přečteno: 1410x