Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

13/7/2009 - Xi'an a hlinena armanda

Dnesni rano zaclo pekne, nejaky blb na dormitory si zapomnel mobil s budikem na nasem nocnim stolecku a rano zacal zvonit. No nikdo se k tomu nehlasil, po tretim zvonenim to vypnul JK, tak vypadame za blbce. No super...

Nakonec jsme vstavali ale stejne az v devet. 603 rychle na nadrazi, rychly nakup nejake suche jetelne buchty k snidani a vody a pak uz to frcime 306 k hlinene armade. Cesta trva hodku a jeji cena je 7Y.

No hlinnena armade je vcelku hypermega masova turistika. Pavilony velky jako prase, stejne jako je tu i turistu. Znovu se mi zda, ze v Xi'anu pribyli znovu zapadacky turiste, alespon na Armade je jich fakt dost. Hlavne amiku, ale i jiny...Prestoze je tu dost zapadaku, znovu rozdavam fotky...tak mozna preci jenom jsem v te televizi byl?

Lupeny jsme zvladli za 45Y s 50% slevou na ISIC, super. No jinak hlinnene figurky fakt pusobive a docela me to dostalo. Kdyby jeste ty vojaci byli barevni jak puvodne byli, tak by to opravdu bylo superpusobive. No ale fakt dobry, stalo to za to. Jsou tu tri haly, jedna vcelku mala, druha vetsi ale uz dost velka a pak jedna supermega velka, jako hangar asi tak o velikosti dvou a kousek fotbalovych hrist. Turistu tedy hafo, znovu potkavame nasi rakusackou dvojku. Chvili kecame, docela prijemny chlapik s pani, asi tak 55 let

Vsechny popisky v AJ zase mirne odflaknuty. Co je zajimavy je, ze se obcas udava, ze tech vojaku je tam nekde 6 000, nekde zase cinani napsali 7 a nekde 8, takze asi pravda bude nekde uprostred u tech 7. No vsude se uvadi, ze vojaci jsou zobrazeny v zivotni velikosti. Tomu bych ale moc neveril nebo se deje to, ze soucasni cinane se zmensuji. Vsichni vojaci do jednoho byli tak o 5-10cm vyssi nez prumerny cinan, ktery na vystave byl...no takze bud nejsou v te zivotni velikosti ale jsou vetsi, aby nahnali vice hruzy, nebo tim jak se cinani rozpinaji a aby se na nasi planetu vesli, tak se museji zmensovat...haha.

Nachazime i 360 stuponovy kino. Trosku nic moc, film samotny je uz z roku asi nula. Ukazuji jak se nasla ta hrobka - pri kopani studny se tam nejaky farmari prokopali, vcelku vtipne to je tam zobrazeny. Vyndaji jednu sosku ze zeme a asi tak do 10 vterim je tam u te sosky cela vesnice....no asi zrovna byli vsichni na poli..nevim..no film nic moc...

Kazdopadne po filmu si kupuju zmrzku a maji tam cedulku 5Y. Tak davam presne 5Y ale prodavacka tvrdi ze 10Y, ale ukazuju ji ze je tam 5Y, tak ona to vidi a jako ze ne, ze tahle stoji 10Y ale na to ja ji pecu, zmrzku uz mam a odchazim od lednice. Ona vola na nejakou babu, asi jeji sefova nebo co, ta ze mnou vyleti jak kdyby mela u prdele roj a zase se hadame jestli pet nebo deset. Ja sem v klidku, baba ale neni. No v klidku si i zmrzku rozdelavam a jim. Ona jako ze se mam jit podivat, ze tedka uz je tam deset. Ha ha, na to jim samozrejme kaslu, jejich chyba.

Po armade jedem asi kilak busem 306 na mauzoleum. Vstupny mastny za 40Y, ale jdeme. Se mi tedy moc nechtelo a taky se to projevilo, mauzoleum je jen darovanim penez do cinske pokladny, ani za 1Y to nestoji, nechodit. Navic tam zase otravujou vselijaky prodavaci.

Pak chytame bus 911 do Xi'anu, kupodivu je rychlejsi nez 306 a tak jsme za 3/4 hodky na nadrazi. Od nazdrazi frcime k hostelu ale v mistni restosce si konecne daveme jidlo...Kurna servirka zase neumi skoro nic v AJ ani obrazky nejsou, no tak nejak se domluvime. Mame nejaky kure v hrnci co se nam dovaruje na stole. Obsluhuje nas servirka, ze zacatku to jime jako noumove rovnou z hrnce, ale v Cine se to asi predava naberackou na talir. Obsluhuje stale servirka. Zachody smrdi jak v desate cenove, ale jidlo jako ok, ale je to ho malo. Tak jdu do samosky si koupit neco na dojedeni ale tam nic nemaj tak me zachranuje Mekac a davam si dva hambace za 11Y. At zije globalizace, mam radost z toho, ze jsem si dal neco a vim co jim Koupil jsem si zase nejaky cinsky mleko ale mleko to nebylo, nejaka nahrazka z vody

Pak chvilku relax na hostelu, zachody tu taky smrdi tak si stezuju na recepci, ale vubec to nakonec neuklidili..Jdeme na predstaveni u Velke husi pagody...mam zizu, tak ze si koupim plechovku koly. Ta stoji v supermarketu 2Y, tak jako abych toho cloveka v tom pidikramecku neozebracil, tak mu nadhodim cenu 3Y. Neco mi ukazoval na prstech ale nestihnul jsem to zaregistrovat, co myslel. Jsem myslel 5Y. To se mi zda dost, tak trvam na tech 3. On ze ne no a tak se chvili hadame, on ale trva na svem. No nakonec to vzdavam, tak reknu ok ale si myslim, kurna zase me tu ojebavaji. Kupodivu mi vraci na moji dvacku 17.5, no takze ja jsem to chtel koupit za 3, ale on to chtel prodat jen za 2.5, hmmmm...taky dobry cinsky styl obchodovani...kazdopadne takhle za blbce uz tu jsem asi po druhe:)

Predstaveni u Husi pagody docela pekny, takova mega velka krizikova fontane. Je tu brutalne moc cinanu, nechapu co tu delaj, predstaveni je kazdy den...je jich tu tak 5tis, na fontanu je sotva videt.. No desne moc...ach jo, chce si se mnou povidat nejaky studentik, ale zas mi ho bylo lito ho rovnou vyfakovat....no tak se s nim snazim konverzovat. Jsem taky docela utahanej, ale snazim se....Mam dojem ale, ze se bavime jeden o koze a druhy o voze, se me pta na nektery veci snad trikart. Ale jsem slusnej a odpovidam. Po predstaveni ze nam ukaze kterym busem nazpatek do centra. Jak je tam spoustu lidi, tak ze pujdem na dalsi zastavku, chjooo bylo to 20 min chuze! Furt rikal ze to neni daleko, ja uz jsem fakt nemohl jedna se s nim bavit a jadnak se mi uz nechtelo nikam chodit. No berem bus, cestou jeste kupujem naky jidlo na rano, vodu a pak uz jen net a spat...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Kubanek | středa 15.7.2009 8:36 | karma článku: 9,62 | přečteno: 795x
  • Další články autora

Jan Kubanek

21-23/12/2009 UK: 1 den v Londyne a nakonec autobusem domu

Po nekonecnem letu a nekonecne dlouhe noci konecne dosedame vcelku na cas na Heathrow. Internet a letenka ukazovaly dosed na terminal cislo 1, ale nakonec se nas pilot rozhodl dosednout na T3:( Venku uz mrzne az prasti, i do Londyna dorazila kruta zima:)

31.12.2009 v 14:20 | Karma: 20,78 | Přečteno: 2562x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

18-20/12/2009 Australie: Posledni 3 dny v Sydney

18/12/2009 Australska pohoda Noc v nasi saunicce docela dost zla, mam dojem, ze jsem ani oka nezamhouril. No to vlastne ano, ale opravdu jsem toho moc nanaspal. Takze nastava presun na jiz vyzkouseny YHA Railway Square. Abych si byl jisty, ze nebudu provozovat indiani beh v plne polni po hostelech v Sydney, jdu radeji do YHA railway nejdrive bez batohu. Mam kliku a maji volno, nebo spis ani ne, protoze to vypada, ze se v poslednich dnech hodne cestovatelu stahlo ze Sydney na Vanoce domu. Rikal to i Afganec a i v YHA RS to nevypada opravdu zrovna precpane.

30.12.2009 v 9:59 | Karma: 16,87 | Přečteno: 1685x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

16-17/12/2009 Australie: Melbourne -> Sydney

16/12/2009 Ctyricitka v Melbourne Rano musim oproti ostatnim vstavat docela brzy, protoze vozidlo by melo stat uz pred devatou na parkovisti autopujcovny. Po trosku okruzni jizde po Melbourne nachazim moji slavnou Sydney road v Sydney a dojizdim do pujcovny. Cekal jsem, ze cesta pres Ocean road bude tak maximalne 600km, ale nakonec nam displej ukazuje lehce pres 900, vcelku dost. Chlapek v pujcovne auto tak lehce obejde, s vysledkem "all right", ten lehky bordylek a trosku pisku uvnitr je zrejme standardni znecisteni a ja muzu odjet tramvaji z5 k Vincentovi.

29.12.2009 v 11:37 | Karma: 17,80 | Přečteno: 1626x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

14-15/12/2009 Australie: On the (Ocean) Road I

14/12/2009 On the (Ocean) Road I: Auto mam domluveny na devatou, takze tak nejak primerene vstavam. Vzhledem k tomu, ze zamluvit auto bylo o 50AUD levnejsi mimo centrum Melbourne, tak frcim tramvaji nekam na sever mesta. Na zastavce se ptam typose, jestli jedu dobre, on rika ze jo, ale ze budu muset trosku popojit...

28.12.2009 v 9:55 | Karma: 15,90 | Přečteno: 1786x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

13/12/2009 Australie: v Melbourne II

Rano se moc nesnazim a tak vstavam docela pozde, preci jenom dve po sobe tak nejak nevyspale noci se na me podepsaly. Rano zacina obedem v nejakym cinskym bistru na Swanston street. Nejak se mi nechce nic moc delat, ale nakonec trosku prolitnu centrum a obchody v Melbourne, hlavne za ucelem se schovat pred dnesnim vedrem.

27.12.2009 v 8:21 | Karma: 17,31 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Poslanci schválili zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55,  aktualizováno  12:15

Přímý přenos Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky, nejen pro...

Proč klesá kondice žáků? Malotřídkám chybí tělocvičny, Praze a Ústí učitelé

22. května 2024  12:13

Po alarmujících výsledcích testování kondice žáků se Česká školní inspekce zaměřila na analýzu...

Rozkol nacionalistů. S AfD nechce být ve frakci Le Penová ani česká SPD

22. května 2024  11:59

Zástupci francouzské strany Národní sdružení (RN) prohlásili, že v příštím europarlamentu nebudou...

Rusko chce zabrat větší část Baltu, znervózňuje Finy a Litevce. A popírá to

22. května 2024  10:53,  aktualizováno  11:57

Ruské ministerstvo obrany navrhlo revizi hranic ruských teritoriálních vod v Baltském moři,...

  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1101x
cestovatel, ktery momentalne docestoval:(