Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tak už nezbývá než zavést cenzuru!

Myslím, že by to bylo docela dobré řešení. Tedy pochopitelně pro vládu, ne pro občany. Jedině tak by bylo možno zajistit, že vládní rozhodnutí nebudou kdekým zpochybňována. Prostě by se zajistila existence jediné pravdy.

Vždyť se na to podívejte. Vláda rozhodne a hned je zde řada odborníků, kteří tvrdí, že se – česky řečeno – jen jedná o další z blbostí našich nejvyšších. Třeba ty respirátory. Ty nás přeci zachrání. To by tu ale nesměl být někdo, kdo se funkcí a výzkumem ochranných prostředků zabývá profesionálně, aby nám neřekl, že ten „zázrak“ je určen vlastně pro dělníky v prašném prostředí a na nějaké viry v podstatě kašle.

A je ještě tak drzý, že se odváží tvrdit, že taková doma vyrobená rouška ušitá na míru a správně ošetřovaná je účinnější. To je přeci doslovný podraz. A když si uvědomíme, že to je jen jeden malý příklad z několika desítek – a já se obávám možná stovek – tak by nám mělo dojít, že je něco v nepořádku. Prostě to vypadá, že nějací odborníci podrývají všechna „dobře“ myšlená vládní rozhodnutí.

Jeden háček ale taková cenzura má. Ona by musela platit i na vládu. Vždyť tam to probíhá podle stejného principu. Skoro každý z ministrů blekotá něco jiného a už to vypadá na takovou dětskou hru. To já ne, to on. Já bych chtěl ale on nechce. To si třeba jeden ministr podepíše nějakou smlouvu, nic o tom premiérovi neřekne a ten nic zlého netuše prohlásí, že se to kupčení musí zrušit. A pak dostane pod nos tu smlouvu a kouká jako vyoraná myš.

Prostě hrůza. A teď si představte tu pohodu, kdyby takých podrývačů nebylo. Nikdo by neremcal, neprotestoval, vědecké ústavy bychom mohli klidně zavřít. Ostatně školy by mohly zůstat také zavřené. Vzdělání je přeci podhoubím pro ty různé vědátory, kteří přinášejí jenom nepokoje. Vlastně jako první by bylo nejdůležitější zavřít právnické fakulty. Jen se podívejte na ty soudce. Vnášejí do společnosti jenom zmatky. Nedají pokoj ani s tou ústavou. Ostatně ta by mohla být z hlediska cenzury nějak znepřístupněna. Třeba ji dát do tresoru, s tím máme také velké zkušenosti. Že?

Nu a my občané? Konečně klídek a pohodička. Nosit respirátory. Rozkaz. Někde si nějaký seženeme, stačí jeden, snad vydrží po dobu toho nařízení. Asi tak nějak jako jsme si občas uvázali pionýrský šátek, či oblékli svazáckou košilku anebo se šli projít do prvomájového průvodu. Hlavně, že strana a vláda byla spokojena. Socialismus jsme sice moc nebudovali, ale to nevadilo, protože statistiky dokazovaly, že jsem ti nejlepší budovatelé budoucnosti.

Jo, že ty dnešní statistiky ukazují jako opak? Tedy jako, že jsme špatní a neposlušní občané. Že spíše boříme, než budujeme. Jo, to je problém. Jenže to už umíme také vyřešit. Manipulovat a vykládat čísla podle politického přesvědčení, v tom jsme mistři. Vždyť už to tak rok i funguje. Takže stačí tu praxi jenom obrátit a vybrat jen ta „radostná“ čísla. A zase bude vše tak jak má být. Nebo snad ne?

Že existuje i jiná možnost? Jistě. Ale ta je ještě absurdnější než ta cenzura. Dokážete si představit, že by náš pan premiér spolu s vládou pokorně předstoupil před občanstvo a přiznal, že se toho udělalo hodně špatně, přímo amatérsky a že toho lituje a že za to nese odpovědnost. A třeba poprosil všechny občany o poslední šanci. Třeba, že řekněme během měsíce dá dohromady opravdový a skutečný pandemický plán pro boj s virem. A ne plán, který má jen zakrýt jeho neschopnost a svalit vinu a odpovědnost na druhé. Dokážete si to představit? Já tedy ne.  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Kotyk | středa 24.2.2021 8:55 | karma článku: 28,34 | přečteno: 842x
  • Další články autora

Michal Kotyk

Trump, Johnson, Putin…

Opravdu zajímavé postavy současných dějin. Pokud by se jednalo o minulost, tak by to byl námět pro velkofilmy ala Hollywood. Smutné je, že se tito „hrdinové“ zásadním způsobem míchají do našeho života, ba dokonce ho i ohrožují.

8.7.2022 v 11:47 | Karma: 10,52 | Přečteno: 426x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Vždyť milovat diktátory je tak snadné!

A hlavně pohodlné, posiluje duši a dává pocit podílet se na moci, která jednoho povyšuje nad druhé. Je to přímo lákavé, a tak není divu, že se v každé společnosti najde mnoho těch, kteří jsou ochotni „hajlovat“.

14.4.2022 v 10:28 | Karma: 15,44 | Přečteno: 414x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Diskuse nebo pindání egomanů?

Upřímně přiznám, že „pracovní úsilí“ poslanecké sněmovny v posledních hodinách nesleduji. Nemám rád žvanění. Celý život jsem byl placen za skutečně vykonanou práci, „veledůležitým“ poradám jsem se vyhýbal.

13.1.2022 v 10:39 | Karma: 13,57 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Nová vláda, nové srandičky!

Už nevím, zda mám plakat, zda se rozčilovat, zda si pořídit dle rady pana prezidenta kalašnikov, či se možná oběsit, anebo se dívat na vše jako na podivnou divadelní hru psanou sice amatéry, ale věrně popisující absurditu dneška.

10.1.2022 v 8:43 | Karma: 43,98 | Přečteno: 5626x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Budování socialismu aneb boj proti covidu!

Je mi líto, ale je to paralela, kterou nemohu jen tak opominout. Budování „lepší“ společnosti byla dobrá myšlenka, jenže jaksi nefungovala. Současné „ideologické“ pojetí boje proti onomu viru, má pro mne stejnou hodnotu.

7.1.2022 v 19:07 | Karma: 29,47 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Hamás kývl na návrh k příměří. Izrael má řadu výhrad, akce v Rafáhu pokračuje

6. května 2024  18:56,  aktualizováno  22:09

Palestinské hnutí Hamás v pondělí přijalo návrh dohody o příměří s Izraelem předložený Egyptem a...

Rusko spouští výrobu dříve zakázaných raket středního a krátkého doletu

6. května 2024  22:08

Rusko urychluje vývoj a spouští výrobu raket krátkého a středního doletu, uvedl server Meduza s...

Německo na Putinovu inauguraci zástupce nevyšle, Francie a Slovensko ano

6. května 2024  16:14,  aktualizováno  20:36

Německo v pondělí oznámilo, že nebude mít svého zástupce na úterní inauguraci ruského prezidenta...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik